Manchester City (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 wrz 2008, 7:17

Kupili Robinho, teraz mierzą w Cristiano. Daję na forum czas do następnego okienka transferowego i zaczną pisać kibice City, którzy niby są z klubem od kilku lat :boruta:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 wrz 2008, 8:08

Loczek pisze:Kupili Robinho, teraz mierzą w Cristiano. Daję na forum czas do następnego okienka transferowego i zaczną pisać kibice City, którzy niby są z klubem od kilku lat :boruta:
No jeśli City utrzyma przez sezon taką politykę transferową to pewnie niedługo będzie ich tylu samo co kibiców Chelsea.
Ja przyznam, że póki co wątpię w ich szanse na cokolwiek w tym sezonie. W premiership nie wystarczy grupa dobrych piłkarzy dla osiągnięcia sukcesu. Trzeba jeszcze dobrze zrozumieć i odnaleźć się w "wspiarskim" stylu.
Dodatkowa każda drużyna ze środka robi wszystko żeby dogonić top4, poziom się podnosi, także dużo pracy przed nimi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2008, 8:09

Ja im kibicuje od jakiegoś miesiąca. (dostałem kartkę z Manchesteru od rodziny z wizerunkiem "City of Manchester Stadium")

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 wrz 2008, 11:31

Macie rację, pojawienie się kibiców City od zarania dziejów to kwestia czasu :rotfl: :roll: Mimo że do Chelsea wiele zastrzeżeń nie mam a City zawsze w jakimś stopniu darzyłem sympatią i życzyłem im dobrze to jednak mocno wkurza mnie to co się teraz z nimi i innymi klubami dzieje. Klub się sprzedaje jak nie powiem kto, przychodzi jakiś Arabus i przerzuca rynek transferowy do góry nogami :roll: Szczęście że nie kupili drużyny grającej w LM i o kolejne wielkie nazwiska będzie im dużo trudniej. I pewnie jak wy, tak samo i ja jestem przekonany że Kaka czy Ronaldo jeszcze dłuuugo koszulki City nie założą :P Choć bardzo w to nie wierzę to mam nadzieję że Arabom znudzi się taka zabawa i jak najszybciej pójdą się kochać :evil: A klub? Pewnie zbankrutuje jak teraz będą szastać kasą na prawo i lewo albo przyjdzie kolejny dorosły dzieciak i City jako zabawka zmieni po prostu właściciela :roll: Dla mnie to jest chore i uważam że UEFA powinna wprowadzić jakieś ograniczenia. Przecież Platini jest dobry w wymyślaniu jakichś dziwacznych przepisów to i tu powinien zadziałać :evil: Wielki Michelu przybywaj! :lol:
Teraz coraz bardziej się cieszę że Roma pozostała w rękach Sensich i się nie sprzedała. Mimo że klub najbogatszy nie jest, pieniądze w jakiś dziwny sposób wyparowują z klubowego skarbca, to jednak daje jakoś radę i jak zdobywamy jakieś trofeum albo w pojedynczych meczach pokazujemy potentatowi gdzie jego miejsce, jestem dumny z Romy :] Klub pokazuje że piniendze to nie fszysko i bez ogromnych sum też można mieć drużynę się liczącą. Przyznam się że chciałem zmiany właściciela w Rzymie bo chciałem aby pod względem finansów było ciut lepiej, ciut a nie żebyśmy stali się drugą Chelsea, Realem czy teraz City które bez zastanowienia potrafią wydać dziesiątki mln :heft: No ale jak pisałem wyżej coraz bardziej się cieszę że klub od wieków jest w rękach rodziny dla której Roma i piłka to pasja i wkładają serce we wszystko co robią oddając mu całe swoje życie.
Tak w ogóle to w Anglii jakie kluby jeszcze się nie sprzedały? A wczoraj widziałem wypowiedź kibica Newcastle który żądał aby obecny właściciel (czyt. kolejny duży dzieciak) sprzedał klub komuś podobnemu do tych Arabów z City aby drużyna była na samym topie :roll: A później przyjdzie taki lupek i będzie się podniecał że w LM w półfinale są trzy angielskie drużyny. No kuwa nic dziwnego ale co to za sukces skoro się wcześniej dało się dupy i wraz z kaprysem właściciela wielkość drużyny może prysnąć jak bańka mydlana :heft:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 03 wrz 2008, 14:25

W Anglii to już z tych liczący zespołów, to nie wykupiony jest tylko, albo raczej aż Arsenal 8)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 wrz 2008, 15:17

I co w związku z tym ? : >

United jest wykupiony przez Amerykanina, a jesteśmy chyba najbardziej brytyjską drużyną w czołówce 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2008, 15:21

chyba nie chodzi tyle o to, która drużyna jest najbardziej brytyjska, a o to, że ktoś kupi klub i się nim bawi. Narobi długów, zysków nie ma. Kupuje za ile chce, nie liczy się z nikim, może przebić każdą ofertę i to kilka razy. Załamuje rynek, etc. etc.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2008, 16:11

To się nazywa wolny rynek ;)

Aha ... i jakby jakiś Arab, Żyd, czy Rusek zainwestowali w Leeds United to ja odrazu mówie że jestem fanem drużyny z Ellan Road już od ładnych paru lat (... żeby później nie było)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 wrz 2008, 16:54

banka w koncu peknie - zostana wprowadzone jednolite przepisy finansowe i kilka osob sie zdziwi. dodam ze to nie moja opinia a opinie ekonomistow

wielkie klubu na tym nie ucierpia ale roznej masci man city i owszem

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 wrz 2008, 17:00

Takie akcje jak z City psują futbol w mojej opinii. Jak powiedział fieldy załamuje się rynek. Normalne kluby, które prowadzą się 'normalnie' właściwie nie mają szans na rynku transferowym, ceny rosną w górę okropnie. To wszystko wprowadza taką niezdrową atmosferę w lidze. W Evertonie nie jest zbyt różowo jeśli idzie o pieniądze, ale czuc, że to klub piłkarski. Mam nadzieję, że moda na kupowanie klubów przez miliarderów z Rosji czy Arabów w końcu się skończy, bo to coraz bardziej żenujące.

Czekam aż ta rkoemanowska bańka pęknie. I to z wielkim hukiem i pluskiem.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 wrz 2008, 18:18

Dlatego uważam, że Blatter powinien wprowadzić przepis mówiący o tym, że w składzie wyjściowym powinno być przynajmniej 4 wychowanków ( albo inna liczba, ale WYCHOWANKÓW a nie kupionych grajków ). Niech sobie takie kluby inwestują w szkółki młodzieżowe, stadiony, promocję w postaci Tournee - jak United czy Real.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 wrz 2008, 18:57

Można by także wprowadzić granicę wydawania pieniędzy przez dany klub w okienku transferowym np. że żaden klub nie może wydać więcej niż powiedzmy 100 baniek bo tacy Arabowie mogą kupować wszystkich i po każdej cenie a to prowadzi według mnie do wyniszczania ducha futbolu bo coraz ważniejsze w tym sporcie są pieniądze niż pasja :roll:

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 03 wrz 2008, 20:30

red85 pisze: United jest wykupiony przez Amerykanina, a jesteśmy chyba najbardziej brytyjską drużyną w czołówce 8)
Rosjanin o nazwisku Usmanow ma juz ok 25%. Podobno reszta akcji jest w posiadaniu kolesi tórzy są przeciwni ich sprzedaży ale kto wie. Wg mnie to kwestia czasu. Zeby nie robic Off topu to napisze że mi to lata czy jakis tam arab ma MAn City, narazie ich zakupy nie robią na mnie żadnego wrażenia. Taki Robinho na wyspach zginie w trampkach. Przeciezten koles musiał stosowac specjalną diete aby być gotowym na gre w europie, a nie jeden grajek juz sie przekonał że w anglii nie ma przelewek :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 wrz 2008, 20:52

Choćby Torres się przekonał. Jemu 90% kibiców wróżyła ciężkie życie w Premiership, pukali się w czoła gdy Benitez wydawał na niego tyle kasy a po tym jak gra teraz uznają jego klasę bo przez to że Atletico gigantem nie jest też nie do końca wierzyli w go umiejętności. Więc z końcowymi ocenami poczekajmy przynajmniej do końca sezonu a wróżenie pozostawmy wróżkom.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 wrz 2008, 21:00

robinho na poczatku to nawet w hiszpanii mial problemy z obroncami bo go niszczyli. musial nabrac masy, mial treningi silowe - w tym czasie calkowicie stracil blysk.

pozniej z tym zaprzestal to sie odnalazl, choc pelni mozliwosci nie pokazal.

torres tak zle nie mial.

robinho to malutki pilkarz. niski, lekki, nie ma odpowiedniej sily, latwo go przewrocic. byc moze da rade, ale przewiduje mu bardzo ciezkie zycie na wyspach. zwlaszcza na poczatku. bez pracy nad sila sie nie obedzie bo go polamia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”