Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 457

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 sie 2008, 3:46

Nie dzieje się dobrze i jak na razie nie zapowiada się by było lepiej. Od kiedy przenieśliśmy się na ES, Wenger jakby miał bardzo ograniczony budżet i jest jeszcze bardziej skąpy. Zarząd mówi, że pieniądze są, ale tak naprawdę patrzą by jak najwięcej przeznaczyć na spłatę kredytu. Dlatego do wyników nie przykładają aż takiej uwagi i póki co są zadowoleni z pracy Wengera, bo mimo wszystko cały czas jesteśmy w czołówce...

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 sie 2008, 15:32

Francuzi tak chyba mają... w wywiadzie z Tomaszem Kłosem ten skarżył się na Guya Rouxa, że wszystko co powie jest święte i nikt mu tego nie wybije z głowy... prawie jak Wenger... mimo, że Song spisuje się lepiej na środku pomocy to i tak go przestawi na środek obrony, a i kameruńczyk powinien grać w pierwszej jedenastce od początku sezonu za Denilsona bo to co on wyprawia, a szczególnie w meczu z Fulham...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2008, 23:00

dość łatwo wygraliśmy z Twente 4:0 [w dwumeczu 6:0]. Gdzie ci co po losowaniu śmiali się że Arsenal odpadnie :D
Gra była jednak szarpana. Mieliśmy lepsze i gorsze okresy. Widać jednak róznicę, gdy na boisku jest Cesc. Dziś zagraliśmy zupełnie inny mecz niż z Fulham ostatnio. Bardziej się staraliśmy. Cieszy kolejna bramka Samira i ... Theo, bo ostatnio zawodził, dziś całkiem przyzwoity występ. Robin się starał, ale widać ze długa droga przed nim. Nicklas zagrał moim zdaniem najlepiej. Strzelił gola i chyba jeszcze jakieś asysty miał.

Liverpool gra dogrywkę z Belgami, będą jaja jak odpadną :lol: Anorthosis, Aalborg, czy jakieś Bate Borisowy będą a Liverpoolu zabraknie :lol:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 27 sie 2008, 23:53

Bez narzekania prosze... dobry, wysoko wygrany mecz Arsenalu w niezłym stylu i trzeba się cieszyć... moim zdaniem Theo był najlepszy na boisku, stwarzał ciągłe zagrożenie pod bramką rywala i gdyby RvP strzelił na pustą bramke miałby również na swoim koncie asyste... Bendtner dobry mecz ale bez "szału" co do jego asysty to jak dla mnie była bardzo podejrzna piłka mu odbiła się chyba od nogi i poleciała prostu do swojego nadawcy :)... no i jak fieldy wspomniał widać różnice gdy na boisku jest Cesc i jak wystąpi w meczu z Newcastle to jestem spokojny... no i cieszy kolejna bramka Nasriego... 8) no i RvP... kolejny słaby mecz w jego wykonaniu, a jak nie trafił na pustą bramke sam pewnie jeszcze tego nie rozgryzł... ktoś wcześniej pisałem o przesunięciu holendra na skrzydło i w obecnej sytuacji wydaje mi się to najlepsze rozwiązanie...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 sie 2008, 11:04

Nie będę się tu rozpływał na grą Kanonierów, bo o zgrozo musiałem oglądać męczarnie Liverpoolu :o Oczywiście wysoka wygrana idzie w świat ... może nie tak bardzo jak lanie, które Wisła sprawiła Barcelonie, ale zawsze :wink:

Ja jednak o Wengerze, bo myślałem, że nas już niczym nie zaskoczy i ściągnięcie Mikaela było naszym ostatnim "wzmocnieniem". Okazało się jednak, że boss lubi podnieść kibicom ciśnienie i czekać z transferami do ostatniej chwili. Podobno poszła już oficjalna oferta za de Guzmana i jak dla mnie byłby to strzał w dziesiątkę. Chociaż przyznam się szczerze, że ani przez moment o nim nie pomyślałem w kontekście letnich wzmocnień :D

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 28 sie 2008, 11:13

No tak ale Wenger cały czas wspominał o ewentualnym transferze DM'a a holender jest skrzydłowym... no chyba że Boss chce w tym okienku mimo tego co mówił sypnąć troche więcej gotówki niż robi to zazwyczaj... osobiście nie mam nic przeciw temu... co do Guzmana to będzie świetny transfer, gra na obu skrzydłach i jako środkowy ofensywny pomocnik też daje rade... może przy koledze z kraju tulipanów, wiatraków, chodaków, sera, homoseksualistów i marihuany nasz RvP się odblokuje i zacznie grać... 8)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 sie 2008, 11:35

Oby ta sprawa z de Guzmanem to była zasłona dymna przed sprowadzeniem grajka większego kalibru...

A mecz nie zachwycił. Twente było słabiutkie, dlatego 4:0 to najniższy wymiar kary. Indolencja pod bramką w paru sytuacjach przeraża :|

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 28 sie 2008, 12:37

Nie przesadzaj, że Twente było takie słabiutkie... pierwsza połowa meczu w Holandii dokładnie pokazuje, że zespół chłopcem do bicia nie był... a Guzman to dobry piłkarz który już w tym sezonie pod okiem Wenger ma szanse stać się zawodnikiem godnie reprezentującym Kanonierów... oczywiste, że każdy wolałby Silve, czy przereklamowanego Quaresme...

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 28 sie 2008, 13:48

bo silva czy quaresma sa stworzyni do gry jako partnerzy cesca :roll:

pozdrawiam krajnina tak na marginesie.

kanadyjczyk spelnia cenzus wiekowy Muchomora oraz cenzus pozycji na boisku ten ofensywny pomocnik lub winger jest tym wzmocnienia srodka pola dm/mc czyli wszytko zostaje bez zmian w polityce transferowej nowy kopacz mlody , slepo ufajcy AW zaczyna uczyc sie nowej pozycji ( flams przechoadzac z OM byl prawym pomocnikiem)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 sie 2008, 14:33

kyloloko pisze:Nie przesadzaj, że Twente było takie słabiutkie...
Twente było słabiutkie. Grali bez kilku kluczowych zawodników. A ta pierwsza połowa tamtego meczu tak wyglądała z kilku przyczyn. M.in dlatego że nasi niestety są bez formy, a środek pomocy tworzyli 18 z 20-latkiem, którzy grali ze sobą drugi czy 3 raz.

Ale i tak chodziło mi o wczorajszy mecz, w którym Twente grało totalną "padlinę". Żadnej składnej akcji przez 90 minut tylko długa piła.

Nie chcę de Guzmana, Quaresmy czy Silvy. Już tu kiedyś pisałem, że Arsenalowi trzeba ogranego DMa. Po kij nam następny młody do środka kiedy jest Denilson, Diaby, Song, Ramsey nie mówiąc o Cescu czy Nasrim :?:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 sie 2008, 15:37

Logan pisze:Oby ta sprawa z de Guzmanem to była zasłona dymna przed sprowadzeniem grajka większego kalibru
Taa, pewnie Gerrard kupimy, albo Toure :lol: Zejdz na ziemię, bo żaden zawodnik wielkiego kalibru nie trafi już w tym lecie do Londynu. Prasa i kibice naciskają, ale skoro Wenger do tej pory się nie złamał to wątpię, że szukał na gwałt kogoś w ostatnich godzinach okna.

Z ewentualnego transferu de Guzmana bym się cieszył, bo lepszy taki nie żaden. Zresztą to uniwersalny zawodnik i biorąc pod uwagę naszą ławkę rezerowych ... krótko mówiąc, przyda się.

Na DM'ie chciałbym przez kilka spotkań zobaczyć Songa, bo jak dla mnie to powinien być nr 1 na tej pozycji w Arsenalu. Zresztą nie ma się co powtarzać, bo na ten temat już wiele było napisane.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 28 sie 2008, 22:48

Grupa G
Arsenal Londyn
FC Porto
Fenerbahce
Dynamo Kijów

hhhmmmm... grupa dość ciekawa... z Porto i teoretycznie najsilniejszym rywalem w tej grupie Arsenal spotkał się dwa lata temu... w Londynie "kanonierzy" wygrali 2:0 ale bramki strzelali zawodnicy których w zespole już nie ma, zaś w Porttugalii padł wynik bez bramkowy... Fenerbache w zeszłej edycji LM nie przegrało chyba u siebie żadnego meczu i ogólnie turcy świetnie zaprezentowali się w sezonie 07/08, "smoki" już troche gorzej... co do Dynama to będzie dostarczyciel punktów jak sezon wcześniej... większych niespodzianek niepowinno być w tej grupie tzn. Arsenal pierwszy, na drugim miejscu stawiam na Fenerbache, trzecie Porto no i Dynamo...
Loker pisze:pozdrawiam krajnina tak na marginesie.
:beer: i nawzajem oczywiście... :wink:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 sie 2008, 11:47

Duch pisze:Taa, pewnie Gerrard kupimy, albo Toure :lol: Zejdz na ziemię, bo żaden zawodnik wielkiego kalibru...
Mi nie chodzi o zawodników wielkiego kalibru... Nigel de Jong? Alou Diarra? Kupowaliśmy graczy z większych klubów niż HSV czy Bordeaux. I na pewno nie kosztują tyle co kosztował np. Reyes.
Ja liczę, że przyjdzie do Arsenalu zawodnik właśnie z tej półki. Jak się przeliczę to trudno :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 sie 2008, 19:23

Piękny mecz w wykonaniu Kanonierów, aż szkoda, że ta połowa się zakończyła. :!:

Już od początku tworzyliśmy znakomite okazje, tam na Persim był faul w polu karnym za który powinien być podyktowany rzut karny, jednak tak się nie stało. Nie ma co narzekać gdyż później sprawiedliwości stało się zadość i dostaliśmy karny po zagraniu ręką. :)

W 30. minucie świetnie wykonany rzut wolny przez Persiego - aż byłem w szoku widząc to po tych jego wolnych z meczu z Fulhamem.

Potem piękna akcja Eboue i Persie dopełnił formalnośći i mamy 2-0 do przerwy. :D

Pytanie - co się stało z tą obroną Almunii w 46. minucie? :| Dlaczego była piątka? Bo nie zajarzyłem co tam się dzieje....

Co do sędziego... jakiś dziwny.. nie lubi wykonywania szybkich rzutów wolnych. :lol:

edit
Bałem się troche jak Robin podszedł do karnego
Przyznam szczerze że ja też..
Ostatnio zmieniony 30 sie 2008, 19:30 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2008, 19:26

Kapitalna pierwsza połowa w naszym wykonaniu ... choć nie - kapitalna byłaby gdybyśmy byli bardziej skuteczni. Powiedzmy, że bardzo dobra gra :]
Ruszylismy od początku, jakbyśmy musieli odrobią 3 bramkową stratę :) Robin w końcu gra na miarę swoich mozliwości. Widac było już od początku meczu, ze biega szybciej, niż ostatnio, że lepiej dogrywa, w końcu lepiej uderza z wolnego [kapitalna parada Givena]. No i na koniec 2 bramki, aby potwierdzić swoją dzisiejszą dyspozycję.
Kolo ładnie z dystansu próbował, Given znów stanął na wysokości zadania. Gallas tez zmarnował sytuację, bodaj najlepszą. Z 1 metra strzelił nad poprzeczką :? no, ale nie ma co marudzić, prowadzimy 2:0 i zanosi się na więcej.
Pierwsza bramka z karnego, po zagraniu ręką N'Zogbii chyba. Druga po .. dobrej akcji Eboue :shock: Ade też swoje zmarnował, miał praktycznie pusta bramkę, coś jak Robin w meczu z Twente.
Bałem się troche jak Robin podszedł do karnego, przeca Ade u nas je wykonuje, a Robin ostatnio marnował takie setki, że Wenger by je trafił. No ale trafił :]

Newcastle miało 2 okazje, Najpierw Owen strzelił w swojego, choć w bramce tylko Almunia stał, żadnych obrońców w okolicy, a za drugim razem - znów Owen - uderzył ładnie główką, ale Almunia dobrze sparował na rożny.

Co do sędziego... jakiś dziwny.. nie lubi wykonywania szybkich rzutów wolnych.
"będziesz grał, kiedy ja ci pozwolę ..." chyba oglądamy na tym samym kanale :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”