Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 10 sie 2008, 23:16
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 10 sie 2008, 23:34
gaudat

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sleazier better muckrakin » 11 sie 2008, 1:00
To dziecinnie proste i nie warto robić wywodów-rzek. Są to kluby najbardziej utytułowane (Manchester, Liverpool - z przewagą tego drugiego, jakby nie patrzeć) i trzymające poziom rok w rok - rok w rok walczące o tytuł. Kogo widziałbyś w wielkiej czwórce, jeśli nie "te" cztery kluby? Powiedziałeś też "Wielka trójka" - wtedy wszyscy pytaliby, co w trio robi Chelsea. Dlaczego? Bo liczmy postawę obecną + historię.Elfin pisze:Dlaczego Manchester United, Arsenal, Chelsea i Liverpool zostały tak ochrzczone?
Już nawet nie jako kibic Liverpoolu, ale piłki nożnej muszę to powiedzieć: 5 Pucharów Europy, 3 - UEFA, 18 Mistrzostw i 7 Pucharów Anglii. Już nawet nie chodzi o obecną postawę, jakbyś jej nie oceniał.Elfin pisze:Liverpool - i tutaj własnie sedno mojego wywodu. Dlaczego Liverpool jest w "Wielkiej Czwórce"?!
Przepraszam, bo nie dosłyszałem?Elfin pisze:Tylko co z tego, skoro i tak zawsze znajdzie się Chelsea, czy inny Milan, który odeśle Liverpool do domu?
Trafiłeś sobie w stopę tym cytatem. Ostrą amunicją. Chyba, że nie znasz najlepszego stopera ostatnich lat w Anglii, Jamiego Carraghera i Stevena Gerrarda. A nie możesz nie znać, skoro jesteś kibicem angielskiej piłki.Elfin pisze:Odrębną sprawą jest polityka transferowa Beniteza. Nic mnie tak nie denerwuje w innych drużynach, jak ściąganie 20 zawodników w jednym oknie transferowym, z czego część już ma status "gwiazdy". Czy ktoś oprócz mnie zauważa, że LFC ma najsłabszych wychowanków w lidze? To sprawia, że piłka nozna traci swój "urok" - moim zdaniem drużyny powinny bazować w głównej mierze na własnych wychowankach, lub zawodnilkach, których one same "wyhodowały" na gwiazdy...
Sleazier better muckrakin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KyD » 11 sie 2008, 8:58
Sleazier better muckrakin pisze:Chyba, że nie znasz najlepszego stopera ostatnich lat w Anglii, Jamiego Carraghera
KyD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 sie 2008, 9:12
THEMANIEK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 9:29
Pierwszy jest gorszy niż Evans, a drugi niestety po świetnym debiucie grał coraz gorzej i gorzej.Makabrycznie dobił mnie transfer Pique (i wcześniej Bardsley'a).
[...] Ferdinand i Brown mogliby już częściej rotować z młodszymi zawodnikami...
Ten pierwszy już odszedł i dobrze - był po prostu za słaby. A drugi - nie rozumiem po co nam jest zawodnik na środek pomocy. Ta pozycja jest u nas obecnie bardzo silnie obsadzona, a do tego w rezerwach i w akademii mamy sporo utalentowanych graczy na tą pozycję - patrz Possebon, Gibson, Petrucci czy James.Za moment pójdzie sobie Eagles i F. Campbell, a Ramsey przeszedł MU koło nosa, bo SAF skąpił na samolot i ograniczył się do telefonu
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 sie 2008, 10:14
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 11 sie 2008, 11:42
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 13:34
Ricardo zagrał kilka meczów, bo doskonale go pamiętam w bramce. Od początku jednak było wiadomo, że będzie rezerwowym. A szczerze powiedziawszy jestem trochę zaskoczony przytoczeniem tego nazwiska, bo to nigdy nie był jakiś wielki talent.Co do wypowiedzi red85: może nie prezentowali się zbyt "światowo", ale wydaje mi się, że to też po części wina SAF-a. On też czasem popełnia błędy w prowadzeniu zawodników (sprzedaż Rossiego, czy sytuacja z Ricardo Lopezem - nawet nie potrafię powiedzieć, czy nadawał się do United, bo nie wiem, czy zagrał w choć jednym meczu...), choć rekompensuje to transferami typu Ronaldo, Evra(!!), Vidic(!!), Nani, Anderson... Ciekawi mnie też, jak sobie poradzi Manucho...
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 14:18
smietana
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2008, 14:28
smietana pisze:Arsenal zaczął podboje od bodajże '96 roku.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 14:33
smietana
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 sie 2008, 14:46
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2008, 14:57
nie koniecznie, Chelsea w ostatnich kilku latach zdobyła więcej razy tytuł, niż przez te sto lat wcześniejvenomiq pisze:nie można porównywać wcześniejszych 110 lat istnienia klubu do następnych 12, bo wiadomo że wcześniej będzie więcej
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 15:45
Ale niech robi. Nikt mu nie broni. Rozliczany jest jednak z wyników, a tych brak!smietana pisze:Elfin --> Liverpool kupuje piłkarzy na przyszłość jak Arsenal. Czy oni idą do podstawowego składu? Za nich nie płaci się ogromnych sum. Dlaczego nie może tego robić?
Póki co z tych wyżej wymienionych sprawdził się tylko Torres. Yossi to przeciętniak, jakich w LFC wiele.Jezeli Benitez ma pieniądze potrafi je świetnie wykorzystać (Torres, Babel, Benayoun, Keanei i inni).
Kupowanie młodych zawodników to tylko świetna plityka transferowa klubu.
Ja nie wiem, czy Wy jesteście ślepi? Najlepiej weźcie pod uwagę kadrę chociażby CFC oraz MUFC i porównajcie. To różnica klas. Jeśli nic niespodziewanego się nie stanie, to Benedykt znowu będzie musiał przełknąć gorzką pigułę.Teraz Benitez ma idealną kadrę do walki na wszystkich frontach
Benio wydał najwięcej kasy na transfery w ostatnich latach w PL. To jest już wystarczający powód, aby krytykować go za brak wyników.Jezeli w przyszłym sezonie sytuacja się powtórzy, znowu zakonczą sezon bez trofeów bądz wygrają LM nie walcząc o mistrza wtedy można ich rzeczywiście krytykować, nie wcześniej.
W pojedyńczym meczu to i Barnsley może wygrać z LFC. To nie o to chodzi. LFC jest obecnie za słaby, żeby walczyć przez cały sezon z CFC i MUFC.Liverpool to klub który może wygrać z każdym a jeżeli ktoś uważe inaczej to tylko z nienawiści do niego
red85
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio