Manchester City (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 gru 2007, 23:27

[wcześniej 2 z Arsenalem w CC, czy tez hat trick już nie pamietam z kim]
Z Wigan

Ten sędzia to dość kontrowersyjny gość. Nie podoba mi się jego sędziowanie. Moim zdaniem gol nie powinien być uznany. Tamten drugi wyskoczył do piłki i w nią nie trafił, ale ruch zrobił. Bramkarza mogło to zmylić.

Remis sprawiedliwy. Dziś mieliśmy popis skrzydłowych- Bentley [Wenger mógł puścić "następcę" Beckhama. :? ] i Petrov. Szkoda mi trochę City, bo grają ładniejszą piłkę i mogli zbliżyć się do Chelsea. Chciałbym zobaczyć ich na koniec sezonu w pierwszej czwórce. Jeszcze wszystko przed nimi. Muszą teraz popracować nad grą na wyjazdach. Powrócił Elano o kontuzji, a to dobra wiadomość dla City.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2007, 23:32

Elano dobrze zagrał, znów pokazał dobry drybling, prawie strzelił bramkę. Friedel wrócił z dalekiej podróży, gdy stał i patrzał, jak pilka minimalnie mija słupek :D

sam miałem w typerze wynik 2:1, ale trzeba przyznac, ze remis jest sprawiedliwy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 kwie 2008, 17:55

Świetny mecz w Manchesterze. City prowadzą z Portsmouth 2:1. Bramki Vassell, Petrov i Utaka dla gości.

Strzelcy bramek dla City i Ireland grają znakomicie. City ogólnie ma dużą przewagę. Zmarnowali kilka naprawdę dobrych okazji :P
Bramka dla Portsmouth po rzucie rożnym, ale City mają kłopoty ze skompletowaniem defensywy, wiec mozna im wybaczyć.

Na sekundy przed końcem Vassell był bliski strzelenia pięknej bramki. Uderzył podobnie co Theo wczoraj w poprzeczkę, tyle ze tutaj piłka zmierzała pod poprzeczkę. James świetnie wybronił.

Dziś jest chyba jakić dzień czerwonych, czy coś. Hreidarsson wyrzucony z boiska. Faulował napastnika City, który wychodził na czystą pozycje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 kwie 2008, 18:03

Najlepsze, ze komentatorzy (amerykanscy) porownali bramke Petrova z bramka Ronaldinho, ktora strzelil Chelsea :rotfl4:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 20 kwie 2008, 18:05

City - Portsmouth, dobry meczyk jak na razie oglądam i nie żałuje że wybrałem właśnie ten :]

City do przerwy prowadzi 2-1 i jest stroną przeważającą. Mecz żywy, dużo szybkich akcji, dużo zagrań z pierwszej piłki i emocję także są, czyli meczyk dla neutralnego kibica dobry.
Co zrobił James przy pierwszej bramce :lol2: Coś Anglicy nie mają od czasów Semana dobrych bramkarzy, to Robinson czy Carson w reprezentacji a w lidze James pokazuje że wiele sie od nich nie różni :P Teraz co bramkarz P'mouth ma piłke pod nogami, to kibice gwiżdżą , w sumie to im sie nie dziwie. Pierwsza bramka jak już mówiłem wina Jamesa i waleczność Benjaniego który wyłuskał piłkę, podął do dobrze grającego w tym meczu Petrova a ten chyba chciał strzelać ale ostatecznie może zapisać sobie asyste bo strzał mu zszedł a Vassel ostatecznie skierował piłkę do pustej bramki. Minutę później szybka kontra i kolejny gol dla City, tym razem bez winy James który po rykoszecie był bezradny. Potem James już grał lepiej i to dzięki niemu nie jest jeszcze pozamiatane. Najpierw wyjął 'sam na sam' z Benjanim a potem sprytny strzał Vasella z narożnika pola karnego.
P'mouth moze zagrozić jedynie stałymi fragmentami i właśnie po jednym z nich strzeliło gola. Poza tym to nic nie pokazują poza jednym strzałem z główki Utaki (chyba Utaki :think: ) Liczyłem że Deofe troche postraszy a tu lipa.

Liczę na to że w drugiej połowie padnie trochę goli (najlepiej dla City :P ) bo Portsmouth gra o jednego mniej po czerwie za faul taktyczny Hreidarssona.
Dobry mecz mecz :ok: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 kwie 2008, 18:20

Mecz z minuty na minutę coraz lepszy :]
Dunne zszedł, w jego miejsce jakis debiutant. City po akcji Petrova znów groźnie. Benjani z 7 metrów nie trafia w światło bramki :o po chwili kontra Portsmouth i z lewej w słupek trafia Muntari, piłka się odbija i Utaka z prawej strony obija drugi słupek :o
Portsmouth nie ma nic do stracenia, przegrywają, grają 1 zawodnikiem mniej, ale dzielnie sobie póki co radzą.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 20 kwie 2008, 18:42

No Portsmouth jednak się nie cofnęło i potrafi narobić szumu na połowie rywali. Strzał Muntariego ładny. Szkoda akcji Muntariego który po dobrym przyjęciu od razu strzelał z volleya, mógł dać piłce sie odbić a inaczej by się skończyło :wink: Ale co się dowlecze to nie uciecze Benjani strzelił w końcu bramkę czym uwieńczył dobre zawody rozegrane przez niego. Bardzo mi w tym meczu zaimponował, swoją szybkością, walecznością a przede wszystkim tym że mimo gry na pograniczu spalonego potrafi się znaleźć za plecami obrońcy, i wystartować do podania tak aby sędzia nie gwizdnął offisde'u :]

[EDIT]

Baros nie zasługuje na 9 :roll:

Już poprawione fieldy :wink: Pisałem i jednocześnie oglądałem meczy, i się błąd wkradł. W każdym bądź razie chodzi mi o Benjani'ego :]
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 18:50 przez Moofasa, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 kwie 2008, 18:47

Moofasa pisze:Muntari strzelił w końcu bramkę czym uwieńczył dobre zawody rozegrane przez niego
Benjani Mwaruwari strzelił bramkę, były gracz Portsmouth.
Muntari gra w Portsmouth i gola nie strzelił.

Wszedł Baros i juz setkę zmarnował.

3:1 dla City i wygrana gospodarzy raczej przesądzona.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 20 kwie 2008, 19:24

ma ktos bramki z tego meczu ? :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 cze 2008, 23:04

Mark Hughes nowym menedżerem City. Do końca liczyłem, że nie dojdzie do tego. Ale trudno. Nie zmniejszy się mój ogromny szacunek i sympatia jaką go darzę. Ale nie ukrywam też, że trochę mnie zawiódł. Oczywiście dla niego jest to szansa rozwoju jako menedżera, spore wyzwanie i ciekawy kierunek. Ale zły kierunek. Mógł jednak poczekać na jakąkolwiek inną ofertę.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 14 lip 2008, 15:49

England defender Micah Richards has been banned from having a girlfriend by his mum as she thinks that wannabe WAGs are just after the Manchester City player's money. (Daily Star)

pocieszne:)
Jak tu nie kochać Angielskich bulwarówek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 sie 2008, 22:51

Manchester City - FC Midtjylland 0-1

Groclin swoje pokazał kilka lat temu ;) możliwe że w tym sezonie również szybko zakończy się przygoda City w Pucharze Uefa :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2008, 22:58

ładna wtopa :lol: City ma paru zawodnikow kontuzjowanych + Jo na IO ale powinni wygrać. może klopoty z prawem tajskiego właściciela wplyneły na zawodnikow Man city demobilizująco :twisted:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 sie 2008, 19:32

Dinho wiedzial co robi, nie przechodzac do City :D

A na powaznie to naprawde jestem zaskoczony tym wynikiem. Mam nadzieje, ze zabraknie ich w UEFA.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 wrz 2008, 9:55

City przeprowadzili jeden z najbardziej spektakularnych transferów od wielu lat a tu tak cicho... Jak napisał jeden z angielskich serwisów
Robinho's move to City will go down as one of the most dramatic transfers in deadline day history.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”