Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 243

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 03 paź 2008, 13:06

Cris7 pisze:
piotrcies pisze:Głupie duńskie tępaki :evil:
Pytanie za 100 pkt. Wytłumacz mi różnice między mądrymi tępakami, a tymi głupimi(to pewnie te duńskie tępaki)
Proste. Ktoś jest albo mądrym głupkiem, albo głupim głupkiem. Nie wiem, co w tym niezrozumiałego.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2008, 13:44

Konczac juz ta zabawe, co zeby juz bardziej nie zasmiecac tematu, mozna sformulowac wniosek, ze kiedy najdzie mnie potrzeba zwyzywania ktorejkolwiek druzyny mianem "glupich tepakow" moge to uczynic bezkarnie nie baczac na ewentualne konsekwencje w postaci wp. Mam nadzieje, ze moderatorstwo bedzie w tym wzgledzie konsekwentne. ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 paź 2008, 15:58

arek_ahig pisze:Z tego co pamietam w mysl regulaminu panu piotrcies nalezy sie wp, za obrazliwe epitety pod adresem klubu. Chyba, ze sie myle. Koniec OT.
Proszę bardzo, z pokorą przyjmę wp. Kiedyś musi być pierwszy raz.
Cris7 pisze:Pytanie za 100 pkt. Wytłumacz mi różnice między mądrymi tępakami, a tymi głupimi(to pewnie te duńskie tępaki)
Wybaczcie, językowym erudytom nie powinny zdarzać się tak głupie błędy. To się nie powtórzy.
PubuśBubuś pisze:Proste. Ktoś jest albo mądrym głupkiem, albo głupim głupkiem. Nie wiem, co w tym niezrozumiałego.
Hmm... No cóż, bywa.
arek_ahig pisze:Konczac juz ta zabawe, co zeby juz bardziej nie zasmiecac tematu, mozna sformulowac wniosek, ze kiedy najdzie mnie potrzeba zwyzywania ktorejkolwiek druzyny mianem "glupich tepakow" moge to uczynic bezkarnie nie baczac na ewentualne konsekwencje w postaci wp. Mam nadzieje, ze moderatorstwo bedzie w tym wzgledzie konsekwentne. ;)
Święty? :) Nie chcę się z nikim napinać, więc nie ciągnijmy tematu, tylko jeszcze ostatnie zdanie:
Tak poza tym ten post wyniknął z pewnego rodzaju frustracji spowodowanej sytuacją Scholesa. Nie martwcie się, teraz już będę dokładnie wypełniał obowiązki grzecznego usera.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2008, 23:14

Zastanawiam się, jak przedstawiają się statystyki posiadania piłki w tym spotkaniu, bo ja miałam wrażenie, że nasi rywale prawie w ogóle nie mieli kontaktu z futbolówką :shock:

Nie oglądaliśmy dziś szaleńczo pięknej piłki i wielkiej finezji, ale warunki pogodowe miały w tym swój udział... Najważniejszy jest wynik, który poprawia naszą sytuację w tabeli. Wrażenia po tym spotkaniu są dobre - było parę akcji, które mogły cieszyć oko, było kilka znakomitych zagrań, była miażdżąca przewaga [zwłaszcza w środku pola], była rewelacyjna gra obrony. Martwi jedynie nieskuteczność Ronaldo [ale to zapewne wrażenie, jakie on we mnie wywołuje, z perspektywy poprzedniego sezonu]. Pociesza fakt, że - mimo wszystko - gra on dobrze i przydaje się drużynie...

Idziemy do góry :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2008, 23:45

Warto tez wspomniec o kolenym, wedlug mnie bledzie sedziego i uznaniu bramki, ktora w pewien sposob ustawila spotkanie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 paź 2008, 10:45

mistyk pisze:Warto tez wspomniec o kolenym, wedlug mnie bledzie sedziego i uznaniu bramki, ktora w pewien sposob ustawila spotkanie.
Tez poczatkowo uwazalem, ze powinien byc odgwizdany faul na Brownie, a ze Manchesteru nie lubie, to chcialem o tym napisac. :P Jednak mimo olbrzymiej zawartosci alkoholu w mojej krwi i rozmywajacym sie z godziny na godzine obrazie, zauwazylem, ze wpadniecie Vidica na Browna bylo wynikiem popchniecia tego pierwszego przez jednego z zawodnikow Blackburn. Takze sami sa sobie winni i bramka w mojej opinii jak najbardziej prawidlowo uznana.

PS. Wlasnie o taka postawe kibicow Barcelony m.in mi chodzilo, kiedy ostatnio dyskutowalismy kolego Mentorze. ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 paź 2008, 11:11

To może i ja się wypowiem.

Mecz w naszym wykonaniu na prawdę dobry. znów dobrze Berbatov, szkoda, że nie wykorzystał sam na sam z Brownem. Rooney - piłkarz meczu. Wola walki, wielkie serce do gry oraz, przede wszystkim, piękny gol. Szkoda, że przy próbie loba mu nie wyszło, ale i tak super. Ronaldo nie jest jeszcze w swojej najwyższej formie i to trzeba brać pod uwagę. Jednak asysta przy golu Rooneya wapaniała. Pokazał swoją wielką szybkość, a w najważniejszym momencie spojrzał w pole karne i znakomicie podał do Rooneya.
futbolowa pisze:Idziemy do góry :)
Jak przed rokiem :)
Ostatnio zmieniony 05 paź 2008, 17:07 przez piotrcies, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 paź 2008, 12:53

arek_ahig pisze:
mistyk pisze:
PS. Wlasnie o taka postawe kibicow Barcelony m.in mi chodzilo, kiedy ostatnio dyskutowalismy kolego Mentorze. ;)
Nie bardzo rozumiem. O tym, ze nie lubie Manchesteru wiedza wszyscy na tym forum. Arek ahig jednak za wszelka cene probuje cos udowodnic, nie podajac zadnych konkretow, tylko piszac glupoty.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 paź 2008, 14:04

mistyk pisze:
arek_ahig pisze:
mistyk pisze:
Nie bardzo rozumiem. O tym, ze nie lubie Manchesteru wiedza wszyscy na tym forum. Arek ahig jednak za wszelka cene probuje cos udowodnic, nie podajac zadnych konkretow, tylko piszac glupoty.
Wiem, że nie lubisz Manchesteru i wcale nie starasz się tego ukrywać :P Chodziło mi o pewną manierę kibiców Barcelony, o której możesz przeczytać w topicu swojego klubu. A ten twój wcześniejszy komentarz idealnie dowodzi mojej tezy. :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 paź 2008, 14:14

Sędzia mógł gwizdnąć faul i nie uważałbym to za błąd. Chodź i Vidic tam był popychany to i mógłby być faul na Vidicu, ale generalnie w takich sytuacjach gwiżdże się faul na bramkarzu, no ale to jest premiership :mrgreen:

Patrząc na ilość sytuacji powinno być z 5-0, Ronaldo sam mógł walnąć 2-3 gole, Rooney jeszcze ze dwie. Szkoda, już drugi mecz z rzędu marnujemy mnóstwo sytuacji, a jak wiemy bilans jest ważny także trzeba dobijać przeciwnika i takie sytuacje wykorzystywać. Ronaldo widać, że to nie ta forma, w normalnej dyspozycji hat-trick pewnie by był. Roo w końcu może grać częściej na swojej pozycji chodź akurat wczoraj graliśmy 4-3-3,ale on grał takiego pół-skrzydłowego który często schodził do środka i tam pokazywal klasę, tak powinniśmy grać częściej, ja od początku bym coś takiego grał :P
Berbatov świetny mecz, te przetrzymywanie piłki, te przyjęcia, robił kapitalna robotę. Maszynka zaczyna się zazębiać, szkoda, żę teraz te pieprzone reprezentacje...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 paź 2008, 14:56

Pewne zwycięstwo, ani przez chwilę nie miałem wątpliwości, że wyjedziemy z Blackburn z trzema oczkami. Praktycznie mecz bez historii, nie ma co się o nim rozpisywać. Zdominowaliśmy przeciwnika i nie daliśmy mu pograć. Dodajmy, że mecz prowadzony w trudnych warunkach. Występ Wayne'a był wątpliwy, ale wszyscy wiemy jak on bardzo chce grać w każdym meczu. I udowodnił to dobrą grą o kolejnym golem.

Brawa dla zespołu za dobry występ i pewne 3 punkty, podczas gdy niektórzy rywale gubią punkty(Hala Fabregas i 90')

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 paź 2008, 20:25

Arsenal, Chelsea i Liverpool wygrały, my też musieliśmy. Ważne trzy punkty. Innego rozstrzygnięcia być nie mogło... Akcja przy golu Naniego piękna (swoją drogą już gdzieś widziałem taką cieszynkę w jego wykonaniu :D ) Najważniejsze, że dobra passa podtrzymana.
PS. Rooney \o/

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 paź 2008, 22:37

Wayne jest w fantastycznej formie. Brak słów na jego dzisiejszą dyspozycję. Strzelił dwa gole(jednego arbiter nie uznał) i zaliczył dwie naprawdę piękne asysty do Portugalczyków. Trochę długo nam szło ze zdobyciem tego pierwszego gola, ale jak już strzeliliśmy to poszło z górki. Praktycznie mecz bez historii. Pozwolę sobie na podobne post scriptum jak przedmówca

P.S. Berba - spokój.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 12:41

No forma Rooneya mnie ostatnio poprostu powala na kolana. Facet na boisku robi wszystko, a to jak podał do Naniego to już szczyt wszystkiego :roll: Ogólnie zawsze go uważałem za bardziej wyrobnika i takiego konia pociągowego, który o ile niesamowicie dużo wnosi do drużyny to jednak nie przez kreatywność, błyski geniuszu i skuteczność czym w zeszłym sezonie imponował nie on a Ronaldo to teraz jego dyspozycja totalnie temu zaprzecza bo Rooney sam wygrywa mecze i nie dość że jest wszędzie to jeszcze robi wszystko :roll:
PS: Ale dalej go nie lubie :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 paź 2008, 13:05

Lubić go nie musisz, ale przynajmniej potrafisz oddać Cezarowi co cesarskie :wink: A ten, który jeszcze niedawno pisał, że Wayne to "przeciętny napastnik" gdzieś zniknął. A pierwsza bramka to popis właśnie Rooney'a-napastnika. Szybkość, zwód, świetny strzał przy słupku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”