Del Piero to.... - Strona 6

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 14 kwie 2006, 18:18

Tomachos pisze:a pojedzie wogóle
Wogóle może nie, ale w ogóle to pojedzie.
S.Ramos4 pisze:Dla mnie Alex nie do końca wykorzystał swój talent.
Złote Usta.
S.Ramos4 pisze:Powinien odejść z Juve kilka lat temu do jakiegoś Hiszpańskiego klubu np Real Madryt albo Barcelona bo tam gra się z finezją a Del Piero potrafi efektownie zagrać...
Del Piero miałby odejść z Juve? Prędzej Ty skończysz pisać głupoty.
Ciekawe czy się jeszcze odnajdzie w Turynie?
Gdyby się zgubił to byśmy się zastanawiali. Na razie gra dobrze.

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 22:03

Hehe :) Zeby sie odnalazl to pomoge Ci Snipp ;) Alex w pelni nie wykorzystal swojego talentu... TO jest najlepszy tekst jakis slyszalem... <lol2> Ramos Ty wiesz co to jest 200 bramek w takim klubie na takim poziomie? Pozdro Snipp

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 18:59

Del piero to prawdziwy symbol Juve, wg mnie najlepszy zawodnik na świecie, mój ulubiony gracz. Wiele można o nim powiedzieć, jednym z tych smutniejszych tekstów jest taki, że niestety to większy piłkarz niż jego kariera. Szczególnie w reprezentacji mu się nie udało, na MŚ w 1998 grał bardzo mało, na Euro 2000 ten pechowy dla niego finał, wszystko zmienił mógł być bohaterem, ale stało się inaczej. W korei i Japoni Włosi ogólnie dali ciała, a o Euro w 2004 najlepiej wogóle zapomnieć. Teraz Alex ma ostatnią szansę, ale istnieje ona szczególnie że Włochów prowadzi Lippi, a zna on Alexa jak nikt. Del Piero to wg mnie jednak piłkarz sepłniony, nie ze względu na sukcesy, ale ze względu, na to za czym szedł w życiu. Został symbolem Juve, ulubieńcem kibiców, miał wiele kontuzji wiele razy musiał zaczynać od nowa, szło mu różnie, od gry na najwyższym poziomie, do kompletnie nieudanych wystepów. Del Piero napewno ustępuje wielu napastnikom. Ale to jednak ktoś wyjątkowy, wierny Juventusowi, nawet na ławce, prawdziwy kapitan wódz. Uważam go za wzór wielkiego gracza, każdy może się na nim wzorować.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 10:30

kiedyś grał bardzo dobrze, teraz jest już trochę gorszy, ale nie ważne jak gra zawsze będzie i jest symbolem Juve

Awatar użytkownika
Gabriella
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gabriella » 26 lut 2007, 15:24

Szkoda,że tacy gracze jak Del Piero nie rodzą się częściej, na szczęście w pamięci na zawsze pozostają ich gole.Z czasem Alex stał się nie tylko legendą jednego z największych klubów piłkarskich na świecie, symbolem jego ostatnich zwycięstw, ale i wartością większą niż futbol.Alex ma wyjątkowy charakter, jest małomówny i ma ustatkowane życie.Nigdy nie był bohaterem skandali, lub choćby rozkładówek w plotkarskich pismach,których w Italii nie brakuje.Pierro Aggradi sprowadził Alexa z Padwy do Juventusu i uczynił z niego największą gwiazdę.Del Piero miał wtedy 19 lat i zadebiutował 12 września 1993 roku w Serie A.A potem było już lepiej, bo w drugim meczu z Regginą strzelił pierwszego gola.Od czasu Bonipertiego Del Piero jest absolutnym rekordzistą,jeśli chodzi o ilość strzelonych goli w Juventusie.Może ktoś pamięta jego wspaniałe gole?Choćby uderzenie piętką w finale LM w 1997 roku.Juve przegrał wtedy z Borussią Dortmund.Inny piękny gol, w dodatku znów dający ważne zwycięstwo, udał mu się w grudniu 1994 roku. Fiorentina prowadziła już 2:0 z Juve, ale piłkarze z Turynu się przebudzili. Dwie bramki zdobył G.Vialli,a trzecią dołożył sam Alex .I co za był gol!Z głebi pola długą piłkę posłał Alessandro Orlando.Del Piero ruszył sprintem i uderzył piłkę z woleja.Jeszcze jego hat trick w meczu z Fiorentiną.Najpierw lewą nogą z niewielkiej odległości,ale pięknie balansując ciałem.Później firmowym uderzeniem- technicznym "rogalem" z rzutu wolnego.Trzecia była z rzutu karnego.To było 10 stycznia w 1/8 finału Pucharu Włoch.Spotkanie wygrał Juventus aż 4:1.Po każdym golu cieszy się w ten sam sposób- ręce uniesione do nieba, tam spoczywa jego ojciec, niewielki uśmiech i uściski z kolegami z drużyny.Rodzina jest najważniejsza dla Alexa.To im dedykuje rekord.Del Piero to przykład gracza jakich już niewielu pozostało.Kolejne kontuzje,zbyt silna krytyka i wiele meczów na ławce rezerwowych spowodowały,że piłkarz dorósł.Ale przy całej klasie mistrzowskiej pozostał cały czas sobą.Ludzki, a jednocześnie z boskim talentem.Niczym Pinturicchio. :D Alex jest jednym z moich ulubionych piłkarzy.

Awatar użytkownika
MaT-Ti
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaT-Ti » 14 mar 2007, 21:04

Del Piero to ... niesamowity piłkarz,jeden z najlepszych na świecie, oddany Jednemu Klubowi, niesamowicie cenie tego piłkarza za to. To wspaniałe że są tacy piłkarze jak Del Piero, On nadaje piękno, daje wiarę w klub dla kibiców. Pokazuje że jest z klubem mimo wszystko :D ahh tylko pozazdrościć Juve takiego zawodnika :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 mar 2007, 13:22

Snipp_ pisze:
serek408 pisze:Zeby nie pisac tylko zle o Alex'ie to powiem , ze jedna sytuacja utkwila mi w pamieci z jego udzialem. Gdy rywal go oplul , Del Piero spokojnie podniusl kciuk do gory. Za takie zachowanie chwala mu
Pisąłem już że jest profesjonalistą? Nie dał się sprowokować, nie jest gwiazdą ponad wszystko, nie jest Ibrahimovicem.
Szkoda, że to nie było oplucie tylko spoliczkowanie ... przez Cufre. Jak już piszesz o nim, że jest profejonalistą to znaj go, a nie piszesz coś na temat kogoś kogo widocznie ledwo kojarzysz...

A co do Del Piero, jestem długo letnim kibicem Juventusu (11 lat), a jednak nie był moim ulubionym piłkarzem. Przez wiele lat lubiałem Zidane'a, a potem Nedved'a i tak zostanie na jakiś czas... Ale Alex'a zawsze podziwiałem, za to jaki jest, jakim jest piłkarzem, nie zakłamaną gwiazdą, popatrzcie na niego jakie ma życie osobiste, zero skandali, zero złego słowa na niego, nie tylko gra jest ważna, ale życie osobiste. Popatrzcie ilu piłkarzy dobrze grało/gra, a jakimi są ludźmi poza murwą...

Awatar użytkownika
karolus25-95
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karolus25-95 » 13 sie 2007, 22:19

Del Piero to pilkarz , który ceni sobine tylko jeden klub-JUVENTUS TURYN . To klub jego ojczyzny i ti mi się podoba , że Del Piero caly czas jest oddany temu klubowi i nawet teraz gdy gra troche słabiej , nie przestaję strzelać bramek w JUVE I teraz doprowadził JUVENTUS znowu do serie A po jakiejś głupiej aferze!!

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 sie 2007, 14:10

Alex Del Piero to: Przede wszystkim znakomity piłkarz, symbol Juventusu. Może wam się wydawać, że jest słaby, ale wcale tak nie jest. To wszystko przez te kontuzje, a miał ich bardzo dużo, niestety to przeszkodziło Alexowi w podbiciu Europy. Del Piero jest jednym z moich ulubionych piłkarzy i mam nadzieję, że jeszcze się wykarze z dobrej strony w Europie.

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 28 sie 2007, 15:01

Alex to symbol Juve, uważnie śledzę jego karierę od samego początku. Bardzo dobry technicznie. Niestety podatny na kontuzje. Wygrał wszystko co było do wygrania. Wielka postać włoskiej piłki.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 29 sie 2007, 19:02

Wielki gracz, jeden z najlepszych w dziejach włoskiego futbolu, ikona Juve, podczas gdy inni zawodnicy, którzy deklarowali, że pozostaną wierni Starej Damie(np. Ibrahimovic) odeszli, Alex po raz kolejny udowodnił swoje przywiązanie do klubu i myślę, że chociaż w reprezentacji wyżej notowani są Inzaghi i Toni, to del Piero w roli jokera zawsze może przesądzić o losach spotkania.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sie 2007, 19:14

Ludi pisze:podczas gdy inni zawodnicy, którzy deklarowali, że pozostaną wierni Starej Damie(np. Ibrahimovic) odeszli,
Bredzisz...

Co do Alexa, to nie zdobył Mistrzostwa Europy i to niejako na własne życzenie. Wszedł w finale i miał 2 świetne sytuacje, które nie wykorzystał. Wielka szkoda, że w 1997 Juventus przegrał finał LM z Borussią, bo gdyby mnie to, Alex mógłby zdobyc Złotą Piłkę. A tak to o ile pamiętam zdobył ją Sammer.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2008, 17:00

Del Piero to: piłkarz Juve i reprezentacji Włoch.

Teraz Alex przeżywa drugą młodość w Juve

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 sie 2008, 18:51

Mirek15 pisze:Del Piero to: piłkarz Juve i reprezentacji Włoch.

Teraz Alex przeżywa drugą młodość w Juve
Nie drugą... To już trzecia, a może czwarta. Jednak - nie oszukujmy się - to juz nie ten sam piłkarz co kiedyś...

skula10
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skula10 » 06 sie 2008, 17:06

...to wspaniały piłkarz jak i człowiek wiernie oddany ukochanemu klubowi. Tacy piłkarze jak Del Piero, Raul, Maldini itp. niestety już są na wymarciu w świecie piłkarskim szkoda..

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”