Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 65

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 18 wrz 2008, 20:06

Jak to 35 min. Lech prezentuje się nawet dobrze :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2008, 22:04

Kolejorz słabiej niż się można było spodziewać, Austria miała przewagę, powinni wygrac wyżej, więc nie ma co marudzić, bo wynik nie jest nie do odrobienia. W Poznaniu przy kilkudziesięciu tysiącach kibiców będzie łatwiej.

Bąk powinien polecieć, Austria też powinna dostać jakąś dotkliwą karę za te rpzedmioty rzucane w Kotorowskiego, przed bande debili. Sedzia się gubił momentami, nie wiadomo czy karny był słusznie podyktowany, bo nam powtórki nie pokazali [więc pewnie mocno naciągany] tak samo nie pokazywali fauli Austrii na graczach Lecha. Czy też tego zagrania ręką w pierwszej połowie.

Wisła póki co całkiem nieźle, do przerwy 1:1. Oczywiście błedy są. Lennon biega jak szalony, ale w defensywie się gubią. Sobolewski na początku był bliski szczescia, Boguski świetnie gra, stwarza zagrożenie. W końcówce sam był blisko strzelenia gola.

Komentarz chyba lepiej przemilczeć, Bajli i Zakora, nawet Boguskiego przez "c" czyta :lol:

Bentley póki co strzelił bramke, kto tam sie spierał, że David to przeciętny gracz ? Mówiłem, ze bedzie wyróżniającym się graczem :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 wrz 2008, 22:06

Jak to 35 min. Lech prezentuje się nawet dobrze
To byl najgorszy mecz Lecha w tym sezonie :!: Jakos im nie slzo, za bardzo oddali pole Austrii, dopiero jak przegrywali to zaczeli grac swoje - w sumie tego tez nie zbyt rozumie, gdyz za bardzo sie odkryli i moglo to skonczyc sie gorzej, zreszta dobrze ze karny nie wykorzystany :!:
2:1 to wynik niezly, w sumie niewiele rozni sie od tego jakby Lech wywiozl bezbramkowy remis, no poza tym ze troszke by do rankingu bylo.... ale tak czy owak nalezaloby w rewanzu wygrac 1:0 przynajmniej. Napewno wsyztsko jeszcze w grze a jak ulozymy nastepujace klocki, iz Lech u siebie ma niewyobrazalna sile a Austria to nie ejst ekipa wyjazdowa to obraz dosc jasny wychodzi ... OBY

Wisla calkiem neizle sie rpezentuje, oby tak bylo w 2polowie,.... bo wynik calkiem neizly, baaa idealny, moze losuje najgrozniejszych rywali ale cale szczescie w nieszczesciu polega na tym ze te ekipy akurat nie sa w najwyzszej formie czy tez nie sa jeszcze zgrani bo zarowno Beitar, Barca i Spurs to ekipy ktore sie przebudowywaly.... co zreszta wcale nie umniejsza Wisle...

Na cchwile obecna wsztscy liczyli na Lecha a to Wisla moze sprawic psikusa ale nie zapszam juz :P

ps szpaku - bogucki... boguckiego to ja znam gra gdzies w Chrzanowie .. oooo http://90minut.pl/kariera.php?id=7745

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 18 wrz 2008, 23:13

No i Wisła 2:1 do tyłu ... Chociaż wciąż mi się przypomina sytuacja Niedzielana i Cantoro ... Jak oni tego nie sterzlili - nie wiem

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 18 wrz 2008, 23:33

Obydwa zespoły mają szanse przejść dalej

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 wrz 2008, 1:56

Tak w skrócie napiszę że spodziewałem się ciężkiej przeprawy Lecha (choć może nie aż takiej ale znowu zlekceważyliśmy Austrię i znowu pokazała nam że grac potrafi) i niestety zasłużenie wygrała Austria. Co do Bąka to mam nadzieję że UEFA nałoży na niego karę ale to chyba nierealne :roll:
Za to zaimponowała mi Wisła i szkoda że ostatecznie przegrali. Zaś Tottenham gra totalne dno i jak tak dalej pójdzie niedługo będą sobie szukali nowego trenera. W ogóle kto u Kogutów decydował o transferach w lecie? Ramos czy ktoś inny?
Zaimponowali mi też kolejny raz kibice Wisły którzy będąc w zdecydowanej mniejszości przeważali nad angielskimi piknikami. Dostało się też PZPNowi :lol: Ale jak wiadomo najlepsi polscy kibice to kibice siatkarscy i nie ma co z tym dyskutować bo tak jest i już :roll:
Szpakowski... myślałem że jest w wysokiej formie ale dzisiaj wołając 'Bogucki' przeszedł samego siebie :roll: Już nawet jestem w stanie zrozumieć że nie potrafi poprawnie wymówić obcych nazwisk (choć powinien się popytać innych dziennikarzy, zapisać sobie i wkuć do łba a następnie komentować mecz) ale żeby Polaków? :zgon: Został obdarzony fajnym i przyjemnym dla mojego ucha głosem ale co do reszty to jest on totalnym antytalentem :red:

A rewanże zapowiadają się bardzo ciekawie :smile2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 wrz 2008, 9:53

Zaimponowali mi też kolejny raz kibice Wisły którzy będąc w zdecydowanej mniejszości przeważali nad angielskimi piknikami. Dostało się też PZPNowi :lol: Ale jak wiadomo najlepsi polscy kibice to kibice siatkarscy i nie ma co z tym dyskutować bo tak jest i już
Tak jest, kibice Wisły dali rade. Zresztą fani Kolejorza równiez byli glosni wczoraj, bylo ich slychac w tv, wiec jest okey 8)
Mam nadzieje, ze ta ukochana przez dzialaczy, polityków i wszystkich innych sku#wieli 'Anglia' do nas nie dojdzie. No chyba, ze chca takiej 'atmosfery', jaka byla wczoraj w Londynie. Pzpn, pzpn, je#ac je#ac pzpn :twisted:

O aspekcie pilkarskim juz napisano wszystko, wiec nie mam czego dodawac, brawo pilkarze :!: W rewanzach bedzie szansa na ... dwa awansy :!:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 19 wrz 2008, 9:58

hehehe

dokładnie:D Szpaku:D rozwala an łopatki:D o ile jeszcze wymowa zagranicznych tak bardzo nie biła po uszach no może na zakora i dżjenis? czy jak on to tam mówił:D to bogucki strasznie:D ciarki przechodziły:D. a co do kibiców:D to było ich sporo bo z różnych źródeł 3,5-4,5 tysiąca, tak wiec pokazaliśmy że też mamy kibiców. Rozwaliło mnie to że jak sędzia popełnił błąd albo nawet dobrze podjął decyzje ale na niekorzyść Wisły to odrazy an trybunach Pzpn, Pzna tentego tentego Pzpn:D:D:D.
a co najważniejsze tylko nielicznymi momentami głośniej dopingowali kibice totenhamu :zwała:
a na onecie napisali
"Fani polskiego zespołu byli bardzo głośni. Już przed stadionem śpiewano – Gramy u siebie, Wisełko gramy u siebie. Angielscy fani przed spotkaniem ograniczyli się do gwizdów, ale w trakcie meczu pokazali, że także potrafią dopingować swój zespół."
pffffff ładne mi pokazali.... gdyby nie kibice Wisły to przez 70% meczu była by głucha cisza:D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 wrz 2008, 10:07

Tak jest, kibice Wisły dali rade.
No może poza 'strzelcie urwom gola' o czy zapomniałem a było to imo niesmaczne :roll: Ja bym zaśpiewał 'po co wy gracie jak wy kibiców nie macie' :P
gieksa pisze:a co do kibiców:D to było ich sporo bo z różnych źródeł 3,5-4,5 tysiąca, tak wiec pokazaliśmy że też mamy kibiców (...) Angielscy fani przed spotkaniem ograniczyli się do gwizdów, ale w trakcie meczu pokazali, że także potrafią dopingować swój zespół."
pffffff ładne mi pokazali.... gdyby nie kibice Wisły to przez 70% meczu była by głucha cisza:D
Szpak podał że Wiślaków było 4 tyś ale on jak pokazał jest ślepy i nie umie czytać więc już mu nie ufie :foch:
Co do Angoli to pewnie jak zwykle słychać z ich ust byłoby głównie: 'ah!', 'oooo!', 'uuuu' i takie tam :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 wrz 2008, 15:49

Dobre wyniki patrzac na rewanze w Polsce. Rywale Lecha jak i Wisylu raczej nei pokazali czegoś co moze powalać.
Nie wydaje mi sie zeby Lech był druzyna gorsza od Asutrii. Za spokojnie pogrywali w pierwszej polowie, w drugiej wyszly koretky w defensywie. Troche szkoda ze w tak waznym momencie rundy jesiennej Lech nie moze skorzystac z 2 podstawowych bocznych obroncow.
Inna sprawa sedzia widzial rzeczy raczej nie do odgwizdania, a jakos przeczoyl kolegami na liniach np. Baka. Mam nadzieje, ze sie mu oberwie, bo zachowanie ponizej krytyki.

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 19 wrz 2008, 23:33

No Lech moim zdaniem to ma większe szanse niż Wisła. Chociaż jeżeli Wisła zagra rewanż tak jak zagrała z Barcą (u siebie) to może jeszcze powalczyć. A gdyby Tottenham grał tak jak w poprzednim sezonie to nie byłoby tak zaciekawie. Więc mam nadzieje, że Wiśle uda się strzelić przynajmiej 1 gola nie tracąc przy tym żadnego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 paź 2008, 16:33

Do przerwy 0:0 i przewaga Wisły. Nie spodziewałem się aż tak koszmarnej gry Spurs. Jak przyjdzie do meczu z Arsenalem, to już pewnie będą zgrani i zagrają znakomicie :|
Dziś nic nie grają. Prezentują się fatalnie, podobnie jak sędzia zresztą. Przy 1 okazji pomyliłs ie na korzyść Wisły, gdy Cleber przewrócił w stylu Czerkawskiego Lennona :D później już tylko mylił się na korzyść Spurs. Faul Gomesa na Brożku - odgwizdane faul Brożka, pod polem karnym Wisły walka brak w bark i wolny dla Spurs, rzut rożny po wybiciu piłki przez Benta.
Wisła w końcówce 2 znakomite okazje, choć ta Sobolewskiego najlepsza w ogóle w meczu. Szkoda, ze nie trafił.
Spurs są dziś do pokonania i to więcej niż 1 bramką. Jak będzie dalej 0:0 to pewnie w końcówce Wisła jeszcze przyciśnie. Jak było widać w końcówce 1 połowy - Spurs pod pressingiem strasznie się gubią.

Szpaq postępy pozynił, bo choć z nazwiskami Spurs ciągle ma problemy, to Boguskiego już nie krzywdzi tak jak ostatnio :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 paź 2008, 16:39

fieldy pisze:później już tylko mylił się na korzyść Spurs.
Pod koniec połowy wyglądało to tak, jakby ktoś gruuuubo zagrał na prowadzenie Tottenhamu w 1. polowie i sedzia robił co mogł, tj. rzut wolny, drugi rzut wolny, pozniej rzut rozny. Odgwizdał faul Brożka na bramkarzu (?). Ogólnie to żenada na maxa. A gra Wisly przyzwoita, ale ... brakuje gola.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 02 paź 2008, 16:41

Już dawno nie widziałem tak beznadziejnego sędziego. To nie jest sędziowanie, to tragikomedia. Wisła prezentuje się dobrze na tle bogatszego rywala, tak właśnie polskie kluby walczące o przepustkę do Europy powinny grać. Fakt Tottenham nie zachwyca ale krakowianie nabierają śmiałości i są w stanie walczyć jak równy z równym. Jest szansa, że w ciągu następnych 45 minut przechylimy szalę na naszą korzyść.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2008, 17:01

Faul Gomesa na Brożku - odgwizdane faul Brożka
Akurat jezeli chodzi o ta sytuacje, to nie radzilbym sugerowac sie opinia panow Wojtka i Darka. Sedzia w tej sytuacji odgwizdal, prawidlowo zreszta, spalonego, na ktorym byl Brozek. Nie zmienia to jednak faktu, ze sedziowanie na przecietnym poziomie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”