Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 467

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2008, 21:24

Gallas, Sagna i Nicklas kontuzjowani, nie zagrają ani z Evertonem, ani z Fenerbahce na wyjeździe.

Cesc, Robin i Djourou będą musieli przejść testy. Nie wiadomo czy zagrają.

Oczywiście Tomas i Eduardo ciągle niedostępni.

hala mecze reprezentacyjne

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 17 paź 2008, 16:20

Fabregas i Van Persie gotowi na mecz. Ciekawe jak będzie wyglądała nasza obrona, wobec absencji Gallasa i Djourou.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 paź 2008, 18:02

Równie dobrze kontuzje mogą zdarzyć się w klubie, na to nie ma reguły. Wystarczy zobaczyć co teraz dzieje się w Chelsea.

Obrona: Eboue, Kolo, Silvestre, Clichy.

Toure kapitanem. Do składu wraca Abou Diaby. Być może szanse występu dostaną Aaron Ramsey i Amaury Bischoff :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2008, 18:13

Logan pisze:Równie dobrze kontuzje mogą zdarzyć się w klubie
szkoda tylko, że po każdej przerwie na kadry mamy kilka nowych urazów w zespole.

Nie koniecznie Eboue wystąpi na prawej obronie, Wenger dość skutecznie go oducza gry na tej pozycji.
Nie zagra Theo więc Eboue chyba będzie pewniakiem do gry w pomocy. Do tego Diaby ... wrócił, ale czy zagra od początku ? Pewnie na 90 minut gry gotowy nie jest.
Nie zdziwie się, jak Wenger cofnie Songa na środek obrony a Kolo wystawi na prawej stronie.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 paź 2008, 18:18

fieldy pisze: szkoda tylko, że po każdej przerwie na kadry mamy kilka nowych urazów w zespole.
Akurat z ostatniej wszyscy wrócili zdrowi. To jest loteria.
A przepraszam gdzie kontuzje złapali Rosa, Dudu, i np Diaby :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2008, 18:24

Logan pisze:Akurat z ostatniej wszyscy wrócili zdrowi. To jest loteria.
A z kilku poprzednich ilu wróciło z urazami ?
... Nasri przypadkiem za ostatnim razem się nie uszkodził ?

Przecież ja nie mówię, że łamią się tylko na wyjazdach [na kadrę]. Wiadomo, że w klubie też się urazy zdarzają, u nas jednak przeważnie po meczach drużyn narodowych dochodzą nowe urazy. Zresztą nie tylko u nas tak jest, Barca też ma podobne problemy i kibice Barcy narzekają na ciągłe urazy przywiezione z kadry.
To jest loteria
Przecież nie twierdzę, że specjalnie ich łamią. Narzekam sobie tylko na fakt, że przeważnie ktoś wraca nie na boisko, tylko do lekarza. Jakaś kasa powinna trafiać do klubu za urazy złapane w kadrze.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 17 paź 2008, 20:24

To jest loteria
Przecież nie twierdzę, że specjalnie ich łamią. Narzekam sobie tylko na fakt, że przeważnie ktoś wraca nie na boisko, tylko do lekarza. Jakaś kasa powinna trafiać do klubu za urazy złapane w kadrze.
W drugą stronę też tak powinno działać.
A co do kontuzji, czasem mam wrażenie, że są one Wengerowi na rękę, i nie wystawia kontuzjowanych graczy, którzy mogliby jednak zagrać, żeby dać szansę innym. Bo jakby nie patrzeć, to http://www.arsenal.com/news/injury-news nigdy nie świeci pustkami. Przecież to niemożliwe, żeby plaga kontuzji była tylko i wyłącznie w Arsenalu. Sądzę, że Wenger za bardzo boi się o zawodników, i nawet gdy ten ma siniaka nie gra, bo nie jest w 100% zdrowy. Przykładem może być Nasri, który według lekarzy francuskich miał drobny problem z kolanem, który powinien być szybko wyleczony, a co było wszyscy widzieliśmy. Może to jest wymówka, żeby zrobić rotację, i żeby inni nie skarżyli się, że mało grają?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2008, 20:33

PubuśBubuś pisze:W drugą stronę też tak powinno działać
To znaczy?
Statystycy Primera División wyliczyli, że w lidze hiszpańskiej odsetek zawodników, którzy wracają z kadry kontuzjowani wynosi ponad 15%. Ponadto więcej niż 20% nie może grać w najbliższym meczu ligowym z powodu zmęczenia czy właśnie urazu.
Przypadek? Nie sądzę. Na taki obrót sprawy składa się pewnie kilka czynników, ale nie zmienia to faktu, że kluby powinny być w jakiś sposób ubezpieczone. Szkoda tylko, że nawet ewentualne pieniądze nie zastąpią piłkarzy na boisku.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 17 paź 2008, 20:51

Mentor pisze:
To znaczy?
To znaczy, że jeśli jakiś zawodnik nabawi się kontuzji w zespole, przez co straci np. MŚ, bądź ME, to klub też powinien rekompensować jakoś to reprezentacji. Zaraz powiecie, że to klub płaci pensję, no ale gdyby związki piłkarskie płaciły klubom, to w drugą stronę też to powinno obowiązywać. W końcu nieporównywalnie więcej meczów zawodnik rozgrywa w barwach klubu niż kraju, a przy tym federacje też płacą za występy w reprezentacji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2008, 20:58

Dziwne gdybanie. Fakty są takie, że piłka nożna to zawód, kluby są pracodawcami a piłkarze pracownikami. Oczywiście zdarza się również tak, że ktoś traci imprezę (mowa o grze w barwach narodowych) bo doznał kontuzji będąc w klubie, ale różnica jest taka, że klub wydaje mnóstwo pieniędzy na piłkarza i nie mam na myśli tylko samej pensji a reprezentacja nie płaci ani grosza więc trudno żeby prawa obu stron były równe.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 17 paź 2008, 21:11

Nie są równe, bo tak jak pisałem, federacja płaci nieporównywalnie mniej, ale także nieporównywalnie mniej razy zawodnik reprezentuje kraj niż klub. Poza tym to nie jest gdybanie.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 paź 2008, 22:27

fieldy pisze: Przecież nie twierdzę, że specjalnie ich łamią. Narzekam sobie tylko na fakt, że przeważnie ktoś wraca nie na boisko, tylko do lekarza. Jakaś kasa powinna trafiać do klubu za urazy złapane w kadrze.
PubuśBubuś pisze:
Mentor pisze:
To znaczy?
To znaczy, że jeśli jakiś zawodnik nabawi się kontuzji w zespole, przez co straci np. MŚ, bądź ME, to klub też powinien rekompensować jakoś to reprezentacji. Zaraz powiecie, że to klub płaci pensję, no ale gdyby związki piłkarskie płaciły klubom, to w drugą stronę też to powinno obowiązywać. W końcu nieporównywalnie więcej meczów zawodnik rozgrywa w barwach klubu niż kraju, a przy tym federacje też płacą za występy w reprezentacji.
Dokładnie to samo pomyślałem.
Inna sprawą jest ograniczenie liczby meczów rep., czy zmiejszenie ilosci drużyn w grupach eliminacyjnych. Gra w reprezentacji to wielki honor, i dla mnie nie do pomyslenia jest zrezygnowanie z występów w kadrze, bo mojemu klubowi czy kibicom to nie pasuje.
Mentor pisze:Dziwne gdybanie. Fakty są takie, że piłka nożna to zawód, kluby są pracodawcami a piłkarze pracownikami. Oczywiście zdarza się również tak, że ktoś traci imprezę (mowa o grze w barwach narodowych) bo doznał kontuzji będąc w klubie, ale różnica jest taka, że klub wydaje mnóstwo pieniędzy na piłkarza i nie mam na myśli tylko samej pensji a reprezentacja nie płaci ani grosza więc trudno żeby prawa obu stron były równe.
Załóżmy, że przeziębiłem sie u cioci na imieninach i jestem niezdolny do pracy :). Kierując się takim tokiem myślenia, mój szef powinien domagać się od mojej krewnej odszkodowania :lol:

To jest loteria, niektórzy rzadko się łamią (np Lampard), inni są ze szklanki (np. v. Persie)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 paź 2008, 12:08

Tylko, że u cioci na imieninach nie byłeś w godzinach pracy z usprawiedliwieniem od pana Blattera.

Ale fakt, że trudno jest wybrnąć z tej sytuacji. Ciężko domagać się od reprezentacji żeby nie powoływali zawodników do kadry lub piłkarzom, żeby odrzucali powołania. To by było niepoważne. Mecze reprezentacyjne są bardzo ważne zarówno dla większości kibiców, a już szczególnie tych co na co dzień się piłką nie interesują, jak i dla samych piłkarzy, którzy również w znakomitej większości traktują to jak wyróżnienie i powód do dumy. Z drugiej jednak strony prawdą jest, że często kluby wyrzucają pieniądze w błoto, inwestując w piłkarzy, właśnie przez reprezentacje. Rekompensata finansowa to jest jakiś pomysł, choć też mam wątpliwości czy najlepszy. Ale trochę nie ten temat, więc kończę OT.

Teoretycznie dzisiejszy mecz z Evertonem powinien być dla Arsenalu dość łatwą przeprawą. Drużyna z Liverpoolu prezentuje się w tym sezonie mocno poniżej oczekiwań. Dziwna(to naprawdę mocny eufemizm) polityka transferowa skutkuje teraz kiepskimi wynikami. Do tego dochodzą kłopoty w obronie, bo czytałem, że niepewni występu są Jagielka i Jobo. W linii pomocy za kartki wypadł Cahill. Ale jednak nie będę odbierał szans The Toffees. Kanonierzy kłopoty kadrowe mają zdecydowanie większe o czym pisaliście już wcześniej. A że Kanonierom przydarzają się wpadki to można tu upatrywać szans.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 paź 2008, 16:21

Hahaha już po 16min gry przegrywa 1-0 z Evertonem gola w 9' zdobył Osman. Czyżby forma Arsenalu diametralnie spadła w dół ??

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 paź 2008, 16:30

Twoje Chelsea bez romka nie prezentowałoby nawet takiej formy, więc się nie wypowiadaj.
A co do meczu, to jak mówiłem, jeśli Wenger nadal będzie menagerem, to za dużo trofeów nie ugramy. Song na prawej obronie, Eboue na skrzydle? Przecież to kpina. Powinien już sobie dać spokój.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”