Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 475

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2008, 21:11

fieldy pisze:Roża, jak mógł do ciebie kierować jak ty już w ogóle sie nie udzielasz ?
Można odnieść wrażenie, że napisał poprzedniego posta w odzewie na moją prośbę (również z poprzedniej strony) :wink: . A co do udzielania się- no niestety, ale to już nie te czasy :P . Znalazło się kilka o wiele ciekawszych zajęć, choć na forum staram się dość często zaglądać :] .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 paź 2008, 21:27

Hanni pisze:Pójdzie Wtedy gdy się do końca wyeksploatuje. Tak jak to było z Henrym czy Saszą. Oddaliśmy Wam dwie zużyte armaty, za sporą kasę W zamian mamy 2 o klase lepszych w tym momencie piłkarzy.
Sporą kase, jak dla kogo, Wenger mial pdobono po 80 czy 70 mln, a sprzedał go za mniej niz Charlton Benta. Hleb takze nie kosztowal kokosów, a nie jest gosciem, ktory napewno jest zuzyty.

Co do tego Xaviego i Cesca, nie myslałem, że cos takiego z tego sie urodzi. osobiscie nawet nei chodzilo mi, że to sa podobni pilarze, zeby ich porownac, czy uznac kto jest lpeszy. Xavi do niedawna jeszcze grał w cieniu Deco i wtedy był możgiem Barcy, teraz jest jej prawdziwym liderem. Sam mialem wątpliwości, co do tego jak bedzie sobie radzil, ale to co pokazuje w tm roku to jest masakra. Ma genialne podanie, ktore prezntuje w barcelonie i reprezentacji.

Do do kradzieży, jasne, ze kibic Arsenalu tego tak nie nazwie, bo i dlaczego, prawo na Wyspach na to pozwala. Gdyby było inaczej nigdy pewnie kibice Arsenalu nie widizeliby Cesca w koszulce Kanonierów. Takze jestem daleki od zdaniea, że pozostanie Gabregasa w Barcelonie moglo niekorzystnie wplynac na jego rozwij, bo w arsenalu dostał szybko szanse. Ryj jak i teraz Pep daja szanse zawodnikom niezaleznie od wieku. Nie widze wtym momencie zadnej stycznosci z Flaminim, gosciem, ktoremu konczl sie kontrakt.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 28 paź 2008, 21:56

fieldy pisze:Denilson już jest zdrowy i ja się obawiam, że Wenger wystawi jego zamiast Songa.
Prawdopodobnie tak będzie, choć Wenger nie lubi wystawiać zawodnika, który dopiero co wrócił po kontuzji.
fieldy pisze:Ja bym jednak był ostrożniejszy. Oczywiście wygrana byłaby kapitalna, najlepiej 3, 4:0 coby zmazać plamę z CC, choć tam oczywiście graliśmy rezerwami ... ale jednak.
Nie mam na myśli tutaj zmiany trenera, bo on sam nic jeszcze nie zmienił, najwyżej gracze bardziej się starają. Oni mogą przegrywać, mogą dawać dupy, ale ciągle mają świetnych graczy. To nie koniecznie musi być łatwy mecz ... to są derby. Będzie cholernie ciężko.
Dobrze, że ten mecz gramy u siebie, bo Spurs, na własnym terenie, niesione dopingiem, byłoby groźniejsze. Wydaje mi się, że to właśnie przewaga własnego boiska może się okazać w tym meczu kluczowa. Podobnie jak Ty, obawiam się zaangażowania graczy Tottenhamu. Przed nowym menagerem każdy będzie chciał się wykazać. Ciężki mecz się zapowiada.
fieldy pisze:to są największe derby Londynu i żaden wynik nie może zdziwić, nawet jak Spurs są w kryzysie.
Mnie osobiście wynik 100:0 dla którejś ze stron zdziwiłby mocno.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 paź 2008, 21:11

Arsenal: Almunia, Sagna, Silvestre, Gallas, Clichy, Walcott, Fàbregas, Denílson, Nasri, Van Persie, Adebayor.
Jednal Denilson od pierwszych minut. Zobaczymy, może Wenger ma nosa?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2008, 21:53

W meczu z Hull Geovanni uderzył nie do obrony, dziś Bentley strzela kapitalnie z bardzo daleka. Almunia powinien to wybronić, choć strzał kapitalny. Szkoda, bo miał ją już na ręce :|
Po stracie gola ruszyliśmy do przodu, szkoda że od początku tak nie grali. Nie wygląda to jakoś znakomicie. Wiele strzałów blokowanych, Robin i Walcott bardzo aktywni, Ade troche mniej. Cieszy bramka Silvestre'a - w końcu do właściwej siatki trafił :D

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 paź 2008, 21:57

Silvestre nie mógł sobie wybrać lepszego momentu na zdobycie pierwszej bramki. Tyle dobrego.
Znowu chcemy z piłką wejść do bramki. Ciśniemy, ciśniemy, a oni nam zabierają piłkę, bo w polu karnym jest ich kupa. Szlag człowieka trafia :?
Fatalnie bite rzuty rożne. Ani Fabregas, ani Denilson(?) nie powinni się za to zabierać. Niskie piłky bez problemu wybijane przez obrońców.
Fatalny występ Almunii. Niepewny. Już nawet nie wspominając o bramce. Częste niepewne piąstkowania.

Jak tego meczu nie wygramy, to możemy się pożegnać z Mistrzostwem. Takie mecze trzeba wygrywać. Ciśniemy ostro, a tamci walną klopsa, i musimy gonić wynik. Przyzwyczailiśmy się już chyba do odrabiania strat :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2008, 21:57

Pierwsza połowa można powiedzieć że dobra w wykonaniu.
Imponuje mi dzisiaj Walcott - podobają mi się jego ataki. Szkoda, że nie miał okazji trafić. :( mam nadzieję, że postrzela trochę w drugiej połowie. :)
Bardzo ładna główka Silvestre'a, świetnie wszedł, bramkarz trochę też zwalił (walnął swojego w głowę :lol:) ale fenomalnie Silvestre wszedł i strzelił. Brawo! :)

Złe wieści z Hull City - Chelsea prowadzi tam 2-0. :/
Niestety, trzy punkty nie dadzą nam w takim wypadku drugiego miejsca, ale trzecie też dobre. :)

Oczywiście zakładając, że to my zdobędziemy 3 punkty. :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2008, 22:08

krótko i na temat - coraz bardziej podoba mi się nasza francuska obrona :D

Robin 2 asysty

Obie bramki po stałych fragmentach :o

k***, co za mecz

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 paź 2008, 22:36

Znowu odrabiamy. Bałem się tego meczu, początek potwierdził obawy, ale w końcu chłopcy ruszyli. Piękne spotkania, piękne bramki. Taki Arsenal chcemy oglądać 8)

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 paź 2008, 22:56

Zamiast uspokoić grę, my pięknie tracimy. Szlag mnie trafi. Pewne 3 pkt zaprzepaszczone.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2008, 22:59

jasna cholera.

Jenas to zawsze nam musi bramkę strzelić. 2 z 4 na konto Almunii niestety. Przy 3 pech, Clichy się potknął.
Ade wyracował 2 gole, Robin miał udzial przy wszystkich. Znakomity mecz jeśli chodzi o dramaturgię, szkoda ze bez happy endu.
Rywale uciekają.
A ostrzegałem, że to będzie ciężki mecz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 paź 2008, 22:59

fieldy pisze:krótko i na temat - coraz bardziej podoba mi się nasza francuska obrona :D
Mi towniez, 4 bramki stracone :D

Rzeczywiscie ciekawy mecz, dobrze ze nie wylaczylem go, gdy bylo 4:2.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2008, 22:59

*****!

Jak można stracić 3 pkt ? Co to, Arsenal, czy reprezentacja Polski?

Wydaje mi się, że w sobotę zobaczymy Fabiańskiego w bramce... Almunia zawalił 2 bramki dzisiaj...
Clichy ostatnią..

Napisze więcej jak się uspokoję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2008, 23:00

mistyk pisze:Mi towniez, 4 bramki stracone
Co ty pieprzysz. 2 pierwsze bramki - wina Almunii i tylko jego. Przy 3 Clichy się potknął i kapitalny strzał Jenasa, a na końcu - strzał z dystansu w słupek i dobitka ...

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 29 paź 2008, 23:03

PubuśBubuś pisze:Zamiast uspokoić grę, my pięknie tracimy. Szlag mnie trafi. Pewne 3 pkt zaprzepaszczone.
No i co misiaczku...Mecz z Boltonem to "wypadek przy pracy" i mial byc powrot do "normalnosci",a tu zonk !!! :mrgreen: :mrgreen: Cieszy mnie niezmiernie ten wynik,bo za te glupie dowcipy o Tottenhamie utarto ci noska. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”