Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 452

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 sie 2008, 22:10

Dlaczego ja dopiero teraz sie dowiaduje, iz w 2linii takie rewolucje

Czyzby znowu Arsenal snil sie po nocach :zgon: :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2008, 22:12

wszyscy się dziś dopiero dowiedzieli cześku.
Wenger po południu podał do wiadomości, ze nie zagra Cesc i Sendi, bo o Nasrim i Diabym już wiadomo było.

Nie panikuj, Twente nawet z Eboue w składzie powinniśmy pokonać.
Poza tym Cesc ma za sobą 86 minut dopiero. I tak by nie pomógł.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2008, 13:42

Wypada coś napisać o meczu. Gra fatalna, dawno nie graliśmy tak słabo [nie liczę sparingu z Sevillą, bo to ... sparing] środek pola nie istniał. Ramsey i Denilson nie dawali rady. W obronie wczoraj nawet Clichy i Sagna dawali się ogrywać. Ade, Robin i Theo gorzej niż źle.
Na szczęscie rywal też nic wielkiego nie pokazał i udało się wygrać. Bramki takie trochę szmaciane, ale są. 2:0 na wyjeździe i spokojny awans. Oby Cesc wrócił szybko do gry, bo kiepsko może być już z WBA na inaugurację :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2008, 11:17

Co to się stało z kibicami Arsenalu ? Drużyna ma kłopoty to się odwracacie tak ? :p

Dziś rusza liga, Arsenal zagra pierwszy mecz z WBA. Kontuzje nas nie oszczędzają już na samym początku. Podobno ma wrócić Kolo do defensywy, choć ja wolałbym jednak Djourou, bo Kolo ostatnio formą nie błyszczy, do tego ta choroba. W środku mam nadzieję, że zagra Nasri, choć dopiero trafił do klubu i też ma kłopoty zdrowotne, to i tak będzie pewnie lepszy niż Ramsey, który choć na początku okresu przygotowawczego błyszczał, to ostatnio już było gorzej. Z Twente środek zagrał fatalnie, nie mogliśmy zdominować środka pola, tracilismy głupio piłkę, z Nasrim [na środku] powinno być lepiej.
W ataku chciałbym Nicklasa, ale Ade jest pewniakiem, a razem nie wyjdą w pierwszym skladzie raczej.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2008, 11:39

fieldy pisze:Co to się stało z kibicami Arsenalu ?
Dopiero co wstali :wink:
fieldy pisze:W ataku chciałbym Nicklasa, ale Ade jest pewniakiem

Ja tu nie widzę problemy bo śmiało można cofnąć Robina do pomocy. Jak dla mnie Holender nie może jakoś odnaleźć wspólnego języka na boisku z Ade. Emmanuel i Nicklas chyba lepiej się dogadują, więc na West Brom można spokojnie zaryzykować takie ustawienie.
fieldy pisze:Z Twente środek zagrał fatalnie, nie mogliśmy zdominować środka pola, tracilismy głupio piłkę
Jestem ciekaw co zrobi Wenger, mimo że za wielu wariantów nie ma. Wykluczam raczej środek Denilson-Eboue, chociaż ten pierwszy raczej ma pewne miejsce w środku. Pytanie tylko kto z nim, Ramsey czu Samir. Jeśli Francuz jest zdrowy to nie widzę innego rozwiązania jak to żeby zagrał od pierwszej minuty.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 sie 2008, 12:31

Duch pisze:Dopiero co wstali
No właśnie! Dopiero co wstali :P

Cieszę się, bo mecz będzie transmitowany o 13:40 na Canal+ (o, dzisiaj moja babka nie będzie oglądać familiady :chill: )

Co do ataku. No pewnie Ade i Nicklas nie wyjdą razem ale spodziewam się, że prędzej czy później w tym meczu Duńczyk się pojawi. Inną sprawą jest to, że Robin jest kompletnie bez formy. Chciałbym zobaczyć dzisiaj Theo w akcji, ale i tak pewnie na prawej stronie zagra Eboue.

Gramy u siebie, jesteśmy zdecydowanym faworytem, nie widzę innej możliwości jak zwycięstwo.

A może byśmy kupili tego Arshavina :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2008, 12:35

Hanni pisze:Chciałbym zobaczyć dzisiaj Theo w akcji, ale i tak pewnie na prawej stronie zagra Eboue.
A Theo pewnie na lewej, bo Vela raczej na ławce zacznie. Choć oczywiście wolałbym go na boisku.

Ja bym chciał taki skład:
Almunia - Sagna, Djourou, Gallas, Clichy - Theo, Denislon, Nasri, Vela - Nicklas, Ade.

A zobaczymy pewnie coś takiego:
Almunia - Sagna, Kolo, Gallas, Clichy - Eboue, Denislon, Ramsey, Theo - Robin, Ade.

W obliczu tych kontuzji, każde zwycięstwo mnie zadowoli.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 sie 2008, 12:42

fieldy pisze:A Theo pewnie na lewej, bo Vela raczej na ławce zacznie.
Rzadko młody Anglik tam grywał, trochę dziwne rozwiązanie.

Fieldy, nie przesadzajmy ;) WBA jest chyba słabsze od Twente, damy radę.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 16 sie 2008, 12:46

A może byśmy kupili tego Arshavina Question
Tak, dobry pomysł. Będzie to dobre rozwiązanie. Załatw to :roll:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 sie 2008, 12:53

PubuśBubuś pisze:Tak, dobry pomysł. Będzie to dobre rozwiązanie. Załatw to
Synuś, nie rób śmietnika, bo chyba dopiero co skończył Ci się ban. Po raz kolejny Twój post nie wnosi nic sensownego do dyskusji. Jeśli nie masz nic do przekazania to po prostu lepiej nie pisz nic, tak tylko obnażasz swój i tak już bardzo niski poziom inteligencji.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 sie 2008, 12:56

Ty z kolei obnażyłeś trochę swoją naiwność. Gdyby Wenger
1)chciał
2)miał możliwość
kupić Arszawina to zapewne by to zrobił. Jeśli tak się nie stało to widocznie któryś z tych punktów nie został spełniony. No chyba, że diametralnie zmieniła się sytuacja w Zenicie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 sie 2008, 13:03

Cris7 pisze:No chyba, że diametralnie zmieniła się sytuacja w Zenicie.
No właśnie diametralnie się zmieniła. I o to tutaj chodzi. Bo Zenit raczej będzie starał się sprzedać swojego zawodnika jeszcze w tym okienku, a jeżeli Barcelona nie będę wyrażała chęci kupna tego zawodnika, to jest tutaj szansa dla innych klubów np. Arsenalu. Wiadomo, że Arsene nie wyda za Arshavina 24mln Euro, ale jego cena spada z dnia na dzień, bo niedługo okienko się zamyka. Rosjanie mają pojęcie o tym, że za pół roku, rok, gdy Zenit już nie będzie wygrywał, a następna wielka impreza w której zagra Rosja jest dopiero za kilka lat, gwiazdor klubu z Petersburga może nie być już tyle wart. Tak więc istnieje tutaj spora szansa, że cena dosyć mocno spadnie i za 16mln zawodnik ten będzie dostępny. Cris7 właśnie to miałem na myśli, bo sytuacja zmienia się z dnia na dzień.

Boss ostatnio dał nam do zrozumienia, że po zakończeniu dzisiejszego meczu, do poniedziałku rano w klubie zjawi się nowy zawodnik. Jaki - cięzko powiedzieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2008, 13:08

Hanni pisze:Rzadko młody Anglik tam grywał, trochę dziwne rozwiązanie
Dziwne ? A na jakiej pozycji grał w meczu z Twente, czy w innych meczach, gdy Eboue grał na prawej pomocy ?

Wenger mnie pozytywnie zaskoczył :]

Manuel Almunia
Bacary Sagna
William Gallas
Johan Djourou
Gael Clichy
Emmanuel Eboue
Denilson
Samir Nasri
Theo Walcott
Nicklas Bendtner
Emmanuel Adebayor

zamiast Eboue wolałbym Velę, no ale i tak jest dobrze. Nicklas, Djourou i Nasri w pierwszym składzie.

Theo na boisku, zobaczymy gdzie będzie grał, ja stawiam na lewe skrzydło.

Eboue na prawym, a Nasri i Denilson w środku. W ataku Theo nie zagra, skoro są Nicklas i Ade.
Gdzie więc widzisz Theo na boisku jak nie na lewym skrzydle ?

na ławce:

Kolo Toure
Robin Van Persie
Carlos Vela
Aaron Ramsey
Jack Wilshere
Lukasz Fabianski
Mark Randall
Ostatnio zmieniony 16 sie 2008, 13:10 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2008, 13:10

Hanni pisze:Bo Zenit raczej będzie starał się sprzedać swojego zawodnika jeszcze w tym okienku, a jeżeli Barcelona nie będę wyrażała chęci kupna tego zawodnika, to jest tutaj szansa dla innych klubów np. Arsenalu.
Bardzo wątpliwe, żeby Wenger chciał kupić Arshavina. Francuz wie, że potrzebujemy defensywnego pomocnika i właśnie takiego transferu się spodziewam. Rosjanin by się przydał, ale jego sprowadzenie nie jest konieczności, tym bardziej, że tak jak pisałeś trzeba za niego wyłożyć powyżej 15 milionów.

Moje ciche marzenie to Gareth Barry, słyszałem też pogłoski o Alosno z Liverpoolu.
Hanni pisze:do poniedziałku rano w klubie zjawi się nowy zawodnik. Jaki - cięzko powiedzieć.
Młody :wink:

Nicklas w pierwszym składzie, tak trzymać :spoko:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 sie 2008, 13:12

fieldy pisze:Eboue na prawym, a Nasri i Denilson w środku. W ataku Theo nie zagra, skoro są Nicklas i Ade.
Gdzie więc widzisz Theo na boisku jak nie na lewym skrzydle ?
No tak masz rację, ale w poprzednim sezonie Theo tam prawie nie występował, jeżeli w ogóle grywał na tej pozycji.

W tym sezonie duet Bendtner - Ade może zagościć w naszym ataku na dłużej ;)
Duch pisze:Młody
Ahh... ma kasę z transferu Hleba to mógłby ją wreszcze porządnie zainwestować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”