Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 14:59

tyle ze MU cos wygrywa a arsenal srednio

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2008, 15:51

Kolego dzięki Chelsea poziom nie podniósł się drastycznie. Podniósł się on dzięki Tottenhamowi, Newcastle, Portsmouth, Boltonowi, AV.
A ja się pozwolę nie zgodzić. Chcąc nie chcąc, to londyńska Chelsea wyznaczyła standardy dla pozostałych klubów będąc jeszcze te kilka lat temu zespołem, który zdawał się być nie do pokonania. Na całe szczęście my ich przegoniliśmy ;) ,ale wydaje mi się, że bez Romana PL nie zanotowałaby tak błyskawicznego progresu.
tyle ze MU cos wygrywa a arsenal srednio
I to jest właśnie istota "problemu".

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 14 sie 2008, 16:15

red85 pisze:Chcąc nie chcąc, to londyńska Chelsea wyznaczyła standardy dla pozostałych klubów
to chyba raczej chelsea mając pieniądze abramowicza dołączyła do wielkich z wielką kasą, wczesniej nie była w stanie im dorównać..... nie ma kasy nie ma pilki, wielkiej piłki, takie są realia...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 sie 2008, 16:36

red85 pisze:Chcąc nie chcąc, to londyńska Chelsea wyznaczyła standardy dla pozostałych klubów będąc jeszcze te kilka lat temu zespołem, który zdawał się być nie do pokonania.
gdyby Abramowiczowi sie bardziej podobało w innej części londynu np. w Fulham. Te standardy wyznaczałby Fulham dziś i dziś to on składałby oferty za Robinho

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2008, 17:32

gdyby Abramowiczowi sie bardziej podobało w innej części londynu np. w Fulham. Te standardy wyznaczałby Fulham dziś i dziś to on składałby oferty za Robinho
rbortniczuk pisze:
red85 pisze:Chcąc nie chcąc, to londyńska Chelsea wyznaczyła standardy dla pozostałych klubów
to chyba raczej chelsea mając pieniądze abramowicza dołączyła do wielkich z wielką kasą, wczesniej nie była w stanie im dorównać..... nie ma kasy nie ma pilki, wielkiej piłki, takie są realia...
Ale co w związku z tym? Nie rozumiem co staracie się nam przekazać. Jeśli to, że bez kasy nie ma sukcesów(na najwyższym światowym poziomie), to nie jesteście zbyt oryginalni, bo to prawda znana w świecie sportu nie od dzisiaj.

Nie róbcie z CFC jakiegoś sztucznego tworu, bo ta drużyna nawet przed erą Romana była bardzo dobrą ekipą, gdzie grali tak wielcy piłkarze jak Zola, czy Vialli.[/quote]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 sie 2008, 17:57

przed erą ruska
1 mistrzostwo anglii 1954/55 rok
3 razy puchar anglii
2 razy puchar ligi

w Europie
2 razy puchar zdobywców pucharów
1 superpuchar

zero wiekszych osiągnięć w europie, tylko 1 mistrzostwo

"wielcy" w przypadku Zoli i Vialliego to troche przesada, 'bardzo dobrzy' to odpowiednia charakterystyka. Do czasu abramowicza żadna wielka gwiazda nawet na Chelsea nie spojrzała, a jeśli już to tylko u schyłku kariery

to jacy gracze grają nie zawsze decyduje o wielkości drużyny :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2008, 20:39

Nie powinienem chyba cytować sam siebie, ale jestem zmuszony.
Ale co w związku z tym? Nie rozumiem co staracie się nam przekazać. Jeśli to, że bez kasy nie ma sukcesów(na najwyższym światowym poziomie), to nie jesteście zbyt oryginalni, bo to prawda znana w świecie sportu nie od dzisiaj.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 14 sie 2008, 21:02

red85 pisze:Jeśli to, że bez kasy nie ma sukcesów(na najwyższym światowym poziomie), to nie jesteście zbyt oryginalni, bo to prawda znana w świecie sportu nie od dzisiaj.
dokładnie tak, zgadzam się z Tobą, nie ma w tym nic dziwnego i widzę sensu w negatywnych komentarzach na temat chelsea, w obwinianiu jej za to że ma bogatego własciciela, tak po prostu jest i tyle. Dlaczego ludzie widzą negatywne strony wielkiej kasy w wielkiej piłce tylko w przypadku chelsea nie rozumiem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 21:06

tak. udawajmy ze bycie zlodziejem to nic zlego i ze to calkiem normalne.

dziwia mnie przepisy w anglii ze ktos taki jak abramowicz moze kupic klub. nie wspominajac o wlascicielu man city

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2008, 21:45

rkoeman pisze:tak. udawajmy ze bycie zlodziejem to nic zlego i ze to calkiem normalne.

dziwia mnie przepisy w anglii ze ktos taki jak abramowicz moze kupic klub. nie wspominajac o wlascicielu man city
Zostało cokolwiek udowodnione Romanowi? Może o czymś nie wiem, to będę wdzięczny jak mnie uświadomisz. A właściciel City dopiero teraz jest podejrzany o machloje. NO chyba, że również w tym przypadku mam pewne braki w wiedzy.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 14 sie 2008, 21:49

rkoeman pisze:tak. udawajmy ze bycie zlodziejem to nic zlego i ze to calkiem normalne.

Dziwne są te przepisy, ale w tym stopniu, że nikt nie sprawdza skąd przyszły właściciel ma/dorobił się tych pieniędzy. To, że każdy może nabyc klub( jeśli sie ma pieniądze) to dla mnie nie jest dziwne.

Każdy wie, że Romek dorobił sie na lewo fortuny choć jeżeli dobrze wiem nic mu nie udowodniono.

Natomiast Shinawatra dorobił się na korupcji, wówczas gdy byl premierem Tajlandii. Z tego co ostatnio pisały angielskie brukowce, wynika ,że włądze zamroziły mu 1 mln funtów i ma duże kłopoty

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sie 2008, 21:53

Scoooby pisze: Natomiast Shinawatra dorobił się na korupcji, wówczas gdy byl premierem Tajlandii.
However, two years after he was ousted from power by military and royalist elites, the junta-led government failed to find or publicize any evidence to support the charges.

Umiesz po angielsku czy przetłumaczyć ? Nic mu nie udowodniono, więc jest uczciwym obywatelem z Tajlandii co kupił sobie klub, bo miał taki grymas.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 21:54

red85 pisze:

Zostało cokolwiek udowodnione Romanowi? Może o czymś nie wiem, to będę wdzięczny jak mnie uświadomisz. A właściciel City dopiero teraz jest podejrzany o machloje. NO chyba, że również w tym przypadku mam pewne braki w wiedzy.
:lol:

a ktos udowodnil hitlerowi ze byl zbrodniarzem?

roman a. sam przyznaje sie do kradziezy pociagu z ropa. kazdy srednio rozgarniety czlowiek wie na czym dorobili sie oligarchowie i kazdy wie dlaczego roman a. nie siedzi w pierdlu jak reszta jego kolezkow

dodajmy do tego tajemnicze znikniecia kilku osob i fakt ze koles boi sie o swoje zycie 24 godziny na dobe...

bo wie ze kreml zmieni zdanie i po nim

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2008, 21:58

OMG. Władze angielskie winne zablokować takowe przejęcie, bo rzekomo każdy wie, że gość jest przestępcą. Bądźmy poważni - musi mu zostać coś udowodnione, a póki to się nie stanie, to jest niewinny. To podstawy prawa i dziwi mnie, że ktoś nie potrafi sobie tego przyswoić.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 14 sie 2008, 21:58

wyjeżdzasz mi z wikipedia? :lol: . Napisałem WYRAŹNIE to co pisały około 2 tygodnie temu angielskie media, a nie to co podaje wikipedia. Jak znajde tego newsa to cie oświece

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”