---> Rap <--- - Strona 87

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 lip 2008, 22:44

Bo płyta świetna. Dorównująca funkowi dla smaku, a nawet jeszcze lepsza. Potrafią chłopaki robić klimat Kalifornii.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 lip 2008, 23:17

jest zupełnie inna, tutaj bity bujają jeszcze bardzeij, każdy sie rozwinął. Mes to czołówka w POlsce już od paru dobrych lat. NIesamowity jest, mam wszystkie oryginały które wyszły spod jego ręki

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sie 2008, 14:44

Dopiero udało mi się dostać całą płytę Emila Blefa. Wcześniej słyszałem tylko 3 kawałki. No i powiem szczerze, że pierwsze wrażenie zajebiste. Dostałem nawet więcej niż oczekiwałem. NA flexxipie można już było słyszeć, że Emil jest świetny lirycznie. Ale na tej płycie jest najlepiej. Porównałbym to z Eldoką. Oczywiście lirycznie, nie muzycznie. A muzyka różnorodna. Np. kawałek "Inicjacja" bardziej jazzowy. Podobają mi się wokale Schmidta. W sumie nie będę się rozpisywał. Polecam. Dobra płyta.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 31 sie 2008, 0:20

18 wrzesnia nowa Molesta, tracklista wyglada imponująco, o Fokusie nadal cicho, szykuje sie tez nowy mixtape Decksa, premiera 5 wrzesnia, dodatkowo jeszcze Eldoka tej jesieni wydaje nowy album. Gruuuba jesień się szykuje 8)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 10 wrz 2008, 14:51

http://odsiebie.com/weryfikacja/491768---1dc7.html
nowy Decks
taka sobie płytka IMO

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 21 wrz 2008, 13:07

No i jak wrażenia po premierze nowej Molesty ? Jak dla mnie płytka calkiem spoko. Bardzo fajne te wstawki z poprzedniej plyty, świetne kawałki z Eldoką i Ostrym. Świetnie się tego słucha, brakuje trochę Wilka, ale Pelson, VIenio i Włodi dają radę ;). Świetny pomysł z tymi kumplami, nawet Pezet jest ok.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 wrz 2008, 13:22

Bonso pisze:Świetny pomysł z tymi kumplami, nawet Pezet jest ok.
Dlaczego nawet? Pezet to IMO absolutna czołówka polskiego rapu. I tu też ma dobrą zwrotkę. Akurat jemu też ten bit ewidentnie lepiej pasował niż Mesowi, ale Piotrek też się dopasował stylem.

Co do Molesty to płytka jak najbardziej pozytywna. Pomysł ciekawy i wykonanie dobre. Jest wiele featuringów, no ale taki był właśnie zamysł. I mi to jak najbardziej pasuje, bo płyta jest przynajmniej urozmaicona. Zajebisty kawałek jest Włodiego i Pelsona "W szufladzie". W sumie jedyny track, który naprawdę mi nie przypadł do gustu to "Martwię się". Mimo, że lubię zarówno Ero i Pablopavo to tego typu tematyka kompletnie mi nie pasuje. No, ale to już kwestia gustu rzecz jasna. Płyta jak najbardziej warta kupienia. Śmiało polecam. Zresztą Molesta to zawsze Molesta. Nie potrzebuje polecenia.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 wrz 2008, 15:02

Płyty słucha się świetnie, jestem po pierwszym przesłuchaniu i czuję się naprawdę nakręcony- w dodatku słucham świeżutkiej "Specjalnej Edycji" więc szacuneczek jeszcze większy. Co do najlepszych kawałków, na pierwszy plan wysuwają się: "Wszystko wporzo", "Do utraty tchu", "Uwaga", "Mówię nie", "Na wszelki wypadek", "W szufladzie" no i "Lubię się włóczyć"- połowa płytki- jak dla mnie nic zadziwiającego!

Kawałek z Fu "Kiedy śpisz" jakoś mi nie podszedł przy pierwszym podejściu, ale jeszcze ma czas wpaść do ucha :)

Molesta jest klasą samą w sobie, wiele nie trzeba dodać - jak 2 lata temu- rozwala :)

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 22 wrz 2008, 16:49

Premo pisze:18 wrzesnia nowa Molesta,
Tak ale to było tylko na stronie internetowej bodajże fonografika.pl. Ale tam było tylko 2 tyś. płyt :/ (Ale było dodatkowo autografy wykonawców). A na pułkach sklepowych znajdzie sie 4 października chyba.

A tak niewypowiadałem się w tym temacie więc powiem czego słucham.
Z amerykańskich wykonawców to tak:
-The Game
-Nas
-Method Man i całe Wu Tang CLan
-2Pac
-Ice Cube
-Snoop Dogg

- i wielu innych tyle, że mniej znanych

A z Polskiego rapu najbardziej lubie:
-Molesta
-WWO
-DonGuralesko
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, 18:08 przez Kali_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 22 wrz 2008, 17:03

Nowa Molesta nabyta dokładnie na fonografika.pl(autografy kozak!).

Dla mnie płyta świetna, mi akurat spodobały się kawałki z Pablopavo/Ero i nawijka Pelsona w "Czasem"-on do takich melancholinjnych wręcz bitów potrafi zarymować genialnie- i ten tekst ma świetny przekaz. "W szufladzie" też fajna opowieść o starych czasach Ewenementu...

"A jak przyjaciół policzysz na palcach jednej ręki to już dużo w tych czasach..."

Wstawki z "Powrotu" czysta masakra ! :)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 24 wrz 2008, 8:39

Poczekam aż będzie na merlinie, bo mam darmową przesyłkę. Co do samej płyty to podoba mi się. Czy lepsza od NNMN? Ciężko powiedzieć, muszę się jeszcze z nią obyć. Cieszy mnie to, że już nie ma Wilka. Goście dali radę (no może poza Eldo, chociaż jestem jego fanem), tekstowo przyzwoicie. Strasznie jaram się kawałkami Uwaga, Mówię Nie, Tu Jest Tak czy Inspiracje. Co do samych członków Molesty to najlepiej moim zdaniem wypadł Włodi. Jak dla mnie top3 jeśli chodzi o legalne rap płyty wydane w tym roku w Polsce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 12:44

Płyta chu&owa jak barszcz, którego nie lubie :lol: To już zdecydowanie ostatnimi czasy wole posluchac albumy kobiet, czyli Wdowy czy Paręsłów :boruta:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 wrz 2008, 0:18

Po nowej Molescie spodziewalem sie czegos hmmm innego. Chlopaki trzymaja poziom ale widac a raczej slychac ewidentny brak Wilka.
Tekstowo wyszlo dosc blado gdyz tematy ze tak powiem standardowe a Molesta powinna w naszym rapie pnac sie w gore biorac na barki rodzima produkcje.

Swoja droga czekam na PTP. Chlopaki ciagle sie rozwijaja a ich legal ma wyjsc jeszcze w tym roku. Zrobia duuuuuzoooo halasu :afro:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 wrz 2008, 1:38

Co do PTP to jestem do nich trochę uprzedzony, ze względu na ich pochodzenie. Ale też ich muza mi się ich nie podoba. Nie jest to styl, który mi leży. Nie czuję tego zupełnie. Chociaż na mixtapie Decksa dali radę. Tu mają plusa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 wrz 2008, 2:19

MaWiK pisze:Nowa Molesta nabyta dokładnie na fonografika.pl(autografy kozak!).

Dla mnie płyta świetna, mi akurat spodobały się kawałki z Pablopavo/Ero i nawijka Pelsona w "Czasem"-on do takich melancholinjnych wręcz bitów potrafi zarymować genialnie- i ten tekst ma świetny przekaz.
Dokładnie. IMO ten kawałek Pelsona "czasem" to miazga. Jeszcze wspomniany wyżej kawałek z Ero i "Tu jest tak". Świetne kawałki. W ogóle wszystkie mi się podobają, ale te szczególnie mi leżą. Na razie mam kopie z neta, ale załatwię sobie oryginał. :]

Molesta >>>>>>>> Mixtape Decksa

Btw, z mixtape podobał mi się wjazd Kołcza, ekipa PTP, Płomień standardowo i pozytywnie BRX z Kajmanem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”