PZPN - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: PZPN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 paź 2008, 14:37

Takie rzeczy tylko w Polsce. Inne kraje pewnie znowu się śmieją co się znowu w Polsce dzieje kolejna afera. Afera jest piętnem naszego narodu nie ma Polski bez afery i korupcji. Myślę że nic się nie zmienia nikt nie poleci i wszystko będzie tak jak było. Bo trudno jest odsunąć świnię od koryta. Nie którzy w PZPN siedzą wiele lat i nie zrobili nic pożytecznego ale kasy się nahapali za 2. Mam nadzieję że Polska piłka będzie się choć trochę liczyła w Europie (marzenia ściętej głowy) i nasz kraj nie będzie rozpoznawany po przez korupcję i sędziów sprzedawczyków.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 paź 2008, 15:39

Cóż za prymitywny populizm. Wskaż mi państwo europejskie, w którym nie ma korupcji, w którym nie ma afer korupcyjnych.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 06 paź 2008, 17:39

czyli co kolejna wojna o polski futbol przegrana?
Podobno jutro kurator ma byc wycofany. Ktos wie cos wiecej?
edit: Komisja powolana rok temu pod przewodnictwem bodaj Michała Kleibera bedzie czuwac nad przeprowadzneiem wyborow i wycofaniem kuratora. To po co to bylo, skoro jedynym osiągnieciem jest przyznanie sie i obietnica naprawy jakichs kruczkow statutowych. tez uwazacie ze to porazka Drzewieckiego?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2008, 17:59

Ja tak do końca nie wiem czym to się zakończyło. Bo niby FIFA zadowolona, że kurator ma być wycofany, a Drzewiecki na TVPInfo [jakiś dziennikarz go dorwał] mówił, ze wcale kuratora tak szybko nie usuną, że najpierw czekać będą na decyzje tej komisji, czy też na jej działania.

Tym bardziej dziwne, ze Drzewiecki podobno nie powołał kuratora tylko Trybunał Arbitrażowy, a teraz Drzewiecki decyduje kiedy zostanie [i czy w ogóle] wycofany ? Pomieszanie z poplątaniem :badziewie:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 paź 2008, 18:11

Podobno Polska w papierach tych co wysłali przypomnieli sytuację z Rosji jak to Putin rozpieprzył cały związek i sklecił go na nowo. Wtedy nikt nawet nie pomyślał by reagować bo każdy bał się Rosji i tego co mogą zrobić. Po tym podobno FIFA i UEFA lekko się uspokoiły.

eska.pl

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2008, 19:46

Minister i reszta ekipy zesrała sie w gacie. Blatter z ekipą postraszyli i wszyscy w lekkim szoku. I sie ugięli :x
Jeb@C PZPN :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 paź 2008, 20:20

Czyli chciałeś aby nie osiągnięto porozumienia i rząd stał przy swoim przez co by nas zawieszono we wszystkich możliwych rozgrywkach :?: Przecież Drzewiecki się z niczego nie wycofuje a po prostu zostaje zmieniona forma oczyszczania PZPN - nie będzie tego robił kurator a jakaś tam powołana komisja. A tak na marginesie to kurator nadal działa i jak powiedział Drzewiecki zostanie odwołany pewnie dopiero w piątek jak ta komisja przejmie jego obowiązki. Z tym że Blatter myśli że kurator wyleci już jutro rano bo komisja tego samego dnia zacznie swoje prace :lol2:

I nie wiem gdzie tu porażka Drzewieckiego :roll: Porażką byłyby dla nas wykluczenia i odebranie nam Euro - porażką wszystkich. Bo ciasto można też upiec w piekarniku a nie trzeba od razu wysadzać całego domu. Pewnie Drzewiecki będzie wszystko nadzorował i jak nie będzie poprawy to kurator wróci :)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 06 paź 2008, 22:31

Nie to zebym nie lubil Drzewieckiego bo wrecz przeciwnie uwazam ze to odpowiedni człowiek na ministra sportu, ale to jest jego porażka. Na początku byly wielkie nadzieje, szumne zapowiedzi z obozu rządzącego(Donald, Niesioł) a dzis jest to co bylo rok, czy 2 lata temu bo ta komisja to nie jest nic nowego a to ze zostanie wymienionych kilku jej czlonkow nie gwarantuje nam kibicom ze będzie dzialala sprawniej niz do tej pory(wybory mialy byc w listopadzie 2007) Mam oczywiscie głęboką nadzieje ze zapowiedzi uchwalenia nowego statutu i systematyczne step by step poprawianie nieprawidlowosci w naszej pilce będzie mialo miejsce, ale w takim razie po co byl ten kurator, po co cała afera. Z duzej chmury mały deszcz i dla nas kibicow ktorzy oczekiwali szybkich i sprawnych zmian jest to porazka Drzewieckiego(choc mam nadzieje ze pozostanie na stanowisku) Aha i co z tego że kurator odejdzie jutro czyw piątek, nie ma co postawilismy sie Fifie:Nie jutro a w PIĄTEK HA!, a odebranie nam Euro to takie strachy na lachy o ktorych wiecej mowily gazety niz Uefa, stawką byly co najwyzej walkowery w eliminacjach

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 paź 2008, 22:50

Piotr pisze:Na początku byly wielkie nadzieje, szumne zapowiedzi z obozu rządzącego(Donald, Niesioł) a dzis jest to co bylo rok, czy 2 lata temu bo ta komisja to nie jest nic nowego a to ze zostanie wymienionych kilku jej czlonkow nie gwarantuje nam kibicom ze będzie dzialala sprawniej niz do tej pory(wybory mialy byc w listopadzie 2007)
Tu się zgodzę bo Drzewieckiemu z ziomalami wydawało się że jak kuratora ich rękami wprowadzi Trybunał to FIFA z UEFĄ inaczej zareagują... fakt inaczej zareagowali bo jeszcze ostrzej niż dotychczas :lol2: I pod tym względem jest to porażka bo imo można to było zrobić inaczej czyli nie poprzez kuratora i bez tego całego szumu medialnego. A jakbyśmy chcieli zamienić dziadków kimś innym to trzeba by rozwalić cały PZPN co wykluczyłoby nas z FIFA i UEFA na kilka lat czyli m.in z drużynowych pucharów, el. MŚ 2010, el. ME 2012. Nie wiem może i trzeba było podjąć tak radykalne posunięcia aby rozwalić ten burdel. Tylko ciekawe czy znaleźli by się chętni aby od nowa wszystko budować czyli ci mityczni managerowie których wszyscy chcą a których nikt nigdy nie widział. I z tego co mi wiadomo (może nie wiem wszystkiego) zamysłem Drzewieckiego były zmiany prawne w PZPNie czyli m.in statut a nie wymiana dziadków bo wg mnie aby to zrobić trzeba zaorać to pole. Myślę że naprawiać prawo w PZPN można i poprzez tą komisję bo statut i tak ma być wzięty od FIFA czym się chwali Drzewiecki więc to za samą porażkę nie uważam.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 paź 2008, 8:45

Yukasz pisze: Tu się zgodzę bo Drzewieckiemu z ziomalami wydawało się że jak kuratora ich rękami wprowadzi Trybunał to FIFA z UEFĄ inaczej zareagują... fakt inaczej zareagowali bo jeszcze ostrzej niż dotychczas
Bo maja na Polskę podwójny bat: walkower za mecze eliminacyjne + odebranie EURO a wysokie wyniki w sondażach nie przekładają się na moc sprawczą :wink: Cała awantura skończyła się upokorzeniem ministra sportu i premiera. Napinka że nie ustąpimy, bo to ordynarny szantaż jest :lol: A teraz tłumaczenia, że to właściwie sukces, bo PZPN przyznał się do błędów, a teraz ta komisja będzie pełnić funkcję kuratora :roll: Jeśli to miało być tylko po to to czy nie lepiej było poczekać aż nowy prezes zrobi porządek w papierach ?
Wygrała FIFA (po raz kolejny) co było widać gdy w wywiadzie dla TVN 24 bodajże Blatter z ironicznym uśmieszkiem mówił że jest zadowolony z kompromisu. I ma racje bo jak 3 albo 2 lata temu jak Lipiec wprowadził kuratora to Blatter do Polski przyjechał żeby interweniować a teraz wszystko załatwił na telefon :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 paź 2008, 8:58

KajoFC pisze: Myślę że nic się nie zmienia nikt nie poleci i wszystko będzie tak jak było. Bo trudno jest odsunąć świnię od koryta.
I słowo ciałem się stało :P
było to bardziej niż do przewidzenia.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 paź 2008, 15:42

grzegorzfcb pisze:Jeśli to miało być tylko po to to czy nie lepiej było poczekać aż nowy prezes zrobi porządek w papierach ?
Nie bo wybory wg Drzewieckiego byłyby nieważne. Od razu można było powołać tą komisję i obyłoby się bez tego szumu. A z tą całą napinką ze strony rządu to się zgadzam, była niepotrzebna i źle świadczy on napinających się bo się ośmieszyli.
KajoFC pisze:Myślę że nic się nie zmienia nikt nie poleci i wszystko będzie tak jak było. Bo trudno jest odsunąć świnię od koryta.
A ktoś prócz Listkiewicza miał być odsunięty? (Listkiewicza w sensie że nie będzie prezesem, bo nad Euro co imo słuszne i tak będzie czuwał) Jakiś plan to zakładał?

Ciekawe co byście mówili gdyby faktycznie nas zawiesili i dodatkowo odebrali Euro. Kibice Lecha jak i sam klub na pewno by nie był zadowolony bo z tego co czytałem a nie wiem ile w tym prawdy zapowiedzieli że będą się domagać odszkodowań od Ministerstwa Sportu :]
Na moje oko to w PZPNie są tylko (a może i aż) nieprawidłowości w statucie i jego przestrzeganiu. Nie ma mowy o tym że dziadki dopuściły się korupcji, kradli kasę i łamali inne podobne prawa. Inaczej już by nimi zajęła się prokuratura i żaden kurator do tego nie jest potrzebny. A przynajmniej na razie o działaniach prokuratury nie słychać. To że oni nic nie robią i pierdzą w stołki akceptując korupcję i swoimi decyzjami pokazują że są niepełnosprytni przestępstwem nie jest. A cały statut imo można naprawiać w inny sposób niż poprzez kuratora.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 paź 2008, 14:09

No i wyszło na FIFy... kurator odwołany... czyli wracamy do tego co było kilka dni temu...

Danton
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danton » 10 paź 2008, 16:20

wyszło szydło z worka

nie dali rady pzpn i nie dadza:)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2008, 9:31

http://sport.onet.pl/0,1248675,1847736, ... omosc.html

cofnijcie sie o strone czy 2 i sprawdzcie o czym pisalem :!: .... z pewnym stworem nie da sie wlaczyc odcinajac glowy ale od podstaw ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”