Najlepsze filmy - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 28 maja 2004, 22:38

Mazurek..pojutrze...jak to było

trzy kielnie wódki

za nas
za ludzkość
za Manchester United

Awatar użytkownika
Dero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dero » 28 maja 2004, 22:55

No to widze ze jednak warto ściągać pojutrze ;) do kina nie pójde bo z kasą krucho :cry: :P

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2004, 23:21

Mazurek pisze:Oj Baqu.... mam nadzieję że to efekt zmęczenia, albo czegoś innego ;)
Oj chodzilo mi o to ze bardzo mnie to rozweseliło jak sobie przypomnialem o tym jak w ( podstawowce ? liceum ? ) uczylem sie o "piecie Achillesowej" i jak fajnie i śmiesznie bylo pokazane na filmie jak on wygladal kiedy zbiegli sie zołnirze, a Achilles lezał ze strzała wbitą w wiadomo co :lol:
kumacja ?:)

Własnie skonczylem ogladac "Słonia" Gusa Van Santa , jezeli zna ktos tego rezysera to przeciez nie mam co pisac o filmie, gdyz kazdy wie jak drobiazgowo zabiera sie do kazdej produkcji.

Film bardzo mi sie podobał, szczególnie muzyka , oraz te długie naciagane wrecz przejscia ( ten kto ogladnie ebdzie wiedzial o co chodzi )
jednak wszystko razem ukazuje naprawde pełny obraz wydarzen ktore mialy miejsce...

Polecam ten film, jednak tylko tym ktorzy lubia filmy psyhologiczne, oraz takie z ktorych mozna bardzo duzo wynieść, lecz po głebszej wnikliwej analizie.

pozdrawiam

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 maja 2004, 8:21

Baqu pisze:
Mazurek pisze:Oj Baqu.... mam nadzieję że to efekt zmęczenia, albo czegoś innego ;)
Oj chodzilo mi o to ze bardzo mnie to rozweseliło jak sobie przypomnialem o tym jak w ( podstawowce ? liceum ? ) uczylem sie o "piecie Achillesowej" i jak fajnie i śmiesznie bylo pokazane na filmie jak on wygladal kiedy zbiegli sie zołnirze, a Achilles lezał ze strzała wbitą w wiadomo co :lol:
kumacja ?:)

pozdrawiam
:D ta scena była wyjątkowo śmieszna, istna parodia...dostał pare strzął w brzuszek i nic mu nie było...a od tej w pięte zdechł...a jak ktoś nie zna miltolgii to pewnie z eśmiechu w kinie zdycha :P

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 29 maja 2004, 10:38

Podobno w tym filmie były dwa motywy z MU :D Pierwszy to pokazany był mecz w TV MU jak ruud strzelił :D A drugi to ten co Kostek napisał :D Za Manchester United wypijmy! :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 maja 2004, 12:08

A ja polecam jeden z moich najulubienszych filmow - "Szkole uwodzenia" oraz film, ktory ostanio ogladalem "Meet Joe Black". Troche przydlugi(3 godziny) ale naprawde warto. Na poczatku dosc zabawny, a pod koniec wzruszajacy.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 29 maja 2004, 16:17

Wczoraj fajny film leciał :) 100 dziewczyn i ja 8) Niektóre panie były boskie :twisted: :D :shock: Film zabawny i fajny :) Dużo mądrych stwierdzeń było :P

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 maja 2004, 16:21

adingh pisze:Podobno w tym filmie były dwa motywy z MU :D Pierwszy to pokazany był mecz w TV MU jak ruud strzelił :D A drugi to ten co Kostek napisał :D Za Manchester United wypijmy! :D
:D no bo MU Rulezz

:P w każdej dziedzinie .....

Glory .. Glory Man United......oglądał ktoś film o Manchesterze United, o zyciu kibiców, miasta....kiedyś leciał na C+?

:idea:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 maja 2004, 18:44

Baqu mi chodziło o to że zamiast Achilles napisałeś Apollo
No kostek..... za Manchester United :D:D:D
Szkoda że nie za Liverpool :)
Rzeczywiście były dwa motywy :P
Ostatnio zmieniony 30 maja 2004, 10:26 przez Mazurek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 29 maja 2004, 21:28

Mazurek pisze:Baqu mi chodziło o to że zamiast Achilles napisałeś Apollo
No kostek..... za Manchester United :D:D:D
Szkoda że nie za Liverpool :)
Żeczywiście były dwa motywy :P
Hehe dlatego nie za Liverpool, bo ten film był kręcony w "czasach teraźniejszych" a teraz Mu jest wyraźnie lepszym klubem ;) :P Hehe L'Pool w historii był lepszy ... :P Ale to pewnie nie od tego zależy, za kogo pili ;) ;)

P.S mazurek nie pisze się żeczywiście tylko Rzeczywiście ;) ;) :P :P :D

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 30 maja 2004, 10:26

No wiem wiem... it's only joke :):):) Przecież w temacie "Liverpool" pisałem dla porównania osiągnięcia obu tych zespołów.
A co do błędu to faktycznie skandaliczny. Dzięki adingh już poprawiam.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 maja 2004, 10:49

Mazurek pisze:No wiem wiem... it's only joke :):):) Przecież w temacie "Liverpool" pisałem dla porównania osiągnięcia obu tych zespołów.
A co do błędu to faktycznie skandaliczny. Dzięki adingh już poprawiam.
LOL..zobaczmy osiągnięcia od czasu załozenia Premiership :roll:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 06 cze 2004, 22:12

Ja dzisiaj oglądałem Shrek 2 (oczywiście w wersji nie dubbingowanej), i jestem mile zaskoczony. Myślałem, że to będzie kontynuacja na siłę pierwszej części, a tu suprise.... Film napewno dorównuje pierwszej części, o ile jej nie przewyższa. Nie no przesadziłem... na pewno nie przewyższa. Ale kot w butach jest po prostu genialny. Cała fabuła jest bardzo dobrze opowiedziana, wszystko trzyma się kupy. Tylko osioł jako (UWAGA SPOILER :!: - Jeśli ktoś nie chce nic wiedzieć o filmie niech dalej nie czyta. Nie opowiadam jak się skończy, ale przytaczam ogólne fakty) rumak już nie jest taki śmieszny. Na końcu parodia piosenki Rickiego Martina (to jest chyba jego....) też jest niezła.
No to teraz przyszła kolej na złe strony filmu:
...
To by było na tyle części drugiej :)
Film gorąco polecam. I tak się pewnie wybiorę do kina na wershję dubbingowaną, ale co tam. MURPHY I TAK JEST GENIALNY. na początku filmu osioł nic nie traci ze swojego dawnego uroku. Dopiero jak się zamienia w rumaka jakoś takie dziwne wrażenia sprawia i zsuwa się na dalszy plan.
No to chyba tyle tego co mi przychodzi do głowy po obejrzeniu filmu. Jeszcze raz zapraszam do kin :D Premiera już 2 lipca.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 cze 2004, 17:52

Wczoraj obejrzalem Shreka 2 i przyznaje ze film jest swietny! Zwlaszcza koncowka (gdzies od tego momentu z motywem Mission Impossible i klamiacym Pinokio :D :D -to wymiata!!). Film polecam!! Naprawde warto obejrzec bo trzyma poziom pierwowzoru, a nawet moim zdaniem go przewyzsza...

Niech zyje Piernikowy ludzik (i jego guziczki) :D

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 cze 2004, 22:00

Harry Potter i Więzień z Azkabanu
Zacytuję tu mojego kumpla, z którym się całkowicie zgadzam. Może dlatego, że razem byliśmy na tym filmie i później wymienialiśmy poglądy :)
Na samym poczatku ostrzegam ze pojawia sie spoilery... Kto chce ogladnac niech nie czyta.

Zacznijmy od dobrej strony filmu.
...
I to by bylo na tyle w czescie pierwszej

Nie wiem, może polski dubbing (okropny, karę za to powinni wymierzać podobną jak za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem) zrobil coś że po prostu ten film z każdą minutą sprawiał mi ból jako wiernemu fanowi HP Już nie chodzi o to ze biegali bez swoich prochowczykow, co niektórym tak bardzo miało niby przeszkadzac, ale to że tak poprzekrecali fabułę... ŚMIERĆ Na film mialem przyjemnosc wybrac sie z kumplem, z którym przez pół filmu zalewaliśmy z głupoty akcji :] Najlepszy był moment (....spoiler!! ->) kiedy w Zakazanym Lesie Harry i Hermiona zostawili Hardzodzioba ot tak sobie i pobiegli sie przyglądać jak to po kolei wchodzą i wychodzą ludzie do tunelu pod Bijącą Wierzbą. No i w koncu wszyscy wyszli, wiecie - te sprawy z wilkołakiem no i póżniej już ignorując książkę pani Rowling Harry stanął oko w oko z wilkołakiem ... No i Hermiona (ta cofnięta w czasie) musiała ratować Harry'ego udając wilka... Udało się, stworzonko pobiegło za nimi czego ona "nie przewidziała" Na samym początku jak zobaczyłem że uciekają do lasu mówię do Mazurka:(cytuję dokładnie kumpla dlatego tak pisze :) ) "Stawiam na hipogryfa"... chwilę się tam ścigają, nagle - o nie! odwracają soę i mają wilkołaka przed oczami. Oczywiście kto się zjawia? Tak! Hardodziób!! Powalił Lupinka i zaczął się coś z nimi szarpać na co my wybuchneliśmy śmiechem :] Zresztą nie tylko wtedy było tak, że pół sali wyło "Uuuuu" a my rechotaliśmy... co za ludzie pewnie nawet ksiażek nie przeczytali :] Aaa no i jeszcze jedno... przeczytałem HP3 chyba z 10 razy, i - moze niedokładnie czytałem, nie wiem - nie doczytałem sie żeby DEMENTORZY LATALI! Toz to jest zbrodnia przeciw ludzkości! A podczas meczu quidditcha myslalem poważnie o wyjściu z sali tak mi było głupio to ogladac :] Harry'ego trafił PIORUN! Jaki byl mój ból jak to zobaczyłem ... ehh

Jeszcze na sekundke wroce do dubbingu... jesli juz pojdziecie do kina to idzcie na wersje z napisami! Nie meczcie sie tak jak my...

Podsumowanie: film moglby byc naprawde dobry gdyby nie rezyser =\ Wszystko zepsulo wlasnie pomieszanie fabuly... Niepotrzebne =\

No to jest koniec.
Nie idźcie na ten film. 14 zł wyrzucone w błoto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”