Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 826

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 13:59

10
zależy kogo uważasz za klasycznego rozgrywającego. Dla mnie Sneijder jest ofensywnym pomocnikiem. Natomiast za rozgrywającego uważam np. Kakę, Diego, VdV, Zidana,Riquelme.

EDIT:
oficjalna HSV potwierdza transfer. Oficjalna Realu zapewne też ale nie można na nią wejść niestety :?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 sie 2008, 14:29

Kaka rozgrywającym !? w Milanie od tego jest Pirlo. Sneijder na każdej pozycji jako ofensywny pomocnik sobie radzi, lubi schodzić ze środka do skrzydła i na odwrót. Do tego genialny strzał. On przypomina Seedorfa ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2008, 14:34

Gratuluje transferu. Dobry pilkarz i na pewno sie wam przyda bo kontuzji Wesleya. Dziwie sie jednak, ze HSV zdecydowalo sie go sprzedac za taka mala kwote. Spokojnie mozna bylo te 20 mln wyciagnac, szczegolnie po kontuzji waszego pomocnika. Chociaz ja osobiscie wolalbym wydac te 14 mln na jego zone...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 sie 2008, 14:44

mistyk pisze:Dziwie sie jednak, ze HSV zdecydowalo sie go sprzedac za taka mala kwote
Rok temu tyle za niego Valencja oferowała i Niemcy go nie puścili. Teraz się zgodzili na tyle samo. Może HSV uznało, że dlużej na siłę nie go sensu trzymać a kasę dostali przyzwoitą. Jakkolwiek by nie było dobry transfer mimo, że holender trochę łamliwy jest...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sie 2008, 14:52

Dziwie sie jednak, ze HSV zdecydowalo sie go sprzedac za taka mala kwote. Spokojnie mozna bylo te 20 mln wyciagnac, szczegolnie po kontuzji waszego pomocnika.
Van der Vaart ma zapis w kontrakcie, który za rok pozwalałby mu odejść za 1,5 mln euro, więc może włodarze HSV bali się forsować jakiejś wielkiej sumy, mając na uwadze fakt, że Real może odstąpić od transferu i wybrać sobie za cel innego zawodnika. Wtedy Rafael odszedłby za grosze za rok. Jednak wydaje mi się, że Real na pewno zaoferowałby więcej, bo po kontuzji Sneijdera został przyparty do muru i kogoś musiał sprowadzić.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 sie 2008, 14:53

HSV sprzedało go za taka kwotę bo na mocy klauzul jakie miał w kontrakcie w przyszłym sezonie mógłby odejść za 1,5mln.

Valencia sama zrezygnowała z tego transferu raczej wszystko było dopięte juz na ostatni guzik, dlatego holender też tym razem był ostrożny w wypowiedziach na temat odejścia

transfer mnie bardzo cieszy, szkoda tylko...Gutiego bo sie bedzie musiał mocno starać cały czas żeby nie stracić swojej pozycji w zespole 8)

EDIT:
nie do przecenienia był też zapewne fakt ze Rafael chciał tego transferu

Sneijder pauzuje tylko 3 miesiące, runde jesienną bedzie miał zapewne z głowy - rehabilitacja, budowa formy i takie tam - ale na wiosne zapewne powinien być gotowy na 100%

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2008, 17:26

vakabayashi pisze:Sneijder pauzuje tylko 3 miesiące
Szczescie w nieszczesciu.
vakabayashi pisze: szkoda tylko...Gutiego bo sie bedzie musiał mocno starać cały czas żeby nie stracić swojej pozycji w zespole
Niech sie stara, nie jest nietykalny. Tak bedzie lepiej.

Transfer Rafy bardzo mnie cieszy. Kwota biorac pod uwage klase pilkarza jest do zaakceptowania. To wlasnie jest nasz najwazniejszy transfer niezaleznie od tego, kto by jeszcze nie przyszedl. Nawet jak pojawilby sie Cristiano to i tak transfer van der Vaarta bede uwazal za wazniejszy i to nie tylko przez uraz Wesa :]

Tak czy inaczej jeszcze jeden zawodnik by sie przydal. Wtedy kadra bedzie kompletna.

viadro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: viadro » 05 sie 2008, 12:07

VdV dobry pomysł, nawet bym powiedział bardzo dobry. Coraz więcej widzę przeciwników transferu Ronaldo, może nie tutaj ale na innych stronach również i zastanawia mnie co tak ludzi odpycha od tego transferu ? Kasa za duża ? W końcu 38 bramek w sezonie to jest coś i bez dyskusyjnie najlepszy zawodnik minionego sezonu pomimo niewykorzystanego karnego np. w LM . Osobiście jestem za tym transferem jak najbardziej, mocne skrzydła stanowią moc, tylko szkoda, że odejdzie Robinho bo bardzo go lubię.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 sie 2008, 12:16

co do VdV to od czasow jak gral jeszcze w Ajaxie marzylem ze kiedys przejdzie do Juve i sie zawiodlem. Napewno bedzie duzym wzmocnieniem dla Realu. A co do CR7 to wydaje mi sie ze wiekszosc kibicow nie chce powtorki z kupowaniem gwiazd bo kazdy wie jak sie to skonczylo.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 sie 2008, 12:20

Plus za dwa lata moze sie okazac ze Ronaldo zamarzy sie gra w Interze i postapi z nam tak jak z United. Ja bylbym zwolennikiem tego transferu gdyby wszystko odbywalo sie czysto, a tak ciagnie sie smrod i w negocjacjach bierze udzial(faktycznie lub nie) zbyt wiele osob.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 sie 2008, 12:25

Ja tylko napiszę, że nieściągnięcie Ronaldo wyjdzie Realowi na dobre ;)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 sie 2008, 14:52

Juz po badaniach i prezentacji :wink:
ObrazekWitamy w Realu :wink:

O transferze Ronaldo nie bede sie wypowiadal, dopoki nie stanie sie naszym pilkarzem. Mozliwe wiec, ze w ogole sie nie wypowiem :wink:
Ostatnio zmieniony 05 sie 2008, 15:52 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 sie 2008, 15:22

ma kiepsko zawiazany krawat :|

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sie 2008, 11:09

Jestem ciekaw jak bedzie wygladala 11 Realu. Nie powiem druga linia wyglada bardzo dobrze. Wiem, że sezon dlugi, kontuzje, ale czy nie za duzo tych grajkow go gry. Jesli kontuzja nie wykluczy Raula czy Ruuda to miejsc w pomocy bedzie - 4. Przeciez do gry jest Robinho, RvdV, Diarra, Gago, Guti, Robben dalej de la Red i pozniej Sneijder. Dla mnie to troche sporo patrzac, że nie liczac Rubena to sa to zawodnicy, kotrzy beda chcieli grać. Gago pokazał, ze potrafi grac i juz raczje nie bedzie akceptował ławeczki. Robinho napewno nie. Bedzie ciezko Niemcowi utrzymac dobra atmosfere.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 sie 2008, 11:38

tak ma byc moim zdaniem. Jezeli chce sie wygrywac trzeba miec w zespole po dwoch rownych zawodnikow na kazda pozycje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”