Jakub Błaszczykowski

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
CzarnyB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Jakub Błaszczykowski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CzarnyB » 13 wrz 2008, 22:53

Dziwi mnie, że jeszcze nikt nie założył tematu o tym wspaniałym piłkarzu :P
Dziś zagrał kolejne bardzo dobre spotkanie, chodzi mi o dzisiejszy mecz Bundesligi z B. Monachium. Jakie są Wasze zdania nt. tego piłkarza? Czy wróżycie mu długą karierę? Czy obecnie jest najlepszym piłkarzem w reprezentacji Polski? A może zostanie piłkarzem Realu Madryt? Czekam na Wasze opinie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Re: Jakub Błaszczykowski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 wrz 2008, 23:16

CzarnyB pisze:Dziwi mnie, że jeszcze nikt nie założył tematu o tym wspaniałym piłkarzu :P
Dziś zagrał kolejne bardzo dobre spotkanie, chodzi mi o dzisiejszy mecz Bundesligi z B. Monachium.
Temat został założony 13.09 więc dziś.Z moich informacji oraz obserwacji to BVB grało w Derby z Schalke. Więc Czarny chyba oglądałeś inny mecz niż ja lub powtórkę z przed dwóch tygodni.Nie wiem.

Ale ok już o mecz.Kuba dziś się wyróżniał, wywalczył karnego (czy słuszny nie mnie oceniać), oraz Pander i Ernst po faulach na Polaku otrzymywali czerwone kartki.Błaszczykowski jak zwykle początek spotkania ma dynamiczy a później gaśnie, opada z sił i Klopp musi go zmieniać.Dziś tak nie było i grał całe spotkanie.Jedynie co można żałować to, że ma słabego kolegę na prawej flance bo Rukavina kompletnie nie potrafi wrzucić piłki w pole karne.
Jeżeli Kuba będzie grał tak jak teraz i nadal będzie się rozwijał to na pewno trafi do mocniejszego klubu niż BVB.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 wrz 2008, 13:43

Moim zdaniem Kuba to obecnie najlepszy polski piłkarz z pola i największy talent w polskiej piłce od czasów Bońka. Jego kariera rozwija się bardzo harmonijnie, we właściwym czasie wyjechał z polskiej ligi, kiedy po prostu nie miał juz z kim grać, przeszedł do dość silnego zachodzniego klubu (dość silnego, nie - silnego), gdzie od razu wywalczył sobie miejsce w składzie i gdy jest zdrowy zawsze gra w pierwszej '11' swojego klubu, co innym piłkarzom wyjeżdżającym z polskiej ligi na Zachód rzadko niestety się udaje.
Kuba ma wszystko, by stać się jednym z lepszych piłkarzy w Europie na swojej pozycji: jak na prawoskrzydłowego przystało jest dynamiczny, dysponuje dobrym dryblingiem i dośrodkowaniem. Należy też podkreślić twardy charakter tego zawodnika.
Jeśli nie przeszkodzą mu kontuzje, Kuba może w futbolu osiągnąć naprawdę sporo. Może nie trafi Barcy, czy Realu Madryt, ale przy jego potencjale, jeśli będzie notował takie postępy jak dotychczas (Raków->Wisła->BVB), na pewno stać go na lepszy niż BVB klub.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 wrz 2008, 14:44

10 pisze:Moim zdaniem Kuba to obecnie najlepszy polski piłkarz z pola i największy talent w polskiej piłce od czasów Bońka.
Off topic: największym talentem, być może nawet w historii polskiej piłki, był Kowalczyk, który gdyby tylko z przeźroczystych płynów pijał tylko wodę, to Bońka by zjadł na śniadanie. A tak zmarnował przeogromny talent i rozmienił się na drobne, bo Betis przy jego umiejętnościach i potencjale, to małe piwo. Boniek był super, ale Kowalczyk miał potencjał na polskiego Ronaldo. :off topic.
Słówko do moderatorów - czy takie tematy naprawdę mają sens istnieć? Moim zdaniem tylko zaśmiecają forum. :roll:

Mrs.was
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mrs.was » 11 lis 2008, 8:17

Dla mnie Jakub jest przykładem potwierdzającym to że warto szukać nowych zawodników w niższych ligach. Według mnie warto w to inwestować. A Kuba jest tego przykładem. Brawo Wisła Krakow!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”