Valencia CF (zbiorczy) - Strona 58

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 sie 2008, 9:10

Sammyy pisze: Joaquin jak dla mnie może spadać ^^

A ja bym mimo poprzedniego słabego sezonu w jego wykonaniu jednak go zostawił. Nie ma już w klubie Arizmendiego, a Pablo w moim odczuciu to nie jest piłkarz, który może grać na wystarczająco wysokim poziomie. Oglądałem go pare razy w Getafe - fakt ma talent, ale nie jest jeszcze w pełni ukształowanym zawodnikiem. Jakby to powiedzieć, brakuje mu tego "czegoś". Także Joaquina bym zostawił. Jeśli ten sezon również prześpi to wywalić ostatecznie.
Sammyy pisze:obrona jednak zwykle grała fatalnie

Na szczególne wyróżnienie zasługuje Navarro. Tego to bym zmielił na mąkę bo nie mogę patrzeć na niego na boisku.

Co do samego meczu wczorajszego to rzeczywiście z przyjemnością oglądało się grę Valencii. Och jak ja tęskniłem za taką grą z naszej strony - szybka wymiana piłki, gra na jeden, dwa kontakty, szybkie kontry. W obronie zdarzyło nam się zaspać pare razy, ale w ataku i tak byliśmy dużo lepsi niż Real. To co wyprawiał Iker to kosmos. Wynik powinien być dla nas wyższy, ale i tak nie ma co narzekać. W rewanżu zagramy pewnie bardziej cofnięci i przyczajeni na kontry co pozwala patrzeć optymistycznie :wink: .

Dobrze u nas Villa (choć dał się kilka razy złapać na spalonym), Mata, Vicente. Biorąc pod uwagę możliwości Silvy to wczoraj raczej nie zachwycił - oczekiwałem po nim więcej. Ale może ciągle przeżywa fakt, że jest najlepiej zarabiającym zawodnikiem w klubie :lol: .

Ależ się komentatorzy na jakimś anglojęzycznym kanale w necie podniecali grą Villi i ogólnie Valencii. Podejrzewam, że podczas komentarza siedzieli sobie w koszulkach Ches, bo że to ich fani to jestem pewien :wink: .

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 sie 2008, 9:41

Na szczególne wyróżnienie zasługuje Navarro. Tego to bym zmielił na mąkę bo nie mogę patrzeć na niego na boisku.
:twisted:

Wczoraj świetny mecz fakt, faktem, że nie z pierwszym Realem, ale trzeba zaznaczyć, że wczorajsza Valencia w porównaniu z tą z poprzedniego sezonu to niebo, a ziemia. Po sparingach byłem sceptycznie nastawiony do Emeriego i drużyny, bo porażka z Borussią Moenchengladbach czy z Newcastle na pewno nie napawały optymizmem. Ale nie jest źle, szkoda dwóch bramek straconych u siebie. Na santiago Bernabeu jesteśmy skazywani na pożarcie, ale mam nadzieję, że się jakoś wybronimy. Świetnie wczoraj grał Villa, który mijał sobie zawodników Realu jak patyczki.

Joaquin może odejść jak dla mnie. Kiedyś, jak przychodził jeszcze do Valenci z Betisu, wiązałem z nim duże nadzieje, zresztą jak większość fanów Ches, ale niestety się zawiodłem. Po za tym, nie wiem kto by Hiszpana chciał, ale jak będzie można wyciągnąć za niego na przykład 15 milionów, to dlaczego nie ;) Roma kiedyś zgłaszała się po niego, potem zrezygnowała ostatecznie ściągając Baptiste.

Poprzedni sezon był zły, więc nie warto już do niego wracać. Jedyny pozytyw to Puchar i ściągnięcie do klubu Alexisa, który nie najgorzej się prezentował. Zigicia juz się chyba nie pozbędziemy w tym sezonie, więc może w zimie odejdzie. Wobec tego kadra Valencii będzie powoli zamekana... chyba, że dojdzie jeszcze jakiś zawodnik, ale z reguły tylko na obiecankach się kończy. Na bramce powoli ,,zaczyna" coś się dziać, jest Hildebrand i Renan, więc rywalizacja jako taka będzie.
Co do personaliów naszych. Nie podobała mi się gra po prawej stronie. Miguel chaotyczny strasznie, w offensywie dużo strat, w defensywie szybkościowo odstawał od rywali. Irytowały mnie tez te jego długie piłki do napastników i brak pomysłu na rozegranie. Tutaj prawy obrończa potrzebny od zaraz, tylko nie zmiennik dla Portugalczyka, a zawodnik wywierający na nim presję z aspiracjami do pierwszego. Zresztą ja nawet Seitaridisem bym nie pogardził, którego Atletico nie chce.
:roll: Jak dla mnie, to Miguel powoli wraca do swojej formy, wczoraj nie grał źle, ale jeszcze mu brakuje troche ogrania, ale dopracuje to. Asysta wczoraj po ładnej wrzutce, więc czego chcieć więcej od bocznego obrońcy? Wiadomo, nie będzie grał w ofensywie jak Lahm, bo to nie ten poziom, ale nie jest źle. Ja już wolałbym zmianę po drugiej stronie boiska, mianowicie Moretti ciągle mnie nie przekonuje. Ale cóż, trudno.

A o Milito chyba można zapomnieć, bo bez sprzedzaży Zigicia, Valencia nie kupi następnego napastnika. Ewentualnie Zapater, ale w pomocy też już gęsto.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 sie 2008, 10:08

lisek_chz pisze:Joaquin może odejść jak dla mnie. Kiedyś, jak przychodził jeszcze do Valenci z Betisu, wiązałem z nim duże nadzieje, zresztą jak większość fanów Ches, ale niestety się zawiodłem. Po za tym, nie wiem kto by Hiszpana chciał, ale jak będzie można wyciągnąć za niego na przykład 15 milionów, to dlaczego nie Roma kiedyś zgłaszała się po niego, potem zrezygnowała ostatecznie ściągając Baptiste.

No dobra, ale jak sprzedamy Joaquina to zostaną nam na prawą pomoc tylko Pablo i Angulo (co prawda od bidy mógłby tam zagrać Silva któremu pare razy udało się przypadkiem znaleźć na prawej stronie boiska ale jednak wolałbym go do tego nie zmuszać). O tym drugim to nie ma co mówić nawet, bo najlepsze lata ma już za sobą niestety. I tutaj pojawia się pytanie, czy Pablo byłby w stanie udźwignąć ciężar gry w pierwszym składzie? Moim zdaniem nie. Jeszcze nie. Może w przyszłości będzie z niego zajebisty skrzydłowy, ale dałbym Joaquinowi ostatnią szansę. Niech zagra ten sezon o być albo nie być w Valencii. Jak będzie robił to co przez ostatni rok to się pożegnamy :twisted: .
lisek_chz pisze:Na bramce powoli ,,zaczyna" coś się dziać, jest Hildebrand i Renan, więc rywalizacja jako taka będzie.
Timo mnie do tej pory nie przekonał. Według mnie jest przeciętnym bramkarzem, dlatego cieszę się, że przyjdzie Renan choć osobiście jeestem zwolennikiem trochę wyższych bramkarzy (Renan ma 1.86 m :roll: ) . Mam nadzieję, że nasz młody Brazylijczyk nie będzie długo czekał zanim posadzi Niemca na ławce.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 sie 2008, 11:03

Pisakk pisze:Niech zagra ten sezon o być albo nie być w Valencii. Jak będzie robił to co przez ostatni rok to się pożegnamy .
Ok, niech będzie. Po sprzedaży Arizmendiego, rzeczywiście na prawej stronie w przypadku ewentualnego odejścia Joaquina zrobiłaby się dziura. Angulo nie jest jeszcze taki stary, a Emery wprowadził go znowu do zespołu, więc pewnie w nim coś widzi 8) A Hernandez jeżeli został sprowadzony to powinien coś pograć, bo po co taki transfery, zawodnicy, którzy siedzą tylko na ławce albo oglądają mecz z perspektywy trbyun co gorsza.
Pisakk pisze:Timo mnie do tej pory nie przekonał. Według mnie jest przeciętnym bramkarzem, dlatego cieszę się, że przyjdzie Renan choć osobiście jeestem zwolennikiem trochę wyższych bramkarzy (Renan ma 1.86 m ) . Mam nadzieję, że nasz młody Brazylijczyk nie będzie długo czekał zanim posadzi Niemca na ławce.
E tam gadasz :wink: Hildebrand w niektórych meczach grał naprawde świetnie, jakiś większych wpadek nie miał. Może zaliczył z 2, 3 słabe mecze, ale ogólnie on i może jeszcze 2,3 piłkarzy trzymało jako tako poziom. A i te mecze w Pucharze powoli przechodzą do historii jak interwencje Canizaresa :wink: A Renan się przyda w razie (odpukać) jakiejś kontuzji czy słabszej formy Niemca.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 18 sie 2008, 13:11

lisek_chz pisze:Po sparingach byłem sceptycznie nastawiony do Emeriego i drużyny, bo porażka z Borussią Moenchengladbach czy z Newcastle na pewno nie napawały optymizmem.

"Goły" wynik na pewno.Bo już styl w jakim zagrała Valencia (szczególnie w spotkaniu z Newcastle) był dobry.
Wczorajszy mecz jest najlepszym w wykonaniu Nietoperzy od dawna.Bardzo dobrze zagrał Albelda.Przerwał sporo akcji,dużo biegał,to był David jakiego chcielibyśmy oglądać.
Pozostanie Joaquina to raczej pewnik.Cała sprawa z pojawieniem się jego nazwiska z mercato raczej miała mu przypomnieć,że nie dostanie nowego kontraktu.A odejście Arizmendiego (pupilka Koemana :evil: ) tylko potwierdza pozostanie Joaquina.
Znakomicie przypomniał się kibicom Realu Mata.Ten młodzian może usadzić na ławce Vicente.Ma wszystko by zostać gwiazdą w tym sezonie.Już końcówka poprzedniego sezonu była świetna w jego wykonaniu.Początek obecnego jest co najmniej tak samo dobry jeśli nie lepszy.

lisek_chz pisze:A o Milito chyba można zapomnieć, bo bez sprzedzaży Zigicia, Valencia nie kupi następnego napastnika. Ewentualnie Zapater, ale w pomocy też już gęsto.

Soriano zapewnia,że do najpóźniej 26 lub 27 sierpnia klub pozyska napastnika.Nieoficjalnie mowa jest o dwóch zawodnikach: Luis Saha i Diego Milito.Odejście Zigicia to kwestia dni.Pytanie tylko ile odzyskamy pieniędzy za Serba :?:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 sie 2008, 14:12

A ja bym mimo poprzedniego słabego sezonu w jego wykonaniu jednak go zostawił. Nie ma już w klubie Arizmendiego, a Pablo w moim odczuciu to nie jest piłkarz, który może grać na wystarczająco wysokim poziomie. Oglądałem go pare razy w Getafe - fakt ma talent, ale nie jest jeszcze w pełni ukształowanym zawodnikiem. Jakby to powiedzieć, brakuje mu tego "czegoś". Także Joaquina bym zostawił. Jeśli ten sezon również prześpi to wywalić ostatecznie.
I tu jest kurcze problem... bo jak gra jest źle, jak go nie ma jeszcze gorzej. Pablo wczoraj faktycznie nie zachwycił... ale to jest młody chłopak i się rozegra ^^ zobaczysz, że wygryzie Ximo ze składu :)
Na santiago Bernabeu jesteśmy skazywani na pożarcie, ale mam nadzieję, że się jakoś wybronimy.
Jak na moje to mogą przegrać, byle zagrali dobry mecz i pokazali się z dobrej strony. Oczywiście, że dobrze zacząć z trofeum, ale nie jest to rzecz najważniejsza w tym momencie ;)
Jak dla mnie, to Miguel powoli wraca do swojej formy, wczoraj nie grał źle, ale jeszcze mu brakuje troche ogrania, ale dopracuje to. Asysta wczoraj po ładnej wrzutce, więc czego chcieć więcej od bocznego obrońcy? Wiadomo, nie będzie grał w ofensywie jak Lahm, bo to nie ten poziom, ale nie jest źle. Ja już wolałbym zmianę po drugiej stronie boiska, mianowicie Moretti ciągle mnie nie przekonuje. Ale cóż, trudno.
Mnie cały czas ta jego forma jakoś nie przekonuje. Strasznie na to być może rzutowała sytuacja gdy Robben minął go jak dziecko i padła druga bramka... nie wiem... cały czas dla mnie gra gorzej niż Moretti po lewej stronie :P
Timo mnie do tej pory nie przekonał. Według mnie jest przeciętnym bramkarzem, dlatego cieszę się, że przyjdzie Renan choć osobiście jeestem zwolennikiem trochę wyższych bramkarzy (Renan ma 1.86 m Rolling Eyes ) . Mam nadzieję, że nasz młody Brazylijczyk nie będzie długo czekał zanim posadzi Niemca na ławce.
Timo to faktycznie klasa światowa nie jest, ale poniżej swojego poziomu nie schodzi. Zobaczymy jak się spisze młody Brazylijczyk... swoją drogą Moya, Asenjo.... ehhh....
Soriano zapewnia,że do najpóźniej 26 lub 27 sierpnia klub pozyska napastnika.Nieoficjalnie mowa jest o dwóch zawodnikach: Luis Saha i Diego Milito.Odejście Zigicia to kwestia dni.Pytanie tylko ile odzyskamy pieniędzy za Serba Question
To, że przyjdzie napastnik to raczej pewne... natomiast pytanie kto odejdzie ? Zigic czy Morientes ? Obydwaj mają jakieś drobne oferty.... w odejście jednak tego pierwszego coraz bardziej wątpię....
Znakomicie przypomniał się kibicom Realu Mata.Ten młodzian może usadzić na ławce Vicente.
Vicente i tak znowu zagra w 10 meczach, a potem będzie się leczył :oops:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2008, 13:17

No i zaczyna się kolejne czyszczenie kadry. Wedle tego co mówi Emery z klubem może zegnać się już Maduro, dla którego nie widzi miejsca w składzie... zastanawiam się czy to dobry pomysł bo imo chyba jednak niezbyt. Jak na moje to dużo lepiej można się pozbyć Helguery, a Holendra zostawić jako 4 stopera i 5 pomocnika... Maduro zdecydowanie bardziej mnie przekonywał niż były gracz Realu.... w pomocy Emery chce mieć tylko Albelde, Baraje, Edu i Fernandesa, ale.... no właśnie... Baraja najmłodszy nie jest i całego sezonu nie rozegra.... ponadto Edu ciągle połamany... a nie chcę znowu oglądać Marcheny czy Albiola na DM...

Kolejnym, który może odejść jest Banega... Argentyńczyk jednak nie zostanie sprzedany, a jedynie wypożyczony.... no i ten ruch mi się podoba... ogólnie jego transfer to była głupota, ale skoro już jest to niech się ogrywa gdzieś by z czasem coś wnieść do drużyny...

Podobno Valencia odrzuciła ofertę Rovers za Ximo opiewająca na 10-15 mln. Gdyby to był początek okna to wziąłbym z pocałowaniem ręki... ale teraz ciężko by znaleźć kogoś wartościowego na jego miejsce...

Kadra na przyszły sezon ma wyglądać mniej więcej tak:

Bramkarze:

Hildebrand
Renan
Butelle ?

Obrońcy:

Miguel
Alexis
Albiol
Helguera
Marchena
Moretti
Del Horno

Pomocnicy:

Angulo
Pablo
Joaquin
Albelda
Baraja
Fernandes
Edu
Silva
Vicente

Napastnicy:

Mata
Villa
Morientes?
Zigic?

Niby wychodzi 23 zawodników jakich chce Emery... pytanie czy 23 ma byc liczone z bramkarzami, ale chyba tak.

Jak na moje w tej kadrze brakuje dwóch rzeczy. Rezerwowego obrońcy na prawą stronę... i zmiennika dla Villi... ani Zigic, ani Moro mnie nie przekonują...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 21 sie 2008, 13:59

Docelowo na prawą stronę obrony przewidziany jest Alexis.Problem może pojawić się w momencie jego lub Miguela kontuzji.Ostatecznie może tam zagrać Angulo ale to nie jest rozwiązanie pewne.

Mnie również brakuje jeszcze jednego młodziana na środek pola w kadrze.Kontuzjogenność Edu przede wszystkim ale i także Barajy może być nie lada problemem w sezonie.Wobec odejścia Maduro liczę,że w kontrakcie wypożyczenia Evera będzie opcja natychmiastowego powrotu.A przynajmniej możliwość ściągnięcia z wypożyczenia w zimowym oknie transferowym.

Sammyy pisze:Jak na moje w tej kadrze brakuje dwóch rzeczy. Rezerwowego obrońcy na prawą stronę... i zmiennika dla Villi... ani Zigic, ani Moro mnie nie przekonują...
O el Moro można być spokojnym.Jeśli zdrowie go nie będzie zawodzić swoje zrobi.Zigic jak dziś czytałem może zostać wypożyczony do Anglii.Oczywiście lepiej byłoby się go pozbyć definitywnie (wiadomo kasa :roll: ).
Wczoraj Gomez spotkał się z ojcem Juana Maty.Wychowanek Realu jest piłkarzem z niższej grupy płacowej.Rozmawiano o podniesieniu kontraktu ale dopiero za rok.Choć niewykluczona jest niewielka podwyżka już teraz.Mata to jeden z piłkarzy którzy mogą w tym sezonie rozbłysnąć.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2008, 14:03

No Alexis jest przewidziany, ale to nie to samo gdyby ktoś tam był nominalnie... siedmiu obrońców w kadrze to jednak trochę przymaławo...

Co do Maty... z nim w składzie gramy 4:2:3:1 tak jak było z Realem.... sadzę, że większość sezonu tak będzie grana... choć Emery twierdzi, że to 4:4:2 :lol:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 21 sie 2008, 14:11

Kiedy rewanż z Realem?

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 21 sie 2008, 14:25

Sammyy pisze:No Alexis jest przewidziany, ale to nie to samo gdyby ktoś tam był nominalnie... siedmiu obrońców w kadrze to jednak trochę przymaławo...

Hmm zdaje się,że póki co wraz z kadrą pierwszego zespołu jest Lomban.Teoretycznie on mógłby zastąpić Miguela.Ale czy to rozwiązanie zdałoby egzamin ? Póki co jest także Curro Torres :roll:

Rewanż w niedzielę o 22:00

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2008, 14:40

Curro, Lomban.... to już Arizmendi lepszy chyba by był :lol:
Jak wygląda sytuacja z Ruzem ? On nadal na wypożyczeniach czy definitywnie sprzedany ? Bo z tego co pamiętam to był nasz gracz...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 21 sie 2008, 15:00

O ile wiem to sprzedany do Hercules Alicante.Przydałby się jeszcze jeden obrońca ale póki nie zwolnią się miejsca w kadrze trudno liczyć na jakieś ruchy.Póki co Maduro na wylocie.A kadra wciąż o kilka nazwisk za duża dla Emery'ego.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 21 sie 2008, 15:11

Valencianista pisze:Rewanż w niedzielę o 22:00
Ktoś wie czy będzie w publicznej?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2008, 15:16

Marcin87 pisze:
Valencianista pisze:Rewanż w niedzielę o 22:00
Ktoś wie czy będzie w publicznej?
Będzie retransmisja o 00:25
http://www.telemagazyn.pl/?p=1&dzien=20 ... 0&x=43&y=8

Co do Ruza to szkoda.... zapowiadał się nieźle... swego czasu jak grał w Tarragonie to liczyłem, że wróci do nas i powalczy o miejsce w składzie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”