Trzeba wierzyc, ze nasz, polski klub awansuje dalej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2008, 18:25
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 18:59
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 19:01
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2008, 19:13
w pucharze Uefakurde no, gdzies te punkty do uefy musimy zdobywac
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sie 2008, 19:16
Wiara w to, że Bóg jest Polakiem i jak akurat nie zapije to wywali światło na tym waszym Campie. I to będzie początek waszego końca. Jak uczy historia, Polak jak zaskoczy rywala, to zgniata go na miazgę.rkoeman pisze:wisla wygra wysoko. tylko co pozwala ci miec taka nadzieje?
Nie widzę. O, choćby tutaj nie widzę:rkoeman pisze: nie widzisz ze swiat pilkarski uciekl polskim druzynom klubowym o lata swietlne
piwus pisze:Co do meczu nie mam żadnych oczekiwań z wyjątkiem nadziei na brak blamażu.
Generalnie to tak, bo jeszcze trzeba mieć styl, a waląc tekstem: "bo to Polska właśnie", "jak przegrają, to będą zasłaniać sie kontuzjami", "polactwo podnosi splesniala glowke" to niektórzy zasłużyli sobie na mocniejsze określenia niż "ultrapesymista"(L)oczkerson pisze:każdy kto wam te szanse odbiera powołując się na racjonale argumenty musi być odrazu "frustratem", "ignoranetem" i "ultrapesymistą"
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2008, 19:31
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 19:31
piwus pisze:No tak przyjeżdża SŁYNNA BARCELONA, to powinniśmy zrobić wszystko, by czuli się jak u siebie w domu. Zakryć kałuże barwami klubowymi, by nie zamoczyli nóg, z krzesełek napis "mes que un club". Jak przyjedzie Messi to transparent "przepraszamy, że przez nas nie mogłeś być na olimpiadzie". Zgodzić się na jakikolwiek termin zaproponowany przez Barcę i co najważniejsze - zapłacić im za przyjazd. Kibice w ramach szacunku dla SŁYNNEGO rywala na pewno z chęcią odstąpią swoje wejściówki, a piłkarze boisko na którym mieli ćwiczyć. Przejazd przez Kraków - w otwartym autobusie, event na lotnisku wykonują osoby wynajęte przez Wisłę, na trasie przejazdu kobiety rzucające kwiaty. Obowiązkowo rundka wokół Rynku, o 13.35 hejnał, Dziwisz z Majchrowskim wręczają kwiaty, Dziwisz klęka i całuje Eto'o w rękę. Zakwaterowanie - oczywiście na Wawelu, Kaplica Zygmuntowska tymczasowo zaadaptowana na night club, by nie musieli daleko chodzić. Na czas meczu trenerem Wisły zostanie Oleguar i wydaje polecenia Brożkom po katalońsku. Kibice Wisły zgromadzeni w pobliskim parku Jordana (bo bilety oddali SŁYNNEMU rywalowi) po strzelonej Barsie bramce skandują "przepraszamy".
piwus pisze:Aha i nie rozumiem taka rywalizacja? Kibicowska? Przecież każdy wie, że kibice hiszpańscy lepiej rozpakowują popcorn niż polscy, więc jesteśmy bez szans Smile.
piwus pisze:Ale trochę więcej megalomaństwa zaprezentujecie, bo wy kibicujecie klubom z innej planety, to może dam radę Smile.
piwus pisze:Czy to nie jest skandal? Wisła Kraków chyba jest jedynym zespołem, który nie potrafi docenić, że przyjeżdża "zespół z innej planety". A przecież jeszcze chcą zapłacić w Barcelonie. Mes que un club daje duże pieniądze, ale Polaczki zawsze to samo - boso ale w ostrogach. "Sieją nienawiść i stroszą piórka, jaka to nie jest wielka rywalizacja". A powinni zrobić wszystko, by Barcie było wygodnie, skoro i tak przegrają.
Ale to i tak my jesteśmy tymi złymi. Kpimy, szydzimy, jesteśmy zadufani. Dobrze, że przynajmniej druga strona trzyma fason.piwus pisze:Mam nadzieję, że Wisła wygra wysoko, bo by spadło wam parę punktów zadufania. I już jestem huraoptymistą, polaczkiem, pińcet lolów etc Łypiący? Panowie internacjonałowie, obywatele świata?
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 sie 2008, 19:32
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 19:34
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sie 2008, 19:36
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2008, 19:42
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 sie 2008, 19:47
Po prostu ewidentną głupotą jest niekibicowanie rodakom, a ludziom z którymi nie masz żadnego związku... klubowi sobie można kibicować, ale właśnie rodacy powinni być najważniejsi... Dla mnie jest śmieszne być Polakiem i być jednocześnie przeciwny im...Mentor pisze:Dzięki za wpis. Możesz sobie stawiać świeczki kiedy chcesz, komu chcesz i za co chcesz o ile oczywiście Twoja aktywność na forum nie będzie się sprowadzała do takich krótkich wpisów.
Jak ktoś chce mi jeszcze coś przekazać przed meczem to pisać bo za 30 minut opuszczam stanowisko i będę pewnie dopiero jutro.
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2008, 19:59
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 sie 2008, 20:00
Sammyy pisze:Po prostu ewidentną głupotą jest niekibicowanie rodakom, a ludziom z którymi nie masz żadnego związku... klubowi sobie można kibicować, ale właśnie rodacy powinni być najważniejsi... Dla mnie jest śmieszne być Polakiem i być jednocześnie przeciwny im...
kulekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2008, 20:02
Się powtórze i czakam na wyjaśnienia:Sammyy pisze:Po prostu ewidentną głupotą jest niekibicowanie rodakom, a ludziom z którymi nie masz żadnego związku... klubowi sobie można kibicować, ale właśnie rodacy powinni być najważniejsi... Dla mnie jest śmieszne być Polakiem i być jednocześnie przeciwny im...
(L)oczkerson pisze:co to za przymus kibicowania polskim zespołom w europejskich pucharachCzy jak w tym meczu kibicuje Barcy to jestem "mniej polakiem" w niektórych przekonaniu
Czy to nie zaczyna śmierdzieć jakimś "nacjonalistyczny torrorem"
![]()
A jeśli już kibicuje tej Barcelonie, to czy nie mogę być przekonany że wygra, mimo że wszystko przemawia za moim stanowiskiem bo jestem w mniejszości i jestem "politycznie niepoprawny" czy jak to tam będzie w języku kibica
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio