Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 364

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 07 sie 2008, 23:25

Maciek (interista) pisze:W obronie to akurat Jose za dużo do układania nie ma - owszem były ostatnio pewne problemy, ale to raczej kwestia kontuzji kluczowych graczy. Tym niemniej Mourinho przejął drużynę z najlepszą defensywą w serie a, więc zasług tutaj nie widzę sensu mu przypisywać.
tak tylko zobacz kto grał w obronie. Tak krytykowany przez wielu Burdisso i pomocnik Cambiasso. chodzi generalnie o to ze widac mądre bronienie sie, wycwiczone ustawienia

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 sie 2008, 10:48

No fakt, po tak eksperymentalnym składzie ciężko było się spodziewać takiej gry.

Zobaczymy jak spiszą się dzisiaj, Sewilla wydaje mi się aktualnie bardziej wymagającym rywalem od Bawarczyków patrząc na wyniki sparingów, szczególnie naszym defensorom wróżyłbym cięższą przeprawę.

Ostatnio Jose produkuje tyle wywiadów, że trudną nadążyć. W każdym razie ostatnio wypowiadał się na temat Stankovica. Pozycja jaką Serb ma otrzymać w drużynie to alternatywa Cambiasso na środku pomocy. Portugalczyk dosyć dokładnie opisał jak sobie wyobraża grę takiego centralnego pomocnika. Poza walorami czysto defensywnymi powinien mieć wizję gry, dobrą technikę. Ponadto Deki ma być testowany na innych pozycjach w pomocy. Jose kategorycznie zaprzeczył możliwości sprzedaży Dejana i powiedział, że polubił jego grę i osobowość, ma nadzieję, że z wzajemnością.

Dziennikarze muszą być niepocieszeni, mijają trzy tygodnie, a Dejana cały czas nie ma w tej Primaverze jak mu wróżyli po nadejściu Mou :haha:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 sie 2008, 11:24

Ostatnio z Bayernem, Stankovic został wystawiony jako zastepca Cambiasso i nie wypadł tak jakwypada Cuchu zwykle. Ale pretensje mozna miec do wielu graczy, że nie zagrali kosmosu. Dla mnie Esteban prezentuje inne walory niż Stankovic, choć faktem jest iż Dejan za najlepszych czasów miał wizje gry i w sumie grał jako typowy ofensywny pomocnik (czesto wystawiany na skrzydle). Dekiego nie należy jednak przekreślać, bo ma bardzo duzy potencjał a teraz przepracuje okres treningowy i moze uniknie urazów. No i przede wszystkim Stankovic to Interista, choć istnieja plotki, że Zanetti ma objekcje co do jego DNA :P

Ze wzgledu na preferowany styl, Sewilla bedzie bardzo ciezkim rywalem na tym etapie przygotowań. Jednak sporo zawodnikow od nich odeszło, miedzy innymi kluczowi dla gry srodka pola Keita, Poulsen wiec tu jest szansa by zdominowac rywala. Dobry egzamin dla naszego bloku defensywnego, a szczegolnie skrajnych obroncow Maicona i Maxwella gdyż beda mieli trudne zadanie rywalizaowac z Capelem, Navasem, Adriano.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2008, 18:42

Za 20 minut mecz z Sevillą. Posiada ktoś skład ? Bo szukałem na stronie Interu, ale znaleźć nie mogę, wy pewnie wiecie dokładniej gdzie tego szukać

Podobno szanse mają dostać jacyś młodzi gracze .. no i Zlatan ma pograć jakiś czas. Jednak dobrze byłoby gdybym gdzieś zdobył skład przed meczem ... ma ktoś info ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 sie 2008, 18:48

12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 16 Burdisso, 24 Rivas, 6 Maxwell; 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 20 Muntari; 45 Balotelli, 18 Crespo, 33 Mancini.

A disposizione: 1 Toldo, 13 Maicon, 30 Pelé,7 Figo, 11 Jimenez, 8 Ibrahimovic, 10 Adriano.

:beer: // f.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 08 sie 2008, 21:00

jest coraz lepiej. w obronie bardzo dobrze, szczególnie Burdisso swietnie sie spisuje w tych sparingach. Inter zaczął wkoncu stwarzac stuprocentowe sytuacje ale ich niestety nie wykorzystuje. Szczegolnie Crespo zagrał słabo w ataku marnując kilka okazji. Wkoncu dobrze zagrał Stankovic. a Mancini to nie ten sam Mancini z meczu z Bayernem :(

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 sie 2008, 21:08

Troszkę mnie denerwuje Mario na skrzydle, najchętniej bym go widział w ataku a w koncepcji Mou musi często schodzić na bok. Nie radzi sobie źle, ale dla mnie on jest najlepszy na szpicy. Crespo niestety słabo, chyba się spalił lekko. Widać, że bardzo chciał, ale nie wychodziło mu w decydujących momentach. Hernan z dawnych lat strzeliłby dzisiaj przynajmniej jednego gola z takich sytuacji.
Reszta zespołu zagrała nieźle, gorzej jedynie Mancini, kilka przegranych pojedynków jeden na jeden.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 sie 2008, 21:13

Huśtaja forma. Coż wiecej sie madrzyć. Choć martwi mnie troche Mario bo niby ma przyspieszenie, siłe i wszystko, ale jakby zostawił głowe w szatni. A Burdisso jest zajebisty, choc czasami zbyt brutalny. A poniewaz nie robi problemów gdy siedzi na ławce lub gra na innej pozycji jest bardzo potrzebny. Inny mogłby robić problemy i psuc atmosfere. Mysle, że już przekonał Mou do siebie.

A teraz z innej beczki. Co z Cruzem? Kontuzja, a moze nie pasuje Jose?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 sie 2008, 21:16

Niby bezbramkowy remis, ale mi się mecz podobał. Obydwie drużyny starały się grać piłką.
W mojej klasyfikacji na najlepszego gracza okresu przygotowawczego Burdisso wyprzedził dzisiaj Amantino :P A jaki zadziorny jest on.
Widzę wielki potencjał ofensywny drużyny, szczególnie przy akcjach oskrzydlających, znakomite akcje dwójkowe choćby Figo -Adriano z końcówki, a takich opcji jest znacznie więcej z Ibrą, Balotellim, Mancinim,Maiconem czy Maxwellem.

Nasi piłkarze żyją na boisku Mancini, Balotelli, Ibra czy Figo zamieniają się pozycjami. Zresztą taka rotacja był dzisiaj dostrzegana nie tylko w grze na skrzydłach.

Bardzo dobra pierwsza połowa Dejana, świetna piłka do Crespo, druga jednak anonimowa.
Zanetti na trzech pozycjach dzisiaj grał, zaczynał na prawej obronie, następnie przeszedł na lewą pomoc (po wejściu Maicona), żeby skończyć na prawej pomocy (zamienił się z Dekim pozycjami), inna sprawa, że akurat on dzisiaj kompletnie nieprzekonywał. liczba strat zdecydowanie ponad normę.

Jest progres 8)

edit: Cruz kontuzja

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 08 sie 2008, 21:39

mam pomysł na nową sonde, bo ta co tam wisi to troche stara.
najlepszy zawodnik okresu przygotowawczego to:
i tu kilka propozycji ;)

To może poczekajmy do końca okresu przygotowawczego? // Babel

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 sie 2008, 16:05

Dzisiaj możemy poznać odpowiedź na jedno zasadnicze pytanie: kto opuści Inter?
Jeżeli dla Dacourta i Suazo ponownie nie znajdzie się miejsce nawet na ławce rezerwowych to chyba wszystko będzie jasne.

Wczoraj z rozpędu obejrzałem mecz Ajax-Arsenal, i wniosek jest taki, że powinniśmy sobie wieczorem postrzelać, gra defensywna (zresztą również Arsenalu) stała momentami na naprawdę niskim poziomie.

Jose szykuje druzynę na SCI, nie spodziewam się eksperymentów, pewnie klasycznie zamieni role napastników - wczoraj wyszedł w pierwszym składzie Crespo, dzisiaj pora na Aderiano. Do tego pewnie Figo za Balotelliego i Maicon od pierwszej minuty. No i dzisiaj szansę zaprezentowania sie dostanie trzecia opcja w bramce czyli Orlandoni.

Ciekawe, którą połowę dostanie Ibra, ja bym obstawiał jednak drugą, na nieco podmęczonego już rywala.

Czytam tak opinie na temat dotychczasowej gry Interu i widzę jakieś gigantyczne niezrozumienie sytuacji. Jak ktoś liczy, że Inter bedzie grał Joga Bonito za Jose to ma coś z głową nie tak :>
A z drugiej strony jeżeli ktoś uważa, że to co prezentujemy to brzydka defensywna gra niech włączy kasetę z Interem Cupera. Już nie chcę się wgłębiać bardzo w temat, ale styl rozgrywania piłki jest diametralnie różny.

Obrazek

Czyżby pierwsze, ale wcale nie najmniej ważne zadanie Jose - integracja z drużyną już wykonane 8)

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 09 sie 2008, 16:12

Maciek (interista) pisze:Czyżby pierwsze, ale wcale nie najmniej ważne zadanie Jose - integracja z drużyną już wykonane
Mourinho zawsze slynął z dobrych kontaktów z zawodnikami.
Maciek (interista) pisze:Czytam tak opinie na temat dotychczasowej gry Interu i widzę jakieś gigantyczne niezrozumienie sytuacji. Jak ktoś liczy, że Inter bedzie grał Joga Bonito za Jose to ma coś z głową nie tak
A z drugiej strony jeżeli ktoś uważa, że to co prezentujemy to brzydka defensywna gra niech włączy kasetę z Interem Cupera. Już nie chcę się wgłębiać bardzo w temat, ale styl rozgrywania piłki jest diametralnie różny.
No wlasnie to samo sobie pomyslalem. Z Mourinho Inter nie bedzie raczej grał widowiskowego futbolu. Tak samo grało Porto za Mourinho i tak samo Chelsea. No i efekty byly. Z Porto Puchar UEFA i Champions League z Chelsea 2x półfinał Ligi Mistrzów. O sukcesach krajowych nie pisze bo Jose przyszedł tu aby osiągnąc sukces w Europie

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 sie 2008, 23:23

Dzis skromna wygrana 1-0 z Ajaxem, choc po pierwszych pietnastu minutach zanosiło sie na pogrom. Figo seta, Adraino gol, Ibra seta, Ibra w słupek, Zanetti w słupek. Co prawda Ajax w dość młodym zestawieniu, ale im dłużej w mecz i wiecej doswiadczonych graczy pojawialo sie na murawie coraz lepiej sie prezentowali. W drugiej połowie tempo meczu siadło i poza słupkiem Zlatana nie było klarownych sytuacji dla Interu. Ajax tez nie maił zbyt wielu okazji - raz Sulejmani poważniej zagroził bramce strzezonej przez Toldo.

Obrona i bramkarz bez zarzutów, choc w końcówce nieporozumienie Nicolasa z Toldone, ale Francesco pokazał ze do emerytury jeszcze daleko. Kapitalny refleks. Pomoc nieźle, choć nadal sa zbyt daleko napastnikow podczas akcji ofensywnych. Do momentu gdy na placy przebywał Jimenez ustawienie bardziej przypominało 4-4-2 i zarówno Stankovic, Muntari i pozniej Cambiasso grali defensywnych pomocników dlatego dziwi czemu Jimeneza było tak mało widac. Co ciekawe na pewnej polskiej stronie Interu zaczeło sie lamentowanie na Sulleya, że niby grał słabo. No, pewnie jak sie oczekiwał playmakera to rzeczywiscie grał słabo. Ale poza dwiema stratami na poczatku, wiele przechwytow, kilka swietnych centymetrowych piłek, asysta przy golu i walka, walka, walka. Mało? Lampard gra inaczej? To poczekajcie aż sie zaaklimatyzuje w ustawieniu Interu. Nie zapominajmy, że liga angielska startuje juz za tydzien wiec gośc przebył dwa cieżkie obozy przygotowawcze do sezonu. Napastnicy dwója za skuteczność i generalnie tu jest nasza najwieksza bolaczka. Nie stwarzamy sobie wielu sytuacji i nie dośc tego mało wykorzystujemy. To musi sie zmienic. Mnie para Ibra - Adriano nie przekonuje, czekam na powrót El Jardinero.

Generalnie dziś było bardzo dobrze. Do sezonu jeszcze troche czasu i mysle, że wszystkie niedociagniecia zostana poprawione do meczu o Superpuchar Włoch z Romą.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 sie 2008, 23:26

Miałem to nieszczęście i mecz oglądałem dopiero od 30 minuty. Sądząc po powtórkach to sporo straciłem. -bramka, porzeczki..

Natomiast na podstawie tego widziałem to na usta cisną mi się dwa słowa: Burdisso, Muntari.

Forma Argentyńczyka powoduje, że należy go bardzo poważnie traktować przy obsadzie środka obrony nie tylko w obecnym okresie, ale w perspektywie całego sezonu. Fenomen w obronie, a do tego jak wyprowadza ataki, nie podejrzewałbym go o takie talenty :shock:

Muntari kilka wspaniałych piłek, głównie do Ibry, długość tych podań zaiste niesamowita. Do tego waleczność i coraz mniej chaosu, który był tak irytujacy w jego grze w dwóch poprzednich sparingach. Napisałbym więcej na jego temat, ale sie wstrzymam póki co :P

Adri może i strzelił, po powtórkach mogę stwierdzić, pięknego gola, ale daleko droga przed nim.

Jest dobrze. Forza Inter

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 09 sie 2008, 23:33

Burdisso moze byc podstawowym obroncą w przyszlym sezonie. To co on wyprawia w obronie to jest niesamowite. I pomyslec ze niedawno byl pierwszym do odejscia :) Adriano wkoncu zdobywa bardzo ladnego gola. Pierwsze 30 minut w jego wykonaniu bardzo dobre potem jakby coraz mniej widoczny a ostatnie poł godziny to go kompletnie nie bylo widac. No ale juz widac u niego znaczną poprawe. Maicon - klasa sama w sobie. Wybrany przez komentatorów Polsatu Sport zawodnikiem meczu :P Jimenez dobre spotkanie ale widac ze dopiero wraca po kontuzji i nie gra jeszcze na 100% swoich mozliwosci. gra ofensywna juz o wiele lepsza. Oprocz bramki jeszcze 3 slupki i 2 zmarnowane sam na sam :) a Toldo mimo juz podeszlego jak na pilkarza wieku wciąż jest bramkarzem z najwyzszej półki. Generalnie brawo dla calej druzyny za ten mecz.

PS. spalonego nie bylo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”