PZPN - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Michal Listkiewicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2008, 12:09

Fishbone pisze:Z drugiej strony jak mają pozamiatać tą mafię to niestety wszyscy muszą ucierpieć nawet kosztem MŚ w 2010 roku i organizacją EURO 2012 ale przynajmniej jak postawią od nowa władze i nie będzie już nigdy cyrków, to jedynie możemy zyskać.
Chyba sobie kpisz... to nie jest takie latwe ale widze niektorzy nie zdaja sobie z tego sprawy bo ....jebac PZPN.
Nic im nie udowodniono poza ta iloscia czlonkow, nie wiem czy nawet zarzuty o niegospodarnosc pod to podchodza... To nie ejst tak ze wywala aktualne wladze i juz bedzie wsyztsko ok, budujemy od nowa wsyztsko. A przyklad Anglii to jednak nie ta bajka

Pal licho MS, bo to mala strata ale Euro to najwieksza szansa cywilizacyjna dla Polski wspolczesnie, odebranie tego bedzie nieodzalowana strata :!: i to wcale nie oznacza ze bedzie norm,alnie, bo doly znow wybiora swoich z tej samej gliny ulepionych, chyba ze zmienia sposob wyboru nowych wladz ale jakos nie widze sensownego "algorytmu" :P

Wiecie co oznacza zawieszenie nas na dluzszy okres? no wlasnie niebyt i to nie tylko podczas czasu zawieszenia, liczniki w rankingach beda sie zerowac bo oficjalnych spotkan nie bedzie rozgrywac wiec jakby nas tak zaiwesili na kilka lat to bedziemy na rowni z zespolami z Wysp owczych czy ich reprezentacji... brak ogrania mlodych, doswiadczenie wiec nie wiem czy keidykolwiek dozyje czasow chocby aktualnych sukcesow, mimo ze sa dosc marne patrzac na lata gdy mnie na swiecie jeszcze nie bylo
nie dotykajac spraw poza sportowych

Wg mnie to nic nie da a cale zawirowania jest w obrebie ofensywy pazdziernikowej PO, na ich neiszczescie aktualny start w pucharach ejst najlepszy od lat ...
Nie obronie PZPN bo maja swoje za kolnierzem ale dla kibicow niezaleznie czy zasiadalby tam sam papiez i tak by bylo jebac PZPN

Ze sie tak jeszcze odnosze do polityki, jak PiS wygral wybory tez juz mialo nie byc afer... a jak bylo korupcja w CoSie - Lipiec itp, gruntowa....
W szeregach PO tez mialo nie byc czarnych owiec, a obecna koalicja miala dzialac ... a chociazby wymienic nepotyzm ....

Moze obecnie wiekszosc bedzie temu wszystkeimu rpzyklaskiwac ale w dlyzszej perspektywie czasu wyjdzie na to, ze poza gebami nic sie nie zmienilo a stracilismy wiele...

edit
A pamiectacie sp Dziurowicza ? i jego rzady w PZPN ? tez po rewolucji mial byc katharsis .... odnowa moralna - obecnie co jest?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 04 paź 2008, 13:52

ja tez po przemysleniu calej sprawy uwazam ze utrata szansy pokazania sie czy to w Pucharze Uefa Lechowi czy naszej reprezentacji w RPA to zbyt duzy koszt. Nie moiwac juz o utracie Euro. Aha i ostatnio Boniek zadal IMO madre pytanie na ktore ktos mi moze odpowie-co kurator ma zmienic w PZPN? Boniek i tak wyborow nie wygra, a Kręcina oznacza PZPN bis jak to ostatnio okreslil Błoński. Oczywiscie jesli Uefa i Fifa zrozumieja fatalny stan naszego zwiazku i wogole naszej pilki i nie beda juz grozic sankcjami to Drzewiecki powinien dokonczyc to co zaczął, bo taka szansa radzko sie trafia. Pisze tak bo slyszlaem u kilku dziennikarzy ze tak naprawde to uefe niewiele to wszystko by obchodzilo gdyby nie dzlacze PZPN ktorzy sami wyslylali listy do centrali o pogwalceniu prawa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 paź 2008, 15:00

Zabawne, że nikt nie zadał jeszcze pytania, jak funkcjonować ma PZPN pod wodzą kuratora, gdy w tym samym momencie wszyscy są oskarżeni, wszyscy przesłuchiwani, wszystkich się kontroluje, panuje ogólna atmosfera totalnego braku zaufania i wszyscy, którzy dotychczas trzymali polską piłkę w ryzach wyznaczając sędziów czy pomagając organizować mecze, teraz wypięli się/wypną się na kuratora i zostawią mu wszystko rozpieprzone do granic możliwości.
Jedynym sensownym rozwiązaniem jest propozycja Bońka sprzed kilku lat, czy też model angielski - przez 3-4 lata wycofać polską kadrę i kluby ze wszystkich międzynarodowych rozgrywek, rozpieprzyć wszystkie ligi, rozgrywki pucharowe w kraju, zacząć wszystko od początku od sparingów między klubami na poziomie powiatowym, później wojewódzkim i krajowym, które wyznaczą hierarchię klubów od początku. W Polsce teraz nie ma ani jednego klubu czystego, który nie jest zamieszany w korupcję - począwszy na Wiśle czy Legii, poprzez Polonię Bytom czy inną Odrę, skończywszy na AKS Pcim Dolny.
Jeśli ktoś chce wszystko naprawić, to nie może wyciąć nowotworu z mózgu, bo mu się choćby i stopa odezwie później.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 15:34

Piotr pisze:Pisze tak bo slyszlaem u kilku dziennikarzy ze tak naprawde to uefe niewiele to wszystko by obchodzilo gdyby nie dzlacze PZPN ktorzy sami wyslylali listy do centrali o pogwalceniu prawa.
Dziennikarze mają o czym pisać to dużo piszą, nie ważne o czym. Myślę że UEFA i tak by zareagowała bo jak Lipiec wprowadził kuratora to też jak pamiętam groziło nam zawieszenie. Poza tym niewielu dziwi reakcja UEFY bo oni postępują standardowo. Może jedynie dziwić szybkość działania. Może coś tam PZPN wysyłał ale pewności nie mamy. Za to możemy być pewni że jak wcześniej byli przywiązani do stołków to teraz się do nich przyspawali :evil:
Co do dziennikarzy jeszcze to dziennika Polska chciał zabłysnąć pisząc artykuł jakoby dymisja Drzewieckiego była przesądzona i tylko kwestią czasu a on swoimi działaniami tylko to odwlekał chcąc jeszcze coś ugrać. A na miejsce Drzewieckiego rzekomo miał wejść Person. A teraz najważniejsi z PO stoją murem za Drzewieckim i z wielkiego artykułu wyszła wielka kupa :rotfl:
Natomiast kurator to pewnie ponaprawia błędy od strony prawnej czyli m.in. statut który ma być żywcem wzięty od FIFY i wsio :) No bo całego naszego futbolu raczej nie. To imo działka przyszłego prezesa. Choć Drzewiecki możne się jeszcze zająć się tym 'dołem' i tam wywabić plamy, bo niby czemu nie? Prokuratura mogłaby tez wkroczyć do akcji jakby było trzeba.
czeher pisze:Wiecie co oznacza zawieszenie nas na dluzszy okres? no wlasnie niebyt i to nie tylko podczas czasu zawieszenia, liczniki w rankingach beda sie zerowac bo oficjalnych spotkan nie bedzie rozgrywac wiec jakby nas tak zaiwesili na kilka lat to bedziemy na rowni z zespolami z Wysp owczych czy ich reprezentacji... brak ogrania mlodych, doswiadczenie wiec nie wiem czy keidykolwiek dozyje czasow chocby aktualnych sukcesow, mimo ze sa dosc marne patrzac na lata gdy mnie na swiecie jeszcze nie bylo
Sorry ale ile my znaczymy w europejskich pucharach? Lech gdyby nie Amica miałby zero punktów a i tak był nisko w rankingu. I m.in. szczęściu w losowaniach zawdzięcza to że awansował do grupy PUEFA. Wisła która z pewnością w rankingu jest wyżej szczęścia nie miała - trafiała teoretycznie najgorzej jak mogła i w efekcie nie awansowała. Gdyby Lech po kilku latach znowu by miał niezłą paczkę to spokojnie aktualne miejsce w rankingu mógłby odzyskać. Poza tym w pucharach jakoś specjalnie od lat nie gramy żebyśmy tam zdobywali nie wiem jakie doświadczenie.
Gorzej chyba jest jeśli chodzi o reprezentacje bo trafiając do silnych grup omijałyby nas duże imprezy zanim byśmy odzyskali swoją pozycję. Zresztą nie bardzo chce mi się wierzyć aby na długie lata nas zawiesili. Zawieszą to jak kurator sobie pójdzie to i odwieszą :P
Poza tym z tego co czytam w onecie a nawet w komentarzach na pilka.pl to zdecydowana większość jest za Drzewieckim. Przynajmniej teraz i też są w stanie poświęcić Mundial i w jakimś stopniu Euro. Nie wiem jak Lecha i czy to się zmieni jak nas zawieszą :think:
czeher pisze:Euro to najwieksza szansa cywilizacyjna dla Polski wspolczesnie, odebranie tego bedzie nieodzalowana strata :!:
Też nie przesadzajmy bo kasa płynie z naszego i Unijnego skarbca. Euro tylko znacznie przyspiesza to co planuje się od dawna i wymaga określonych wysokich standardów. Bez Euro też prędzej czy później byśmy mieli drogi, kolej i stadiony (hotele może nie) jak nie an początku tego stulecia to trochę później. Poza tym nie wiem na ile jest to miarodajne ale Austriacy i Szwajcarzy narzekali na małą liczbę kibiców i jak niektórzy nie ponieśli strat to zarobili nie wiele w porównaniu z tym co było mówione.
czeher pisze:Ze sie tak jeszcze odnosze do polityki, jak PiS wygral wybory tez juz mialo nie byc afer... a jak bylo korupcja w CoSie - Lipiec itp, gruntowa....
W szeregach PO tez mialo nie byc czarnych owiec, a obecna koalicja miala dzialac ... a chociazby wymienic nepotyzm ....
Wiesz, oni są z jednego wora i fakt takich nowych afer mogłoby nie być. Ale jak ktoś ma naprawiać błędy z przeszłości o czym wszyscy wiemy (m.in. w PZPNie choć imo mogło by się to obyć inaczej o ile się da bo te wykluczeń też za bardzo nie chcę, chcę Lecha, Mundial, Euro i na tyle na ile się da normalny PZPN) to niech afery będą i uporządkują to.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 paź 2008, 16:59

Yukasz pisze:Też nie przesadzajmy bo kasa płynie z naszego i Unijnego skarbca. Euro tylko znacznie przyspiesza to co planuje się od dawna i wymaga określonych wysokich standardów. Bez Euro też prędzej czy później byśmy mieli drogi, kolej i stadiony (hotele może nie) jak nie an początku tego stulecia to trochę później.
Stary zyjesz w Polsce nie zapominaj o tym... nie wiem czy gdyby nie Euro to dozylbys takich rzeczy o ktyrych piszesz ... O Autostradach sie tylko mowilo i molwio przez lat kilka, nie mowiac juz ile budowano na rok....
Kiedy to juz mowiono o stadionie narodowym...
Yukasz pisze:Poza tym z tego co czytam w onecie a nawet w komentarzach na pilka.pl to zdecydowana większość jest za Drzewieckim. Przynajmniej teraz i też są w stanie poświęcić Mundial i w jakimś stopniu Euro.
:arrow:
czeher pisze:Moze obecnie wiekszosc bedzie temu wszystkeimu rpzyklaskiwac ale w dlyzszej perspektywie czasu wyjdzie na to, ze poza gebami nic sie nie zmienilo a stracilismy wiele...
Piotr pisze:Pisze tak bo slyszlaem u kilku dziennikarzy ze tak naprawde to uefe niewiele to wszystko by obchodzilo gdyby nie dzlacze PZPN ktorzy sami wyslylali listy do centrali o pogwalceniu prawa.
gdyby tak bylo, to watpie czy FIFA i UEFA tak twardo stalyby przy swoim

Nie wiem czemu wysztscy widza w Bonku meza opatrznosciowego polskiej pilki...
Wilmore pisze:Jedynym sensownym rozwiązaniem jest propozycja Bońka sprzed kilku lat, czy też model angielski - przez 3-4 lata wycofać polską kadrę i kluby ze wszystkich międzynarodowych rozgrywek, rozpieprzyć wszystkie
ligi, rozgrywki pucharowe w kraju, zacząć wszystko od początku od sparingów między klubami na poziomie powiatowym, później wojewódzkim i krajowym, które wyznaczą hierarchię klubów od początku.
To jest utopia, nierealne,w tym nic sensownego nie widze... jakby juz robic jakams przerwe to rozpieprzyc nalezy zwiazki regionalne ... Poza tym kluby zaczynaly by wsyztsko od nowa, tracac przy tym sponsorow, dochody, co przy aktualnym poziomie pilki swiatowej oznaczoloby nie mniej nie wiecej jak dlugoletni niebyt, nie gwaramntujacy w dlugoletnbiej perspektywie tego ze polska pilka beda rzadzic tylko prawi i spraweidliwi, bo czlowiek to taka kreatura z natury skora do roznych ....

Kiedys tez mowiono ze jak z polityki zniknie Lepper czy Giertych bedzie normlnie, spokojnie, ogolnie polityczna sielanka ... jest ? przyjda inni ...
Wilmore pisze:W Polsce teraz nie ma ani jednego klubu czystego, który nie jest zamieszany w korupcję - począwszy na Wiśle czy Legii, poprzez Polonię Bytom czy inną Odrę, skończywszy na AKS Pcim Dolny.
Nie wiem czy czytasz to co pisze ale ja to glosze od poczatku afery...

Ogolnie to Drzewiecki wyskoczyl jak Filip z konopii, wymachuje na lewo i rpawo plastikowa szabelka...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 18:55

czeher pisze:Stary zyjesz w Polsce nie zapominaj o tym... nie wiem czy gdyby nie Euro to dozylbys takich rzeczy o ktyrych piszesz ... O Autostradach sie tylko mowilo i molwio przez lat kilka, nie mowiac juz ile budowano na rok....
Kiedy to juz mowiono o stadionie narodowym...
No dobra może dłużej niż szybciej by to trwało ale byśmy dali radę - czyt. w około 2030 :P A patrząc teraz z innej perspektywy bo z tej w której znajdujemy w chwili obecnej czyli jako wciąż organizatora Euro i mając na uwadze te przygotowania które zostały poczynione to wszystko nie wydłużyłoby się o dziesiątki lat jak w przypadku gdyby Euro do nas nie trafiło ale o kilka. Odwołać budowę jakiegokolwiek stadionu byłoby głupotą do potęgi entej, nowe tory i autostrady też by powstały. Euro jest tylko (w naszym przypadku aż) takim bodźcem mocno nas mobilizującym :P
czeher pisze:Nie wiem czemu wysztscy widza w Bonku meza opatrznosciowego polskiej pilki...
No właśnie, mimo że też raczej bym się skłaniał ku niemu z tych kandydatów którzy są choć do końca przekonany do niego nie jestem ale z braku laku... to jednak jest to zastanawiające. Z tego co obserwuje to on ma największe poparcie (szczególnie media go lansują) wszędzie poza działaczami w PZPNie gdzie wydaje się że poparcie ma z kolei najmniejsze :?
czeher pisze:Ogolnie to Drzewiecki wyskoczyl jak Filip z konopii, wymachuje na lewo i rpawo plastikowa szabelka...
Mam też teorię że to Kononowicz z tylnego siedzenia pociąga za sznurki i realizuje swój program wyborczy - nie będzie niczego :boruta:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: PZPN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2008, 23:05

za 13h godzina zero :boje się:

Jak myślicie, zawieszą nas ?

politycy PO i PSL zgodnie twierdza, że UEFA i FIFA blefują. Jutro się dowiemy, ciekawe co powiedzą politycy jak nas jednak zawieszą.

Jest szansa, ze nas jutro zawieszą, a np. za tydzień, lub dwa jak kurator zostanie cofnięty to nas ... odwieszą ? Tak chyba było w Grecji, jeśli się nie mylę. Rząd się mieszał do związku i ich zawiesili ale na krótko. Może tutaj też tak będzie :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2008, 23:14

Tylko że jak UEFA weźmie się za zawieszanie to imo po reprezentacji padnie na Lecha i nawet jak odwieszą to będzie za późno - będzie po eliminacjach czyli Mundialu i niewylosowany Lech nie zagra już w UEFA (o ile w ogóle go kimś nie zastąpią). Tak to widzę, a widzę ciemność :(

Oglądał ktoś sportową niedzielę? Tam coś było o całej aferze, tylko co? Trzeba będzie czekać na powtórkę na INFO. Wcześniej słyszałem że PZPN miał jakieś zebranie a FIFA podtrzymała swoje groźby :boje się:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 paź 2008, 0:01

JA sie troche dziwie decyzji FIFA czy UEFA no kur... co oni dzisiaj sie urodzili, nie pamietali kiedy Lipiec wprowadzał Rusko. nic sie nei zmienilo i to takze ogromna wina najwyższych wladz w swiatowej pilce, bo nie bylo odpowiedniej reakcji z ich strony.

Jasne, że to bedzie ogromny cios w nasza pilke, ktora i tak juz jest w dupie. Tylko teraz co jest lepsze dla przyszlosci. Euro nam nie odbiora choć Platini napewno byłby przeszcześliwy, makarony mu z d... wychodzi. Euro we Włoszech to był pewnie jego plan od dawna.

Co do Bońka, nikt w PZPN'ie go nie moze znieść, czyli kandydat najlepszy z możliwych. :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 paź 2008, 0:35

Ja mam wrażenie że dla tych organizacji liczy się przede wszystkim aby sobie w spokoju działały i nikt się nie wtrancał. A to czy tam są jakieś nieprawidłowości czy nie to mają gdzieś. Choć bodajże Listkiewicz mówił że UEFA czy tam FIFA wszystko sprawdzała i żadnych nieprawidłowości się nie dopatrzyła :] A choćby ciągłe aresztowania powinny coś dać im do myślenia i nawet te swoje standardowe procedury w których straszą zawieszeniem powinni odłożyć na bok z tego powodu. A oni mają papiery od Drzewieckiego ale i tak najważniejsze jest aby nikt się nie wpierdzielał.

Włączcie TVP INFO :!: Jest jeszcze większy burdel niż był :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 06 paź 2008, 0:42

fieldy pisze:Jak myślicie, zawieszą nas ?

politycy PO i PSL zgodnie twierdza, że UEFA i FIFA blefują. Jutro się dowiemy, ciekawe co powiedzą politycy jak nas jednak zawieszą.
Ponoć Drzewiecki mówił, ze ok 55% Polaków popiera PO w tej walce z PZPNem.. ok... ale pomyślmy. Rząd mówi, że (w przenośni :P ) ch*j z dwoma meczami el.MŚ, ch*j z zawieszeniem Lecha w PU, UEFA i FIFA blefują a jak nie to i tak zrobić porządek w PZPN to sprawa nadrzędna. A teraz co będzie jak... oddamy walkowery po 0:3 ( 4 mecze 4 pkt 0% na awans) Lecha wywalą z PU (tu akurat aż mi się wierzyć nie chce) i ciekawe, czy 55% nie spadnie :?: Ale będzie już za późno. Wg mnie rząd nie wie ile można teraz stracić.
Ale FIFA i UEFA to i tak organy z zawiązanymi oczami - słyszą, ze w PZPN to w PZPN tamto ale NIC nie robią - nawet nie chcą tego przyjąc do wiadomości i jak nie odwisimy PZPN to stracą kibice (zresztą tak i tak tracą)
Jeśli chodzi o 2012 - faktycznie mało prawdopodobne aby nam je odebrano ale w TVN 24 słyszałem, ze jest taka umowa, ze związki piłki nożnej MUSZĄ mieć dobre relacje z rządami swoich państw a u Nas tego nie ma - więc prawnie mają argument aby nam Euro odebrać.

PS już tylko 11:39 do godziny "0"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2008, 11:30

Pół godzinki zostało. Rzecznik UEFA mówi, ze odebranie Euro2012 jest możliwe. PZPN zaproponował jakiś kompromis Drzewieckiemu, ten sie zastanawia. Ponoć mają ogłosić czy się zgadzają na ten kompromis już po 12:00 czyli po terminie wyznaczonym przez FIFE i UEFE.

edit:
PZPN wysłał do FIFy pismo, ponoć zdążyli przed 12:00, za kilka godzin ma być jakies stanowisko FIFA w tej sprawie.

lechn
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lechn » 06 paź 2008, 12:35

najswiezsze nowinki w temacie z gazety: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90960,577 ... __Czy.html (jesli nie macie dostepu do tv ;) )

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 paź 2008, 14:11

Nikt nic nie wie, bo o [ch**] chodzi. Kolejna burza w szklance wody, której efekty były powszechnie znane od razu po ogłoszeniu wprowadzenia kuratora w PZPN-ie. Dziwie się Wam jak mozecie sie tym jeszcze interesowac, przejmowac, liczyc na odsuniecie tzw. środowiska od koryta. Moje odczucia sa obojetne i może mnie za to zabijecie, ale jakby nas zawiesli to przynajmniej byłby spokój z tymi etycznymi impotentami, takze tymi z drugiej strony konfliktu. Może byłyby jakiekolwiek szanse na rozwalenie tej organizacji przestępczej, a na pewno byłby spokój w mediach.

Nihi novi - nic o nas bez nas.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2008, 14:17

nikt cie nie zabije, bo przecież nie mamy brać twoich postów tak do końca powaznie, tak słyszałem/czytałem ostatnio :D

O 15:00 mamy poznać stanowisko Drzewickiego chyba. BBC pisze, że Polska przekroczyła deadline, jak było - pewnie się niedługo okaże.
Też jestem za oczyszczeniem polskiej piłki, ale fajnie byłoby gdyby przy okazji nasze druzyny [narodowa i klubowa] na tym nie ucierpiały. Nie wiem czy to w ogóle jest możliwe [połaczyć obie sprawy] - się zobaczy.

Jakby nas mieli zawiesić [choć póki co wszyscy oprócz zagranicznych mediów są pewni, ze nas nie zawieszą] na kilka lat np. to tak jak czesiek pisał - dorównamy Wyspom Owczym i przez kilka ładnych lat zawsze będziemy w ostatnim koszyku. Wydaje się to mało prawdopodobne, ale chyba nie niemożliwe.

Wie ktoś, czy Koźmiński ma dziś krawat ?

edit:
FIFA mówi, ze jak do jutra wycofają kuratora, to nie będzie sankcji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”