Pytania Techniczne - Strona 79

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 lip 2008, 21:41

USDownloader ale tam kombinowac trzeba no i rapuid zmieniaod czasu do czasu te literki ktore trzeba przepisac i tu program ma problem... Sciagnij najnowsza wersje i pokombinuj

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 lip 2008, 22:18

Martinho pisze:USDownloader ale tam kombinowac trzeba no i rapuid zmieniaod czasu do czasu te literki ktore trzeba przepisac i tu program ma problem... Sciagnij najnowsza wersje i pokombinuj
Jak dobrze się ostatnio orientuje (choć mogę się mylić) na RS już nie ma tokenów do przepisywania oraz nie trzeba rozłączać neostrady... poprostu teraz masz taki myk, że przy ściąganiu prędkość masz małą... Ja np na Neo 512 mam około 65kb/s... Nie wiem jak to jest z menadżerami do ściągania... Może teraz jakoś da się to ogarnąć..

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 lip 2008, 23:29

bartbuks no to Ty tak masz normlanie- neostrada tak ma przy tej predkosci. Mnie wlasnie dziwi, ze sciaga mi sie z predkoscia 50-60 kb/s przy 1mb neostrady (maks 130kb/s).

hrabi wole te 60 niz resetowanie- nie zalezy na predkosci, bo to kilkadziesiat plikow i moze sie sciagac bez przerwy :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lip 2008, 7:42

pablisso pisze:bartbuks no to Ty tak masz normlanie- neostrada tak ma przy tej predkosci. Mnie wlasnie dziwi, ze sciaga mi sie z predkoscia 50-60 kb/s przy 1mb neostrady (maks 130kb/s).

Wiem:) W moim przypadku nie opłaca się premium bo na neo512 więcej nie wyciągnę. Tzn fakt będę mógł sobie zainstalować FlaszGet + wtyczkę do przeglądarki flashgot i wpisać login i hasło z RS, co spowoduje, że będę wrzucać linki do akceleratora i samo się będzie ściągać, ale szkoda tych 30 zł ... Kiedyś miałem kwartalne konto, ale przy 6Mb internecie, więc aż przyjemnie było popatrzeć jak sobie filmy w kilka minut na dysku się pojawiają....
achhhhhhhh.... Rozmarzyłem się .... 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 lip 2008, 18:51

Skąd kradniecie internet? :P Chodzi mi o ogólnodostępne łącza a nie jakieś kablówki. Ja akurat jestem dzieckiem Neo ale może polecicie mi jakieś inne źródło :glass: Na Neostradę nie mam powodu narzekać bo zawsze jest w przeciwieństwie np do mojej kablówki więc ta odpada. A u was?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 lip 2008, 19:16

teraz najlepszą ofertę ma z tego co sie orientuję UPC, ale jak nie masz do niej dostępu to najlepiej zostac przy Neo, bo czy przy Netii czy Orange (freedom nie te bezprzewodowe dziadostwa) czeka cię sporo problemów, wynikających z tego że oni najmują łącza od TP i często to się konczy (z tego co słyszałem od znajomych) tym ze np. musisz czekac wiele tygodni na czy to podłączenie nowego netu czy jego naprawy bo TP jest dziwnie opieszała przy tych wszystkich formalnościach :>

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 sie 2008, 23:06

Skąd kradniecie internet? Chodzi mi o ogólnodostępne łącza a nie jakieś kablówki. Ja akurat jestem dzieckiem Neo ale może polecicie mi jakieś inne źródło Na Neostradę nie mam powodu narzekać bo zawsze jest w przeciwieństwie np do mojej kablówki więc ta odpada. A u was?

W tej chwili nie ma lepszej oferty takiej ogólnodostepnej niż ma neostrada , na netię długo się czeka. Warto poczekać do wrzesnia pewnie ruszą z promocjami. Jeśli chodzi o kablówki to niezłą ofert ę ma multimedia a oni sa zdaję się też ogólnodostępni

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 sie 2008, 11:07

mam pytanie do użytkowników programu do defragmentacji dysku o&o.
Co zrobić, jeśli wyskakuje taka informacja : http://i36.tinypic.com/14vo3nq.jpg

Nie da się uruchomić programu :cry:

Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 08 sie 2008, 13:11

Zapora windowsa albo inny program zwiazany z bezpieczenstwem odmaiwaja O&o polaczenia z netem, to najprowodpodobniej bedzie to. mialem tak samo, musialem recznie dodac ten program do wyjatkow w eset security, pomoglo

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 sie 2008, 13:40

j1mmy pisze:Warto poczekać do wrzesnia pewnie ruszą z promocjami.
Tyle czasu nie mam bo już teraz musiałem się zdecydować czy nadal być dzieckiem NEO czy szukać sobie innej rodziny :lol:
(L)oczkerson pisze:teraz najlepszą ofertę ma z tego co sie orientuję UPC, ale jak nie masz do niej dostępu to najlepiej zostac przy Neo
No właśnie nie mam UPC a od mojej kablówki z tego co słyszałem najlepiej trzymać się z daleka. Chociaż cena jest kusząca ale jak później mam tracić nerwy to dziękuję, postoję.

Wielkie dzięki za info :witam:

A teraz tak :arrow: mając jakikolwiek dekoder sygnał jest dostępny tylko na jednym TV? Znaczy można jakoś rozdzielić go abym na każdym odbiorniku oglądał co innego? Jak można to ile to kosztuje? Bo tak to chyba tylko można oglądać to samo co jest na TV z dekoderem.
Pojęcia nie mam jak to działa więc może mnie uświadomicie :glass:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2008, 23:06

Czy możecie mi doradzić jakieś oprogramowanie, które pozwoli mi zadbać o system i jego działanie... Głównie chodzi mi o coś do optymalizacji... Używam teraz np Wise Registry Cleaner oraz Austlogics Disk Defrag...

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 sie 2008, 23:42

tuneup utilities, ma optymalizatory, defragi itp itd. demo dziala 30 dni. polecam

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sie 2008, 7:59

Optymalizacji czego ? Jeżeli chodzi o kwestie wydajnościowe czyli szybkość windy, to najlepiej recznie pooglądac co się tam ma i powyłączać to co nie potrzebne. Możesz też użyć hijackthis do obejrzenia procesów na kompie z linkami do plików odpalających i powywalać smieci ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”