Valencia CF (zbiorczy) - Strona 59

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 21 sie 2008, 15:40

No ja dziękuję za retransmisję.Znów IO ważniejsze niż meczyk:P ehh...

Co za ludzie działają w TVP

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 sie 2008, 15:54

no mysle ze ostatni dzien IO jest wazniejszy niz superpuchar hiszpanii

szczegolnie ze ten mecz jest na zywo w tvp sport

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 sie 2008, 16:03

Ja bym poszedł krok dalej i stwierdził że każdy dzień IO jest ważniejszy niż mecz o Superpuchar jakiegokolwiek kraju. Zresztą przez różnicę czasową ten mecz nie koliduje z IO bo w Chinach już dawno wszyscy będą spali lub pili z różnych powodów :P A TVP leci sobie w kulki co w pewnym sensie jest zrozumiałe bo promuje w ten sposób kanał TVP Spor nadając tam mecz na żywo. Nie rozumiem tylko czemu każdy Polak nie odbiera tego kanału :warrior:

A tak w ogóle to nie możecie tego superpucharu nie zdobyć :!: :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 sie 2008, 16:16

Co mają IO wspólnego z meczem który jest rozgrywany o 22 naszego czasu? A TVP Sport jest kodowany i np ja go nie odbieram.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 sie 2008, 16:41

I właśnie o to chodzi... płacisz = masz, nie płacisz = masz z opóźnieniem :lol:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 25 sie 2008, 15:31

Wczorajszym meczem Valencia pokazała że kandyduje do frajerów roku...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 sie 2008, 16:12

To było tylko 45 minut...45 minut żenady, farsy, tragedii, kompromitacji ale tylko jednak 45 minut.

Superpuchar był nasz w momencie schodzenia do szatni na przerwę. Równie dobrze organizatorzy mogli go już pakować w paczkę i adresować na Mestalla. To co się stało w drugiej połowie przechodzi jakiekolwiek pojęcie. Pisałem to już na stronie Vcf, ale się powtórzę. Jak to jest możliwe, że mając 2 zawodników mniej, Real zakłada na nas pressing 2 piłkarzami przez co zmuszeni jesteśmy wycofywać piłkę z połowy boiska do bramkarza a ten nie mają ŻADNYCH opcji musi ją wykopnąć do niewysokiego Villi który choćby stanął na Silvie to i tak nie wygra główki z Pepe czy z Heinze? Kompletnie tego nie rozumiem...ZERO ruchu w drugiej linii. Przecież wystarczyło, żebyśmy sobie klepali piłkę i Real za nią biegał i tak dotrwali do końca. Brakło nam wyobraźni.

Pisałem wyżej, że Hildebrand mnie nie przekonuje od początku i tylko wczoraj to potwierdził. Fakt, przy bramce Ramosa nie miał szans, przy strzale Higuaina mógł się troche inaczej zachować i starać się ratować sytuację a nie beznamiętnie kłaść się na murawie, ale nie bardzo rozumiem dlaczego przy karnym van Nistelrooya ledwo ruszył się ze środka (przecież jakby się odbił mocniej to mógł to wybronić), a już to co zrobił przy strzale De La Reda to było mistrzostwo. Strzał z 30-kilku metrów, nie za mocny wpada mu na wysokości barków. Geniusz po prostu. Podejrzewam, że jakbyśmy mieli zamiast niego trzeci słupek w bramce to byłoby dla nas to z większą korzyścią.

Ogólnie farsa i wstyd [']. Do dziś nie mogę uwierzyć w to co się stało. Jeszcze na dodatek miałem Valencię na ostatnim kuponie jako X2, jako ostatni mecz kiedy to postawiłem na nich ostatnią kasę jaka mi została na koncie. To tylko spotengowało frustrację :| .

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 sie 2008, 16:21

no i majac wygrany dwumecz valencia dawala sie kontrowac druzynie grajacej w 10-tke

zero pomyslu na gre. real wygral zasluzenie mimo ze mecz im nie wyszedl kompletnie - debilne zachowanie rvn i vdv oraz gra raula i gutka - valencia miala w sumie przewage 4 graczy bo nie wiem co raul i guti robili na boisku tak dlugo

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 sie 2008, 17:38

Niestety po raz enty zawiodła Valencia no i Hildebrand. Rzeczywiście powoli w pierwszym składzie powinien zaczynać grać Brazylijczyk Renan, który świetnie się zapowiada a i w lidze brazylijskiej zdobywał najwyższe oceny ;) Co do meczu to nie ma się co rozpisywać, bo to żenua. Mam nadzieję, że będzie lepiej i trzeba w końcu skleić tą obronę, bo taka ilość bramek z osłabionym przeciwnikiem nie przystoi takiemu klubowi.

Na dniach ma dołączyć do zespołu jeszcze jeden napastnik. Szkoda, bo wolałbym obrońcę, ale trudno :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2008, 17:51

czepiacie sie hildebranda. z jego winy padla tylko jedna bramka. o jedna za duzo, ale pisakk troche przesadza oczekujac cudow w sytuacji sam na sam czy przy karnym. dobrze, ze nie mial takiego dnia konia jak w poprzednim meczu valencii na bernabeu.

pretensje mozecie miec do obroncow. robben robil z morettiego swiderka.

takze zwalanie prawie calej winy na bramkarza nie jest w porzadku.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 sie 2008, 20:31

Jak na tej klasy bramkarza, nie powinny mu się przydarzać tego typu wpadki. Źle się zachowały przy golu de La Reda, przy reszcie raczej nie miał szans. Możę nie należy wyciągać pochopnych wniosków, ale ta forma nie zadowala przynajmniej mnie. Cóż, albo Timo będzie bronił jak w końcówce sezonu i w Pucharze Hiszpanii albo Renan wykorzysta swoją szansę

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 26 sie 2008, 10:25

RealFan pisze:czepiacie sie hildebranda. z jego winy padla tylko jedna bramka. o jedna za duzo, ale pisakk troche przesadza oczekujac cudow w sytuacji sam na sam czy przy karnym. dobrze, ze nie mial takiego dnia konia jak w poprzednim meczu valencii na bernabeu.
Nie jest tak, że ja go obarczam winą za taką druzgocącą porażkę. Pisałem tylko, że dla mnie jest bramkarzem najwyżej przeciętnym i to potwierdził w niedzielę. Gdyby był golkiperem co najmniej dobrym, a już tym bardziej bardzo dobrym to by mógł i obronić tego karnego bo dużo więcej wysiłku to nie wymagało (ale zdaję sobie oczywiście sprawę czym są karne) i lepiej zachować się przy błędzie Alexisa bo przecież zamiast kłaść się od razu na murawie powinien skrócić kąt. Higuain tylko lekko trącił piłkę i to lewą nogą czyli jasne było że nie będzie od razu strzelał tylko próbował mijać. Bramki De La Reda nie ma sensu komentować bo nawet nie stał na 5 metrze tylko na czwartym z tego co widać na powtórkach i piłka wpadła mniej więcej na wysokości jego barków. To był akurat błąd koszmarny. Dlatego nie obwiniam tylko jego za tą porażkę bo nałożyły się na to również błędy indywidualne obrońców, ale mecz ten potwierdził to co pisałem już wcześniej. Valencii potrzebny jest solidny bramkarz a Niemiec nie może nam tego zaoferować.

Pojawiło się info o ofercie 45 mln euro za Villę od Realu. Soriano odrzucił ofertę. Mam nadzieję, że David podpisze z Valencią nowy kontrakt tak jak Silva i skończą się te spekulacje. Oby również wrócił do formy z końcówki poprzedniego sezonu i z Euro, bo już tydzień temu w pierwszym meczu na Mestalla zagrał przeciętnie mimo bramki a w rewanżu był jednym z najsłabszych zawodników na boisku.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 26 sie 2008, 11:02

Dajcie spokój Timo.TO nie on zawalił mecz tylko reszta graczy Valencii.Widział ktoś kiedyś taką postawę jaką prezentowali gracze nietoperzy?Ja nie.BO co to jest za gra kiedy ma się przewagę 2 graczy i cofa się do obrony,zamiast iśc i dobic Real?Ja tego nie umiem zrozumiec i pewnie nie zakumam:)Pierwsza połowa meczu to koncert Valencii.Bronili się świetnie,Silva uciszył Santiago.Druga połowa już inna,przecieram oczy, jest 1:1,Ruud wywalony z boiska.Myślę,po co mam oglądac skoro i tak Valencia rozpiździ Real?Bo chyba każdy się tego spodziewał.Ale jednak siedzę i patrzę się w telewizor jak zaczarowany.I co widzę?Zamiast druzgocącego zwycięstwa NIetoperków widzę druzgocącą...Porażkę?OO zgrozo sobie pomyślałem,jeżeli Los Ches będą tak wymiatac w lidze to nie wróżę lepszej pozycji niż w ubiegłym sezonie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2008, 11:08

nikt nie mowi, ze hildebrand nie jest przecietnym bramkarzem. to wiedza wszyscy.

dla mnie jednak zadnego duzego bledu poza bramka de la reda nie popelnil. karny byl uderzony dosc mocno i nawet jakby sie "mocniej odbil" nie wyciagnalby tej pilki. zeby moc obronic jego reakcja musialaby byc troche szybsza.

zawsze moglby sie inaczej zachowac w sytuacji sam na sam. ale tutaj napastnik zwykle ma przewage nad bramkarzem. higuain rowniez moglby sie inaczej zachowac, a nawet spokojnie hildebranda minac niezaleznie od tego czy by sie polozyl czy nie.

wyglada na to, ze real zrobil sobie z villi cel transferowy numer jeden. ale czasu jest malo, wiec w pewnym momencie moze odpuscic, gdyby transfer sie nie powiodl. najprostsza droga dla valencii jest wlasnie nowy kontrakt. zobaczymy co na to pilkarz. real juz mial rzekomo zaproponowac wyzsza oferte.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 26 sie 2008, 11:10

RealFan pisze:
wyglada na to, ze real zrobil sobie z villi cel transferowy numer jeden.
Ponoc Villa przedłużył umowę,Tak samo jak Silva

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”