Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 448

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2008, 13:08

Forn pisze:Już słuchałem sapanie na niego wczoraj. Dla mnie nie było źle, lepiej na DMC niż na MR, on jest bardziej naturalnym obrońcą niż pomocnikiem (wiem, wiem znowu nic odkrywczego ). Jednak, to wciąż nie to, wydaje mi się, że ma kłopoty z ustawianiem się i nie asekurował DC, przez co raz VFB miałoby sam na sam tylko bodajże Marica strasznie popsuł. Najbardziej to bym chciał Eboue poza Arsenalem, potem chciałbym go jako rezerwowego DR, potem jako DMC, a dopiero potem jako MR.

Chlopie zyjesz w swiecie FM'a czy co. Ciezko cos takiego sie czyta. Jezyk polski posiada napewno odpowiedniki do tych skrotow.

Forn pisze:No, wciąż stawiam Djourou wyżej niż Senderosa, ale Djourou ma w sobie coś takiego gamoniowatego (nie licząc brwi oczywiście), co sprawia że ja nie czuje się pewnie kiedy zawodnik którego on ma kryć ma piłkę.

On ma tylko cos, Senderso jest pelnowartosciowym gamoniem. :lol: Mam nadzieje, że w tym seoznie Wenger go nigdzie nie wypozyczy i da mu wiecej pograc anizeli jego rodakowi.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 lip 2008, 13:17

Jarzinho pisze:Chlopie zyjesz w swiecie FM'a czy co. Ciezko cos takiego sie czyta. Jezyk polski posiada napewno odpowiedniki do tych skrotow.
Nie wierzę, że możesz mieć problem z rozszyfrowaniem tych skrótów.

Forn
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 31 lip 2008, 13:17

Chlopie zyjesz w swiecie FM'a czy co. Ciezko cos takiego sie czyta. Jezyk polski posiada napewno odpowiedniki do tych skrotow.
Wybacz, przyzwyczaiłem się, odkąd udzielam się na forach internetowych są to skróty rozumiane i akceptowane, a szybciej piszę mi się DMC niż defensywny pomocnik, lub DR niż prawy obrońca :-).
On ma tylko cos, Senderso jest pelnowartosciowym gamoniem. Laughing Mam nadzieje, że w tym seoznie Wenger go nigdzie nie wypozyczy i da mu wiecej pograc anizeli jego rodakowi.
No właśnie, a można by było kupić jakiegoś środkowego obrońcę który "tego czegoś" nie ma w ogóle, lub posiada minimalne zasoby :]. Zresztą ciekawe czy Djourou nie marzy po cichu o pozycji defensywnego środkowego pomocnika (:P ).

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 31 lip 2008, 14:12

Jarzinho pisze:On ma tylko cos, Senderso jest pelnowartosciowym gamoniem.
Ktoś kiedyś powiedział, że Szwajcar ma kicksy we krwi ;)

Cris7 pisze:Nie wierzę, że możesz mieć problem z rozszyfrowaniem tych skrótów.
Przecież nie napisał, że ma problem. Po prostu źle się to czyta i trudno nie przyznać mu racji.

Forn pisze:No właśnie, a można by było kupić jakiegoś środkowego obrońcę który "tego czegoś" nie ma w ogóle, lub posiada minimalne zasoby . Zresztą ciekawe czy Djourou nie marzy po cichu o pozycji defensywnego środkowego pomocnika ( ).
No i właśnie to jest największy problem. Mamy młodych utalentowanych obrońców, którzy muszą te kilka spotkań w sezonie rozegrać, do tego dochodzi nieszczęsny Senderos, Djurou i jeśli jeszcze ktoś przyjdzie to młodzi piłkarze na tym ucierpią. No cóż, taka polityka ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 11:44

Jutro rusza Emirates Cup. Krótko o zasadach, bo może nie wszyscy pamiętają.

Za wygrany mecz są 3 pkt, za remis 1, za porażkę 0 :P
ale ... za każdą strzeloną bramkę, drużyna dostaje dodatkowo 1 pkt. Dobre rozwiązanie, aby drużyny się cały mecz nie broniły :]

Na początek gramy z Juve. Real z HSV.
w niedzielę my gramy z Realem, a Juve z HSV. Wszystko w jednej tabelce, ekipa która zdobędzie najwięcej pkt - wygrywa. W zeszłym roku wygrał Arsenal.

zaraz losowanie III rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów.
Ekipy na które możemy trafić:

Aalborg BK (DEN) or FK Modrica (BIH)
Beitar Jerusalem FC (ISR) or Wisla Krakow (POL)
FC Sheriff (MDA) or Sparta Prague (CZE)
Drogheda United FC (IRL) or FC Dynamo Kiev (UKR)
SK Brann (NOR) or FK Ventspils (LVA)
FK Inter Baki (AZE) or FK Partizan (SRB)
Tampere United (FIN) or FC Artmedia Petrzalka (SVK)
Anorthosis Famugusta (CYP) or SK Rapid Wien (AUT)
NK Domzale (SVN) or NK Dinamo Zagreb (CRO)
Levski Sofia (BUL)
Standard Liege (BEL)
Slavia Prague (CZH)
Galatasaray (TUR)
FC Twente (HOL)
Vitoria (POR)
Atletico Madrid (SPN)

Osobiście chciałbym aby to było Atletico :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 12:05

Jutro rusza Emirates Cup
No no, fajny turniej (ba tak fajny że nawet widziałem zapowiedz relacji na TV4 :shock: ) Mi osobiście trochę szkoda że JUVE nie zagra z Realem, ale na mecz z Arsenalem cieszę się niemiłosiernie :D Mam taką nadzieje że akurat w tym meczu Ranieri da szanse Rossiemu, czyli naszej 17 letniej rewelacji tego okresu przygotowań, który ostatnio jeździł jak chciał po Maiconie bo bym miał dobry punkt odniesienia do młokosów Arsenalu.
PS: i fajnie że jest ta zasada z punktami za gole, bo w JUVE co jak co ale atak teraz wygląda świetnie i Amauri z Iaquintą są w doskonałej formie :D Bójcie się :>

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 01 sie 2008, 12:34

No i trafiliśmy na Twente ;)

Jestem zadowolony, myślę że Arsene też, przynajmniej pogra sobie nasza młodzież. Liczę, że Wilshere zagra. Vela pewnie też. Można postawić dużą kasę na Arsenal.

Wie ktoś może, kiedy dokładnie te mecze będą rozgrywane?

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 01 sie 2008, 13:13

Pierwszy 12 lub 13, drugi 26 lub 27, kluby między sobą mają to załatwić.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 sie 2008, 13:59

Losowanie takie sobie. Modliłem się żebyśmy nie trafili na Atletico no i na szczęście się udało. Nie żeby nie wierzył w nasz awans, ale po co kusić los ... a i kilka siwych włosów by pewnie przybyło :P

Twente ma za sobą dobry sezon, ale i tak faworyt starcia jest jeden. Liczę na dość gładkie wyniki obu spotkaniach :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 14:04

mamy handicap w postaci ... McClarena :lol2:

szkoda, ja bym wolał jakbyśmy trafili na bardziej wymagającego rywala, Atletico mi się marzyło, bo niektórzy mówili ze Arsenal by odpadł. No ale nie ma co wybrzydzać, Wisła gorzej trafiła :D
Powinno być dobre przetarcie przed ligą, bo pierwszy mecz z Twente na kilka dni przed meczem z WBA.

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 01 sie 2008, 16:11

Ty oszalałeś z tym Atletico, jeszcze byśmy odpadli w III fazie i po co to komu ? Albo zamęczyli się i stracili punkty z W.B.A :P.

Jeszcze bardziej niż Atletico bałem się Galatasaray, w Turcji nie ciężko o niespodziankę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 22:37

Forn pisze:Jeszcze bardziej niż Atletico bałem się Galatasaray, w Turcji nie ciężko o niespodziankę.
a tam, byłaby okazja do rewanżu na Turkach.

Co mnie martwi to dzisiejsze słowa Wengera. Wcześniej mówił, że ściągnie 1, lub 2 graczy. Potem pojawił sie ten Francuz, czy tam Portugalczyk i nagle Wenger wraca do swojej gadki, którą co roku słyszymy/czytamy, mianowicie: kupie tylko wtedy, gdy znajdę kogoś odpowiedniego. A to oznacza jedno - możemy się pożegnać z jeszcze jednym transferem.
Powiedział też, że jak nikogo sie nie da kupić, to nie bedzie tragedii [jasne :|]

Ade tymczasem powiedział, że nie chce odchodzić, tylko pragnie przedłużyć umowę.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 01 sie 2008, 23:50

Ciekaw jestem czy cala ta telenowela z Adebayorem to nie byl tylko i wylacznie wymysl mediow, a on od poczatku nie mial niecnych zamiarow. Jesli sie myle i mial to mamy w zespole typowego liska chytruska, ale wazne ze gra coraz lepiej :wink:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 sie 2008, 0:03

No właśnie problem w tym, że to raczej nie był wymysł mediów. Kilka jego wypowiedzi w telewizji, gazetach, do tego jego agent. Także Adebayor chyba jednak trochę za wysoko mierzył i jak w tym sezonie nie ustrzeli 25 bramek to będzie z nim kiepsko...

Się nam nocny temat zrobił :D

Forn
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Forn » 02 sie 2008, 1:21

Ciekaw jestem czy cala ta telenowela z Adebayorem to nie byl tylko i wylacznie wymysl mediow, a on od poczatku nie mial niecnych zamiarow.
Niestety, nic nie wskazuje że była. Inna sprawa, że na początku sępił tylko na podwyżkę, dopiero jak Barcelona zrobiła z niego cel transferowy nr 1 to mu odpaliło kompletnie.

Jednak, jeżeli jakakolwiek oferta +/- 25 mln funtów wpłynęła do Londynu, to żałuje, że go nie puściliśmy. To nie jest wielki napastnik i raczej nigdy nim nie będzie ( a w sumie wierzyłem w to pół roku temu), do tego widać, że wielki postępy robi Bendtner który może grać lepiej. Źle będzie jak to się skończy na 8 golach w tym sezonie i puszczeniu go za 10 mln gdziekolwiek w przyszłym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”