Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 232

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 28 sie 2008, 19:17

Nie widziałem informacji, że jest kontuzjowany. Masz jakiś link?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 sie 2008, 19:54

muszeq pisze:Nie widziałem informacji, że jest kontuzjowany. Masz jakiś link?
Trudno mi teraz będzie znaleźć. Na redcafe.net czytałem info bodaj z prasy irlandzkiej, że jego występ w meczach eliminacyjnych stoi pod dużym znakiem zapytania.

orech
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orech » 29 sie 2008, 13:50

MU sprzedał swojego napastnika, co prawda Saha wchodzi praktycznie cały czas z ławki, ale naprawdę dobrze się spisywał w MU, prześladowały go kontuzje, ale teraz jest już chyba ok:)

Everton na pewno skorzysta na tym transferze,,,, :) Saha to jeden z lepszych napastników grających na wyspach :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 sie 2008, 17:44

Jeszcze nikt o tym nie pisał więc może Ja zacznę :P Jak większość kibiców ManUtd wie trafiliśmy to grupy E w której zagramy z :

Villareal - drużyna według mnie bardo mocna chyba nas główny rywal w walce o awans z grupy. Villareal gra bardo solidną piłkę w obronie czego przykładem jest tylko 40 straconych bramek tylko mniej w zeszłym sezonie w La Liga stracił Real bo 36 ... Myślę że na tych rywali szczególnie przyjdzie nam uważać i dlatego warto byłoby z nimi wygrać w pierwszym meczu ;)

Celtic -
Kolejna bardo solidna drużyna ... Jeśli nie mają problemów obroną to mogą pokonać naprawdę każdego szczególnie na swoim boisku mają kilku naprawdę groźnych piłkarzy jak Hesselink czy Nakamura ... Warto byłoby coś naskrobać także o bramkarzu który jeśli ma dzień to potrafi zapewnić drużynie tzw. zero z tyłu ;)

Aalborg - Mało wiem więc co by tu napisać na pewno to że od jakiegoś czasu gra tam Marek Saganowski :D Duńczycy myślę że będą bardziej dostarczycielami punktów niż większym rywalem dla w/w drużyn aczkolwiek chciałbym żeby drużynie grał Polak powiodło się dobrze ale coś czuje że jeśli zdobędą jakieś punkty w grupie to będzie sukces jednym słowem faza grupowa PUEAFA wita :D

Grupę mamy solidną co najmniej mocniejszą niż w zeszłym sezonie więc na pewno o awans nie przyjdzie łatwo ale jeśli chcemy powtórzyć zeszłoroczny sukces to z takimi drużynami jak Celtic .Villareal i przede wszystkim Aalborg powinniśmy wygrywać ... To tyle na razie na ten temat ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 sie 2008, 23:50

No z tego co słychać, jutro na testach medycznych pojawia się Berba... :jupi: Przyda się bat na Roo i Teveza, a i to świetny zawodnik.... :mike: Co niektórzy mogą w końcu się cieszyć...będzie upragniony transfer... :D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 wrz 2008, 0:07

a gdzie to wyczytales panie ? zrodelkiem sypnij :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 wrz 2008, 0:29

Redcafe.net. Jak na razie to spekulacje, no ale na szczęście wszystko się już jutro okaże :wink:

A szczerze mówiąc po tym wszystkim, po tym jak w dwóch ostatnich meczach Berbatov nawet nie siedział na ławie , nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak przejście Bułgara na OT :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 wrz 2008, 12:21

Kamil232 pisze:A szczerze mówiąc po tym wszystkim, po tym jak w dwóch ostatnich meczach Berbatov nawet nie siedział na ławie , nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak przejście Bułgara na OT :wink:
Mam podobne odczucie. Zrobił już tyle zamieszania w Tottenhamie, że chyba nikomu już tam na nim nie zależy. Zwłaszcza, że strzela w końcu Bent i przyszedł jeszcze Pavlyuchenko. Ani kibicom, ani trenerom, ani samym zawodnikom obecność Bułgara może w takiej sytuacji nie być na rękę. A więc po tym wszystkim najbardziej realny scenariusz to jego transfer do United.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 wrz 2008, 15:11

Nie wiem czy ktoś czytał ale jest już 30 mln za Berbatova. Kasę wyklada Manchester....City. Pogratulować SAF okienka. W tym sezonie z taką ekipą będziemy grac o pietruszkę i nie ma co robić sobie większych szans.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 wrz 2008, 15:12

W tym sezonie z taką ekipą będziemy grac o pietruszkę i nie ma co robić sobie większych szans.
W zeszłym roku z takim składem zdobyliśmy podwójną koronę, a w tym będziemy grać o pietruszkę... :haha:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 wrz 2008, 15:25

No to radzę Ci popatrzeć na transfery innych klubów :] Jeszcze wspomnisz moje słowa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 wrz 2008, 15:29

Tzn. kogo? Chelsea i tak była kapitalna z tamtym składem, więc przyjscie Deco i Bosingwy nie wiele zmienia. Zresztą jak na razie nic wielkiego nie pokazują. Liverpool? Jeden Keane ma odmienić ich grę? :lol: O tych Dossenach nie bedę gadał, kolejna banda średniaków, nadal gorsza kadra od nas. Arsenal? Odszedł Flamini i Hleb, przyszedł Nasri. Chyba nie wychodzi to na lepiej? Nadal za wąska kadra na 3 rozgrywki. I Ty twierdzisz, że będziemy grać o pietruszkę czyli tym składem, który mamy nie będziemy nawet walczyć o Mistrzostwo? Dzisiaj nie jest 1 Kwietnia tylko 1 Września, więc radziłbym sie wstrzymać z takimi żartami.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 15:35 przez Kamil232, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2008, 15:35

Dla pieniędzy chociażby, na pewno nie dostałby mniej w City niż w United. Jeśli nie więcej.
Dziś piszą, że City ma przejść w ręce Arabów, a to oznacza drugą Chelsea. Trenera mają dobrego, skład niczego sobie i kasy ile dusza zapragnie.
Jak dla mnie transfer realny, ponoć Spurs zaakceptowali 30 mln i teraz Berbatov ma sie jeszcze zgodzić.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 wrz 2008, 15:36

Zgadza się
Edit: Hughes się spotyka z Berbą Obrazek
No cóż, bez Bułgara też damy radę. :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 wrz 2008, 16:07

Oczywiście masz rację, że nie można jeszcze nic wnioskować. Widzę, ze są dwie grupy, jedni twierdzą że nie trzeba nikogo kupować, natomiast drudzy klną że nie ma żadnych transferów. Ja trzymam się tej drugiej strony, bo porównałem sobie nasze ruchy z innymi. Może masz rację, że Chelsea czy Liverpool kupują przeciętniaków, bo ich składy bez nich są wystarczająco silne. Pragnę Ci jednak przypomnieć że Chelsea, która jak sam twierdzisz ma super pakę nie zdobyła z nią mistrzostwa. Manchester oczywiście nie jest gdzieś daleko. Mamy silną ekipę. Sęk w tym, że nie działamy wcale aby była ona jeszcze silniejsza. Wyobraź sobie sytuację, że w Chelsea są kontuzje, nie ważne kogo, po prostu wypada kluczowy zawodnik. Oni wtedy mogą w miejsce tego zawodnika wstawić piłkarza który zastąpi go na tej samej pozycji i zagrać powiedzmy 85% tego co tamten. Mają po prostu solidnych dublerów. Jeśli u nas zdarzy się ta sama sytuacja to będziemy kombinować, bo nie mamy takich zawodników. Zauważ że nominalna liczba napastników w United wynosi 2. Moim zdaniem to za mało aby walczyć na trzech frontach i powtórzyć sukces z tamtego sezonu, widząc co robią rywale. Dziwi mnie, że tak bogatego klubu nie stać na dobry transfer. Podczas gdy Manchester City (przejęty przez Arabów czy nie) wykłada 30 mln na dzień dobry i daje nam po mordzie. Dlatego też nie uważam, że będzie nam w tym sezonie tak samo łatwo jak w tamtym. Oczywiście szanse mamy zawsze ale jak pokazały pierwsze mecze, możemy pluć sobie w brodę. Obym się mylił.

Btw, nie ma co ukrywać że mecze które już graliśmy o niczym nie świadczą. Remis w lidze to nic nowego jeśli chodzi o United na początek sezonu a z Zenitem mogliśmy sobie odpuścić (podkreslam moglismy) Trzy mecze które są przed nami pokażą na co stać Czerwone Diabły:]
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 16:25 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”