3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz] - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 13 sie 2008, 11:46

grzegorzfcb pisze:
paku pisze:ale cuda się zdarzają. W piłce kopanej też
I to jest włanie urok piłki. Kopanej przede wszystkim. Ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Barcę. Zresztą dziś wieczorenm będzieny mądrzejsi
Żeby była jasność.
Mózg podpowiada że wygra Barcelona 3-0 wzwyż.
Serce chce aby Barcelona zremisowała bądź przegrała 2-1 ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 11:53

Z tymi przepowiedniami typu 3:0 wzwyż bym nie przesadzał. Wiem, że zespoły dzieli olbrzymi różnica klas. Wiem, że Barcelona ma lepszych piłkarzy na każdej pozycji. Wiem, że osiągaliśmy bardzo dobre wyniki w meczach sparingowych, ale to nie będzie sparing i rywal nie da sobie nastrzelać tylu bramek co jakieś Chivas. Będę zadowolony z 2:0 po dobrej grze. Czytając niektóre komentarze kibiców Barcelony odnoszę wrażenie, że zwycięstwo niższe niż trzema bramkami będzie porażką :o

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sie 2008, 11:56

Polskim klubom w Europie niestety, ale pozostaje tylko wierzyc w cuda. Kiedy jednak ostatni raz zdarzyl sie wielki cud? Gadki typu - Wisla nie ma nic do stracenia, to na Barcelonie ciazy presja... sa moim zdaniem malo trafione. Z presja Barcelona radzi sobie bardzo dobrze i bardziej obawialbym sie o to, jak presje zniosa wislacy. Nie zdziwie sie jesli np. Boguckiego w ogole nie bedzie w tym meczu, bo przestraszy sie publicznosci na Camp Nou. Keita mowil, ze mecz ten traktuja jak final, bo zbyt duza stawka jest. Nikt Wisly nie zlekcewazy jak kilka lat temu.
Mentor pisze:
Czytając niektóre komentarze kibiców Barcelony odnoszę wrażenie, że zwycięstwo niższe niż trzema bramkami będzie porażką :o
Porazka nie, aczkolwiek ja bede zaskoczony, jesli wygramy jedynie minimalnie. Niedlugo przekonamy sie kto mial racje, ale mam naprawde pozytywne przeczucie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 sie 2008, 12:14

to bedzie pierwszy mecz o coś dla Barcy w tym sezonie wiec na pewno nie wszystko będzie wychodzić. Dużo bedzie zależalo od przebiegu meczu. Jak szybko strzelimy gola(czy strzelimy, żeby nie było, że lekceważe Wisłe :wink: ) jak Wisła zareaguje itp Poza tym my chyba ostatni mecz (sparing) gralismy chyba z 7,8 dni temu a Wisła grała w lidze.
btw ciekwe ilu kibiców przyjdzie. w koncu ten mecz to taki prawie Gamper :lol: Pierwsza okazja, żeby Nową Barcę zobaczyć 8)

Awatar użytkownika
Steven Gerrard
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steven Gerrard » 13 sie 2008, 13:01

Mimo że tam Henry czy Pique mówią że z Wisłą będą skoncentrowani ale ja wiem że ją zlekceważą,i tam trzeba szukać nadziei.Jak mówi trener Skorża:Każdy popełnia błędy,nawet taka Barcelona.Na początku meczu raczej Wiślacy będą zepchnięci do obrony i będą czychać na kontry.Wg.mnie wszyscy będą w Obronie a Paweł Brożek Będzie tylko z przodu no cóż
JAZDA JAZDA BIAłA GWIAZDA!!!!!!!!

Formację Wisły można raczej w ciemno przewidzieć.jedyną nie wiadomą jest kto wystąpi na prawym skrzydle ja myślę że Boguski a nie Łobodziński :?:
----------------------Pawełek---------------------
----------------------------------------------------
Baszczyński Cleber Diaz Piotr Brożek
-------------Cantoro-----Sobolewski------------
Boguski-------------------------------Zieńczuk--
---------------------Jirsak------------------------
-----------------Paweł Brożek-------------------

Myślę że Wisłę stać na Remis pod 3 warunkami:1:Barca musi popełniać błędy a Wisła musi je wykorzystywać.2:Wisłą nie może za bardzo dać się zepchnąć do defensywy.3:Wisła musi grać konsekwentnie.Jak te wszystkie warunki się spełnią to wisła może nawet wygrać
Serce mówi Wisła wygra rozum mówi Wisła Zremisuje

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2008, 13:14

Wiadomo, że każdy Polak - nie kibic Barcelony chciałby jak najlepszego wyniku dla Wisły, ale o taki będzie bardzo trudno. W przypadku jakiejkolwiek porażki, Skorża będzie się tłumaczył, że nie mógł skorzystać z usług kilku podstawowych zawodników 8) Jedynie Wisła może ugrać jakiś korzystny wynik, czyli nie większy niż porażka 1:0 i ewntualnie szukać szans w rewanżu, chociaż wątpię aby była w tym szansa. Wie ktoś jakim sładem zagra Barcelona?

Steven nie pisz posta pod postem :wink:

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 13 sie 2008, 13:23

Steven Gerrard pisze:----------------------Pawełek---------------------
Baszczyński Cleber Diaz Piotr Brożek
-------------Cantoro-----Sobolewski------------
Boguski-------------------------------Zieńczuk--
---------------------Jirsak------------------------
-----------------Paweł Brożek-------------------
Mnie się wydaje, że zagra Łobodziński na prawym skrzydle, a na lewym Boguski. Obaj pokazali więcej niż Zieńczuk w meczach z Beitarem
lisek_chz pisze:Skorża będzie się tłumaczył, że nie mógł skorzystać z usług kilku podstawowych zawodników
Tylko z Głowackiego, więc wątpie, żeby w ten sposób się tłumaczył.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 13:36

lisek_chz pisze:Wiadomo, że każdy Polak - nie kibic Barcelony chciałby jak najlepszego wyniku dla Wisły, ale o taki będzie bardzo trudno. W przypadku jakiejkolwiek porażki, Skorża będzie się tłumaczył, że nie mógł skorzystać z usług kilku podstawowych zawodników 8) Jedynie Wisła może ugrać jakiś korzystny wynik, czyli nie większy niż porażka 1:0 i ewntualnie szukać szans w rewanżu, chociaż wątpię aby była w tym szansa. Wie ktoś jakim sładem zagra Barcelona?

Steven nie pisz posta pod postem :wink:
dlaczego kazdy? znam kibicow legii ktorzy lubia real i beda dzisiaj kibicowac barcelonie

nie sa polakami?

nigdy nie kibicuje polskim druzynom z innego miasta niz moje bo nie widze w tym zadnego sensu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 13:41

lisek_chz pisze:Wie ktoś jakim sładem zagra Barcelona?
Guardiola pewnie wie, ale nie przejawia aktywności na forum więc trudno liczyć na odpowiedź :wink:

Przewiduję coś takiego:

Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Abidal - Xavi, Toure, Iniesta - Hleb, Eto'o, Henry

Ewentualnie w miejsce Toure może zagrać Keita. Tak czy inaczej będzie to pewnie wyglądało mniej więcej tak jak przewiduję.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2008, 13:50

nigdy nie kibicuje polskim druzynom z innego miasta niz moje bo nie widze w tym zadnego sensu
No to masz inny punkt widzenia od mojego, bo ja kibicuję każdej polskiej drużynie, która ma minimalne szanse zagrać w fazie grupowej ligi mistrzów. A po za tym, rkoeman ty jesteś fenomenem tego forum.

Skorża w udzielonym wywiadzie dla TVP stwierdził, że rozpracował sobie Barcelonę. Myślałem, że to jest niemożliwe.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 13:56

i twoje prawo :)

chodzi mi tylko by nie generalizowac. kazdy kibicuje komu chce. i nie swiadczy to o tym czy jest polakiem czy tez nie - a tak niektorzy chca widziec

btw - Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 sie 2008, 14:00

lisek_chz pisze:Skorża w udzielonym wywiadzie dla TVP stwierdził, że rozpracował sobie Barcelonę
Jak Michniewicz Steaue Bukareszt ?
Steven Gerrard pisze:Mimo że tam Henry czy Pique mówią że z Wisłą będą skoncentrowani ale ja wiem że ją zlekceważą
Barca ma za wiele do stracenia żeby Wisłe lekceważyć. Gra w PUEFA dla takiego klubu ja Barcelona to piekło. Poza tym to debiut Pepa :wink: On już zadba o motywację 8)

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 13 sie 2008, 14:06

Ja nawet nie liczę na cud, bo ten już się zdarzył (rewanż z Beitarem), Oczekuję tylko od Wisłeki dobrej gry, by się nei przestraszyli rywala, by nie dawali z góry walkoweru grając 10 w obronie i samym Brożkiem czekającym na długą piłkę. To mi w zupełności wystarczy. Nawet jak dostaną z 3 : 0.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sie 2008, 14:48

lisek_chz pisze:Skorża w udzielonym wywiadzie dla TVP stwierdził, że rozpracował sobie Barcelonę. Myślałem, że to jest niemożliwe.
Facet mówił, że GKS Tychy to może być niewygodny rywal, z szacunkiem o wszystkich ligowcach, jego kurtuazyjne wypowiedzi o Beitarze były cytowane przez prasę z adnotacją "Wisła boi się mistrza Izraela" i teraz mówi "rozpracowałem sobie Barcelonę ". No tak, to brzmi jak Skorża :lol:.
lisek_chz pisze:W przypadku jakiejkolwiek porażki, Skorża będzie się tłumaczył, że nie mógł skorzystać z usług kilku podstawowych zawodników 8)
8) 8) 8) 8)
CHarlie pisze:Mnie się wydaje, że zagra Łobodziński na prawym skrzydle, a na lewym Boguski. Obaj pokazali więcej niż Zieńczuk w meczach z Beitarem
Tak to powinno wyglądać, ale raczej sądzę, że Boguski zmieni Lobo w drugiej połowie. Ewentualnie wystąpi za Jirsaka.

Co do meczu nie mam żadnych oczekiwań z wyjątkiem nadziei na brak blamażu. Chociaż jak widziałem sytuację Polonii Bytom sam na sam to pomyślałem sobie, że Barca będzie miała takich piłek z kilkanaście, a wykorzystuje je Eto'o czy Henry z zamkniętymi oczami. I mając świadomość, ze Diaz lubi sobie zagrać do rywala, a Cleber spóźnić się w ostatniej fazie akcji, to będziemy mieli kanonadę. A jak Wisła potrafi bronić mieliśmy przykład w Jerozolimie, gdzie przegrali mimo prowadzenia. Ten mecz Wisła jedzie przetrwać, grać może (!) będzie na Reymonta.

Mimo wszystko podnosim "splesniala glowke" dumnie. Oby Wisła na przekór wszystkim pokazała dobrą piłkę. Wygrana też może być. Myślę, że w takim wypadku paru osobom lole poszłyby w pięty :lol:.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 sie 2008, 14:58

piwus pisze:a wykorzystuje je Eto'o czy Henry z zamkniętymi oczami
:lol2: spierałbym się

Ja też mam nadzieję że nie będzie blamażu i na fazę grupową UEFA. LM może lkiedyś jak trafimy na drużynę pokroju Steuly czy Anderlechtu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”