Superpuchar Europy - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 wrz 2007, 1:33

Kwestionuję :D, co wcale nie oznacza, ze nie kibicowałem drużynie Milanu. Podoba mi się bardziej co prawda gra Sewilli, ale jestem wielkim zwolennikiem geniuszu Pirlo. Moim zdaniem jest on o stokroć bardziej cenny od Ronaldinhow, Alvesów itp. I jeżeli juz za jakiegoś piłkarza miałbym wyłożyć 100 mln, to byłby nim właśnie Andrea. Dobranoc i pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2007, 10:04

No i mamy pierwsze trofeum w tym sezonie :wink:
Mecz w wykonaniu Milanu na dobrym poziomie choć widać że jeszcze optymalnej formy nie ma.Troche więcej sie spodziewałem po rickym który miał przyspieszać gre a troche sobie nie radził i później próbował dryblingu oraz od Seedorfa który grał w moim odczuciu za bardzo statycznie.Bardzo dobrze zagrało trio Ambro, Rino a w szczególności Pirlo który zagrał jeden z najlepszych meczów od wielu miesięcy.Obrona dobrze choć jeszcze troche brakuje naszym środkowym szybkości ale w trakcie sezonu juz powinni złapać odpowiednią forme..Bardzo dobrze boki, szczególnie Oddo duzo wychodził do przodu próbował dośrodkowywać na Pippo.Dida to [*]...Dzisiaj był nie pewny jak Pepe w obronie Realu :P ...Pippo mnie dzisiaj zadziwiał jak walczył dużo biegał , wracał.
No i oczywiście wielkie brawa za to co zrobił Kaka i Sedorf pod koniec meczu..Naprawde wielki szacunek.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2008, 19:13

Co prawda do finału Uefa Super Cup jeszcze sporo czasu, ale jeśli ktoś jest zainteresowany wyjazdem do Monaco, to aplikacje o bilety można składać jeszcze przez 2 tygodnie na stronce Uefa :)

Będą 2 kategorie

cat.1 - 70 Euro (miejsca wzdłuż boiska)
cat.2 - 40 Euro (miejsca za bramkami i narożnikami)

Warto przypomnieć tym którzy może są niezorientowani że w tegorocznej edycji zmierzą się drużyny Zenitu st Petersburg z Manchesterem United :D

--------edit

A finał tuż tuż ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sie 2008, 21:37

No i ładnie..
Do około 35 minuty mecz wyglądał bardzo wyrównanie natomiast potem Zenit zaczął przeważać...

W okolicach 30. minuty najlepszą akcję dla Manchesteru United miał Tevez który został zastopowany bardzo ładnie przez bramkarza Zenitu..

Zenit odpowiedział w 36. minucie - Krinazac bardzo ładna akcja.

39. minuta - Nani :boje się:

No i potem rzut rożny... Ferdinand/Neville (nie pamietam kto wybil) nie był pod żadną presją i wybił na róg.. Jeśli przegrają to będą się chyba gryźć za to...
Pogriebniak ładny gol z główki... i do przerywy Man U 0 - 1 Zenit :]

Kibice.. ekhm... Zenitu.. dlaczego oni krzyczą Rassija? Co to, Zenit to reprezentacja Rosji czy jak :?:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 sie 2008, 22:05

nic ,mnie nie napawa taką radością jak to że przegrywa drużyna której kibicuje komentator i wszystkie gadające głowy w studiu tv :P

na kilometr widać która druzyna jest w trakcie rozgrywek a która dopiero wchodzi w nowy sezon

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sie 2008, 22:41

Scholes :haha: :rotfl: chciał się zabawić w Maradonę :lol:

Komentator "I think Scholes has been watching the US men olympics winning the gold medal in volleyball and he figured he can do the same" :lol:

Brawo Zenit zasłużone zwycięstwo
Dzięki za pokonanie drużyny rywala :beer:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 29 sie 2008, 22:45

nic ,mnie nie napawa taką radością jak to że przegrywa drużyna której kibicuje komentator i wszystkie gadające głowy w studiu tv :P
Ty chyba żartujesz? Komentator wręcz nabija się z Manchesteru i jeszcze cytuje jakąś sowiecką pieśń. Nie wiem jak w studiu, ale ten Iwański to jest chu**, a nie komentator. Mecz oglądają też kibice United i są trochę wkurzeni, a ten jeszcze swoje superśmieszne teksty. Koleś jest żałosny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2008, 22:52

brawa dla zenitu. szkoda, ze w pewnym momencie troche spuchli bo manchester by nie pogral.

scholes :boruta:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 sie 2008, 22:53

Zajebisty Zenit, zajebisty Tymoshchuk i szkoda że po drugiej bramce zeszło z nich powietrze bo pewnie by rozklepali MU :smile2: Aż chce się oglądać futbol na tak jaki prezentują Rosjanie :jupi:

Scholes :brawo: A Ronaldo się zdrzemnął :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 sie 2008, 23:02

nie wiem kto tam tworzy środek pola w man utd ale środkowa linia pomocy zagrała tragicznie, komplentnie dali sie zdominować rosjanom, chyba denisovowi i tymoszczukowi o ile sie nie myle, skrzydłowi anglików też grali kiepsko, a i z kreaowniem gry było do d...py :wink: Rooney praktycznie oprócz asysty niczego nie pokazał i grał bardzo słabo, o dziwo środek obrony manchesteru też słabo. najlepszy u anglików Tevez

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2008, 23:11

No, Rio się nie popisał przy 2 bramce dla Zenitu.
Ogólnie, to United wyglądali jakby chcieli a nie mogli :lol: niby biegali, ale jakoś tak bez wiary, od niechcenia, bez przekonania.
Zenit zagrał na 100% no i w końcu opadli z sił, na szczęscie United nie zdołali wyrównać [choć Scholes się starał :p] .. na szczęście, bo jeszcze by wygrali i to nie byłaby zasłużona wygrana.
Tymoszczuk - taki gracz przydałby się w Arsenalu. Świetne zawody w jego wykonaniu, choć nie tylko on zagrał świetnie - większość graczy Zenitu dziś dawała radę.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 sie 2008, 23:46

Obrazek

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2008, 23:49

Scholes :rotfl: :roftl3: dał czadu, ale mimo tego gwiazdą wieczoru nie został bo Zenit naprawdę pokazał klasę i zasłużenie wygrał. świetnie grali w środku pola, szybką kombinacyjną piłką, potrafili 2 czy 3 szybkimi podaniami rozklepać defensywe Man Utd jak chcieli, czy to na skrzydle czy w polu karnym. Zresztą samym zawodnikom Zenita (w szczególności tym w ofensywie) umiejętności nie brakuje, nawet na tle Man Utd. Co do postawy Diabłów, to szkoda gadać, dali się zdominować w środku pola, w obronie kompletnie sobie nie radzili, Ferdinand zaskakiwał mnie swoją nieporadnością i robił dość prostę błędy. Ogólnia przy takiej postawie nie mieli naprawdę szans na awans.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 29 sie 2008, 23:51

Manchester jakos dzis bez gazu w rozegraniu pilki. Z ekipy Czerwonych diablow mogl sie podobac Tevez, bo jak mial pilke to od razu chcial przyspieszyc i to z Jego akcji United mieli w 1 plowce najlepszą okazje(btw troche to przypominalo akcje Wallcota z LVP) Moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze Manchesterowi przydalby sie w napadzie typowy killer(Tevez to nie ten typ pilkarza, bardziej podobny w grze do Rooneya niz do typowego "goal machine" jak Nistelrooy). Kto wie, czy Ronaldo w tym sezonie pokaze rownie dobrą skutecznosc, zwlaszcza ze i obroncy beda go jeszce ostrzej traktowali.
ps. zachowanie scholesa bardzo podworkowe, pokazuje jednak ze Manchester mocno chcial ten mecz wygrac i nie zagrali na 50% tylko na mozliwe w tej chwili 100%. Aha, skoro wyroznilem Teveza to z drugiej strony najslabszy IMO w druzynie Fergusona byl dzisiaj Nani. Fajnie prowadzi pilke, dobra technika, ale to wszystko troche przerost formy and trescią.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 29 sie 2008, 23:58

Dzisiejsza "Gra" ManU pozwala zamknąć gęby wszystkim którzy twierdzą że nie potrzeba nam wzmocnień. Istny koszmar. Brak Ronaldo=Brak Pomysłu Na Grę. SAF musi ruszyć tyłek i póki są szanse ściągnąć kogoś, bo dzisiejszy mecz pokazał że w tym sezonie tak łatwo, pięknie i przyjemnie nie musi być. Nie mam oczywiście na myśli jakieś paniki, bo uważam że Red Devils odpuścili trochę i nie zagrali na 100% ale widac ewidentnie że coś się zacina i nie wszystkie trybiki grają tak trzeba. VdS kilkoma swoimi wykopami zwalił mnie za fotela. Kupa niecelnych podań. Tak grać nie możemy jeśli chcemy w tym roku coś zdobyć. Zanit zagrał bardzo dobrze, na luzie, bo faworytem nie był. Po tym meczu ich notowania w LM na pewno wzrosną i nie jeden na nich postawi. Za to Manchester nie może spocząć na laurach i zacząć w końcu grać jak na mistrzów przystało, chyba że znowu chce na kilka lat pozostać w cieniu innych klubów. Mam nadzieję że to przejściowy kryzys.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”