Wielka Czwórka - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
smietana
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 23:52

No oczywiście że umiejętności. A on je posiada. Nie jest moze doskonały ale przydatny drużynie.

Majer, Hanni --> ślepi? :?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sie 2008, 0:04

Śmietana - gdyby chodziło mi o same nazwiska, to mógłbym sam wejść na stronę LFC. Spodziewałem się czegoś więcej po tym, jak przedstawiałeś się niemal jako specjalista od juniorki.
mistyk pisze:
red85 pisze: PS Fergiemu dobrzy grajkowie nie spadli z nieba. Wielu wychował, a innych sprowadził.
Skoro sprowadzil to wlasnie spadli mu z nieba. A jak tam u was z mlodzikami wyglada red? W ostatnich latach roznie to bywalo z tymi wychowankami...
Znowu mistyk i jego zaczepki :) Mnie one nie przeszkadzają, więc odpowiem z radością, bo temat młodzików jest mi niezwykle bliski.

W ostatnich latach do pierwszego składu przebili się jedynie O'Shea, Fletcher oraz Brown. Furory nie ma, ale obecnie dysponujemy chyba największą ilością utalentowanych grajków od wielu lat.

Bramka :
Amos - reprezentant Anglii do lat 18-stu.
Zielar - ME u-19 z Niemcami

Pominę Heatona, bo jakoś w niego nie wierzę, choć regularnie jest powoływany do Anglii u -21

Obrona :
Evans - nie boję się tego powiedzieć - najlepszy obrońca młodego pokolenia w PL i jeden z najlepszych w swojej kategorii wiekowej w Europie.

Cathcart - kolejny rosły stoper z Irlandii Płn. i chyba nie mniej utalentowany

Fryers - repr. Anglii U-17

Rafael - oglądał ktoś sparingi United? Jak tak to widział, że ten 18-latek to wielki, wielki talent.

Fabio - niech za jego rekomendację posłuży fakt, że zawsze był postrzegany jako ten lepszy z braterskiego duetu

Simpson - obecnie na wypożyczeniu w Blackburn. Ma za sobą już kilka dobrych występów w pierwszej drużynie.

Pomoc :

Possebon - można liczyć, że w tym sezonie dostanie już szansę w pierwszym zespole. Osobiście wolałbym, żeby najpierw swoje 5 minut dostał Gibson, ale wszystko wskazuje na to, że po udanym okresie przygotowawczym, to Brazylijczyk ma wyższe notowanie u Fergiego.Gwiazda rezerw.

James - reprezentant Anglii do lat 17. Gwiazda ostatnio zakończonego Milk Cup. Tam był jednym z najlepszych zawodników na turnieju, a w cieniu pozostawił "drugiego Tottiego" tj Petrucciego

Petrucci - niezwykle wysoko ceniony we Włoszech. Dopiero przyszedł, więc zobaczymy co z tego będzie.

Tunnicliffe - wielki angielski talent. Kapitan reprezentacji U-16 oraz U-17. W akcji go jeszcze nie widziałem, ale wielu się nim zachwyca.

Brady - ten 16-letni Irlandczyk niedawno zasilił nasze szeregi, a zdążył już zadebiutować w rezerwach.

Cleverley - jeden z najlepszych zawodników rezerw w tamtym sezonie. Dostał szansę w kilku meczach sparingowych i zrobił bardzo pozytywne wrażenia.

Drinkwater - kolejny młodzieżowy reprezentant Anglii

Norwood - jw

Ajose - jw. Przebojowy zawodnik, który może grać na skrzydle bądź w napadzie.

Napad

King - po prostu lepsza, szybsza, lepiej dryblująca wersja Carewa ;)

Brandao - kolejny przebojowy, świetnie wyszkolony technicznie napastnik

Macheda - kolejny Włoch w naszej akademii, ale chyba najlepiej przystosowany do angielskich warunków. Wielu twierdzi, że style gry przypomina Berbatova.

Wellbeck - jeden z największych talentów w angielskiej piłce. Wysoki, szybki i świetnie wyszkolony technicznie - mieszanka wybuchowa. Jeśli ominą go kontuzje to będzie wielkim zawodnikiem.

Campbell - repr. Anglii u-21. Gwiazda Hull w zeszłym sezonie. Niektórzy nawet twierdzili, że najlepszy gracz tego zespołu od kilkudziesięciu lat.

Pewnie i tak o kimś zapomniałem. Muszę wracać do pracy, więc nie będę starał się przypomnieć sobie kolejnych nazwisk :P

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 12 sie 2008, 0:22

kto sie przedstawił jako specjalista od juniorki? Wmawiasz mi cos czego nie mówiłem...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 sie 2008, 10:37

red85 pisze: Petrucci - niezwykle wysoko ceniony we Włoszech. Dopiero przyszedł, więc zobaczymy co z tego będzie.
Nie tylko we Włoszech - to dobry gitarzysta. Chociaż osobiście wyżej stawiam innych wioślazy, niekoniecznie "wymiataczy".
:P

A tak na serio - jeśli masz na myśli piłkarza - to po pierwsze:
- nie wiem czy aż tak niezwykle wysoko ceniony
- to napastnik, a nie pomocnik
smietana pisze:No oczywiście że umiejętności. A on je posiada. Nie jest moze doskonały ale przydatny drużynie.

Majer, Hanni --> ślepi? :?
Może i przydatny, ale to piłkarz o bardzo ograniczonym potencjale, zwykły rzemieślnik. Nic ponadto. Zestaw go sobie chociażby z takim Rosickim. Jeśli taki ktoś ma ciągnąć grę w teamie Beniteza, to jakoś czarno to widzę...

To nie chodzi o to że mam coś do Benayouna, to tylko taki przykład. Tak samo porównaj sobie tkaiego Kuyta - przed przyjściem Keana zawodnika pierwszej jedenastki - z takim (konsekwentnie trzymając się Arsenalu) Van Persiem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sie 2008, 10:47

A tak na serio - jeśli masz na myśli piłkarza - to po pierwsze:
- nie wiem czy aż tak niezwykle wysoko ceniony
Jeśli w Rzymie przyklejono my łatkę "drugi Totti" to chyba musi być wysoko ceniony
- to napastnik, a nie pomocnik
Ofensywny pomocnik. U nas póki co grał w drugiej linii.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 sie 2008, 10:56

No nie wiem. Chętnie posłuchałbym co sadzą o nim Romaniści...

Wiem natomiast, że "nowego Tottiego" nie ma nawet na transfermarkcie.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 10:58 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sleazier better muckrakin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sleazier better muckrakin » 12 sie 2008, 10:57

gaudat pisze:Prawda jest taka, że Benek kupuje od groma średniaków
Nie w tym sezonie. A przynajmniej nie "od groma". Liverpool w tym oknie przeprowadził jeden większy transfer i zaledwie parę, jakbyś to ujął, średniaków. Kupiono Dossenę, Ngoga, Degena, Cavalieriego (czterech graczy - w tym bramkarz - więc nie od "groma") - łącznie zapłacono ok. 10 mln. To, dla porównania, jakieś 60% tego, co Arsenal wyłożył za Nasriego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 sie 2008, 13:19

Sleazier better muckrakin pisze:
Kupiono Dossenę, Ngoga, Degena, Cavalieriego (czterech graczy - w tym bramkarz - więc nie od "groma") - łącznie zapłacono ok. 10 mln. To, dla porównania, jakieś 60% tego, co Arsenal wyłożył za Nasriego.
Jeden dobry piłkarz za wieksza kase i kilku średniaków za mniejsza to normalne już. Pomyśl ze za ta kase co Scheva przeszedl do Chelsea , The Reds mogli by se stworzyc 2 skład średniaków.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sie 2008, 14:45

http://biawc.110mb.com/

Tutaj wszystko czarno na białym....ale niech trwa mit Beniteza nie mającego kasy...:lol:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 12 sie 2008, 22:46

Sleazier better muckrakin pisze:
Nie w tym sezonie. A przynajmniej nie "od groma". Liverpool w tym oknie przeprowadził jeden większy transfer i zaledwie parę, jakbyś to ujął, średniaków. Kupiono Dossenę, Ngoga, Degena, Cavalieriego (czterech graczy - w tym bramkarz - więc nie od "groma") - łącznie zapłacono ok. 10 mln. To, dla porównania, jakieś 60% tego, co Arsenal wyłożył za Nasriego.
Znalazłeś sobie świetny wyznacznik do porównania... jeden większy transfer Arsena od dwóch lat i porownójesz z tym co robi Benitez w prawie każdym mercato...

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 13 sie 2008, 0:04

Co jeśli zdobędą potrójną koronę w przyszłym sezonie a po nim powtórzą to wygrywając PL, Puchar Anglii i Ligi bez LM? Wszystkim kopary opadną... Nikt nie bedzie pamietał o 18 latach czekania na tytuł, tak jak juz nikt nie pamieta podobnej syt. z Interem czy Chelsea.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 13 sie 2008, 0:20

Wierzysz, że LFC jest w stanie walczyć o tytuł? Pomimo 258435 transferów, nie są wstanie walczyć tak, żeby na półmetku liczyć się jeszcze w walce o mistrzostwo. Patrząc na składy, myślę, że walka rozegra się pomiędzy MU (będzie jakiś nowy napatnik, czy nie?), a CFC (ciekawe, czy Deco da radę), choć wolałbym, żeby to Arsenal był głównym konkurentem United. LFC natomiast ma problem, z którego nie wygrzebie się jeszcze przez długi czas - jakieś magiczne wizje Beniteza i jego przekonanie, że przyczyną wszystkiego, co złe są zbyt niskie fundusze na transfery.

Co do wychowanków - tak jak wyliczył red85, w tym sezonie to prawie same objawienia. Wierzę, że Rafael dostanie szansę gry w PL i LM.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sie 2008, 0:22

smietana pisze:Co jeśli zdobędą potrójną koronę w przyszłym sezonie a po nim powtórzą to wygrywając PL, Puchar Anglii i Ligi bez LM? Wszystkim kopary opadną... Nikt nie bedzie pamietał o 18 latach czekania na tytuł, tak jak juz nikt nie pamieta podobnej syt. z Interem czy Chelsea.
A co jeśli Bolton zdobędzie poczwórną ?

Nie rozmawiajmy o rzeczach abstrakcyjnych. Póki co fakty są takie - Liverpool nie mógł przez ostatnie lata nawet nawiązać walki o Mistrza i naprawdę niewiele wskazuje na to, że sytuacja może się zmienić.

PS wieść niesie, że Fergie w końcu dopiął swego w kwestii transferu Berbatova. Cena - 25 mln. funtów.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 13 sie 2008, 14:11

red85 pisze:
smietana pisze:
PS wieść niesie, że Fergie w końcu dopiął swego w kwestii transferu Berbatova. Cena - 25 mln. funtów.
Też o tym czytałem. Liczyłem na kogoś innego do linii ataku, ale jeśli ostatecznie przyjdzie do ManU Berbatov, to też nie będzie tragicznie. na jakimś angielskim portalu przeczytałem, że cena transferu ma wynosić jednak, nie 25 milionów funtów, a 28 mln. Trzeba poczekać, więc na oficjalny komunikat ze strony Manchesteru United.

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 13 sie 2008, 14:38

Hhaha ale z ciebie smietana abstrakcjonista :D i marzyciel :wink:
28 mln funtów ? omg. toż to chyba z 40 mln euro. massakra. za to Benitez miałby cały skład w mercato patrząc na obecne transfery :D :lol: :P

jedynie 35 mln :P // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”