Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 472

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 paź 2008, 10:29

Wiem że dobrze o tym wiecie, że zanosi się na to że Arsenal zdominuje piłkę w Europie i na wyspach w najbliższym czasie, dlatego póki można wytykać ten brak trofeów czynicie to przy każdej możliwej okazji. Jest to też pewnie pokłosie tego, że wasze ukochane drużyny tak często grają zwykłą padlinę.
cytat roku :roftl3: :rotfl2:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 paź 2008, 10:32

Hahaha :rydzyk: Brawa za inwencję twórczą :lol:

a może przestaniecie śmietnik robić ? // fieldy

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 paź 2008, 12:59

Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem (czego uczą w szkole podstawowej), to byś doczytał się, że twoje kompleksy wynikają z ksenofobii, którą masz w charakterze, a nie z tego że jesteś fanem tego czy innego klubu redziku. :)

Jasne i oczywiste jest, że nikt nie czuje strachu przed takim Fulham'em, i nikt nie wytyka na jego forum, że ktoś tam sędziował na jego korzyść. Ludzka zazdrość o to, że ktoś coś robi lepiej nie zna granic. Zazdrość i strach dają takie efekty jakie teraz widzimy w tym temacie. Ale to już sfera psychologii - jak pójdziecie na odpowiednie studia to się może dowiecie.

Przecież macie więcej trofeów, więcej wychowanków w składach. Więc po co ta napinka o karny z kapelusza, o Cesca, skoro niby wszystko u was jest lepsze?
Jakoś trzeba to tłumaczyć - To jest zwykły strach i zazdrość, przed przyszłością :)

Ja się cieszę, że grę Arsenalu z taką regularnością oglądają kibice innych drużyn :)

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 17:08

Po co się kłócić? I tak wszystko zweryfikuje boisko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 paź 2008, 18:23

Podstawowa sprawa jest fakt, ze nim Arsenal cokolwiek zdominuje to zostanie, że tak powiem oskubany z najwiekszych gwiazd. Znowu Arsene bedzie szukal w szkolce Aresnalu kolejnych mega utalentowanych wychowankow skoro znalaz Cesca to zapewne wynajdzie szybko Meride.
Inna sprawa, że Arsenal gra fajna pilke i to nie podlega zadnej dyskusji, ale czy najlepsza, moze w Premiership, takie techniczne granie robi wrazenie wsrod Anglikow, ale nie w Europie. Arsenal nei jest ewenementem i nie prezentuje niczego takiego co ja jako kibic Barcelony moglbym mu zazdroscic. Jakos nigdy nie potrafilem postawic chocby znaku równosci pomiedzy Cesciem a Xavim czy Ineista, teraz nawet mi to przez glowe nie przechodzi.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 18:34

Jarzinho pisze:Jakos nigdy nie potrafilem postawic chocby znaku równosci pomiedzy Cesciem a Xavim czy Ineista, teraz nawet mi to przez glowe nie przechodzi.
Do czasu, gdy Cesc nie przejdzie do Barcy :lol:
Dla mnie Fabregas jest lepszy i od Xaviego i Iniesty. Kwestia gustu.
Jarzinho pisze:Arsenal nei jest ewenementem i nie prezentuje niczego takiego co ja jako kibic Barcelony moglbym mu zazdroscic.
Barcelona też w sobie nie ma niczego, co ją wyróżnia.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 paź 2008, 18:36

Pubus wez sobie juz odpusc, bo twoje posty robia jedynie smietnik z forum i moja psychika bardzo cierpi.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 18:59

mistyk pisze:Pubus wez sobie juz odpusc, bo twoje posty robia jedynie smietnik z forum i moja psychika bardzo cierpi.
Tak. Wy swoje zdanie na temat Arsenalu wyrażać możecie, ja swojego nt. Barcy już nie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 19:10

Znowu Arsene bedzie szukal w szkolce Aresnalu kolejnych mega utalentowanych wychowankow skoro znalaz Cesca to zapewne wynajdzie szybko Meride.
wynalezienie najlepzego gracza juniorskich druzyn rep hiszpanii to zaiste wielki wyczyn :lol:
Dla mnie Fabregas jest lepszy i od Xaviego i Iniesty.
w czym objawia sie ta lepszosc?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 20:04

rkoeman pisze:w czym objawia sie ta lepszosc?
W podaniach. Ani Xavi ani Iniesta nie potrafią tak precyzyjnie, w tempo podać, jak czyni to Fabregas. Pod tym względem to chyba najlepszy piłkarz świata.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 paź 2008, 20:15

PubuśBubuś pisze:
rkoeman pisze:w czym objawia sie ta lepszosc?
W podaniach. Ani Xavi ani Iniesta nie potrafią tak precyzyjnie, w tempo podać, jak czyni to Fabregas. Pod tym względem to chyba najlepszy piłkarz świata.
To teraz padłem :jupi:
Skoro Xavi nie umie w tempo podać to chyba faktycznie nie znasz się na La Liga, Hiszpańskiej piłce i obecnej formie Hernandeza... bo póki co jest taka, że jest to najważniejszy gracz Barcy ;] Dalsza dyskusja nie ma sensu... zero obiektywizmu... zasada taka, że 'co moje to lepsze i już, a wy się nie znacie'.
Swoją drogą Pubuś to dziwne, że tak sporo osób dostrzega, że pleciesz bzdury... jak myślisz, coś w tym jest ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 20:32

tak? bardzo ciekawe. xavi ma juz w tym sezonie 9 asyst w 12 meczach. do tego przez cala kariere ma skutecznosc podan 92% czyli najlepsze ze wszystkich obecnie grajacych pilkarzy. srednio przy pilce w kazdym meczu jest 93 razy. a ma mecze w ktorych wykonuje grubo ponad 100 podan. w odbiorze jest duzo lepszy i od 6 sezonow ma najwiecej odebranych tak zwanych 'bezpanskich pilek' w lidze oraz ma srednio 5 odbiorow na mecz (przez cala swoja kariere). w przeciwienstwie do cesca umie grac miedzy liniami obrony i pomocy i regulowac tempo gry. srednio w kazdym meczu ma 4 podania kluczowe (w calej stwojej karierze).

inieste tez ci podliczyc? chetnie. tylko ty najpierw wytlumaczysz w czym objawiaja sie te lepsze podania cesca :boruta:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 paź 2008, 20:41

Ja tam Pubusia krytykowac nie zamierzam. Ma swój pogląd na poszczególnych piłkarzy i swój punkt widzenia.

Sam jednak kiedyś palnelem kompletną bzdurę, na tamet wyższości Cesca nad Xavim, za co zostałem opieprzony i słusznie.

Krytykowałem starszego z Hiszpanów i jak na złośc zagrał REWELACYJNE ME, a fason trzyma do dziś.

Moim zdaniem Cesc jak narazie może się uczyc od gracze Blaugrany, niemniej jednak jest o dużo młodszy i może byc lepszy od reprezentacyjnego kolegi. Co więcej jest to gracz bardzo perspektywiczny i wszystko wskazuje, że zrobi furrorę.

Co do kradzieży piłkarzy, bo tutaj Pan koeman płacze dniami i nocami. Cesc nigdy nie rozwinąłby się tak pod okiem Rijkaarda jak w Połnocnym Londynie 8)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 paź 2008, 20:55

Hanni pisze:Co do kradzieży piłkarzy, bo tutaj Pan koeman płacze dniami i nocami. Cesc nigdy nie rozwinąłby się tak pod okiem Rijkaarda jak w Połnocnym Londynie 8)
Gdybanie, nie wiadomo nie zawsze "dobry" trener będzie miał wpływ na eksplozję talentu piłkarza.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 20:56

Sammyy pisze:Skoro Xavi nie umie w tempo podać
Czytanie ze zrozumieniem się kłania :? Nie powiedziałem, że nie potrafi, tylko że w tym aspekcie jest od Fabregasa słabszy.
Sammyy pisze:Swoją drogą Pubuś to dziwne, że tak sporo osób dostrzega, że pleciesz bzdury... jak myślisz, coś w tym jest ?
Myślę, że nie.
rkoeman pisze:do tego przez cala kariere ma skutecznosc podan 92%
A ile z tych podań była grana do gracza, który stał obok niepilnowany. Tu nie chodzi o statystyki. Widzę, że chcecie mi wmówić, którego gra bardziej mi się podoba. Skoro wam tak zależy, to próbujcie. A nóż się uda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”