AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 523

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 paź 2008, 21:42

Jeszcze ci komentatorzy, z początku ciągle pieprzyli, że Antonini to lewy obrońca i zdziwieni nie widząc go tam. Nawet tłumaczą to tym, że ma więcej zadań defensywnych :lol:
bo Antonini to jest nominalny lewy obronca.gra na prawej z powodu kontuzji w obronie

mecz sie nam ulozyl.teraz tylko dotrwac do konca bez zadnej kontuzji.szkoda ze nie ma Viudeza lub Cardacio bo przy taki wyniku mogliby powachac murawy.mecz oglonie bez historii

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 paź 2008, 21:44

Ostatnio grał na prawej też, jakby miał być lepszy na lewej to by tam Zambrotta nie grał, który lepiej czuje się po prawej stronie.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 23 paź 2008, 21:51

Antonini może grać i na lewej i na prawej. skoro Zambro gra na lewej to znaczy to, że Antonini lepiej czuje się albo lepiej sie prezentuje na prawej.
mete pisze:szkoda ze nie ma Viudeza lub Cardaciobo przy taki wyniku mogliby powachac murawy
dokładnie. szkoda, że nie mógł zagrać Nesta-miał by świetną okazję, by się ograć przed meczami ligowymi.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 23 paź 2008, 22:09

mete pisze:
mecz sie nam ulozyl.teraz tylko dotrwac do konca bez zadnej kontuzji.szkoda ze nie ma Viudeza lub Cardacio bo przy taki wyniku mogliby powachac murawy.mecz oglonie bez historii
Trudno się dziwić Ancelottiemu. Pierwszy mecz w grupie, zawsze lepiej rozpocząć go zdobyciem 3pkt. Młodzieży możemy się spodziewać gdzieś w 3 spotkaniu, bo, jak sądzę, już wtedy Milan będzie miał zapewniony awans do kolejnej rundy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 paź 2008, 22:36

mete pisze:szkoda ze nie ma Viudeza lub Cardaciobo przy taki wyniku mogliby powachac murawy
Zwłaszcza za Emersona :evil:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 paź 2008, 23:40

Wychodzilismy to zwyciestwo. Liczy sie efekt a ten jest dobry.
Heren rozczarowalo mnie swoja postawa. W meczu z Ajaxem trafili 5 razy a tutaj bezradni w starciu z nasza nie znowu taka mocna defensywa. Szkoda myslalem ze nawiaza walke a tak po 25 minutach bylo wszystko rozstrzygniete i niewiele ciekawego sie dzialo.
Na pewno wyroznil sie Rino. Strzelil bramke co zdarza sie mu raz na 3 lata i dodatkowo zaliczyl naprawde ladna asyste. W destrukcji tez sie napracowal i chyba ze wszystkich pilkarzy Milanu to on zostawil najwiecej zdrowia na boisku.
Szkoda niewykorzystanej sytuacji Pato i karnego ktorego mozna bylo latwo uniknac.
Nie ma jednak co narzekac. Nastepny mecz chyba z Braga ktora dzisiaj niespodziewanie wysoko pokonala Anglikow.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 paź 2008, 13:10

Trudno się dziwić Ancelottiemu. Pierwszy mecz w grupie, zawsze lepiej rozpocząć go zdobyciem 3pkt. Młodzieży możemy się spodziewać gdzieś w 3 spotkaniu, bo, jak sądzę, już wtedy Milan będzie miał zapewniony awans do kolejnej rundy.
o ile sie nie myle to Cardacio nie zostal nawet zgloszony do rozgrywek.wiedlug mnie mogliby mu dac szanse tu i go zglosic bo w lidze raczej nie pogra

Zwłaszcza za Emersona :evil:
czego akurat za niego??ostatnio Emerson trzyma rowny przyzwoity poziom.gra o wiele lepiej niz w tamtym sezonie

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 paź 2008, 13:13

mete pisze:czego akurat za niego??ostatnio Emerson trzyma rowny przyzwoity poziom.gra o wiele lepiej niz w tamtym sezonie
Dla mnie i tak jest za słaby, cóż gorzej niż rok temu chyba nie mógł grać, skoro zagrał w kilku spotkaniach a głównie był kontuzjowany. Drażni mnie jego gra, dlatego będę się czepiać.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 24 paź 2008, 14:12

Rezus pisze: Dla mnie i tak jest za słaby, cóż gorzej niż rok temu chyba nie mógł grać, skoro zagrał w kilku spotkaniach a głównie był kontuzjowany. Drażni mnie jego gra, dlatego będę się czepiać.
a co konkretnie Cię drażni w jego grze i dlaczego uważasz ze jest za slaby? ja podobnie jak mete widzę, ze gra bardzo przyzwoicie, nie schodzi poniżej pewnego dobrego poziomu, wiec skoro jest w dobrej formie to dlaczego miałby nie grac? przyda nam sie bardzo taki zawodnik- świetny zmiennik.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 24 paź 2008, 16:35

Łatwo, szybko i przyjemnie- tak można by podsumować wczorajszy mecz z Holendrami. Szczerze mówiąc spodziewałem się znacznie większego oporu z ich strony i choć oczywiście zakładałem zwycięstwo to jednak nie tak okazałe. Nie narzekam jednak na taki stan rzeczy :] Ciężko coś więcej napisać o spotkaniu, ot wyszliśmy-zagraliśmy-wygraliśmy, można jedynie wyróżnić za dobrą grę Kakę, Gattuso, Emersona oraz oczywiście Pippo, który pokazuje że chyba jeszcze się nie "kończy" :)
Rezus pisze:Jeszcze ci komentatorzy, z początku ciągle pieprzyli, że Antonini to lewy obrońca i zdziwieni nie widząc go tam. Nawet tłumaczą to tym, że ma więcej zadań defensywnych
Nie wiem co w tym dziwnego. Antonini przechodził (a może raczej powracał) do nas jako nominalny lewy obrońca, a że u nas z powodzeniem grywa na także na drugiej stronie to inna sprawa.
Rezus pisze: Drażni mnie jego gra, dlatego będę się czepiać.
Także chętnie usłyszę co cię tak w nim drażni że nie dawałbyś mu szans do gry? Ja za nim jakoś szczególnie nie przepadam, ale potrafię docenić że prezentuje w tym sezonie dobry, równy poziom i sprawdza się w roli zmiennika.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 paź 2008, 17:57

A ja swoje uwagi zachowam dla siebie,m nie chce mi się :lol: Może po meczu następnym meczu P. Uefa będziecie też to powtarzać, a nóż znajdą się głosy żeby podpisać z nim długoletni kontrakt.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 24 paź 2008, 18:15

Rezus pisze:A ja swoje uwagi zachowam dla siebie,m nie chce mi się :lol:
Jeżeli dzielisz się swoją opinia na forum publicznym to powinieneś ją uargumentować (po to chyba forum służy?), zwłaszcza jeżeli ktoś o taką argumentację poprosi. Chyba że w tym przypadku wszystko zamyka się w krótkim "nie lubię Emersona"?
Rezus pisze:Może po meczu następnym meczu P. Uefa będziecie też to powtarzać, a nóż znajdą się głosy żeby podpisać z nim długoletni kontrakt.
Ten mecz nie był pierwszy dobrym w jego wykonaniu,w lidze pokazywał dotąd całkiem niezłą grę (nawet wchodząc z ławki). Jeżeli utrzyma taką dyspozycję do końca sezonu (i ominą go kontuzję), to nie widzę żadnych przeciwwskazań aby przedłużyć z nim umowę na kolejny rok.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 paź 2008, 19:29

Jeżeli utrzyma taką dyspozycję do końca sezonu (i ominą go kontuzję), to nie widzę żadnych przeciwwskazań aby przedłużyć z nim umowę na kolejny rok.
dokladnie.trudno jest znalesc pilkarza ktory trzyma poziom ma ogromne doswiadczenie i dotego nie narzeka/lub malo narzeka ze nie gra duzo.jezeli utrzyma forme jestem jak najbardziej na tak.jestem pewien ze niektorym przeszkadza tylko i wylacznie wiek Emersona.chyba ze zarzad bedzie chcial spowrotem Gourcuffa to jeden pomocnik bedzie musial odejsc i wtedy Emerson chyba nie dostanie nowego kontraktu.podusmowujac jezeli nie sprowadzamy spowrotem Yoanna a Emerosn trzyma poziom to go zostawic bo po co tracic kase na zmiennika skoro sie go ma..ale jezeli wroci Francuz to nie ma sensu miec tylu pomocnikow w skladzie

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2008, 9:06

McSuchy pisze:Ten mecz nie był pierwszy dobrym w jego wykonaniu
Drugim :?: (nie pamiętam czy z Zurychem grał, w lidze gra ogony, raz zagrał 18 min.) Naprawdę z takim holenderskim zespołem to chyba nawet młody Urugwajczyk by sobie poradził, skoro nawet Gattuso mijał rywali jak tyczki. Mimo, że mecz był prowadzony w tragicznym tempie to i tak denerwowało mnie, szczególnie, to jego przytrzymywanie piłki.
Mates pisze:przyda nam sie bardzo taki zawodnik- świetny zmiennik.
Wręcz zaje*****.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 25 paź 2008, 10:12

Rezus pisze:Drugim :?:
Dokładnie czwartym ( w tylu miał tak naprawdę okazję zagrać więcej minut), w pozostałych mimo że grał same końcówki także jakiś jego błędów sobie nie przypominam. Może mnie oświecisz?
Rezus pisze: Naprawdę z takim holenderskim zespołem to chyba nawet młody Urugwajczyk by sobie poradził, skoro nawet Gattuso mijał rywali jak tyczki.
Śmiem wątpić.
Rezus pisze: Mimo, że mecz był prowadzony w tragicznym tempie to i tak denerwowało mnie, szczególnie, to jego przytrzymywanie piłki.
Emerson robił to co do niego należało- zapewnił nam spokój i pewność w środku pola, miał kilka świetnych przechwytów i trudno wypomnieć mu jakiś poważniejszy błąd. Wymagasz więcej od zmiennika?

Jak dotychczas nie przedstawiłeś żadnego konkretnego zarzutu przeciwko grze Emersona w tym sezonie. Brazylijczyk w meczach w których grał (czy to ławki czy od początku) prezentował się pewnie i solidnie, robił to co do niego należało i prawdę mówiąc ciężko mi zrozumieć twoją niechęć do jego występów. Powiedz mi czego od niego oczekujesz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”