Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 paź 2008, 12:07
rkoeman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2008, 17:11
W sumie to Atletico traci poniżej jednej bramki na mecz, co jest niezłym wynikiem który pewnie po tym spotkaniu się pogorszyMentor pisze: Barcelona generalnie gra dobrze w ofensywie, ale traci dużo bramek. Atletico bilans ma podobny
Niestety kontuzji w drużynie Atletico jest dużo więcej. Oprócz Simao i Forlana kontuzjowani są Maniche, Seitardisi oraz Pablo Ibanez i daltego Javier Aguirre musiał powołać do kadry trzech zawodników Atletico B. Najstarszy ma niespełna 20 lat, najmłodszy ma niespełna 17 lat. Od trzech spotkań Keko urodzony 28 Grudnia 1991 roku zasiada na ławce rezerwowych, jeżeli zagra to będzie najmłodszym w historii Atletico, a że z Barcą lubią debiutować młodzi zawodnicy, to może go dzisiaj zobaczymy. Największym osłabieniem jest brak Nuno Manicha. Zobaczymy kto zastąpi Simao Sabrosę, czy robiący z meczu na mecz duże postępy Miguel del las Cuevas, czy doświadczony wychowanek Barcelony, Luis Garcia. Dodatkowo pytanie czy czasami z Barceloną Javier Aguirre nie zmieni ustawienie i nie zagra 4-5-1. Jakoś brak Manicha trzeba zniwelowaćMentor pisze: W drużynie Atletico zabraknie podobno Simao i Forlana a więc dwóch dobrych piłkarzy, ale ich kadra i tak wygląda bardzo dobrze.
Trochę mnie to męczy, ale nie można się dziwić temu. Ostatnio Messi jest w świetnej formie, Aguero gra prawie w każdym spotkaniu na swoim równym poziomie. Ja mam nadzieje że coś strzeli Aguero, ale to nie tylko Ci zawodnicy stanowią o sile tych zespołów. Ja liczę na Maxiego, bo ostatnio forma idzie mu w górę.Mentor pisze:Media ostrzą sobie zęby na pojedynek Messi - Aguero chociaż ja mam nadzieję, że ten drugi tym razem zagra gorzej niż w ostatniej potyczce między tymi ekipami![]()
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2008, 18:11
Z tym własnym stadionem to chyba tylko dlatego, że boisko jest duże a więc i miejsca do gry dużo. Frekwencja ostatnimi czasy nie była najwyższa chociaż z drugiej strony jesteśmy po pięciu zwycięstwach z rzędu a na dodatek mierzymy się dzisiaj z silnym i efektownie grającym rywalem tak więc może tym razem więcej kibiców przyjdzie na mecz. Może realizator pokaże naszą penyę, która licznie przybyła na CNAsteniu pisze:Ja podobnie jak Mentor nie jestem w stanie określić faworyta tego pojedynku, choć wydaje mi się że mimo wszystko jest nim zespół z Katalonii. Głównie ze względu na grę na własnym stadionie, a także kontuzję w Atletico.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2008, 19:57
I najprawdopodobniej było by to najlepsze rozwiązanie.Mentor pisze:O wykorzystywaniu zasady fair-play do oszukiwania już kiedyś pisaliśmy przy okazji apelu trenera Espanyolu bodajże, który niby nakazał swoim piłkarzom, aby piłki nie wybijali. Tak czy inaczej trudno jest nad tym procederem zapanować i jedynym rozsądnym rozwiązaniem na dzień dzisiejszy moim zdaniem byłoby zdanie się na arbitrów. Sędzia powinien przerywać grę a jeżeli jej nie przerywa to gramy i tyle.
Ja tylko dodam że tego spotkania nie widziałem, jedynie 4 min skrót, więc się nie będę nad tym rozpisywał, zresztą chyba też nie ma nad czym, bo jak napisałeś wszystko zostało już napisane/powiedziane.Mentor pisze:O meczu z Espanyolem już pisaliśmy, błędy sędziego zostały wyliczone. Wypisałeś prawie wszystkie (mowa o tych najważniejszych) zapominając tylko o niepodyktowanym rzucie karnym dla Barcelony na początku spotkania. EOT
Tutaj raczej nie chodzi o liczbę kibiców na stadionie, ale o znajomość boiska, jego otoczenia itd. Z pewnością to jest wielki atut - własne boisko, jeżeli dla Barcelony jest to bez różnicy to mecz niech odbędzie się na VCMentor pisze:Z tym własnym stadionem to chyba tylko dlatego, że boisko jest duże a więc i miejsca do gry dużo. Frekwencja ostatnimi czasy nie była najwyższa chociaż z drugiej strony jesteśmy po pięciu zwycięstwach z rzędu a na dodatek mierzymy się dzisiaj z silnym i efektownie grającym rywalem tak więc może tym razem więcej kibiców przyjdzie na mecz. Może realizator pokaże naszą penyę, która licznie przybyła na CN![]()
Tutaj najgorzej jest z brakiem zawodnika który w środku potrafi regulować tempo gry, rozegrać piłkę, czyli z kontuzją Nuno Manicha. Barcelona ma w środku najlepszych zawodników na świecie i ma dłuższą ławkę, jednak można to tak trochę porównać do braku w Barcelonie Xavi'ego. Strata Simao czy Forlana to są spore osłabienia, jednak tych zawodników Ci z ławki są w stanie zastąpić na odpowiednim poziomie, a Manicha nie ma kto zastąpić. Myślę że dzisiaj Atletico będzie starało się grać jak najwięcej skrzydłami, a jeżeli już przez środek to długą piłką, no ale zobaczymy jak to będzie. Z Marsylią Raul Garcia zagrał dużo ofensywniej niż zwykle ( mając za sobą defensywnego Assuncao ) i grał naprawdę dobrze. Nie wiem czy dzisiaj zagra tak ofensywnie, ale mam nadzieje że również dzisiaj zagra na odpowiednim poziomie.Mentor pisze:Z tymi kontuzjami to rzeczywiście macie trochę kłopotów, ale z przodu jest Aguero i Sinama tak więc widzę tutaj wystarczającą moc a Barcelona traci dużo goli a więc zapewne coś strzelicie. Obyśmy tylko strzelili więcej
W tym sezonie rotację zaczął stosować także Javier Aguirre. Co mecz na bramce stoi inny bramkarz, czyli na przemian Leo Franco z Coupet'em. Dzisiaj padnie na Francuza, ja jednak wolałbym Leo Franco. Dobrze że dzisiaj na lewej stronie zagra Antonio Lopez (mam nadzieje), a nie Pernia, bo ten to po 20 minutach na Messim zobaczył by 2 żółte kartki.Mentor pisze:Rotacje Guardioli są fajne, ale ograniczyłbym je trochę w linii defensywnej bo tam chyba jednak potrzebujemy stabilizacji i zgrania tymczasem trudno jest to osiągnąć kiedy co chwilę w obronie gra inne zestawienie...
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2008, 21:28
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 21:31
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2008, 21:33
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 21:35
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 paź 2008, 21:44
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 paź 2008, 22:15
Premo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 paź 2008, 22:17
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 04 paź 2008, 22:20
kon2r
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 22:22
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 22:23
Chciałem napisać - spokojnie bo Atletico strzeliło na 3:1 i mamy jeszcze 85 min meczu... a tu 4:1 po błędzie w kryciu obrony i ładnym podaniu Xaviego do EtooPremo pisze:można powiedzieć, że jest już po meczu![]()
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 04 paź 2008, 22:26
kon2r
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio