Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009 - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zdobędzie mistrzostwo ?

Arsenal Londyn
11
14%
Manchester United
27
34%
Chelsea Londyn
20
25%
Liverpool FC
19
24%
Manchester City
0
Brak głosów
Aston Villa
0
Brak głosów
Everton
1
1%
Tottenham Hotspur
2
3%
torrea18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: torrea18 » 17 sie 2008, 7:38

Chelsea wygra lige puchar Angli puchar ligu i Lige Mistrzów

Awatar użytkownika
Seba8910
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Seba8910 » 17 sie 2008, 10:50

Moim zdaniem będzie to wyglądać tak :
1.Chelsea
2.Arsenal
3.ManU
4.Liverpool
5.Tottenham

A lige misztrzów w tym sezonie zdominujądrużyny z Serie A

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 sie 2008, 11:09

Seba8910 pisze:Moim zdaniem będzie to wyglądać tak :

A może jakieś argumenty wiesz przedstawienie sytuacji dlaczego właśnie tak a nie inaczej ;)

EOT

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 sie 2008, 11:43

Myśle że Chelsea w tym sezonie po walczy o wygranie angielskiej ligi i Ligi Mistrzów ,są teraz bardzo zmotywowani i zdeterminowani po zeszłym sezonie gdzie prawie wygrali Ligę i prawie LM a w zdobyciu obu trofeów przeszkodził im MU. Za Chelsea przemawia fakt nowego trenera w postaci Luiz'a Felipe Scolari'ego który ma na koncie sukcesy w prowadzeniu drużyn narodowych.
Niewątpliwe MU jest jednym z największych faworytów o zdobycie angielskiej ligi ,mają świetnych piłkarzy i trenera który jest taktycznym geniuszem i świetnie potrafi poukładać swój zespół. Ferguson przyznał że to Chelsea będzie stanowić największe zagrożenie dla MU w walce o tytuł ze względu na doświadczenie jakie posiada drużyna z Londynu i nie dosyt po poprzednim sezonie. Natomiast Arsenalowi zarzuca się brak doświadczenie ze względu na młody skład co nie koniecznie jest prawdą , Arsenal rozpoczął poprzedni sezon świetnie wygrywając mecz po meczu ale kontuzje w zespole uniemożliwiła The Gunners zdobycie Angielskiej Ligi, więc za Arsenalem również przemawia chęć rewanżu za poprzedni sezon. Liverpool jest uważany za najmniejsze zagrożenie jako zespół z Wielkiej Czwórki w walce o tytuł , myślę że Torres i Gerrard to za mało żeby walczyć o najwyższe cele. Liverpool wydaje dużo pieniędzy na transfery ale jakichś rewelacyjnych zawodników nie kupują, wyjątkiem jest tylko Fernando Torres który okazał się dla The Reds niezwykle udanym transferem.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 sie 2008, 14:07

Klasyfikacja Końcowa :
1. Arsenal
2. Chelsea
3. Man Utd
4. Tottenham
5. Aston villa
6. Liverpool

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2008, 20:42

Ja stawiam na Chelsea. Przeprowadzili naprawde sensowne transfery i do tego wierze w Scolariego. Jedynie Man U moze im zagrozic, ale ostatecznie wygra Chelsea :D

Ogladalem pierwsze mecze calej "wielkiej" czworki i to Chelsea zrobila na mnie najlepsze wrazenie. Bosingwa i Deco (co za bramka!) swietnie wpasowali sie do zespolu i naprawde wyglada to dobrze. Arsenal musi poczekac na powrot kontuzjowanych, bo z takim skladem to Anglii (i tym bardziej Europy) nie zwojuja. Chociaz i tak uwazam, ze maja za krotka lawke. Liverpool jak to oni, grali slabo, ale jeden moment geniuszu Torresa i mecz wygrali. Man U wiadomo, obecnie dosyc mocno oslabieni kadrowo, ale i tak sa dosyc silni.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 sie 2008, 21:08

KajoFC pisze:Myśle że Chelsea w tym sezonie po walczy o wygranie angielskiej ligi i Ligi Mistrzów ,są teraz bardzo zmotywowani i zdeterminowani po zeszłym sezonie gdzie prawie wygrali Ligę i prawie LM a w zdobyciu obu trofeów przeszkodził im MU. Za Chelsea przemawia fakt nowego trenera w postaci Luiz'a Felipe Scolari'ego który ma na koncie sukcesy w prowadzeniu drużyn narodowych.

Sory ale Scolari wg mnie jest przecietnym szkoleniowcem. Ok, o ile ma duzy plus za Mundial w Korei i decyzje personalne z tamtego okresu, to juz pozniej tak rozowo nie bylo. Wicemistrzostwo Europy z Portugalią-grali na swoim terenie, a tak jest duzo latwiej, a poza tym to jednak zawiodl, bo wszyscy spodziewali sie tytulu dla Portugalii. Pozniej juz bylo tylko gorzej. Co prawda udalo sie znowu fartownie ograc Anglikow, ale juz z duzo słabszą kadrowo druzyną Niemiec sobie nie poradzili. Dalej to juz parodia druzyny. Jak mozna dysponując tak swietnie usposobioną w ofensywie kadrą nie tylko nie wygrac, ale przegrac z naszą słabą piłkarsko kadrą. Moge sie oczywiscie mylic co do Phila, bo chocby dzis jego Chelsea zdemolowala mocne Portsmouth, ale mimo to mysle, ze zatrudnienie Brazylijczyka odbije sie Abramowiczowi czkawką.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sie 2008, 21:21

Piotr pisze:Wicemistrzostwo Europy z Portugalią-grali na swoim terenie, a tak jest duzo latwiej, a poza tym to jednak zawiodl, bo wszyscy spodziewali sie tytulu dla Portugalii.

Nie jestem jakims idolem Scolariego, ale osiagnal z Brazylia mistrzostwo świata, ktore przed nim nie potrafili wygrać inni przez 12 lat a po nim conajmniej 8. JEdnak potencjal Brazylii sie nie zmienia. Wygrywać z zajebistymi takze trzeba potrafic.
Druga sprawa Portugalia, zaryzykuje i powiem, że wyciagnal maksa z nimi. Przypomne ze wielu przed nim majac Pokolenie Figo, Pinto, Costa itp nie potrafili wygrać nic, totalnie nic.
Piotr pisze:Co prawda udalo sie znowu fartownie ograc Anglikow, ale juz z duzo słabszą kadrowo druzyną Niemiec sobie nie poradzili. Dalej to juz parodia druzyny. Jak mozna dysponując tak swietnie usposobioną w ofensywie kadrą nie tylko nie wygrac, ale przegrac z naszą słabą piłkarsko kadrą.

Czy aby ograć Anglie potrzeba miec farta, wystarczy, że Anglicy sa frajerami przeciwnicy nie musza wiele od siebie dokladać. :wink: Druga sprawa ocenic trenera, bo przegrał mecz z Polakami, jesli pamietam Lippi przegral, a pozniej wygrał mistrzostwo świata.

Co do szans to tak samo jak w poprzednim sezonie dwojka MU - Chelsea. Inni moga tylko mowić, bo kadrowo odbiegaja od w/w ekip.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 17 sie 2008, 21:30

Wierzę w Arsenal ale liczę, że naprawde dobrze grająca Chelsea z poukładaną drużyną i szeroką ławką jest w stanie wyprzedzić Manu. Szkoda, że Wenger nie rozbudował trochę drużyny, bo nie ma wcale zmienników (Vela, Denilson, Niklas i Senderos nie wystarczą) ale to nie w jego stylu więc nie ma czemu się dziwić, trzeba liczyć o jak najlepszy finisz, bo jak fieldy pisał końcówkę będą mieli wyczerpującą i ciekawe jak młoda drużyna da sobie z nią radę :)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 sie 2008, 22:13

Jarzinho, wtedy trenerem byl Trapp.
Poza tym nie pamietam dokladnie, ale w eliminacjach meczyli sie tez z Finami czy Serbami, a ich zwyciestwa z outsiderami typu Armenia czy Azerbejdżan byly niewielkie, wiec nie zawsze mu idzie, nawet gdy ma tych zajebistych.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 17 sie 2008, 22:17

wg mnie majstra zdobedzie ktorys z londynskich klubów :o :o licze na finezyjny futbol arsenalu, cos ala pierwsza czesc sezonu. miłe dla oka widowiska, oby młodziez wengera byla zdrowa. spodziewam sie iz podobnym kierynku pojdzie chelsea scolariego. duza kreatywnosc w drugiej linii i drogba na szpicy. z całym szacunkiem dla anelki, na dłuższa mete to jest tak przydatny jak gilardino w milanie. wracaj didier !

jeżeli chodzi o united, nigdy za nimi nie przepadałem. mam nadzieje ze ktoś ( ktokolwiek) ich zdetronizuje. widok wiecznie płaczacego cristiano wywołuje u mnie negatywnie emocje. kiedys pierdolne czyms w telewizor i zostaną transmisje przez neta.

btw. to pierwszy sezon premiership gdzie liczba rezerwowych rowna sie siedmiu ?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 17 sie 2008, 22:26

FeRo pisze:widok wiecznie płaczacego cristiano wywołuje u mnie negatywnie emocje.
Tak z ciekawości, to kiedy prócz finału LM płakał ostatnio? Bo ja kojarzę przegrany po karnych z Arsenalem finał FA Cup w 2005 i finał Euro 2004. No ale wiecznie płaczący :lol: Pooglądaj lepiej Chelsea, tam są sami twardziele jak np. Terry, który w Moskwie nie uronił ani łezki. :lol:

Uprzedzając głupie komentarze - nie, nie lubię Ronaldo. Po prostu wkrzają mnie takie tępe, zaślepione teksty.

btw. to pierwszy sezon premiership gdzie liczba rezerwowych rowna sie siedmiu ?
Tak.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2008, 22:29 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 sie 2008, 22:29

rbortniczuk pisze:Wierzę w Arsenal ale liczę, że naprawde dobrze grająca Chelsea z poukładaną drużyną i szeroką ławką jest w stanie wyprzedzić Manu

Po pierwszej kolejce możesz tak myśleć, ale United obroni tytuł :lol:
FeRo pisze:wg mnie majstra zdobedzie ktorys z londynskich klubów Surprised

Czas na Arsenal ? Nie w tym sezonie :boruta:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 17 sie 2008, 22:30

Giggsy King
Jeszcze przegrany ćwierćfinał z Niemcami, ale to reprezentacja, więc się nie liczy :wink:

Scolari dzisiaj pokazał kunszt trenerski, ale jak będzie dalej zobaczymy. Mistrza w tym sezonie upatruję w dwóch zespołach, mianowicie Chelsea i Arsenal, które dobrze się wzmocniły. Nie wiem co myśleć o Manchesterze, który praktycznie nic nie zrobił, by myśleć o obronie tytułu, ale podobno wygranego składu się nie zmienia :lol:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 17 sie 2008, 22:32

lisek_chz pisze:Giggsy King
Jeszcze przegrany ćwierćfinał z Niemcami, ale to reprezentacja, więc się nie liczy Wink
Chyba coś pomyliłeś. ;) Bo mi się zdaje, że do szatni szybko poszedł.

A reprezentację policzyłem przecież :P

BTW fajny temat do dyskusji. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”