LM Grupa H (Real, Juventus, Zenit, BATE)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awans z grupy uzyskają

Real i Juventus
15
44%
Real i Zenit
12
35%
Real i BATE
0
Brak głosów
Juventus i Zenit
3
9%
Juventus i BATE
1
3%
Zenit i BATE
3
9%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

LM Grupa H (Real, Juventus, Zenit, BATE)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 wrz 2008, 12:51

W miarę ciekawa grupa, choć nie rozumiem kompletnie nazywania jej grupą śmierci. Mamy tutaj Real, który od lat odpada sobie w 1/8 finału, mamy Juventus, który powraca do najlepszych rozgrywek po dwóch latach przerwy, mamy wreszcie Zenit czyli sesnacyjnego triumfatora PUEFA sprzed roku, kiedy lali faworytów aż miło (Villareal, Bayern, Marsylia - wszystkie te kluby grają w tegorocznej edycji LM!). Absolutnym outsiderem jest mistrz Białorusi czyli BATE Borysów. Już sam aans jest gigantycznym sukcesem i wątpię, aby udało się zdobyć temu klubowi więcej jak trzy punkty w całych rozgrywkach. Niemniej jednak gra z Juve czy Realem musi być wielkim przeżyciem dla Białorusinów. Pożyjemy, zobaczymy. Stawiam na Real i chyba jednak Zenit, o ile nie będą w rozsypce (odejście Arszawina itp.)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: LM Grupa H (Real, Juventus, Zenit, BATE)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 wrz 2008, 20:42

Ma ktoś link do meczu Juve - Zenit? Nigdzie kuwa nie mogę znaleźć :evil:

PS Oczywiście awansuje Real i Zenit :witam:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 wrz 2008, 21:45

A już się wydawało, że Molinaro nauczył się kopac piłkę... Wraz z Poulsenem najgorszy gracz na boisku. Duńczyk miał gwarantować spokój w środku pomocy a on traci piłkę na 20 metrze... Bardzo pozytywnie Grygera, którego widzę wszędzie a kilka razy uratował tyłek Chielliniemu i Legro. Camor też poprawnie do zejścia(mam nadzieję, że nie zaczyna się powtórka z zeszłego sezonu :?) - szkoda słupka. Alex kilka fajnych dryblingów, 2 fajne piłki zagrał do Davida, ale Treze 2-krotnie źle przyjmował i nie wyszedł z sytuacjami sam na sam. Za bardzo nie wiem jak Ranieri ma przeprowadzić zmiany. Gdyby za Camora wszedł Iquanita to można byłoby trójzębem zagrać a tak to chyba w pewnym momencie zejdzie Treze i wejdzie Amauri.

Liczmy na jakiś rzut wolny, rożny i główkę Chielliniego, Legro albo geniusz Alexa bo czarno to widzę

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 17 wrz 2008, 22:18

Nie no Yukasz mówisz tak dlatego, że jesteś za Romą, a Juve ma większe szanse nisz Zenit. Chociarz jak Zenit się postara i zagra jak z Manu to będzie ciekawie w tej grupie.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 17 wrz 2008, 23:17

maciek_88 pisze:A już się wydawało, że Molinaro nauczył się kopac piłkę... Wraz z Poulsenem najgorszy gracz na boisku.
Dodałbym tu Treze.

Znowu geniusz sami-wiecie-kogo nam ratuje tyłek. Nawet się nie spodziewałem że damy radę coś strzelić, ten bramkarz Zenitu to powinien był sobie wziąć jakieś krzesełko do 70(?) min. i odpoczywać, bo tak biedaczyna musiał tyle czasu stać bezczynnie. Chciałoby się spytać Ranieriego "Z czym do Europy?" bo graliśmy żałośnie.. Alex i Treze stojący przez większość meczu jako jedyni na połowie przeciwnika, o piłkach Poulsena lepiej nie wspominać, bo już Buffon miał dokładniejsze. Żal wymuszonej zmiany Camoranesiego (wg. komentatora n-ki 'Camonaresiego' :lol: ) bo on jako jedyny by zapewne ciągnął naszą grę.
Nie wiem czemu na ławce nie było Giovinco i/lub Marchionniego. Pewnie Salihamidzic jest od nich lepszy :|
No więc Juventus zaczął coś grać gdzieś od 70 min, Del Piero zaczął rozgrywać akcje od własnej połowy, bo nikt za bardzo nie chciał mu pomóc (pewnie zobaczył na telebimie, że Lippi siedzi na trybunach :lol: ). Po bramce Rosjanie już Buffonowi nie mieli zamiaru zagrozić.
De Ceglie zagrał przyzwoicie, tylko po co w takim razie było wystawiać Molinaro w 1wszym składzie? Czy to może teraz w każdym meczu jedna zmiana będzie wykorzystywana na lewą obronę ? Sissoko też dobrze zagrał, najbardziej był widoczny w końcówce, odbierał , walczył, podawał, strzelał.
Aha, Amauri w 7 (słownie siedem) minut zrobił więcej niż Trezeguet przez 87. :?
To 1-0 to nasz wielki sukces, bo mecz nie musiał się zakończyć tak dobrze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 wrz 2008, 23:32

zajebiście że wygraliśmy, piękny gol Alexa, do tego dobra postawa w defensywie Legro, Chielliniego i Buffona. Raszta bardzo przeciętnie, więc można po meczu być niezadowolonym, ale ostatecznie zdecydowanie najważniejsze jest to że mamy komplet punktów na inauguracje z ekstremalnie trudnym rywalem i tylko to jest ważne :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 wrz 2008, 23:38

Victoria!
Yukasz pisze:Ma ktoś link do meczu Juve - Zenit? Nigdzie kuwa nie mogę znaleźć :evil:
Weź daj spokój...
(L)oczkerson pisze:zajebiście że wygraliśmy, piękny gol Alexa, do tego dobra postawa w defensywie Legro, Chielliniego i Buffona.
Dorzuć jeszcze Malafeeva, którego zachowanie przy wolnym Alexa osłodziło nam nieco dzisiejszy dobiegający końca dzień.
Chociaż: czy Rosjanin mógł przypuszczać, że Alex z tej odległości pokusi się o strzał? Wszyscy czekali na dośrodkowanie.
P.S. Nie wiedziałem, że Mistrzu jeszcze takie fikołki potrafi siekać...

Gdzie jest do jasnej ciasnej Giovinco?
:evil:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 wrz 2008, 23:46

10 pisze: Gdzie jest do jasnej ciasnej Giovinco?
:evil:
Też chciałbym wiedzieć :x
Kompletnie nie rozmumiem dlaczego nic w tej sprawie nie wiadomo...
...a najbardziej mnie martwi to że może tak być że Ranieri uważa że lepiej jest w alternatywie mieć Salichamidzica :angry2:
No bo co innego? kontuzja? przemęczenie po reprezentacji?
No mi się nie wydaje :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2008, 20:26

Znakomity mecz, strasznie dużo się działo, czułem się jakbym Arsenal ogladał [ten bezsilny :|] Zenit w ostatnich kilkudziesięciu minutach cisnął aż miło, marnowali znakomite okazje, no i sie nie udało. 2 mecz, druga porażka. No, ale rywale byli nie byle jacy.

W pierwszej połowie VdV kapitalnie odegrał piętką do De la Reda chyba, coś a la Redondo 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 wrz 2008, 20:36

Doskonałe spotkanie i oglądało się je z wielką przyjmnością, bo Zenit prowadzi tak otwarty techniczny futbol i stwarza sobie tyle okazji że naprawdę ich gra musi się podobać. Tyle że byli przerażająco nieskuteczni i dzis Real powinien dziękować bogu że ten mecz wygrał a nie zremisował czy przegrał. Do tego proste błędy w obronie przy obu golach i koniec końcem Zenit mimo że ładny dla oka zagrał bardzo slabe spotkanie i na własny życzenie nie zdobył punktów i tym samym mają dalej zero na koncie
Teraz JUVE musi wygrać z Bate i sytuacja będzie już dość przejżysta :D Tyle że nie ma Treze i Amauriego w ataku, czyli naszych 2 czołowych armat, ale dalej atak wygląda dobrze bo jest Del Piero, Iaquinta i Giovinco

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 30 wrz 2008, 21:43

Ludziom o słabych nerwach radzę nie oglądać Juve :shock:
Jak na razie ratuje nas duet Gio-Iaq, pierwszy podaje , drugi strzela. Dobrze że chociaż Giovinco ma te asysty, bo grając na prawej stronie to on niewidoczny jest :|
Do straty 2giej bramki można było się zastanawiać czy to Liga mistrzów, czy Liga Białoruska :roll:
W zasadzie można wyróżnić tylko Momo i Iaquintę, bo reszta słaaabiuutko..
Miejmy nadzieję, że Ranieri i piłkarze nie są zadowoleni z remisu z 'groźnym' BATE :lol:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 wrz 2008, 22:30

Ciężko nie być zajebiście zadowolonym po dzisiejszym zwycięstwie. IMO właśnie wygraliśmy najtrudniejszy mecz w grupie - długi lot samolotem, inny klimat, strefa czasowa, rywal z pierwszej półki. Czy wygrana zasłużona? 1 połowa zdecydowanie na korzyść Realu, jednak gole mogą sugerować, że prowadzenie Realu było najbardziej porządane przez pare stoperów Zenitu ;) Szkoda niewykorzystanego podania VdV, niesamowite było. 2 połowa to przewaga Zenitu, chociaż nie wiem czy było to spowodowane złą grą Realu czy dobrą grą zespołu z Petersburga, skłaniałbym się do tego 1.
Słaba celność, brak asekuracji Ramosa na prawej obronie i indywidualne błędy piłkarzy, głównie niecelne podania to wg mnie największe mankamenty dzisiejszej gry Realu. Tak na 'gorąco' :boruta:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 wrz 2008, 23:00

Aż nie chce mi się pisać o meczu Bate - Juve :? Fatalna gra Juve w obronie, Kielon dziś spał na boisku, a jak Kielon nie ma swojego dnia, to obrona nie gra nic. Z piłkarzy defensywnych wyróżniał się jedynie Sissoko, który imo cichy bohater Juve, bo w środku odwalał kawał dobrej roboty. Pochwaliś należy też Iaquinte, ale tylko za bramki, oraz Giovinco, ale tylko za asysty. Reszta poniżej krytyki. Aż żal, że te strzały Nedveda z dystansu już nie wchodzą, Del Piero kilka razy zbyt samolubnie, skuteczność cholernie szwankowała. Bate siadło na Juve od pierwszych minut i do 30' piłkarze Juve nie wiedzieli co się działo na boisku. Nim się obejrzeli, było już 2-0. Iaquinta dał nadzieje ze spalonego, później zdobył bramkę do szatni. Ogólnie mecz ładny dla oka, sporo walki, rozgrywany w bardzo szybkim tempie przez 90 minut, cios za cios, akcja za akcje, choć w II połowie Juventus często nie wypuszczał gospodarzy spod własnego pola karnego, to jednak oni też groźnie atakowali, grali bardzo szybko i dokładnie. Del Piero jest zupełnie bez formy, powinien chyba zasiąść na ławce kosztem bądź co bądź Iaquinty, chociaż na 2-3 mecze. Dobrze by to Alexowi zrobiło. Od dosyć dawna i tak miałem wątpliwości co do Ranieriego, ale z meczu na mecz są one coraz większe. Real chyba zagrał dziś dla nas ale z taką grą, to zarówno Rosjanie, jak i Hiszpanie rozniosą nas w pył na własnych stadionach i to już w I połowie :P Nic dziś Juve nie wychodziło, zupełnie nic... i tak już od pary spotkań :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 paź 2008, 0:07

Nie przesadzałbym aż tak z tym Zenitem i jego wielkością. Real wygrywał to się cofnął, Rosjanie przegrywali to nie mieli nic do stracenia i szturmowali bramkę Casillasa. Ale Real też miał szanse i dużo wcześniej mógł rozstrzygnąć losy meczu. Zenit tak naprawdę najgroźniejszy był w ostatnich 20 kilku min i aż cud że nic nie wpadało co rozpalało mnie aż do czerwoności :P Dla mnie remis byłby najsprawiedliwszy. Zenit póki co nie odstaje od rywali... z tym że ma całe ZERO punktów. Jak nie będzie sukcesów, jak nie będzie LM to za rok kilku odejdzie i wielkie nic zostanie po dzisiejszym Zenicie. Zaś Realowi tylko katastrofa mogłaby odebrać awans a nawet pierwsze miejsce. Wynik w Białorusi jeszcze daje szanse z Rosjanom pod warunkiem że dwa razy ograją BATE :think:
Jeszcze jedno. Zenit momentami strasznie się gubił a jego piłkarze podawali jak juniorzy. Pewnie górę wzięła tu też liga w której grają i to że dopiero wchodzą na europejskie salony.
maestro pisze:Aż nie chce mi się pisać o meczu Bate - Juve :?
Pewnie skusiłeś się na transmisję z Onetu :rotfl: Znam ten ból. Roma wygrała chyba tylko jeden mecz podczas mojej kilku meczowej przygody z tym wynalazkiem :lol:
maestro pisze:Z piłkarzy defensywnych wyróżniał się jedynie Sissoko, który imo cichy bohater Juve

Bo to zajebisty transfer był. Od początku tak twierdziłem :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 paź 2008, 0:13

maestro przyjrzałem się pierwszej bramce Iaquinty i tam na 100% nie było spalonego
A co do tej wtopy to mogę na pocieszenie wspomnieć że w grupach E,F, G i H po 2 kolejkach tylko Real ma 6 punktów, więc te 4 i to w najtrudniejszej grupie to wcale nie tak źle :wink:

I panowie dla dobra włoskiej piłki: ZAKAZ OGLĄDANIA CHAMPIONS LEAGUE NA ONECIE!!!!!

A Sissoko naprawdę śmigał aż miło, kilka ostatnich odbiorów było wprost bajecznych i nawet rajdy 20-30 metrowe ładne miał 8) ...a Goal com Dali mu notę 4 (znaczy się, żę był zdecydowanie najgorszy na boisku :lol: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”