Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 1:25

MENDEZ Akurat w tym przypadku Piwus ma calkowita racje. Poza tym nawet kiedys Uefa sie juz pogubila i dala Lechowi herb Amici :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 1:38

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Pozna%C5%84 Czy coś się tu nie zgadza? Jak nie poinformuj kibiców, którzy chodzą na mecze bo wg Ciebie nie wiedzą na jaki klub przychodzą

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 paź 2008, 1:55

# 30 maja 2006[6] - właścicielem klubu zostaje Amica S.A i następuje powrót do symbolicznej nazwy KKS, od tego momentu KKS Lech Poznań

# WKP Lech Poznań po zakończeniu rozgrywek zajął 6. pozycję w tabeli końcowej. Jednakże nie wystapił o licencję na grę w I lidze na kolejny sezon i decyzją Komisji PZPN ds. Licencji Klubowych licencji takiej nie uzyskał. W konsekwencji został przeniesiony na 16. miejsce. Jednocześnie PZPN postanowił w zestawieniach historycznych uwzględniać miejsce w tabeli wywalczone przez Lecha na boisku. W sezonie 2006/2007 KKS Lech Poznań, w efekcie fuzji z Amiką Wronki, występował z licencją tego klubu.

# [6] Prezes zarządu Amica Wronki S.A. Jacek Rutkowski oraz prezes WKP Lech Poznań Radosław Majchrzak podpisali w poniedziałek, 19 grudnia 2005 w siedzibie Lecha przedwstępną umowę, która ma doprowadzić do utworzenia Sportowej Spółki Akcyjnej o nazwie KKS Lech Poznań. Strony uzgodniły, że obydwie drużyny piłkarskie dokończą rozgrywki bieżącego sezonu.
9 maja 2006 przedstawiciele klubów: Amica Wronki, WKP Lech Poznań oraz prezydent miasta Poznania podpisali umowy, na mocy których z połączenia tych dwóch klubów piłkarskich powstał nowy, pod nazwą KKS Lech Poznań.
Ubranie jest firmy KKS Lech Poznań, a pod nim jest pralka... znaczy Amika :P
Tu nie chodzi o nazewnictwo bo klub faktycznie nazywa się Lech, tyle że ma to swoje drugie dno.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 paź 2008, 14:02

MENDEZ pisze:A ja myślałem, że te głupoty już ustały ale nie... widzę, że tylko nieliczni wiedzą jak nazywa się Lech. I tak dalej idąc tym tokiem niemal wszyscy związani z piłką piłkarze, działacze Canal+ i zajebist@ szybka piłka nie znają się lepiej od was (pokroju Piwusa) i Lecha nazywają Lechem a nie Amicą... żal
Amica kupiła od Lecha nazwę i pod nią występuje. Ale jak Microsoft kupi skórkę na Windowsa wyglądającą jak Linux, to dalej będziesz pracował na Windowsie. Rozumiem, że w Poznaniu nikt nie używa sformułowania DyskoPolo. Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech Lechem :). W końcu DyskoPolo wchłonęło elementy Groclinu, a nie odwrotnie, jak w przypadku Kolejorza.
MENDEZ pisze:poinformuj kibiców, którzy chodzą na mecze bo wg Ciebie nie wiedzą na jaki klub przychodzą
Nie widzę w tym nic śmiesznego. Żyjecie w dość hermetycznym środowisku (w całym województwie nie ma innego choćby średniego klubu, od kogo macie się tego dowiedzieć? od innych kibiców Lecha?), większość kibiców pojawiła się wraz z Amicą, więc dlaczego mają sięgać pamięcią dalej niż liczba bramek Murawskiego w ostatnich dwóch latach? Pamiętam po fuzji jeden redaktor na pilka.pl z Poznania przekonywał mnie, ze nie ma już Lecha jest tylko KKS :lol:. Tyle w kwestii wasze samoświadomości. Poza tym żyjecie w zajebistej hipokryzji (honorowi kibice trzymający z Cracovią, afera z Kompanią Piwowarską w Wiśle, tylko kulturalny doping i szał kompleksów w meczach przeciw Legii, ciupanie Wiśle nawet na meczu w Szwajcarii), więc nie dziwię się że ci co wiedzą, udają, że nie sprawy. Kibice we Wrocławiu i Szczecinie sprzeciwili się dużo mniej hardkorowej fuzji (pamiętam te teksty o nazistach, kibolach straszących inwestorów Śląska), a w Poznaniu liczył się tylko wynik, nie zasady. No i wyczerpaliśmy temat :).

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 21 paź 2008, 17:18

Ale ty piwus musisz być mocno sfrustrowany-z powodu niepowodzeń twojego klubu :?: Żal czytać te twoje wypociny...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 paź 2008, 18:59

A gdzie napisał nieprawdę? /

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 21 paź 2008, 19:28

A kto napisał,że napisał nieprawdę...Czytaj ze zrozumieniem.W gimnazjum tego uczą....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 paź 2008, 20:00

małypikuś pisze:A kto napisał,że napisał nieprawdę...
Nie znam osoby, która leczy frustracje pisaniem prawdy. Coś mi tu nie pasuje :think:

Żeby nie było, fajnie sie nawet Kolejorz pokazal w Chorzowie, ich oprawa co prawda do gustu mi nie przypadła, ale efekt niezły. :wink:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 20:18

piwus pisze:Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech Lechem
No nie wiem :lol: czyli uważasz, że Lech jest bardziej Amicą :?: Albo Inverso (czy jak tam) :?: Ciekawe bo cała historia klubu (KKS Lech Poznań) opiera się na Lechu, wszytstkie sukcesu też są Lecha (np nie ma tam sukcesów za vice Amici) grają nadal na w Poznaniu, etc etc i ty uważasz, że KKS Lech Poznań to więcej ma z Amici :?: Zmienił się sponsor - normalna sprawa, słyszałem nieraz, że Lech się sprzedał, ciekawe np Legia też się sprzedała idąc tym tokiem myślenia bo CWKS została wykupiona przez grupę ITI i przekształciła się w spółkę akcyją KP Legia Warszawa. Ale mniejsza o to... Lech jest tam gdzie jego wiara :!: :beer:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 paź 2008, 20:21

Widze, ze Lechici potrafią wszystko odwrócić do góry nogami. Pytanie nie brzmi: kto jest sponsorem, pytanie nie brzmi: w jakim mieście rozgrywa sie mecze, pytanie nie brzmi: za ile srebrników kupiło sie historie i herb, pytanie brzmi: na czyjej licencji sie gra.

To tyle ode mnie, do zobaczenia na kibicowskim szlaku :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 paź 2008, 20:22

małypikuś pisze:A kto napisał,że napisał nieprawdę...Czytaj ze zrozumieniem.W gimnazjum tego uczą....
Widocznie mnie nie nauczyli bo do gimnazjum nie chodziłem.

To co takiego napisał co czyni go frustratem?
MENDEZ pisze:wszytstkie sukcesu też są Lecha (np nie ma tam sukcesów za vice Amici)
Kupili historię Lecha. Mogli zostawić tą Amiki, ale wroniecki klub jednak był trochę mniej utytułowany, a i kibicom chyba za bardzo by podpadli odbierając im mistrzostwo 93.
MENDEZ pisze:Zmienił się sponsor - normalna sprawa, słyszałem nieraz, że Lech się sprzedał, ciekawe np Legia też się sprzedała idąc tym tokiem myślenia bo CWKS została wykupiona przez grupę ITI i przekształciła się w spółkę akcyją KP Legia Warszawa.
Na prawdę nie widzisz różnicy?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 20:54

małypikuś pisze:Ale ty piwus musisz być mocno sfrustrowany-z powodu niepowodzeń twojego klubu :?: Żal czytać te twoje wypociny...
Jestem pewien ze Wisla bedzie wyzej od Lecha na koniec sezonu o ile Cupial sie nie wycofa ze sponsorowania tak samo Legia vide Iti.
NIe zapominaj ze Lech gra w Uefa bo Polonia jak Lech sie nie sprzedawala.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 20:58

Bienias pisze:NIe zapominaj ze Lech gra w Uefa bo Polonia jak Lech sie nie sprzedawala.
A na czyjej licencji gra Polonia :?: Przypadkiem nie na Groclinu :!: :?: Zresztą oni sami z gry zrezygnowali a grać by raczej mogli
A tak na marginesie to napisz jeszcze, że Legia nie gra w pucharach bo się nie sprzedała. A po drugie słowo "sprzedać się" jest tu śmieszne bo Legia też się sprzedała jak by nie patrzeć.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 21:20

Legia dalej sie sprzedaje a dokladnie cwks. A Polonia to inna historia niz Lech a slowo bylo faktycznie nienajlepiej dobrane tak jak porownywanie Amici i Iti

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 paź 2008, 21:27

MENDEZ pisze:
piwus pisze:Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech Lechem
No nie wiem :lol: czyli uważasz, że Lech jest bardziej Amicą :?: Albo Inverso (czy jak tam) :?: Ciekawe bo cała historia klubu (KKS Lech Poznań) opiera się na Lechu, wszytstkie sukcesu też są Lecha (np nie ma tam sukcesów za vice Amici) grają nadal na w Poznaniu, etc etc i ty uważasz, że KKS Lech Poznań to więcej ma z Amici :?: Zmienił się sponsor - normalna sprawa, słyszałem nieraz, że Lech się sprzedał, ciekawe np Legia też się sprzedała idąc tym tokiem myślenia bo CWKS została wykupiona przez grupę ITI i przekształciła się w spółkę akcyją KP Legia Warszawa. Ale mniejsza o to... Lech jest tam gdzie jego wiara :!: :beer:
Wracasz do spraw, które już zostały wyjaśnione. Ale jeszcze raz: Lech wraz z licencją przestał istnieć, a spółka-córka Amiki kupiła prawa do herbu, nazwy, dzierżawy stadionu i piłkarzy i gra na licencji oryginalnej Amiki. Polonia Warszawa kupiła piłkarzy i licencję od Groclinu. Zatem jeśli Polonia jest DyskoPolo, to Lech jest wykapaną Amiką.

Nie rozumiesz również różnicy między przejęciem, a sponsorem. To było widać, kiedy z pasją pisałeś o Telefonice Kraków. Tylko, że wcześniej nie było takiego klubu jak np. pierwszoligowa Telefonika Ożarów ( :)), która postanowiła się wynieść z pipidówka i przejęła stadion, piłkarzy i nazwę Wisły Kraków. To samo tyczy się Legii, w którą ITI zainwestowało na zdrowych zasadach (pomijam to co działo się później), spłaciło długi i nie zmieniło licencji. Legia zachowała ciągłość klubu, który istniał przed przyjściem ITI, podobnie jak Wisła czy alianzowy Górnik, w przeciwieństwie do Lecha, który umarł z momentem powstania nowej spółki. Nie macie tylko nowego sponsora (jak sobie wmawiasz), ale całkiem nowy klub, który ze względów marketingowych podpina się pod historię i nazwę starego Lecha. A konsumenci, czyli nabywcy starego produktu zwanego Lechem, dalej go kupują, bo ma taką samą etykietę. Nie wiem czy da się jaśniej wyjaśnić to, co pisałem w poprzednich trzech postach. I nie wiem czemu głównym twoim argumentem (absurdalnym w dodatku), "jeśli my to i wy".
:beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”