LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto awansuje dalej ?

Arsenal i Porto
8
35%
Arsenal i Fenerbahce
9
39%
Arsenal i Dynamo
3
13%
Porto i Fenerbahce
1
4%
Dynamo i Porto
0
Brak głosów
Dynamo i Fenerbahce
2
9%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 paź 2008, 13:55

Duch pisze:btw, taki Messi kiedykolwiek nosił koszulkę w spodenkach
No nie wiem :lol:

Przepis rzeczywiście durny. Wielu piłkarzy gra z koszulką na wierzchu i jakoś sędziowie na to nie reagują. Niech lepiej pomyślą nad karaniem symulantów a nie upomnieniami za wypuszczoną koszulkę.
Logan pisze:Utrzymać ten skład i za dwa lata niszczymy wszystkich wszędzie i o każdej porze
Nic nie mam do Arsenalu, ale nie mogę się powstrzymać - to Wam nie grozi.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 13:58

fieldy pisze:na jakiej pozycji byś go widział w tym pierwszym składzie ?
Widziałbym go jako defensywnego pomocnika kosztem Denilsona, który w elemencie odbioru jest gorszym zawodnikiem od Francuza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2008, 14:15

To widzę, że chociaż tutaj mamy podobne zdanie. Bo na skrzydle mi nie pasuje, poza tym jest Samir.
Sam jakiś czas temu pisałem, aby go zostawić, bo młody zdolny i w ogóle Francuz :D ale ... no nie wiem, dopiero wrócił po kontuzji, pokazał się ogólnie z niezłej strony, jednak ciągle ma ten sam problem. Mianowicie przesadza z dryblingiem.

Dla mnie to zwykły środkowy pomocnik, ani specjalnie defensywny, ani ofensywny. Trochę tego, trochę tego. On kocha dryblować, jak chociażby wczoraj widzieliśmy, może mu to pomóc strzelić bramkę, a za chwilę może mieć głupią stratę. Do tego człowiek kontuzja.

Myślę, że tylko i wyłącznie na defensywnego pomocnika sie nie nadaje. Za bardzo go ciągnie do przodu i zbyt często lubi sobie podryblować. Nie tak ma grać DM. Oczywiście, gdyby mu Wenger kazał tylko czyścić, to pewnie by to robił, jednak najprawdopodobniej zawsze będzie go ciągnęło do dryblingu. Wtedy często traci, a na pozycji DM'a specjalnie tracić nie wypada.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 14:29

fieldy pisze:Myślę, że tylko i wyłącznie na defensywnego pomocnika sie nie nadaje. Za bardzo go ciągnie do przodu i zbyt często lubi sobie podryblować. Nie tak ma grać DM. Oczywiście, gdyby mu Wenger kazał tylko czyścić, to pewnie by to robił, jednak najprawdopodobniej zawsze będzie go ciągnęło do dryblingu. Wtedy często traci, a na pozycji DM'a specjalnie tracić nie wypada.
Właśnie, teraz pytanie, jak to poustawia Wenger. Bo potencjał chłopak ma. Owszem, czasem dryblingi niepotrzebne, jak choćby wczoraj, gdy czasami niepotrzebnie tracił piłkę, ale myślę, że gdyby Arsene zakazał mu częstych rajdów, Diaby by go posłuchał. Chciałbym zobaczyć Songa jako defensywnego pomocnika. W Chartlonie na tej pozycji świetnie sobie radził, u nas też tak grywał, ale niestety na to się nie zanosi, bo boss widzi go jako środkowego, czasem nawet prawego :lol: obrońcę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2008, 14:35

Song już na PNA wymiatał w środku pomocy, no ale cóż.

Na chwilę obecną mamy kłopoty w defensywie i trzeba sobie jakoś radzić z tym składem jakim mamy. Lepszy nawet taki Song na stoperze niż przed rokiem Gilberto :|
Widać jednak, że Wenger lubi DM'ów cofać do obrony. Flamini przecież też jeden sezon grał na lewej obronie. Diarra na prawej ... choć on akurat tam się świetnie czuł.
PubuśBubuś pisze:myślę, że gdyby Arsene zakazał mu częstych rajdów, Diaby by go posłuchał
Na pewno by ograniczył te rajdy i dryblingi, jednak na tej pozycji wystarczy 1, 2 fatalne błedy i może być po meczu. Teraz grywa na skrzydle, czy jak wczoraj za Adebayorem, wiec ma głównie zadania ofensywne. Więc jak coś straci to nie ma aż takiego problemu. No i nawet, gdyby miał teraz rozbijać ataki, to ten drybling zawsze mu tam się bedzie gdzieś marzył :D Dlatego do końca nie wiem, czy to byłaby dla niego dobra pozycja. Raczej taki środkowy pomocnik, tylko wtedy Cesc też się musi angażować w defensywe. W ogóle najlepiej jakby Pat wrócił, ale w formie sprzed kilku lat :D

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 14:41

No i właśnie przez pewien czas właśnie o Diabym mówiło się jako o następcy Vieiry. W ogóle żałuję, że nie mamy już takiej ekipy jak jeszcze kilka la temu. Teraz mamy chucherka, a kiedyś: Keown, Adams,Parlou, Wright, Campbell, Vieira, Seaman, niski, ale waleczny Cole. Do tego Ljungberg, Pires, Henry. Może i lubili poszaleć, mieli kłopoty alkoholowe, ale na boisku nie dawali sobie w kaszę dmuchać.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 paź 2008, 14:52

PubuśBubuś pisze:W ogóle żałuję, że nie mamy już takiej ekipy jak jeszcze kilka la temu
Wszyscy pewnie żałujemy, bo w końcu taki zespół zdarza się raz na wiele wiele lat.

Co do Diaby'ego to dajmy mu czas. Pewnie, że to nie ten rozmar kapelusza co Pat, ale jeśli Wenger znajdzie dla niego jedno miejsce na boisku (czyli w środku obok Cesca) i będzie na niego stale stawiał to za sezon, dwa możemy mieć z niego naprawdę dużo pociechy, a przecież już teraz jego wkład w grę Arsenalu jest spory.
PubuśBubuś pisze:Seaman
Akurat jego za dobrze nie wspominam. OK, miał niezłe mecze, ale tyle i mu się wpadek przytrafiło to już historia, tak w Arsenalu jak i w reprezentacji. Fakt, jest to klubowa legenda, ale gigantem bramki to on nie był :wink:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 22 paź 2008, 15:02

PubuśBubuś pisze:
Logan pisze:Utrzymać ten skład
Wierzysz w to? :lol:
No jasne. Pewne wątpliwości mogą sie pojawić przy Adebayorze, ew. Francescu, ale o resztę z podstawy jestem spokojny. W sumie te nazwiska to i tak na siłę :). Ade podpisał długoterminowy kontrakt i odejście do innego klubu rok po tym byłoby ... :]. A Cesc to rozsądny chłopak i myślę, że zdaje sobie sprawę z tego, że zmiana otoczenia mogłaby poważnie zaszkodzić jego karierze, która systematycznie rozwija się właśnie tutaj. A jeśli sie rozwija to po co coś zmieniać?

Co do Diaby'ego to ewidentnie pasuje dla niego pozycja DMa. Silny, szybki, sprawny, wysoki, dobry technicznie i do tego niezłe kopyto w nodze, której nigdy nie odstawia ( o czy przekonało się kilku zawodników :P ). Potrzeba mu stabilizacji i zdrowia.
Ta, to kiwanie powinien ograniczyć, ale dla mnie to nie jest minus. Naprawdę skończyły sie już czasy, w których DM tylko "czyści". Ci z najwyższej półki strzelają ważne bramki czy pomagają w rozegraniu akcji stanowiąc realne zagrożenie dla bramki przeciwnika (np Essien).

Tego mi brakowało właśnie u Flaminiego. Dla mnie nie był on żadną rewelacją. Grał swoje, walczył, dużo biegał (co może robić każdy). Największym jego plusem było to, że świetnie rozumiał się z Cesciem i ich współpraca znakomicie się układała (czasami po prostu tak jest, że komus z kims sie dobrze gra :])
Natomiast jego indywidualne umiejętności techniczne pozostawiały wiele do życzenia. Naprawdę jest na świecie wielu lepszych DMów niż on.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 15:19

Co do Cesca, to podobno zainteresowany jest nim Milan, czego bym nie bagatelizował, bo coraz głośniej mówi się, że Fabregas nie odrzucił opcję przedłużenia kontraktu. Niby ma jeszcze parę lat ważny stary, ale taka sytuacja daje do myślenia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2008, 15:57

Co do Cesca, to podobno zainteresowany jest nim Milan, czego bym nie bagatelizował, bo coraz głośniej mówi się, że Fabregas nie odrzucił opcję przedłużenia kontraktu. Niby ma jeszcze parę lat ważny stary, ale taka sytuacja daje do myślenia.
tego bym sie nie obawial.Milan ma duzo pomocnikow i nie mialby jak znalesc miejsca dla Cesca Pirlo Gattuso Ambrosiniego Flaminiego dotego Seedorf Kaka i Ronaldinho.Milan nie wylozy duzych pieniedzy a napewno Cesc nie bedzie tani a jedynym zawodnikiem ktory moglby zbic cene za Cesca jest Gourcuff.osobiscie uwazam ze Cesc jak juz odejdzie z Arsenalu to trafi do Hiszpanii

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2008, 20:36

Fabian gra 8)

Lukasz Fabianski
Johan Djourou Gael Clichy Kolo Toure Mikael Silvestre
Samir Nasri Denilson Aaron Ramsey Cesc Fabregas
Nicklas Bendtner Robin Van Persie

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 05 lis 2008, 21:22

fieldy pisze:Fabian gra 8)

Lukasz Fabianski
Johan Djourou Gael Clichy Kolo Toure Mikael Silvestre
Samir Nasri Denilson Aaron Ramsey Cesc Fabregas
Nicklas Bendtner Robin Van Persie

Coś się stało Almunii? nie słyszałem o żadnym jego urazie

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lis 2008, 21:30

Mecz Arsenalu taki przyzwoity, nie najgorsze tempo chociaż sytuacji dość mało. Najlepszą okazję miał van Persie, ale z 5 metrów trafił w poprzeczkę... podanie za to Toure(?) wręcz zajebiste... stadiony świata. Niezły strzał też miał Nasri, ale dobrze w bramce Volkan...
Fener strzela tylko z 40 metrów, ale Fabian pewnie łapie wszystkie piłki... Carlosowi i Gokhanowi to Denilson chciał dorównać, ale troszkę mniej celna próba :rotfl:

Koło 30 minuty pokazali Aragonese... w pierwszej chwili myślałem, że zdrzemną się :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2008, 21:40

Bo i żadnego urazu nie ma. Wenger w tym sezonie zmienił zamiłowania i stosuje sporą rotację. jest też inna możliwość - Almunia słabo zagrał 2 ostatnie mecze, więc może dlatego dziś szansę dostał Fabian. Bardziej prawdopodobne jest jednak to, że Almunia się oszczędza na United.

Pierwsza połowa, choć bezbramkowa, całkiem fajna. Sporo okazji, skuteczność kuleje, choć powiem szczerze że wolę taki Arsenal niż bezradny jak w meczu ze Stoke.

Robina i Samira mam w fantasy football i obaj zmarnowali świetne okazje - Robin nawet 4 :lol: Volkan dobrze broni. Robin mógł z palcem w dupie strzelić 4 gole, ale ma dziś jakąś blokadę - oprócz skuteczności gra bardzo dobrze.
Najlepszy jednak na boisku imo jest ... 17 letni Aaron Ramsey. Kilka razy błysnął, do tego dobrze prezentuje się w defensywie - jeden kapitalny przechwyt. Widać, że chłopak myśli na boisku, jak widzi że ktoś jest na spalonym i wszyscy oczekują podania do niego - Ramsey wycofuje piłkę, nic na siłę, gra bardzo fajnie.

Fabian nie musiał się wysilać w 1 połowie. Jeden strzał z połowy boiska w środek bramki Carlosa, no i jeszcze jeden niecelny strzał z dystansu - to wszystko.

Robin marnuje, poprzeczkę już zaliczył, miał 2 wolne, prawie strzelił :P z kilku metrów kilka razy miał pecha ... ogólnie zawodzi pod bramką, ale też z piętki kilka razy zagrał.
Gra wygląda dużo lepiej niż ostatnio. Kolo dobrze sobie radzi na prawej obronie. Denilson znów głupie straty ...

Fabregas kilka świetnych piłek, ale Robin je marnuje :D

Sammyy mało okazji ?
Arsenal 7 celnych 2 niecelne strzały, większość z nich powinna wpaść.
Fener 4 strzały, w tym 1 celny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lis 2008, 23:32

Van Persie powinien dostać jakąś nagrodę za spieprzone setki. Oby w sobotę też był w takiej formie.

Jak grał Fabiański i czy jest szansa, żeby w sobotę również wystąpił?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”