FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 750

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 paź 2008, 12:07

tak tak arek_ahiq - poczytaj lepiej co pisales o tym jak twoj klub ustawial mecze. pozniej oceniaj innych

w meczu z gornikami z doniecka w drugiej polowie pilkarze gospodarzy po kazdym wejsciu umierali na boisku. apogeum osiagnal fernandinho ktoremu nic nie bylo i upadl za linia autowa - jednak by przerwa gre wtoczyl sie na boislo zwijajac z bolu.

podobna sytuacja byla przy golu na 1-1. pilkarze z doniecka wybili pilke broniac sie przed atakiem barcelony. jakis pilkarz zaczal symulowac kontuzje a barca zrobila normalna akcje

btw - w 2005 roku bylem na camp nou na meczu z juve - pilkarze tej druzyny po brutalnym faulu na messim nie przerwali akcji tylko wyprowadzili kontre po ktorej sedzia dal karnego dla turynczykow. kibice juve nie widzieli w tym niczego zlego...

wlasnie takimi zachowaniami jak pilkarze z doniecka niszczy sie idee fair play i zasadnosc przerywania gry kiedy ktos naprawde ma kontuzje. wykorzystywanie kazdej sytuacji do zabijania czasu wypacza gre w pilke nozna

a co do dzisiejszego meczu - atletico na szczescie grz otwarta pilke wiec bedzie niezly mecz. nie twierdze ze barcelona wygra ale bedzie duzo wiecej miejsca niz w ostatnich spotkaniach z espanyolem i gornikami

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2008, 17:11

Ja tak na moment jeszcze wrócę do poprzednich dyskusji. Jak dla mnie to zasada fair-play o wybijaniu piłki gdy leży przeciwnik jest farsą. Ta zasada stała się wręcz narzędziem anty fair-play, bo jak można naciągać zasadę fair-play dla własnych zysków czy do oszukiwania. Gdybym to ja był trenerem to nakazał bym zawodnikom nie wybijać piłki gdy leży zawodnik rywala, no chyba że ewidentnie widać by było że coś naprawdę groźnego mu się stało. W tej kwestii podobały mi się wypowiedzi Arsena Wengera. Chyba nikomu tego nie muszę przedstawiać, jednak zastanawiające jest że przez 80 minut na boisku zwijać z bólu się będzie 10 zawodników, a w ostatnich 10 minutach, 15 zawodników i to dodatkowo jednej i tej samej drużyny. Nie widziałem meczu Barcy z Szachatarem, jednak w sumie nie dziwie się że Barcelona nie wybiła czy oddała piłki.

Wrócę jeszcze do spotkania Barcelony z Espanyolem. Zobaczyłem sobie powtórkę i moim zdaniem nie ma absolutnie mowy o faulu, czyli rzucie karnym. Tutaj wydaje mi się że Espanyol został skrzywdzony, jednak z drugiej strony coś nie tak też było z bramką dla Espanyolu, a także z czerwoną kartką. Zostawmy to już, nie za bardzo chciałem wchodzić w żadną polemikę (bo nie mam na to ostatnio czasu), a jedynie chciałem przedstawić swój pogląd na na te dwie sprawy. Na sam koniec dodam tylko że z wieloma rzeczami, a w szczególności w kwestii zaślepienia w swój klub przez kibiców Barcelony zgodzę się ze słowami kolegi <b>arek_ahig</b>. Jednak teraz zajmijmy się ważniejszą rzeczą, a mianowicie spotkaniem Barcelona - Atletico. Mentor wywołał mnie do tablicy, a więc o to jestem :D

Ja podobnie jak Mentor nie jestem w stanie określić faworyta tego pojedynku, choć wydaje mi się że mimo wszystko jest nim zespół z Katalonii. Głównie ze względu na grę na własnym stadionie, a także kontuzję w Atletico. Mimo to także wiem że będzie over i to jest pewniaczek :P czyli czeka nas sporo bramek.
Mentor pisze: Barcelona generalnie gra dobrze w ofensywie, ale traci dużo bramek. Atletico bilans ma podobny
W sumie to Atletico traci poniżej jednej bramki na mecz, co jest niezłym wynikiem który pewnie po tym spotkaniu się pogorszy :P
Mentor pisze: W drużynie Atletico zabraknie podobno Simao i Forlana a więc dwóch dobrych piłkarzy, ale ich kadra i tak wygląda bardzo dobrze.
Niestety kontuzji w drużynie Atletico jest dużo więcej. Oprócz Simao i Forlana kontuzjowani są Maniche, Seitardisi oraz Pablo Ibanez i daltego Javier Aguirre musiał powołać do kadry trzech zawodników Atletico B. Najstarszy ma niespełna 20 lat, najmłodszy ma niespełna 17 lat. Od trzech spotkań Keko urodzony 28 Grudnia 1991 roku zasiada na ławce rezerwowych, jeżeli zagra to będzie najmłodszym w historii Atletico, a że z Barcą lubią debiutować młodzi zawodnicy, to może go dzisiaj zobaczymy. Największym osłabieniem jest brak Nuno Manicha. Zobaczymy kto zastąpi Simao Sabrosę, czy robiący z meczu na mecz duże postępy Miguel del las Cuevas, czy doświadczony wychowanek Barcelony, Luis Garcia. Dodatkowo pytanie czy czasami z Barceloną Javier Aguirre nie zmieni ustawienie i nie zagra 4-5-1. Jakoś brak Manicha trzeba zniwelować :D
Mentor pisze:Media ostrzą sobie zęby na pojedynek Messi - Aguero chociaż ja mam nadzieję, że ten drugi tym razem zagra gorzej niż w ostatniej potyczce między tymi ekipami :P
Trochę mnie to męczy, ale nie można się dziwić temu. Ostatnio Messi jest w świetnej formie, Aguero gra prawie w każdym spotkaniu na swoim równym poziomie. Ja mam nadzieje że coś strzeli Aguero, ale to nie tylko Ci zawodnicy stanowią o sile tych zespołów. Ja liczę na Maxiego, bo ostatnio forma idzie mu w górę.

Już nie mogę się doczekać !!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2008, 18:11

O wykorzystywaniu zasady fair-play do oszukiwania już kiedyś pisaliśmy przy okazji apelu trenera Espanyolu bodajże, który niby nakazał swoim piłkarzom, aby piłki nie wybijali. Tak czy inaczej trudno jest nad tym procederem zapanować i jedynym rozsądnym rozwiązaniem na dzień dzisiejszy moim zdaniem byłoby zdanie się na arbitrów. Sędzia powinien przerywać grę a jeżeli jej nie przerywa to gramy i tyle.

O meczu z Espanyolem już pisaliśmy, błędy sędziego zostały wyliczone. Wypisałeś prawie wszystkie (mowa o tych najważniejszych) zapominając tylko o niepodyktowanym rzucie karnym dla Barcelony na początku spotkania. EOT
Asteniu pisze:Ja podobnie jak Mentor nie jestem w stanie określić faworyta tego pojedynku, choć wydaje mi się że mimo wszystko jest nim zespół z Katalonii. Głównie ze względu na grę na własnym stadionie, a także kontuzję w Atletico.
Z tym własnym stadionem to chyba tylko dlatego, że boisko jest duże a więc i miejsca do gry dużo. Frekwencja ostatnimi czasy nie była najwyższa chociaż z drugiej strony jesteśmy po pięciu zwycięstwach z rzędu a na dodatek mierzymy się dzisiaj z silnym i efektownie grającym rywalem tak więc może tym razem więcej kibiców przyjdzie na mecz. Może realizator pokaże naszą penyę, która licznie przybyła na CN :think:

Z tymi kontuzjami to rzeczywiście macie trochę kłopotów, ale z przodu jest Aguero i Sinama tak więc widzę tutaj wystarczającą moc a Barcelona traci dużo goli a więc zapewne coś strzelicie. Obyśmy tylko strzelili więcej :P

Rotacje Guardioli są fajne, ale ograniczyłbym je trochę w linii defensywnej bo tam chyba jednak potrzebujemy stabilizacji i zgrania tymczasem trudno jest to osiągnąć kiedy co chwilę w obronie gra inne zestawienie...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2008, 19:57

Mentor pisze:O wykorzystywaniu zasady fair-play do oszukiwania już kiedyś pisaliśmy przy okazji apelu trenera Espanyolu bodajże, który niby nakazał swoim piłkarzom, aby piłki nie wybijali. Tak czy inaczej trudno jest nad tym procederem zapanować i jedynym rozsądnym rozwiązaniem na dzień dzisiejszy moim zdaniem byłoby zdanie się na arbitrów. Sędzia powinien przerywać grę a jeżeli jej nie przerywa to gramy i tyle.
I najprawdopodobniej było by to najlepsze rozwiązanie.
Mentor pisze:O meczu z Espanyolem już pisaliśmy, błędy sędziego zostały wyliczone. Wypisałeś prawie wszystkie (mowa o tych najważniejszych) zapominając tylko o niepodyktowanym rzucie karnym dla Barcelony na początku spotkania. EOT
Ja tylko dodam że tego spotkania nie widziałem, jedynie 4 min skrót, więc się nie będę nad tym rozpisywał, zresztą chyba też nie ma nad czym, bo jak napisałeś wszystko zostało już napisane/powiedziane.
Mentor pisze:Z tym własnym stadionem to chyba tylko dlatego, że boisko jest duże a więc i miejsca do gry dużo. Frekwencja ostatnimi czasy nie była najwyższa chociaż z drugiej strony jesteśmy po pięciu zwycięstwach z rzędu a na dodatek mierzymy się dzisiaj z silnym i efektownie grającym rywalem tak więc może tym razem więcej kibiców przyjdzie na mecz. Może realizator pokaże naszą penyę, która licznie przybyła na CN :think:
Tutaj raczej nie chodzi o liczbę kibiców na stadionie, ale o znajomość boiska, jego otoczenia itd. Z pewnością to jest wielki atut - własne boisko, jeżeli dla Barcelony jest to bez różnicy to mecz niech odbędzie się na VC :D :P
Mentor pisze:Z tymi kontuzjami to rzeczywiście macie trochę kłopotów, ale z przodu jest Aguero i Sinama tak więc widzę tutaj wystarczającą moc a Barcelona traci dużo goli a więc zapewne coś strzelicie. Obyśmy tylko strzelili więcej :P
Tutaj najgorzej jest z brakiem zawodnika który w środku potrafi regulować tempo gry, rozegrać piłkę, czyli z kontuzją Nuno Manicha. Barcelona ma w środku najlepszych zawodników na świecie i ma dłuższą ławkę, jednak można to tak trochę porównać do braku w Barcelonie Xavi'ego. Strata Simao czy Forlana to są spore osłabienia, jednak tych zawodników Ci z ławki są w stanie zastąpić na odpowiednim poziomie, a Manicha nie ma kto zastąpić. Myślę że dzisiaj Atletico będzie starało się grać jak najwięcej skrzydłami, a jeżeli już przez środek to długą piłką, no ale zobaczymy jak to będzie. Z Marsylią Raul Garcia zagrał dużo ofensywniej niż zwykle ( mając za sobą defensywnego Assuncao ) i grał naprawdę dobrze. Nie wiem czy dzisiaj zagra tak ofensywnie, ale mam nadzieje że również dzisiaj zagra na odpowiednim poziomie.
Mentor pisze:Rotacje Guardioli są fajne, ale ograniczyłbym je trochę w linii defensywnej bo tam chyba jednak potrzebujemy stabilizacji i zgrania tymczasem trudno jest to osiągnąć kiedy co chwilę w obronie gra inne zestawienie...
W tym sezonie rotację zaczął stosować także Javier Aguirre. Co mecz na bramce stoi inny bramkarz, czyli na przemian Leo Franco z Coupet'em. Dzisiaj padnie na Francuza, ja jednak wolałbym Leo Franco. Dobrze że dzisiaj na lewej stronie zagra Antonio Lopez (mam nadzieje), a nie Pernia, bo ten to po 20 minutach na Messim zobaczył by 2 żółte kartki.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2008, 21:28

Sklad jest jak dla mnie przynajmniej dosyc zaskakujacy. O ile braku Alvesa sobie wytlumaczyc nie moge, o tyle obecnosc Busquetsa czy Guddy`ego mnie bardzo nie dziwi. Iniesta znowu na skrzydle...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 21:31

Przecież Alves w składzie oO

Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Abidal - Keita, Xavi, Busquets - Messi, Eto'o, Iniesta

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2008, 21:33

Skad wziales sklad? Bo ja mam z oficjalnej

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 21:35

Zawsze biorę stąd i nigdy nie było pudła:
http://www.livesports.pl/

Po kliknięciu na zespoły masz składy (pojawiają się gdy zostają zgłaszane).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 paź 2008, 21:44

Alvesa nawet nie ma w 18-nastce meczowej bo ma problemy z mięśniem czworogłowym.Yaya i Kieta nie grają dziwne.Ogólnie skład jest dla mnie dziwny, zobaczymy jak to wyjdzie.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 paź 2008, 22:15

Nie minęło całe 10 min, a można powiedzieć, że jest już po meczu :lol:
Nieźle zaskoczył Messi przy tym wolnym, gdy gracze Atletico czekali na gwizdek...
No, zobaczymy czy gości stać na cokolwiek po takim niespodziewanym początku...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 paź 2008, 22:17

ahahah patrze na livescore ledwo 10 min i 3-0 ale poczatek :) trza sopcasta odpalić :twisted:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 04 paź 2008, 22:20

hahahah to jakis festiwal czy co ? ale bramy :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2008, 22:22

Super, z tego wszystkiego justin.tv aż padł i nie ma gdzie meczu oglądać :lol: :shock:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 22:23

Premo pisze:można powiedzieć, że jest już po meczu :lol:
Chciałem napisać - spokojnie bo Atletico strzeliło na 3:1 i mamy jeszcze 85 min meczu... a tu 4:1 po błędzie w kryciu obrony i ładnym podaniu Xaviego do Etoo :lol2:

PS1 Karnego moim zdaniem nie było, a wg was? Może mnie przekonacie :glass:
PS2 Barca pobiła już jakieś rekordy? :lol:
PS3 Szkoda bo liczyłem na wyrównany mecz :foch:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 04 paź 2008, 22:26

mielismy juz gola po roznym, z karnego, z wolnego, z dystansu, sam na sam
zostala jeszcze opcja samoboja i z przewrotki :lol: