3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz] - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: 3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 sie 2008, 23:45

Brawo Wisła, pokazali jaja. Barcelona w letniej formie, gwiazdeczki podchodzące jak do sparingu, ale mimo to Wisla nie miała - ŻADNYCH szans na wygranie tego meczu. Nie było to nawet potrzebne nikomu do szczęścia (przecież ten wynik nigdy nie będzie rozpatrywany bez pierwszego pogromu). Z wyjątkiem kibiców i własnych ambicji. Szacunek. Barcelona chciała po straconej bramce, ale nie potrafiła. Tak, więc nie jest do końca tak, że ta wygrana nic nie znaczy. Ten zespół [Wisła] ma potencjał, a co najważniejsze jaja. Biję się w pierś - nie wierzyłem w ten zespół. Szacunek dla Baszczyńskiego, w tym momencie klasa piłkarska nie ma znaczenia - to niesamowite jak się podniósł plus zrobił Barcelonę jak Polonię Bytom w zeszłym sezonie na wyjeździe :). Super Brożkowie, super Diaz. Bez Cantoro mniej strat, błędów i szybsze rozegranie piłki - to co on jeszcze robi w pierwszym składzie? Pawełek to co zwykle, dobry na linii, reszta to loteria. Iniesta w Barcy to jedyny, któremu się chciało, woził wiślaków jak chciał. I tyle o meczu.

A poza tym:
- Pawełek lepiej kiwa od Valdeza
- Kiełbowicz jest lepszy od Brożka (najlepszy lewy obrońca Polski)
- Lech wygrałby 5-0

:)
Osobiście wróciłem z gwałcenia barcelońskich dziewczynek i wypruwania bebechów barcelońskim młodzieńcom (zabezpieczajcie IP!). Wróci kuman, to złoży raport, czy podbiły do niego na sektorze gości jakieś kozaczki i kto się krzywo spojrzał po drodze na stadion, a kto na dworcu krzyczał coś o idiotach. Policja będzie miała dużo do roboty.
mistyk pisze:Teraz dopiero zacznie sie szal i placz specjalistow, ze mozna bylo awansowac do LM :jupi:
Okropnieście nudniście.
kon2r pisze:ehh, jestem przekonany ze to wina murawy !
Przed meczem w Barcelonie wszyscy prognozowali, że Wisła przegra i będzie szukała wymówek. Bo to przecież polski zespół. Spuścili głowy po sobie. A tymczasem...
Berik pisze:PS: pelno pustych krzeselek - zarzad Wisly ma za swoje,ze takie drogie bilety przy rozstrzygnietym wyniku.
To nie Barcelona, ze każdy je kiełbaskę na własnym krzesełku, tylko wszyscy schodzą do środka. Był komplet albo niewiele brakło.
peepe pisze:komentator mial przezywke jakby ogladal Wisla - Barca champions league final game
Mało widzialeś, trzeba było widzieć mecz Legia - FK Moskwa :lol:.
Berele Lewartow pisze:Ej, a wiecie za kim jest rkoemna, za Legia czy Polonia :D ? Bo rożne sa opnie :)
Nie przyznaje się oficjalnie, bo Polsce kibicuje wyłącznie polactwo, które nie zna się na pięknej piłce, ale kiedyś był wklejany jego komentarz z BO. Legia :).

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 sie 2008, 0:02

Super atmosfera. Stadion chyba jednak pełny. Świetna gra wszystkich Wiślaków, z wyróżnieniem jednak dla Piotrka Brożka i Diaza. Po Łobo nic więcej się nie spodziewałem, słabo jak zwykle, chociaż siatę tam komuś w obronie zasadził:) Do tego mina macho Valdesa po straconej bramce :lol2: Mam nadzieję tylko że kibice Barcelony nie potracili koszulek. Koło mnie stało dwóch ale mieli strasznie przepocone i się brzydziłem..

Może teraz trochę więcej szczęścia w losowaniu:)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 sie 2008, 10:38

Mam jedno małe pytanie trochę nie odnośnie tematu ile Wisłą dzięki tej wygranej dała Polsce punktów to tego rankingu UEFA całego :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 sie 2008, 10:47

tyle ile kazda wygrana w eliminacjach 1pkt(2pkt ywgrana w fazach zasadniczych) podzielony przez liczbe wydelegowanych przez polske zespolow czyli wychodzi ze Wisla dopisala 0,333 pkt
Tak czy owak szykuje sie najlepszy wynik od lat

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2008, 12:11

Szkoda tej porazki ze streony Barcy, ale raczej wiadome było, że za poważnie to nikt tego psotkania nie bedzie traktował. Chcialem rezerwowego skladu, bo Ci musieli sie pokazać i pewnie zagraliby lepiej i skutecznie. Tak dzieki Barcelonie polska pilka nozna osiagnela histryczny wyczyn, ktory przy wyniku 1-0 w Katalonii nie mogłby paść.

Ciekawe czy ludzie na Słowacjii sa tak podjarani remisem Artmedii z Juve.
Mnie jedyne co martwi to fakt, ze zawodnicy zlekcewazyli i olali rywala, to drugi oficjalny mecz Barcy w nowym sezonie i raczej powinni bardziej poważnie podejsc do tego spotkania, oby tak nei bylo w lidze z zespolami z dna tabeli.

A FAKT na czele idiotyzmu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 sie 2008, 12:25

Jarzinho jedz na slowacje i sam sprawdz... Sprawa wyglada tak jak pisalem - sa dwie strony medalu z jednej strony najmocniejszy sklad Barcy z zaliczka 4:0 a z drugiej podziurawiona strasnzie kadra Wisly, zestawiona w eksperymentalnym skaldzie

Na moje oko to Barca w formie nie jest, zreszta liga pokaze. Poza tym bylo widac po stracie gola ze przegrac nie chca zbytnio

Ciekawe jakby Wisla wygrala z rezerwowa Barcelona, czy bylyby oskarzenia ze to tylko rezerwy.... tak zle i tak nie dobrze

Zreszta nawt jakby potraktowali ten mecz jako sparing to jest to tez osiagneicie, bo problem polega na tym ze w niedlugim odcinku czasu wiekszosc stawia polski futbol/polskie zepsoly z teammami z san marino a jak jest jakis wynik to juz balonik jest pompowany, nie ma umiaru i zdrowego rozsadku !!!

Ciekawi mnie jaki bedzie wynik z Numancia...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 sie 2008, 14:46

Jarzinho pisze:Szkoda tej porazki ze streony Barcy, ale raczej wiadome było, że za poważnie to nikt tego psotkania nie bedzie traktował.

Tylko, że Wisła nie miała prawa wygrać z Barcą, nawet jakby mieli wszyscy z Katalonii połamane nogi. Sparing z Liverpoolem był nic nie warty, bo rezerwy przyjechały. Teraz mecz nie warty, bo nie chcieli wygrać? Wisła bez transferów była skazana na porażkę w lidze, tym bardziej w pucharach. Ba, po porażce z Beitarem nagłówki: "tak odpada mistrz Polski". Tymczasem przyjechała Barcelona, wystawiła najlepszych (z jakimkolwiek nastawieniem by nie przyjechali, to profesjonaliści przeciw amatorom), przegrała, ale dalej się mówi jaka Wisła jest słaba. Cracovia odpada z Białorusinami, Legia się z nimi meczy, ale Wisła wygrywa tylko dlatego, ze jej pozwolono :lol2:. Nie ma co dorabiać do tego meczu historii, bo prawda jest taka, że o Europie, a tym bardziej wyższej półce nie ma co w Polsce myśleć. Więc jak możecie pod takim kątem oceniać? Ten mecz, podobnie jak miejsce w tabeli, pozycjonuje Wisłę w krajowej piłce. Bez transferów, mistrz słaby i niegodny itp?
Jarzinho pisze:Ciekawe czy ludzie na Słowacjii sa tak podjarani remisem Artmedii z Juve.
Na szczęście w Obornikach już dawno jest Europa (nawet jest PKS do Poznania) i takie rzeczy tam już dawno na nikim nie robią wrażenia. Tam tylko wielka piłka, na co dzień wielkie europejskie firmy, nie jak w śmiesznej, małej Polsce.
Marcin87 pisze:A co takiego?:) Już jutro rewanżyk z Wisełką:) Oczekuję pogromu przed krakowską publicznością:) Czy Cleber zasadzi samobója?DOwiemy się już jutro:) ZApraszamy:D

pzdr

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 27 sie 2008, 15:16

Już wiem dlaczego Gerard Pique nie zagrzał miejsca w Man Utd:) Z taką skutecznością pod bramką rywali:) hehe

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 sie 2008, 16:44

piwus pisze:
Jarzinho pisze:Szkoda tej porazki ze streony Barcy, ale raczej wiadome było, że za poważnie to nikt tego psotkania nie bedzie traktował.

"ale Wisła wygrywa tylko dlatego, ze jej pozwolono :lol2:. Nie ma co dorabiać do tego meczu historii, bo prawda jest taka, że o Europie, a tym bardziej wyższej półce nie ma co w Polsce myśleć. Więc jak możecie pod takim kątem oceniać? Ten mecz, podobnie jak miejsce w tabeli, pozycjonuje Wisłę w krajowej piłce. Bez transferów, mistrz słaby i niegodny itp? "

dokladnie. Nie ma co deprecjonowac osiagniecia Wisly. Nareszcie polski klub ogral wiekszy klub i od razu zlosliwcy i typowi Polacy wynajda jakies "ale" i beda tak czy inaczej psioczyc. Z takim nastawieniem, do niczego w tym kraju nie dojdziemy. Barcelona przegrala zasluzenie,bo grala jak przez ostatni sezon-bez zadnej checi. Mimo,ze jestem kibicem Barcelony,to sie ciesze z takiego obrotu spraw, bo:
1. Mamy sie z czego cieszy w Polsce
2.Guardiola zrobil Sajgon w szatnii
3.Barcelona (mam nadzieje)wezmie sie do roboty
4. nie taki diabel straszny , jak go maluja

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 27 sie 2008, 17:08

piwus pisze:
kon2r pisze:ehh, jestem przekonany ze to wina murawy !
Przed meczem w Barcelonie wszyscy prognozowali, że Wisła przegra i będzie szukała wymówek. Bo to przecież polski zespół. Spuścili głowy po sobie. A tymczasem...
przecierz to byla ironia :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”