Valencia CF (zbiorczy) - Strona 62

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 wrz 2008, 16:59

kolejny ktory jara sie tym wynalazkiem z bundesligi. czyli ligi bedacej inna dyscyplina sportu niz powazne ligi w europie

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 wrz 2008, 17:06

Boże rkoeman... żal mi Cię za Twoje podejście... wedle Twojej opinii wszyscy są głupi, beznadziejni, śmieszni i w ogóle tylko Ty jesteś ideałem...
Zajmij się lepiej pisaniem tego swojego superhipermegaboskigo artykułu o tym, że Zidane nie był dobrym zawodnikiem bo coś Ci chyba się nie udaje od dłuższego czasu... tak się śmiejesz ciągle z Hala dzieci, a wcale mądrzejszy od nich nie jesteś... jak masz się zamiar napinać to poszukaj sobie kolegów bo póki co zaśmiecasz ten temat...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 wrz 2008, 1:07

Sammyy pisze:Najbardziej się można bać o linię pomocy... bo w sumie to jednak jest słabo... szczerze to nie zdziwię się gdy Marchena wejdzie na DM'a zamiast Albeldy...
Marchena na pewno nie wejdzie zamiast Albeldy.Nie został powołany na spotkanie.Natomiast do kadry wraca Vicente i liczę na to,iż zagra od pierwszej minuty.Wówczas moglibyśmy oglądać Matę razem z Guaje w ataku.Dziennikarze radio9 dają jednak większe szanse Moro.Wówczas Mata grałby tam gdzie ostatnio.
Niestety największy problem to forma środkowych pomocników.Chyba największe szanse ma duet Albelda -- M.Fernandes.Edu póki co nie nadaje się do gry od pierwszej minuty.Wygląda nieźle tylko jeśli wchodzi z ławki.Kolejny problem to prawa flanka.Ani Joaquin ani Pablo po ostatnim meczu nie zostawił dobrego wrażenia.Wydaje mi się jednak,że od pierwszej minuty wyjdzie Joaquin.Z tyłu w najmocniejszym na tę chwilę zestawieniu.A więc w bramce Renan.Przed nim Miguel,Albiol(C),Alexis i Moretti.Mecz nie musi i pewnie nie będzie łatwy.Raczej Depor się nie otworzy na Mestalla i by oszczędzić sobie nerwów należałoby szybko strzelić bramkę.Inaczej znów będziemy musieli liczyć na dwóch Asturiańczyków :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 wrz 2008, 1:44

Odnośnie Marcheny to miałem na myśli kolejne mecze i dalszą cześć sezonu... Marchena jako kapitan będzie grał gdy będzie zdrowy, a przecież Albiol z Alexisem spisują się przyzwoicie w odróżnieniu od linii pomocy ;P
Co do prawej flanki... Pablo dno dna ostatnio, ale luz, rozegra się... Joaquina to ja osobiście mam dość i po tym sezonie niech spada... kogoś w jego miejsce się znajdzie... Angulo ? Bleh, od biedy niech gra... i tak się lepiej spisze od w/w...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 wrz 2008, 15:31

Sammyy pisze:Odnośnie Marcheny to miałem na myśli kolejne mecze i dalszą cześć sezonu... Marchena jako kapitan będzie grał gdy będzie zdrowy, a przecież Albiol z Alexisem spisują się przyzwoicie w odróżnieniu od linii pomocy ;P
Wobec słabej dyspozycji środka pomocy byłoby to niezłe rozwiązanie.Duet AA (nie mylić z anonimowymi alkoholikami :beer: ) radzi sobie znakomicie.Alexis od początku gra dobre lub bardzo dobre spotkania.I nawet w razie powrotu Marcheny powinien grać.
Sammyy pisze:Co do prawej flanki... Pablo dno dna ostatnio, ale luz, rozegra się... Joaquina to ja osobiście mam dość i po tym sezonie niech spada... kogoś w jego miejsce się znajdzie... Angulo ? Bleh, od biedy niech gra... i tak się lepiej spisze od w/w...
Względem Pablo jestem spokojny.Nasz wychowanek jeszcze pokaże swą wartość.Widzę w jego rywalizacji z Joaquinem analogię do sytuacji Vicka i Kily'ego.Sytuacja może i zapewne się powtórzy jeśli Joaquin nie zaliczy bardzo dobrego sezonu.W ostatnim czasie nawet w jednym meczu pokazuje dwa oblicza.Potrafi się potykać o własne nogi by kilkanaście minut później szaleć na prawym skrzydle.Przed sezonem pisałem,że jeśli to nie będzie "jego sezon" to latem powinniśmy go pożegnać.Tego zdania nie zmieniam.

I na koniec informacja dotycząca Soriano.Nasz nowy presidente w ostatnich dniach wykupił akcje Solera.Stając się przy tym największym udziałowcem klubu z 48 % akcji.Dzięki wsparciu kilku udziałowców może liczyć na 54 % co formalnie pozwala mu przeforsować każdy projekt.Całość transakcji zostanie zamknięta w 2009 roku kiedy Soriano wpłaci ostatnie raty.Zaś koszt całego przedsięwzięcia to około 95,7 mln Euro.
Przed Soriano sporo pracy.W przyszłym miesiącu zamierza negocjować kontrakt z Nike.Trwają prace nad sprzedażą działek Obecnego Mestalla.Generalnie jestem zadowolony z kierunku w jakim idzie klub.Ale na ocenę przyjdzie pora.

O 19 mecz więc kilka słów skrobnę.Depor może nie zachwyca formą ale ma piłkarzy którzy mogą poważnie zagrozić.Mam na myśli przede wszystkim Guardado.Meksykanin jest szybki i Miguel będzie miał z nim sporo pracy.Tego grajka chciałbym widzieć w Valencii.Z powodzeniem radzi sobie na pozycji lewego obrońcy i tam chciałbym go widzieć w przyszłym sezonie.Zagra prawdopodobnie także Valeron.Przez ostatnie trzy sezony zmagał się z kontuzjami i jego dyspozycja to niewiadoma.Musimy jednak pamiętać jak potrafił zagrać Juan.Tego grajka od lat cenię i uwielbiam patrzeć z jaką gracją gra w futbol.W drużynie gości szansę na występ ma także były zawodnik Ches.Mista po niezbyt udanej przygodzie trafił do La Corunii.

Amuncik :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 wrz 2008, 15:48

Valencianista pisze:Względem Pablo jestem spokojny.Nasz wychowanek jeszcze pokaże swą wartość.
Mam podobnie, jest to młody chłopak, ma dopiero 22 lata więc jeszcze sporo przed nim, rozegra się i będzie ok. Trzeba mu dać trochę czasu. Oby docenili też go trenerzy... nie chcę sytuacji jak z Gavilanem bo na moje to za wcześnie się go pozbyto... zapowiadał się nieźle...
Valencianista pisze:I na koniec informacja dotycząca Soriano.Nasz nowy presidente w ostatnich dniach wykupił akcje Solera.Stając się przy tym największym udziałowcem klubu z 48 % akcji.Dzięki wsparciu kilku udziałowców może liczyć na 54 % co formalnie pozwala mu przeforsować każdy projekt.Całość transakcji zostanie zamknięta w 2009 roku kiedy Soriano wpłaci ostatnie raty.Zaś koszt całego przedsięwzięcia to około 95,7 mln Euro.
Przed Soriano sporo pracy.W przyszłym miesiącu zamierza negocjować kontrakt z Nike.Trwają prace nad sprzedażą działek Obecnego Mestalla.Generalnie jestem zadowolony z kierunku w jakim idzie klub.Ale na ocenę przyjdzie pora.
Ja czytałem o 70 mln., ale w sumie mniejsza o to... rozbieżności w zależności od źródła... natomiast najważniejsze w tym jest to, że klub dzięki temu będzie stabilny, nie będzie zawirowań, kłótni, tylko działania i solidna robota (na taką póki co się zanosi). Ważna sprawa to ustabilizowanie wszystkiego, bo burdel który został po tych sytuacjach z Solerem, potem Villalongą też pewnie spory jest. Swoją drogą ten drugi chciał do nas Ronaldinho i innych Aguero pościągać :rotfl:

Co do Mestalla... parcele sprzedawane są od kiedy pojawił się projekt nowego stadionu więc luz... jeszcze sporo czasu zanim coś może porządnie ruszyć :P
Valencianista pisze:O 19 mecz więc kilka słów skrobnę.Depor może nie zachwyca formą ale ma piłkarzy którzy mogą poważnie zagrozić.Mam na myśli przede wszystkim Guardado.Meksykanin jest szybki i Miguel będzie miał z nim sporo pracy.Tego grajka chciałbym widzieć w Valencii.Z powodzeniem radzi sobie na pozycji lewego obrońcy i tam chciałbym go widzieć w przyszłym sezonie.Zagra prawdopodobnie także Valeron.Przez ostatnie trzy sezony zmagał się z kontuzjami i jego dyspozycja to niewiadoma.Musimy jednak pamiętać jak potrafił zagrać Juan.Tego grajka od lat cenię i uwielbiam patrzeć z jaką gracją gra w futbol.W drużynie gości szansę na występ ma także były zawodnik Ches.Mista po niezbyt udanej przygodzie trafił do La Corunii.
Dopor na inaugurację wygrało z Realem, a potem same remisy i porażki. Oglądałem mecz w UEFA CUP i w sumie to co mi się nasunęło to dobra gra Brann, a nie zła La Coruni... trzeba wziąć pod uwagę jaka temperatura panuje w Norwegii, jaka w Hiszpanii, to jak grają gospodarze w lidze etc. Mnie tam wynik nie zdziwił :P
To o co się boję to fakt, że każda passa kiedyś się kończy... mam nadzieję, że Depor nie przełamie się akurat w spotkaniu z nami... oby :)

Ps. Guardado na lewej obronie ? To będzie raczej taki styl podobny do Jansena... dobry w offensywie, a w defensywie przeciętny ;)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 wrz 2008, 16:22

Sammyy pisze:Ja czytałem o 70 mln.
Tyle kosztują same akcje.Wraz z innymi kosztami (w tym już poniesionymi przez Soriano) całość zamknie się w kwocie o 25 mln większej.
Sammyy pisze:Ps. Guardado na lewej obronie ? To będzie raczej taki styl podobny do Jansena... dobry w offensywie, a w defensywie przeciętny ;)
O ile sobie przypominam grał na lewej obronie w poprzednim sezonie.Generalnie jest niezły w obronie i przebojowy w ofensywie.Dla mnie wymarzony kandydat do efektownej i efektywnie grającej Valencii.A taką przecież chce stworzyć Emery.

Po Depor raczej spodziewać się można raczej,że się zamuruje i będzie liczyć na kontry.Liczę bardzo na grę od pierwszej minuty Vicka.Wraz z Matą i Villą powinni przełamać obronę La Corunii.Najbardziej mnie nurtuje kwestia środka pomocy.Marca widzi tam miejsce dla Edu obok Albeldy.

Edit: taka mała ciekawostka mi się przypomniała.Otóż do tej pory Lotina i Emery grali przeciwko sobie 2 razy i oba spotkania wygrał Bask.Na Riazor jego Almeria ograła Depor 3-0 zaś na Estadio de Los Juegos Mediterráneos 1-0.Oby Mister podtrzymał dobrą passę :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 wrz 2008, 16:38

On tak raz na obronie, a raz na pomocy gra... ale dla mnie to szkoda go do defensywy... z przodu robi na prawdę cholernie dobrą robotę... choć gdyby grał tak jak Maicon w Interze :roll: Tam Brazylijczyk czasem więcej zamieszania robi niż Mancini czy Ricardo :lol:
Tylko, że wiesz, że cena może być zaporowa nawet jeśli Emery Cię posłucha ? Nie dość, że to świetny graczy to ponadto młody, a i Depor 7 mln. za niego dało... więc koło 15 trzeba by wyłożyć na starcie...

Ja tam cały czas żyję nadziejami o tym, że Del Horno się ogarnie ^^ choć takim Guardado, Taiwo czy innym Grimim nie pogardzę :d

Później coś po meczu się napisze...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 wrz 2008, 21:16

I dupa, meczu nie zobaczyłem z kilku różnych powodów... jutro zerknę na retransmisję... jedyne póki co można napisać to, że Joaquin strzelił bramkę \o/
Ponadto duet Villa Mata znowu pokazał kto decyduje obecnie o sile offensywnej klubu...

btw; samobój Morettiego czy jednak gol Alvareza :?:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 wrz 2008, 21:30

Samobój Renana i tak realizatorzy zaliczyli to trafienie.Wrzutka z prawej strony,Moretti musnął piłkę i gdyby nie Renan ta zapewne przeleciałaby wzdłuż linii bramkowej.Reakcja na bramkę była należyta i z minuty na minutę przewaga VCF była większa.Zwycięstwo zasłużone i lider odzyskany.Villa dwa gole i jest na chwilę obecną liderem klasyfikacji pichichi.Mata to crack :!: Na chwilę obecną to obok Villi najważniejszy zawodnik Valencii.Strzela ważne bramki,dogrywa,jest znakomicie dysponowany od początku sezonu.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 wrz 2008, 22:00

Niby na GolTV graczem meczu został Villa, ale dla mnie powinien być nim Mata, bo zagrał niemal genialnie. Strzelił wyrównującą bramkę, a potem dołożył jeszcze 3 asysty (gdyby Joaquin wykorzystał sam na sam, choć teoretycznie ze spalonego, to miałby o jedną więcej). Rozumieją się z Villą fantastycznie, grają ze sobą, jakby to powiedział Szpakowski, "na pamięć" (notabene na GolTV mają ichniejszego Szpakowskiego, bo często mylił Morettiego z Morattim, i przez pierwsze 15 minut starał się przekonać wszystkich, że Joaquin był kapitanem. Do tego jeszcze dochodzi fakt, że gościu gada po angielsku z hiszpańskim akcentem, choć imiona Hiszpanów wymawia w wersji "angielskiej" :shock: . Normalnie my to powinniśmy się cieszyć, że mamy Szpakowskiego bo mógły nam się trafić ów jegomość), przy czym u nas w przeciwieństwie do sytuacji w jakich używa tego sformułowania Darek to wychodzi świetnie.

Bramki straciliśmy praktycznie z niczego. Depor nie stworzyło sobie praktycznie ani jednej sytuacji bramkowej, a zdobyło 2 bramki...To na minus, ale gra całego zespołu może cieszyć, choć przydałoby się trochę błysku w środku pola. Jesteśmy liderem, Villa zdobywa Pichichi, Mata Złotą Piłkę, Hildebrand trafia do niemieckiej ligi regionalnej, cena Pringelsów spada do 2 zł i będę zadowolony z sezonu. Amunt! :jupi:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 29 wrz 2008, 15:39

Zgadzam się z Pisakkiem - Mata graczem meczu o ile dobrze pamiętam to oprócz bramki zaliczył 3 asysty. Gdyby Villa i Joaquin wykorzystali wszystkie swoje sytuacje to mogłaby być dwucyfrówka, chociaż i Mata fatalnie przestrzelił z kilku metrów na samym początku spotkania. Muszą jeszcze popracować nad skutecznością. Ogólnie cieszy dobra gra i wynik, miejmy nadzieję że będzie już tak do końca.

Może mi ktoś wyjasnić tą sytuację w której Deportivo zdobyło drugą bramkę? Czy tam sędzia boczny sygnalizował spalonego?!

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 29 wrz 2008, 16:01

Inferno pisze:Może mi ktoś wyjasnić tą sytuację w której Deportivo zdobyło drugą bramkę? Czy tam sędzia boczny sygnalizował spalonego?!
Sygnalizacja liniowego była,choć samego offsajdu już nie.Główny podjął słuszną decyzję puszczając grę.Nasi niepotrzebnie stanęli bo można było uniknąć tej bramki.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 wrz 2008, 16:13

Wydaje mi się, że tam chodziło o to, że gracz Depor podczas podania był faulowany i dlatego liniowy podniósł chorągiewkę. Albiol myślał, że chodzi o spalonego i dlatego przepuścił Lafitę, a sędzia główny odgwizdał przywilej korzyści :lol: . Wyjątkowo dużo zbiegów okoliczności w tej akcji, ale jak najbardziej słusznie uznany gol.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 wrz 2008, 16:41

Muszę przyznać, że zajebisty mecz Maty... genialne zawody rozegrał :) Zainteresowanie się Juanem w kontekście repry nie jest pomyłką :) Może grac w ataku i na skrzydłach ;) Notabene wczoraj to on mógł mieć tych asyst 2x tyle, ale skuteczność [*] Ale z drugiej strony gdy wygrywamy to można sobie kląć :D
Nie najgorzej też zagrał środek pomocy, ale dalej jestem zdanie, że Marchena na DM... nie warto rozdzielać Albiola z Alexisem... Joaquin poprawnie... jednak dalej to nie to.

Bramki straciliśmy faktycznie z dupy... ale przy tej na 4:2 to tez początkowo myślałem, że o spalonego chodzi. Gol jednak słuszny... to był jedna z tych sytuacji, że ludzi się zdezorientowali ;)

Lewy obrońca potrzebny od zaraz !

Oby z Maritimo też sobie postrzelali, chociaż Portugalczycy wygrali w lidze ostatnio po dobrym meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”