FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 731

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2008, 2:40

Mentor pisze:Raczej to ile? Bardziej 60% czy bardziej 90%?

Ja uważam, że w obliczu braku Messiego i słabszej gry Henryka można liczyć na jakiś występ Eto'o choćby nawet miało to ostatecznie zamknąć temat jego transferu.

70%. Ja mam nadzieje, że Pep nie bedzie mial innej opcji i wystawi Eto'o. Oby Kameruńczyk chcial ogromnych pieniedzy za swoje uslugi to napewno nikt go nie kupi.

Atak z Eto'o a atak z Henrym to przepasc, ktorej nie widze szans, zeby pokonac. To zawodnik, ktory robi roznice, z Francuzem poczynania wygladaja niemrawo, niby cos sie dzieje, ale gowno z tego wychodzi, Eto'o raz, dwa, trzy - dwie brameczki, zaraz sciaga przezto uwage obrońcow i robi miejce dla partnerow. Tego potrzebuje Barca zawodnika, ktory wali bramke za bramka a nie szuka ciagle siebie na boisku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2008, 11:03

Kolejny mecz i kolejne 5 bramek zaaplikowanych rywalowi na pewno cieszy. Gramy nieźle i widać kilka istotnych zmian w porównaniu do ubiegłych sezonów. Szkoda tylko dwóch bramek straconych po indywidualnych błędach kolejno Alvesa i Puyola, ale tłumaczę to sobie rozluźnieniem. Fajnie, że daliśmy radę stworzyć wiele sytuacji grając bez Leo. O ile forma niektórych piłkarzy nie jest raczej żadnym zaskoczeniem o tyle na pochwały zasługują nasi młodzi piłkarze - szczególnie Pedrito i Jeffren. Obaj grają naprawdę dobrze. Chyba lepiej niż w roku ubiegłym Dos Santos. Taki Pedrito grając wczoraj na ataku z Titim nie prezentował się gorzej od Francuza (żeby nie powiedzieć, że grał lepiej). Co ciekawe Eto'o wcale nie musi grać jakoś szczególnie dobrze, aby strzelać bramki a to się bardzo liczy. Nie specjalnie podoba mi się również gra Abidala. W obronie gra solidnie, ale w ataku nie istnieje. Prawa strona z Messim i Alvesem, ale lewa z Abidalem i nie wiadomo kim na dzień dzisiejszy wygląda po prostu słabo. Xavi i Iniesta wczoraj bardzo ładnie. Asysta Andresito przy bramce Hleba - 10/10 :P Sasza generalnie również nieźle grał. Trochę blado wypada IMO Keita, ale pewnie się rozkręci jeszcze. Wczoraj dobre zagrania przeplatał ze słabszymi, ale jego odbiór niemalże pod polem karnym rywala dał nam jedną z bramek.

Ogólnie jest nieźle. Czekam na pierwszy mecz o stawkę rozegrany na poważnie przy silnym składzie.

No i czekam na transfer przynajmniej jednego piłkarza.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 04 sie 2008, 12:15

No i czekam na transfer przynajmniej jednego piłkarza.
Kogo masz na myśli?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 sie 2008, 12:18

Mentor pisze:Nie specjalnie podoba mi się również gra Abidala. W obronie gra solidnie, ale w ataku nie istnieje
W dłuższej perspektywie czsu to może być problem. Iniesta czy kto tam na lewej będzie grał musi mieć wsparcie z strony lewego obrońcy. przecież cały czas nie możemy atakować prawą stroną. nie mówię, żeby abidal grał tak ofensywnie jak Alves ale trochę bardziej aktywny być musu

supasonic
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: supasonic » 04 sie 2008, 13:27

chyba nikt kto ogladal wczesniej mecze Lyonu nie sadzil ze Abidal w Barcie stanie sie graczem swietnym z przodu. W przodzie jest surowy i nic tego nie zmieni. Majac w pamieci gre ofensywna GvB i Ronaldinho kreci sie lezka w oku. Teraz taki potencjal jest na prawej stronie. Na lewej rozpoczyna sie rok albo lata posuchy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2008, 13:37

Marcin87 pisze:Kogo masz na myśli?
Dłuższe posty w Twoim wykonaniu mam na myśli. Da radę?

Chyba oczywiste jest, że skoro oddaliśmy Ronaldinho i Dos Santosa a Henry ma grać na środku to potrzebujemy lewego napastnika. Oczywiście lukę bo Giovannim wypełnić może ktoś z młodych, ale i tak potrzebujemy kogoś jeszcze i to najlepiej do pierwszego składu. Ktoś z dwójki Arszawin - Silva byłby bardzo wskazany.

Nikt nie oczekuje od Abidala takiej gry jak od Alvesa bo to zupełnie inni piłkarze, ale litości. Eric niech chociaż spróbuje czasem zbliżyć się do pola karnego rywala, aby stworzyć przewagę. Wystarczy, że stworzy pozory włączania się do akcji a ktoś może dzięki temu będzie miał więcej miejsca. Mam nadzieję, że czasem na lewej zagra Sylvinho a może nawet Caceres. Obaj w ataku mają więcej do powiedzenia niż Abidal.

supasonic
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: supasonic » 04 sie 2008, 13:49

Ale on najzwyczajniej nie potrafi grac z przodu. Nie potrafi uciec na wolne pole i w miare prosto dosrodkowac. Czuje sie pewnie blisko swojego pola karnego i tam co pokazal na poczatku gry w Barcie grac potrafi.
Nie ma swobody grajac blisko pola karnego przeciwnej druzyny, robi to na sile i meczy sie przy tym niemilosiernie. GvB czul sie tam swobodnie. Gral chetnie z przodu i z wyczuciem.
Abidal z przodu wyglada jak ktos zagubiony i walacy glowa w mur.
Nie sadze zeby pokazal cos wiecej z przodu niz zrobil to dotychczas choc chcialbym sie mylic.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 14:02

Abidal potrafi grać do przodu pokazał to na początku tamtego sezonu, natomiast nie wiem co mu sie stało w drugiej połówce poprzedniego sezonu gdzie przestał grać kompletnie z przodu (i do tyłu też było gorzej)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 sie 2008, 14:03

Jakby na lewym skrzydle miał grać na stale w tym sezonie Iniesta to ktoś taki jak GvB by mu się za plecami przydał. Tak to czasami może być ciężko. Szkoda, że Alves nie jest lewym obrońcą :lol:
gdyby przyszedł Silva bądź Arszawin to może ta słabość Abidala w ofensywie była by mniej dotkliwa

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 04 sie 2008, 14:06

Mentor pisze:W Krakowie zaraz ktoś zechce nas nożem potraktować bo będzie miał taki kaprys albo mu się koszulka nie spodoba, ale cóż. Takie życie.
Nikt Cie nożem na stadionie nie potraktuje, ale nie myśl, że w koszulce Barcelony na wierzchu uda Ci się obejrzeć mecz, zwłaszcza, za którąś z trybun za bramką. Jeśli kibice Wisły zauważą, że ktoś ewidentnie kibicuje Barcelonie to zostanie on najprawdopodobniej poproszony o opuszczenie trybun, podobnie jak miało to miejsce z kibicem Legii podczas spotkania ze stołeczną drużyną w październiku.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 14:11

CHarlie pisze:ale nie myśl, że w koszulce Barcelony na wierzchu uda Ci się obejrzeć mecz, zwłaszcza, za którąś z trybun za bramką. Jeśli kibice Wisły zauważą, że ktoś ewidentnie kibicuje Barcelonie to zostanie on najprawdopodobniej poproszony o opuszczenie trybun, podobnie jak miało to miejsce z kibicem Legii podczas spotkania ze stołeczną drużyną w październiku.
ciekawe jak to bedzie wyglądać to 'poproszenie' :roll:

natomiat śmiechem na sali jest fakt że nie można w spokoju ogladać meczu w koszulce Barcy na stadionie Wisły (zapewne z powodu odwiecznej rywalizacji w LM tych dwóch drużyn :roll: ), ale to polska liga i tu mnie nic nie zdziwi

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2008, 14:18

vakabayashi pisze:Abidal potrafi grać do przodu pokazał to na początku tamtego sezonu, natomiast nie wiem co mu sie stało w drugiej połówce poprzedniego sezonu gdzie przestał grać kompletnie z przodu (i do tyłu też było gorzej)
Sam zawodnik wspominał kilka razy, że w drugiej części sezonu zwyczajnie nie miał już sił. On potrzebuje cięższych treningów i teraz je dostaje. Może dzięki temu zacznie grać bardziej odważnie. Do tej pory nie angażował się w akcje ofensywne może właśnie dlatego, że nie czuł się na siłach. Bał się, że nie zdąży wrócić albo zabraknie mu szybkości, aby pociągnąć skrzydłem. Nie wiem ile w tym racji, ale jestem przekonany, że mógłby grać z przodu przynajmniej trochę lepiej.

CHarlie pisze:Nikt Cie nożem na stadionie nie potraktuje, ale nie myśl, że w koszulce Barcelony na wierzchu uda Ci się obejrzeć mecz, zwłaszcza, za którąś z trybun za bramką. Jeśli kibice Wisły zauważą, że ktoś ewidentnie kibicuje Barcelonie to zostanie on najprawdopodobniej poproszony o opuszczenie trybun, podobnie jak miało to miejsce z kibicem Legii podczas spotkania ze stołeczną drużyną w październiku.
Bo to Polska właśnie. Zaścianek Europy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2008, 14:25

Jesli bedziemy grac tylko jednym czarnuchem w srodku to Abidal w razie kontry bedzie tworzyl 3 - osobowy blok obronny, jako ze Alves pewnie bedzie gdzies z przodu. Inaczej bedzie, gdy oprocz Toure bedzie na placu jeszcze Keita. Wtedy wedlug mnie swobodnie bedziemy mogli grac Sylvinho na boku, bo asekuracja w razie czego bedzie.

Motto zespolu Guardiolii - wszyscy atakuja i wszyscy bronia :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2008, 14:48

Tak sobie czytam ten temat od paru dni i o ile na początku była niezła beka z tymi rozkminami komu kibicować, to teraz coraz mniej. Oczywiście pomijam kumana, który przypomina tych Polaków, którzy wyemigrowali do Niemiec i "mówią u nas w Niemczech... wy Polaczki" itp., gardzą "byłymi" rodakami, a za plecami Niemcy nazywają ich Polaczkami.

W każdym razie wiele się o was dowiedziałem. Powody kibicowania:
Marcin87 pisze:Może i ma rację.Jak woli kibicowac klubowi który cokolwiek osiągał w zamierzchłych czasach lat naprawdę wczesnych to jego sprawa. [...] Po prostu JA nie będę kibicował żadnej polskiej ekipie,bo z mojego punktu widzenia to strata czasu.
olson pisze:A jak koleś później złapał koszulkę Ballacka, gdy ten schodził do szatni, to musiał na jakieś 15 minut przed końcem meczu opuścić stadion, bo dość krzywo się kibice nań patrzyli.
Petrescu, który w Warszawie lubiany nie był, nie miał problemów, żeby przejść po meczu z Legią wśród kibiców gospodarzy. To było po tym samym meczu, po którym grupka kibiców zamordowała Starówkę. Ale twój kolega musiał sie ewakuować, bo się krzywo patrzyli. Szacunek.

Wyidealizowane wyobrażenia na temat kibicowania:
vakabayashi pisze:natomiat śmiechem na sali jest fakt że nie można w spokoju ogladać meczu w koszulce Barcy na stadionie Wisły
Mentor pisze:W Krakowie zaraz ktoś zechce nas nożem potraktować bo mu się koszulka nie spodoba
Jestem pewien, że na każdy ligowy mecz Wisły możecie przyjść w koszulce Barcy na sektory A czy B i nikt wam ziaziu nie zrobi. Ale naprawdę spodziewacie się, że będziecie mogli siadać pomiędzy kibicami Wisły i cieszyć się pośród nich, że dostają w dupę? Że polansujecie sie koszulką z Xavim czy pośpiewacie Visca el Barca na wiślackim młynie? Czy na Camp Nou kibice gości siedzą z gospodarzami i nikt nie ma z tym problemu? Czy jak się jedzie z partyzanta na sektor gospodarzy to oznacza pełen rynsztunek kibica rywali?
olson pisze:Pamiętam jak byłem na Legia- Bayern w Warszawie i po pierwszej bramce Bawarczyków odruchowo energicznie uniosłem się z siedzenia. Miejscowi zaczęli mnie mało kulturalnie odsyłać na sektor gości.
Kolejny, który myśli, że na trybunach gospodarzy można kibicować przeciwko nim, a miejscowi będą szczęśliwi, bo na żywo mogą zobaczyć kibica słynnego FCB :rotfl:.

Kretyńskie stereotypy:
Mentor pisze:Wracając do losowania to liczyłem na jakiegoś rywala blisko Polski żeby sobie pojechać na mecz, ale Wisły raczej nie chciałem. Praga byłaby fajniejsza i bezpieczniejsza chyba. W Krakowie zaraz ktoś zechce nas nożem potraktować bo będzie miał taki kaprys albo mu się koszulka nie spodoba, ale cóż. Takie życie.
Nie wiem jak żywy wróciłeś z tego Krakowa, w którym paradowałeś w koszulce Barcy. W końcu sami mordercy (dwóch poznałeś ostatnio - ja jak patrzę w lustro to sam się boję). Wszyscy pamiętają co się działo po finale PUEFA, ale to u nas jest zaścianek i sami kibole :lol:.

Ekipy przyjeżdżające na Wisłę z zagranicy to w większości osoby w co najmniej średnim wieku, zainteresowane bardziej turystyką niż kibicowaniem. I chodzą sobie w barwach po Rynku, po mieście i nikt im nic nie robi, dopóki sami nie robią problemów.

Bardzo żałosne opinie. A z Wisłą pewnie Barca nie zagra, co na pewno ucieszy kumana, bo Beitar gwarantuje lepszy poziom spotkania. Pozdrawiam - rasista, antysemita i morderca z Krakowa.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 15:02

z braku lepszego miejsca na pisanie w temacie kibicowania to pisze tu

piwus pisze:Jestem pewien, że na każdy ligowy mecz Wisły możecie przyjść w koszulce barcy na sektory A czy B i nikt wam ziaziu nie zrobi. Ale naprawdę spodziewacie się, że będziecie mogli siadać pomiędzy kibicami Wisły i cieszyć się pośród nich, że dostają w dupę? Że polansujecie sie koszulką z Xavim czy pośpiewacie Visca el Barca na wiślackim młynie? Czy na Camp Nou kibice gości siedzą z gospodarzami i nikt nie ma z tym problemu? Czy jak się jedzie z partyzanta na sektor gospodarzy to oznacza pełen rynsztunek kibica rywali?
a popatrz na to z tej strony: jakie szanse ma Wisła z Barceloną :?: ale szczerze :?: bardzo małe i miast cieszyć sie z faktu ze przejdziecie Benitar (o ile) zagracie Uefa a z meczu z Barca zrobić sobie mały piknik na trybunach, okazję do zaprezentownia nowego stadionu do pokazania sie w europie - to kibice Wisły bedą stroszyć piórka, nadymać się i pokazywać jakie to wieeeeeelka rywalizacja jest między Barcaloną a Wisłą

mecze ligowe są bez porównania, co innego mecz w lidze a co innego mecz pomiędzy spoooorym klubem a niewątpliwym outsajderem, w momencie gdy jest to najważniejszy mecz sezonu dla Barcy (na tym etapie)

troszkę wiecej luzu, i dystansu i troszke szerszego spojrzenia na wszystko, no ale to jak widać ponad siły jest dla wielu. Szkoda bo Wisła jesli chodzi o polskie klubu jest mi bliższa że tak powiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”