Grupa, którą tworzą Atletico,Liverpool,Marsylia i PSV też jest bardzo ciekawa. Liverpool przegrywając z OM przed własną publicznością bodajże 0:2 zagrał najgorszy mecz za kadencji Beniteza w LM. Chociaż dzisiaj w składzie Marsylii nie na już Cisse,to cały czas jest Zenden,który może niewątpliwie pomóc w rozpracowywaniu rywala. Wydaje mi się,że transfer Keane'a okaże się takim samym niewypałem niż powrót na Anfield Road swego czasu jego imiennika Fowlera. Dlatego też więcej szans powinni otrzymać Babel i Voronin,którzy są piłkarsko od Irlandczyka minimalnie lepsi. Jeżeli Rafa nadal będzie stosował rotację w składzie i w końcu uda mu się skompletować optymalną jedenastkę,to jest w stanie ograć każdego rywala w tegorocznej edycji LM,jeśli jednak Torres i Kuyt nie będą w wybornej formie,to The Reds mogą nawet zająć 3 miejsce w grupie,premiowane awansem zaledwie do UEFA. Mój typ: heroiczny bój do ostatniej kolejki i zasłużone drugie miejsce w grupie D. Brak Farfana z pewnością jest dla PSV sporym osłabieniem,więc o awansie mogą raczej pomarzyć. Paradoksalnie to Jefferson nie zagra w LM,bo jest piłkarzem tylko odrobinę silniejszego klubu,który miał pecha w losowaniu. Jednak przynajmniej na swoim stadionie będę niezwykle groźni i myślę,że nie przegrają w Eindhoven meczu. Mój typ: PSV będzie najlepszym zespołem,który zajmie ostatnie miejsce w grupie. W Marsylii wreszcie zbudowano zespół,który może zdetronizować Lyon,a pomóc ma w tym szybki Ben Arfa.Mam nadzieję,że Niebiescy tanio skóry nie sprzedadzą i stoczą z Liverpoolem wspaniały bój o awans.Mój typ:Będą się musieli jednak zadowolić walką o zwycięstwo w rozgrywkach UEFA. I na koniec Atletico Madryt. Maniche,Simao,Maxi,Kun,Forlan,Luis Garcia,Heitinga to tylko część plejady gwiazd zespołu,który w La Liga uplasował się na 4 miejscu. Jeśli dodać do tego niebywale solidnego golkipera,jakim jest Coupet,Atletico,w moim mniemaniu przygodę z LM zakończy najwcześniej w ćwierćfinale, ale może okazać się czarnym koniem,który wygra Champions League. W grupie może uznać jedynie wyższość Liverpoolu,bo za graczami Beniteza przemawia doświadczenie.Mój typ:Myślę jednak,że The Reds w końcowym rezultacie stracą więcej oczek i to Atletico będzie niespodziewanym zwycięzcą grupy D. I na koniec głupia zabawa w typera(to już ostatni raz):
Atletico-Liverpool 2:1
Atletico-Marsylia 2:3
Atletico-PSV 1:0
PSV-Atletico 1:0
Marsylia-Atletico 3:3
Liverpool-Atletico 1:2
Marsylia-Liverpool 1:2
Marsylia-PSV 1:1
PSV-Marsylia 1:1
Liverpool-Marsylia 0:0
Liverpool-PSV 1:0
PSV-Liverpool 0:0