Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 179

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2008, 19:16

Dla Romy powinno być spokojnie co najmniej drugie miejsce. Jest bardzo mocna Chelsea więc znowu będzie okazja zmierzyć się z europejską czołówką. Inna sprawa że Romie gra się ciężko z Anglikami. Ale co to dla nas :wink: W trakcie losowania nie zauważyłem Juve w grupie H i już liczyłem na przydział do Lyonu lub Arsenalu... ale niee :P
Dobrze że Czesiek wymodlił Bayern w grupie bo popularne Lolki miałby za łatwo a tak są trzej równorzędni rywale w walce o awans. Barca jak rok temu nawet nie zauważy że zaczęła się LM, brakowało tam jeszcze mocarnego BATE :P MU i Inter też w miarę łatwo i przyjemnie. Jak Liverpool szybko nie złapie formy to już nie odrobi jak rok temu straty punktów bo rywali ma naprawdę niezłych. Grupa chyba najbardziej wyrównana. Wiele emocji powinno być w grupie H z Realem, Juve i Zenitem.
Zastanawia mnie tylko jakim cudem Cech i Terry zostali wybrani najlepszymi na swojej pozycji w minionym roku. Cech miał najsłabszy sezon od lat, choć doszli do finału. A Terry chyba też długo połamany był.
Też się nieco zdziwiłem ale Cech w LM kiksów chyba nie miał, przynajmniej ja pamiętam głównie z Premiership. A nagroda jest tylko z grę w LM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2008, 19:23

Yukasz pisze: Cech w LM kiksów chyba nie miał, przynajmniej ja pamiętam głównie z Premiership. A nagroda jest tylko z grę w LM.
Miał w meczu z LFC przy golu Babela, ale to była już bramka praktycznie bez znaczenia...

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 28 sie 2008, 19:55

Niewątpliwie najciekawsza jest grupa H. Jest w niej największy outsider z całej stawki,który zapewne zdobędzie co najwyżej 3 punkty,czyli BATE Borysów. Nieobliczalny Zenit,który,w moim mniemaniu zdobędzie w starciach z Juve i Realem równorzędnym rywalem dla potentatów i przynajmniej w jednym spotkaniu odniesie spektakularne zwycięstwo. Galaktyczni są wprawdzie piłkarsko trochę lepsi od Juve,ale wydaje mi się,że w bezpośrednich pojedynkach zarówno gracze Schustera,jak i Ranierego przegrają mecze wyjazdowe,a u siebie wygrają. Na koniec pokuszę się o symulację wyników tejże grupy. Oczywiście to tylko bezsensowna zabawa.

Juve-BATE 2:0
Juve-Zenit 1:1
Juve-Real 1:0
Real-Juve 2:1
Zenit-Juve 0:0
BATE-Juve 0:1
BATE-Zenit 2:2
BATE-Real 1:4
Zenit-BATE 3:0
Real-BATE 4:0
Zenit-Real 3:2
Real-Zenit 2:1

BATE 1
Real 12
Juve 11
Zenit 9

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 sie 2008, 20:15

Nie wiem skąd się u Was wzięło uwielbienie do grupy H. Gra tam Real, który od czterech lat odpada w 1/8 finału, Juventus po dwóch latach banicji, debiutujący Zeit i kopciuszek z Białorusi. To ma być najciekawsza grupa gdzie w dodatu co najwyżej trzy kluby walcza o awans? Polecam Wam zerknąć nawet na grupę z Bayernem czy Liverpoolem i już mamy jatkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2008, 20:36

losowanie najlatwiejsze z mozliwych nie jest, ale moze to i dobrze.

mecze z juventusem powinny byc ciekawe. liczylem na troche slabszego rywala z trzeciego koszyka. z drugiej strony odrobina emocji nie zaszkodzi. zawsze to ciekawiej jest obejrzec mecz z zenitem niz celticiem czy innym panathinaikosem. a tak czy inaczej real powinien sobie poradzic.

nie mam pojecia na co stac bate. druzyna z bialorusi teoretycznie jest duzo slabsza od reszty. jak ktos straci z nimi punkty to moze byc to dosc kosztowne.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 sie 2008, 21:06

Losowanie dobre dla Arsenalu, chociaż patrząc po naszych rywalach nie spodziewam się zobaczyć Kanonierów w TVP podczas fazy grupowej :maruda: Nic to jednak, jakoś przeżyje bez superturboekstra komentarzu Iwańskiego.

Teraz do rzeczy. Z Porto już graliśmy i w sumie to chyba jeden z łatwiejszych przeciwników na jakich mogliśmy trafić z drugiego koszyka. Z trzeciego już tak dobrze nie było, bo z Turasami zawsze gra się ciężko, szczególnie na ich boiskach. Przy czwartym chciałem ominąć Viole i Atletico - reszta była mi zupełnie obojętna. Jest Dymano, jest OK.

Grupa więc dość łatwa i nie zdziwi mnie specjalnie jak już po czterech meczach będziemy mieć awans. O drugie miejsce Porto i Fener ... ma nadzieje, że Portugalczycy popłyną szerokim nurtem :mrgreen:

Jeszcze grupa śmierci. Jak dla mnie do zdecydowanie E, gdzie mamy Villarreal, United i Celtów. Może Boruc chyci jakiegoś karnego od Ronaldo :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2008, 22:03

http://michalpol.blox.pl/html
No i nie udało się wmieszać w te kulki jednej z Milanem. Przecież nikt by nie zaprotestował gdyby się okazało, że powiedzmy grupie B gra AC Milan. Dla mnie Liga Mistrzów bez Milanu to jak mistrzostwa świata bez Brazylii. UEFA strzeliła sobie w stopę, no ale to jej wybór (brakuje mi też Valencii z Villą i Silvą)…
[*]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2008, 22:40

Znamy już terminarz :arrow: http://www.uefa.com/multimediafiles/dow ... wnload.pdf
Romie na początek przypadły ogórki z Rumunii :P Oby TVP nie uraczyła nas 'polskim' meczem Celtic FC - Aalborg BK :lol: Mogli by dać Lyon - Fiorentina a pewnie pokażą MU - Villareal :roll: Ponadto ciekawie będzie w grupie D gdzie każdy mecz jest wart uwagi.

http://video.uefa.com/Video/Live/Compet ... hList.html
:o

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 28 sie 2008, 22:48

Ebi pisze:Nie wiem skąd się u Was wzięło uwielbienie do grupy H. Gra tam Real, który od czterech lat odpada w 1/8 finału, Juventus po dwóch latach banicji, debiutujący Zeit i kopciuszek z Białorusi. To ma być najciekawsza grupa gdzie w dodatu co najwyżej trzy kluby walcza o awans? Polecam Wam zerknąć nawet na grupę z Bayernem czy Liverpoolem i już mamy jatkę.
Racja.. w tej grupie nic nie bedzie ciekawego.... zenit to już nie ta drużyna co przed rokiem,jednostronne gry przeciwko bate i pewne awansu juve i real które nic ciekawego nie grają. moim zdaniem najćiekawsze są grupy romy i violi.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 sie 2008, 22:54

Mogli by dać Lyon - Fiorentina a pewnie pokażą MU - Villareal
I o to sie modlmy :)

Tez nie wiem skad przekonanie ze Grupa H najciekawsza . Bate - watpie czy cos ugraja , Real - pewny awans i Juve/Zenit - obawiam sie ze ten drugi zespol stracil swoja dobra passe i niewiele ugraja , chociaz kto wie

Jak dla mnie najciekawsza grupa to D i F

Grupa D to jedna wielka niewiadoma. Tutaj moze sie wydarzyc praktycznie wszystko . Lpool ktory rok rocznie zachodzi daleko , PSV niedawny polfinalista , nieobliczalna Marsylia i majace bardzo dobry sklad Atletico.

Grupa F rowniez wyglada wyrownanie , no poza Steaua ktora troszke odstaje od pozostalych ekip

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2008, 23:21

fakt ebi, bayern gra tak mocarna pilke teraz, ze na pewno stworza widowiska ciekawsze od tych realu :)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 29 sie 2008, 0:14

D, E, i H zdecydowanie najciekawsze grupy...
D najbardziej wyrównana, licze przedewszystkim na OM i Athletico, dla L'pool wystarczy trzecie miejsce i gra w pucharze UEFA, a Anfield niech wypełniają kibice po brzegi oglądając emocjonujące widowiska trwające 120 minut i wygrywane w męczrniach z drużynami pokroju Standardu... PSV raczej wiele nie osiągnie no chyba, że powalczy z "the reds" o wejście do pucharu UEFA...
E zapowaida się bardzo ciekawie i mam nadzieje zobaczyć Rossi'ego wbijającego zwycięską bramka przeciw "czerwonym diabłom"... no i Celtic urwie pewnie każdemu punkty na Celtic Park, a i Boruc pomoże wywieść z wyjazdów jak najmniejsze straty bramkowe podobnie jak w Glasgow... Aalborg będzie mile widzany na wszystkich wyjazdowych meczach, a i u siebie będzie cieszył przyjezdnych z darmowych punktów...
H jak każdy prawie napisał Juventus, Real i nieobliczany Zenit...

Ciekawie wygląda też grupa F mam nadzieje, że Viola i Lyon pokażą miejsce w szeregu dla Bayernu... 8)

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 29 sie 2008, 7:58

Grupa, którą tworzą Atletico,Liverpool,Marsylia i PSV też jest bardzo ciekawa. Liverpool przegrywając z OM przed własną publicznością bodajże 0:2 zagrał najgorszy mecz za kadencji Beniteza w LM. Chociaż dzisiaj w składzie Marsylii nie na już Cisse,to cały czas jest Zenden,który może niewątpliwie pomóc w rozpracowywaniu rywala. Wydaje mi się,że transfer Keane'a okaże się takim samym niewypałem niż powrót na Anfield Road swego czasu jego imiennika Fowlera. Dlatego też więcej szans powinni otrzymać Babel i Voronin,którzy są piłkarsko od Irlandczyka minimalnie lepsi. Jeżeli Rafa nadal będzie stosował rotację w składzie i w końcu uda mu się skompletować optymalną jedenastkę,to jest w stanie ograć każdego rywala w tegorocznej edycji LM,jeśli jednak Torres i Kuyt nie będą w wybornej formie,to The Reds mogą nawet zająć 3 miejsce w grupie,premiowane awansem zaledwie do UEFA. Mój typ: heroiczny bój do ostatniej kolejki i zasłużone drugie miejsce w grupie D. Brak Farfana z pewnością jest dla PSV sporym osłabieniem,więc o awansie mogą raczej pomarzyć. Paradoksalnie to Jefferson nie zagra w LM,bo jest piłkarzem tylko odrobinę silniejszego klubu,który miał pecha w losowaniu. Jednak przynajmniej na swoim stadionie będę niezwykle groźni i myślę,że nie przegrają w Eindhoven meczu. Mój typ: PSV będzie najlepszym zespołem,który zajmie ostatnie miejsce w grupie. W Marsylii wreszcie zbudowano zespół,który może zdetronizować Lyon,a pomóc ma w tym szybki Ben Arfa.Mam nadzieję,że Niebiescy tanio skóry nie sprzedadzą i stoczą z Liverpoolem wspaniały bój o awans.Mój typ:Będą się musieli jednak zadowolić walką o zwycięstwo w rozgrywkach UEFA. I na koniec Atletico Madryt. Maniche,Simao,Maxi,Kun,Forlan,Luis Garcia,Heitinga to tylko część plejady gwiazd zespołu,który w La Liga uplasował się na 4 miejscu. Jeśli dodać do tego niebywale solidnego golkipera,jakim jest Coupet,Atletico,w moim mniemaniu przygodę z LM zakończy najwcześniej w ćwierćfinale, ale może okazać się czarnym koniem,który wygra Champions League. W grupie może uznać jedynie wyższość Liverpoolu,bo za graczami Beniteza przemawia doświadczenie.Mój typ:Myślę jednak,że The Reds w końcowym rezultacie stracą więcej oczek i to Atletico będzie niespodziewanym zwycięzcą grupy D. I na koniec głupia zabawa w typera(to już ostatni raz):
Atletico-Liverpool 2:1
Atletico-Marsylia 2:3
Atletico-PSV 1:0
PSV-Atletico 1:0
Marsylia-Atletico 3:3
Liverpool-Atletico 1:2
Marsylia-Liverpool 1:2
Marsylia-PSV 1:1
PSV-Marsylia 1:1
Liverpool-Marsylia 0:0
Liverpool-PSV 1:0
PSV-Liverpool 0:0

Marsylia 7
Liverpool 8
PSV 6
Atletico 10

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 sie 2008, 8:22

No to czeher i j1mmy powinni być zadowoleni, skoro ich kluby wylosowały Bayern :wink: Mam tylko nadzieję, że nie będą równie zadowoleni jak rozgrywki grupy F dobiegną końca :mrgreen: Do miłego napinania, Panowie :lol: :beer:

Przyznam szczerze, że kamień spadł mi z serca, jak Zenit poszedł sobie do grupy H :P Jakoś bardziej bym się ich obawiał niż Fiorentiny a nawet Atletico Madryt. Wolałbym oczywiście z 4 koszyka Famagustę, no ale przynajmniej Luca będzie miał okazję zobaczyć stare śmieci :)

Ogólnie nasza grupa dośc wyrównana - szanse Lyonu, Bayernu i Fiorentiny oceniam mniej więcej równo, trochę odstaje Steaua, ale nie jest ona chłopcem do bicia, także może trochę namieszać, odbierając punkty innym drużynom. Bedzie z pewnością ciekawie :)

Co do innych grup - zdecydowanie najsilniejsza grupa H, nie zdziwię się jak Zenit wyjdzie z niej kosztem Realu czy Juventusu (no chyba, że Rosjanie zapłacę "frycowe" z tytułu debiutu :P ). Ciekawie też zapowiada się grupa D, w zasadzie bez klarownego faworyta. Bardzo łatwy los dla Barcelony w grupie C, niezły również dla Manchesteru (E). Dobrze tez losował Werder, miał raczej więcej szczęścia od monachijczyków.

Oczywiście TVP nam pewnie znów zaserwuje hity z udziałem Celtiku, a może i Szachtaru albo Anorthosisu :roll: Juz przecież padło hasło, że grupa E to "polska grupa" :lol:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 29 sie 2008, 9:13

Tak wszyscy mówią, że grupa śmierci to grupa z Realem Madryt. A ja jak wczoraj przeglądałem jakieś strony z newsami sportowymi to natrafiłem na to, że to właśnie Michał M, czeher, j1mmy nasza grupa jest grupą śmierci. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”