Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sie 2008, 13:00

majer13 pisze:
Sammyy pisze:Teraz sytuacja jest mniej więcej ta sama.

Tak więc znowu jest prawdopodobieństwo wypadnięcia z T4 na tym to polega że właśnie jest szansa aby Arsenal wypadł z T4 rozumiesz :?:
No właśnie nie bardzo. Z takim podejściem to można mówić o każdym zespole. Zarówno jest szansa, ze Liverpool wypadnie bo transfery takie, że płakać się chce, zarówno Chelsea bo nowy trener etc.... jak ktoś na siłę szuka to powód znajdzie.

Wypadnięcie Arsenalu z T4 jest tak samo realne jak MU, czy CFC.
red85 pisze:Jak co roku? A mam przypomnieć jak rzutem na taśmę i to w mocno kontrowersyjnych okolicznościach, wywalczyli 4.miejsce?
A mam przypomnieć jak L'pool zajął 5 miejsce w tabeli ? Wypadki jednosezonowe chodzą po ludziach, co nie znaczy, że będą rok w rok. Takie więc gdybanie jest zupełnie nie na miejscu. To co pisałem, taki sam efekt będzie w pisaniu o L'poolu czy innych zespołach.[/quote]

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 06 sie 2008, 13:01

majer13 pisze:to całkiem inna drużyna ni w tamtym sezonie jest całkiem inny trzon drużyna została rozsprzedana
Hleb i Flamini trzonem. Człowieku, zejdź na ziemię :lol:
Patrząc po tym jak gra teraz Denilson a mamy jeszcze Songa, to różnicy kolego nie odczujesz. No może pod tym względem, że brazylijczyk ma lepszy strzał 8) Poczekaj kolego do końca okienka. Bo Twoim tokiem rozumowania jeśli Cris odejdzie, to Spurs wyprzedzą ManU.
majer13 pisze:Tak więc znowu jest prawdopodobieństwo wypadnięcia z T4 na tym to polega że właśnie jest szansa aby Arsenal wypadł z T4 rozumiesz
Taka sama szansa na wypadnięcie jaką ma ManU. Ach te Twoje argumenty.
red85 pisze:United też mieli sporo kontuzji. A cały sezon praktycznie stracili Saha oraz Neville. Ja od początku sezonu mówiłem, że AFC nie wytrzymają i nie myliłem się.
Fakt: Saha i Neville to gracze pokroju Eduardo, Robina i Tomasa :lol:
red85 pisze:Ronaldo zostaje, a nawet jakby odszedł to wciąż mamy kilku innych, światowej klasy zawodników.
Spurs też.

Tylko, że u nas został bramkostrzelny Togijczyk, natomiast sprawa Waszego członu drużyny, któremu wieeeele zawdzięczacie niekoniecznie musi zostać.

P.S. Zaproscie jeszcze Lupka do tej konwersacji, na pewno podeśle Wam wiele sensownych argumentów. No chyba, że jest na Słowacji :lol:

WIELKIE LOL.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sie 2008, 13:08

Czyli, ze Rooney jest megagwiazdą futbolu ? Laughing
Czy ci się to podoba, czy nie, to tak właśnie jest.
Straciliśmy 2 kluczowych graczy. Graczy którzy gdy są zdrowi mają pewne miejsce w składzie. Odgrywają ważną rolę w grze Arsenalu. Tak samo jak Ronaldo i Rooney w United.
Czy rzeczywiście jest to głupie porównanie ?
Pewnie, że tak. Gdybyście stracili Cesca i Ade to wtedy można przyznać rację. W żadnym innym wypadku - w moim mniemaniu - nie ma to sensu.
Jak wygląda sprawa Berbatova ? Czy odejdzie ?
Kibice United tu się wypowiadają, więc może coś wiedzą o ewentualnym przejściu na OT ?
Jakiś czas temu transfer był już praktycznie dogadany, ale od jakiegoś czasu cisza. Jak to jest ?
Sprawa stanęła w miejscu i ostatnio nic nowego prasa nie donosiła. Trudno nawet przewidywać jak sprawa się potoczy.

EDIT
Fakt: Saha i Neville to gracze pokroju Eduardo, Robina i Tomasa
Fakt, najlepszy prawy obrońca ligi to nic w porównaniu do Eduardo, czy Rosickiego. A zdrowy Saha grał na poziomie,który jest póki co nieosiągalny dla chociażby Waszego Brazylijczyka z chorwackim paszportem.
Tylko, że u nas został bramkostrzelny Togijczyk, natomiast sprawa Waszego członu drużyny, któremu wieeeele zawdzięczacie niekoniecznie musi zostać.
Wszystko już dawno zostało wyjaśnione. Ronaldo zostaje. A jego ewentualne odejście i tak nie miałoby tak wielce negatywnego skutku na grę drużyny. Dużo więcej drużyna straciłaby po odejściu Rio.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 sie 2008, 13:28

fieldy pisze:ak wygląda sprawa Berbatova ? Czy odejdzie ?
Kibice United tu się wypowiadają, więc może coś wiedzą o ewentualnym przejściu na OT ?
Jakiś czas temu transfer był już praktycznie dogadany, ale od jakiegoś czasu cisza. Jak to jest ?

Sprawa stoi w miejscu , nic nie wiadomo . Na razie do dyspozycji , nie liczac Sahy, mamy 3 napastnikow . Moze SAF czeka na pozwolenie na prace dla Manucho ? Tak prawde mowiac wydaje mi sie ze zachowa sie jak prawdziwy Szkot - zostanie z tym co ma i nie wyda ani pensa :lol:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 06 sie 2008, 13:37

red85 pisze:Fakt, najlepszy prawy obrońca ligi to nic w porównaniu do Eduardo, czy Rosickiego.
To nie jest fakt, a czyste kłamstwo. Najlepszy prawy obrońca Premiership to obecnie Bacary Sagna 8)

red85 pisze:A zdrowy Saha grał na poziomie,który jest póki co nieosiągalny dla chociażby Waszego Brazylijczyka z chorwackim paszportem.
Natomiast zdrowy Robin gra na poziomie nieosiągalnym dla Waszego Francuza :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2008, 13:39

Rooney megagwiazdą futbolu, tego jeszcze nie było.
Jak rok w LM i reprezentacji gola nie potrafił zdobyć też był megahiperzajebisty ?
red85 pisze:Fakt, najlepszy prawy obrońca ligi
to Bacary Sagna, a jak się Neville będzie prezentował po rocznej przerwie, to się dopiero okaże. Nie jest coraz młodszy.
A zdrowy Saha grał na poziomie,który jest póki co nieosiągalny dla chociażby Waszego Brazylijczyka z chorwackim paszportem.
ciekaw jestem ile meczów z udziałem Eduardo widziałeś i czy w ogóle jakiś mecz widziałeś, czy tylko np jakąś bramkę.
Ale nic to, już chyba wszyscy się tutaj przyzwyczaili, że każdy gracz United prezentuje poziom nieosiągalny dla innych.

red85 pisze:Pewnie, że tak. Gdybyście stracili Cesca i Ade to wtedy można przyznać rację. W żadnym innym wypadku - w moim mniemaniu - nie ma to sensu.
w takim razie nie ma sensu dalej dyskutować.

kończe ot, bo jeszcze jakieś Wp polecą :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sie 2008, 13:46

To nie jest fakt, a czyste kłamstwo. Najlepszy prawy obrońca Premiership to obecnie Bacary Sagna Cool
A tytuł ten odebrał Gary'emu, który stracił sezon właśnie przez kontuzję.
Natomiast zdrowy Robin gra na poziomie nieosiągalnym dla Waszego Francuza
Według Kanonierów na pewno. Osobiście cenię Persila. Jak dla mnie należy do grona tej grupy piłkarzy, co Loui. Czyli zawodnicy z wielkim potencjałem, ale z równie wielką podatnością na kontuzje. Saha już raczej nie ma czasu na wykorzystanie swojego potencjału, ale przed RObinem jeszcze dobrych kilka lat gry. Oby tylko był zdrowy.
ooney megagwiazdą futbolu, tego jeszcze nie było.
Jak rok w LM i reprezentacji gola nie potrafił zdobyć też był megahiperzajebisty ?
Nie dyskutuje się z faktami. Rooney to jedna z największych gwiazd futbolu - to fakt, który przyzna pewnie 99% piłkarzy, dziennikarzy,trenerów czy fachowców.
ciekaw jestem ile meczów z udziałem Eduardo widziałeś i czy w ogóle jakiś mecz widziałeś, czy tylko np jakąś bramkę.
Ale nic to, już chyba wszyscy się tutaj przyzwyczaili, że każdy gracz United prezentuje poziom nieosiągalny dla innych.
Tak, tak. Dalej zacznij ta paplaninę i wciskanie mi czegoś, czego nigdy nie powiedziałem. W tym pewnie jesteś dobry. W tamtym sezonie oglądałem Arsenal pewnie z 30 razy, jeśli nie więcej. Eduardo miał kilka dobrych meczów, ale do poziomu Louiego, który przez niemal cały rok był jednym z motorów napędowych United, jeszcze mu brakowało.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2008, 13:54 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2008, 13:52

red85 pisze:Według Kanonierów na pewno.
Ale nie tylko. Porownywanie Robina do Sahy jest zbrodnia. Tak, widzialem Francuza nie raz (choc ciezko go ujrzec :lol: ) i choc jest graczem dobrym to klasa van Persiemu nie dorownuje. Nawet mu bardzo daleko. Bez sensu sie o to spierac.

Rooney jest gwiazda. Nie taka jak Cristiano, ale jest. Jego seria w CL nie ma nic do tego.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sie 2008, 13:57

Wychodzi więc na to (wg niektórych), że Van Nistelrooy (zdrowy Saha był przecież lepszy niż Holender) to gracz o kilka klas gorszych od Persila. Ile ciekawych opinii można spotkać na tym forum :)

Wracając do Spursów - mocno trzymam kciuki za to, żeby przez sezon zdrowi przeszli ich stoperzy. Jestem przekonany, że postawa Woodgate'a oraz Kinga może być kluczem do sukcesu.
Radze pogodzic sie z mysla, ze Neville nie wroci juz do dawnej formy. Saha tez pewnie ma juz zaklepane osrodki wypoczynkowe na nowy sezon.
Już się dawno pogodziłem. Nie zmienia to jednak faktu, że do czasu kontuzji Gaz był najlepszym prawym obrońcą ligi - patrz "11" sezonu 2006/2007.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2008, 14:02 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2008, 13:58

red widze daje rade. Radze pogodzic sie z mysla, ze Neville nie wroci juz do dawnej formy. Saha tez pewnie ma juz zaklepane osrodki wypoczynkowe na nowy sezon.

@fieldy ja szczerze watpie, czy Nasri z marszu zastapi Hleba,czyli pilkarza od ktorego w zeszlym sezonie zalezalo u nas naprawde sporo. Nasri moze i talent ma, ale umiejetnosci Hleba jeszcze nie posiada i nie wiadomo tez jak na niego wplynie zmiana ligi. Nie mowie, ze moze nie wypalic, po prostu wedlug mnie, nie bedzie mial takiego znaczenia dla zespolu jakie mial Hleb. Uwazam tez, ze kadrowo jestescie slabsi niz przed rokiem. Mowie to na chwile obecna, bo wiadomo ze jeszcze sporo moze sie zmienic.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2008, 14:03

red85 pisze:Wychodzi więc na to (wg niektórych), że Van Nistelrooy (zdrowy Saha był przecież lepszy niż Holender) to gracz o kilka klas gorszych od Persila. Ile ciekawych opinii można spotkać na tym forum Smile
Przeciez to oczywiste, ze zdrowy Saha bylby najlepszym strzelcem Premiership, grajac w La Liga na luzie zdobylby Pichichi, a w CL w zadnym sezonie nie schodzilby ponizej 5 strzelonych bramek. Nawet gdyby ManU nie wyszlo z grupy. Taki z niego snajper :o

Ruud i van Persie graja tak inaczej, ze az trudno ich porownywac. Ale nikt nie powie przeciez, ze Ruud ma lepsza technike czy drybling, albo jest bardziej kreatywny. Po prostu jest geniuszem w tym co robi i to wystarczy :]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 sie 2008, 14:16

red85 pisze:Wychodzi więc na to (wg niektórych), że Van Nistelrooy (zdrowy Saha był przecież lepszy niż Holender) to gracz o kilka klas gorszych od Persila. Ile ciekawych opinii można spotkać na tym forum Smile

To ze pod koniec sezonu Saha gral wiecej niz Ruud nie znaczy ze Francuz byl lepszy od Holendra.

Fakt faktem gdyby Sasza byl zdrowy nikt o E2 i innych Berbatovach by nie myslal.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 sie 2008, 15:20

Kilka odnisień do dyskuji. Jeśli Rooney nie jest gwiazdą futbolu to w Arsenalu nie ma nikogo takiego. Ktoś tu napisał, że ktos gloryfikuje graczy United, a ja sobie przypominam jak w zeszłym roku była ze mnie szydera, uderzenie pół forum jak mówiłem, że nikt nie jest w stanie się równać z parą Rio-Vida czas jak zwykle pokazał swoje i znowu pokaże.
Neville czy to się komuś podoba czy nie do czasu kontuzji był najlepszym prawym obrońcą Anglii.
Saha w roku 2006 wyparł ze składu RVN, walnie przyczynił się do vice mistrzostwa kiedy na środku pomocy grał O'Shea. A następnie miał kapitalną jesień sezonu 06/07. Jedyny rok bez kontuzji i pokazał na co go stać, więc ja się nie dziwię niektórym kibicom MU, że mają tak dobre o nim zdanie i twierdzą, że jedynie kontuzje mu przeszkodziły w wielkiej karierze.

A Ci którzy piszą, że bez Ronaldo bylibyśmy nikim(tzn. wypadlibyśmy poza pierwszą czwórkę_ to niech spadną z krzesła pukną się w głowę, wyjdą z domu obiegną 10 razy blok/dom wrócą pójdą pod zimnym prysznic, polezą godzinę i jeszcze raz wejdą na forum. Bo chyba trzeba było mózg przewietrzyć.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sie 2008, 15:36

Kamil232 pisze: A Ci którzy piszą, że bez Ronaldo bylibyśmy nikim(tzn. wypadlibyśmy poza pierwszą czwórkę_ to niech spadną z krzesła pukną się w głowę, wyjdą z domu obiegną 10 razy blok/dom wrócą pójdą pod zimnym prysznic, polezą godzinę i jeszcze raz wejdą na forum. Bo chyba trzeba było mózg przewietrzyć.
I o to właśnie chodzi. Ten argument jest tak samo bezsensowny (tak ja go podałem jako idealizacja problemu) jak te, które podają kibice MU o Arsenalu po odejściu Hleba i Flaminiego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 sie 2008, 15:48

Nie wdaje się w takie oceny. Flamini i Hleb to byli ważni gracze w żelaznej jedenastce Arsenalu. Nikt nie da gwarancji, że Nasri zastąpi Białorusinia z równie dobrym skutkiem, i że Denilson czy Song Flaminiego. Ale nikt nie da gwarancji, że Nasri nie okaże się lepszy od Hleba i Denilson od Flaminiego(chodź tu wydaje się to praktycznie niemożliwe). Także ja czekam spokojnie na rozwój wypadków. W zesżłym roku przewidywałem jak niektózy tutaj, że Spursi przecigną Arsenal i potem trzeba było się wstydzić. Także, nauczyło mnie to i w tej chwili nie zdziwi mnie ani kapitalna gra Arsenalu, ani mocno przeciętna która sprawi, że wypadną poza Czwórkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”