AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 527

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 02 lis 2008, 23:33

gola nieprawidłowy [']
karny tez niesłuszny ['] http://www.d1g.com/video/show/?id=2419491
czerwo tym bardziej [']

wogole dziwi mnie nota sedziego, ktory zostal bardzo wysoko oceniony. pewnie tez przez przypadek.

ciesza trzy punkty, cieszy lider.
wypada pochwalic napoli za ambitna walke do konca, wypada pochwalic lavezziego !!

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 02 lis 2008, 23:54

Jako że bardzo porządna dawka alkoholu buzuje obecnie w mych żyłach ograniczę się do krótkiego i zwięzłego komentarza. Od kilku spotkań nie gramy jakiejś porywającej piłki, a mimo tego mamy pierwsze miejsce w tabeli. Jak dla mnie "bydzie" :] Napoli dzisiaj zagrało dobre spotkanie, nie dało nam za dużo miejsca do manewru (może dopiero w drugiej części drugiej połowy coś się ożywiło w naszej ofensywie), ale jak to mamy miejsce w zwyczaju ostatnio udało nam się przechylić szalę na swoją stronę. Nie ma co rozwodzić się nad stylem w jakim to osiągnęliśmy, pierwsze miejsce w Serie A to jednak pierwsze miejsce i przypadkiem się go nie obejmuje :] Tak sobie właśnie analizuję (co proszę docenić sprawia mi niemałą trudność) i wychodzi że od meczu z Genoa straciliśmy 3 gole w lidze. Jakby nie patrzeć to kapitalny wynik, biorąc pod uwagę nasze problemy w defensywie. Wynika z tego że nasza gra w defensywie wcale nie jest tak tragiczna jak niektórzy to przedstawiają, można wręcz rzec że jest więcej niż dobra. Jakże inaczej wygląda teraz nasza sytuacja w stosunku do poprzedniego sezonu, trzeba trzymać tak dalej. A teraz wybaczcie ale spocznę nabożnie w mym łożu aby rano w spokoju odczuć, odpowiedniego do ilości wypitego alkoholu kaca....

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2008, 0:04

McSuchy pisze:nasza gra w defensywie wcale nie jest tak tragiczna jak niektórzy to przedstawiają, można wręcz rzec że jest więcej niż dobra.
Wybacz, ale to w większej części szczęście, nie umiejętności. Mecze ze Sieną, a przede wszystkim z Atalantą, czy wcześniej Sampdorią, pokazują, że Bonera na środku obrony to w tym sezonie amator, bramkarz ma więcej szczęścia, niż rozumu, Maldini gra znów jak za starych czasów, tzn. jak 15 latek, Kaladze z Nestą się leczą, a Senderos to w ogóle zagadka.
Ostatnia gra w obronie woła o pomstę do nieba, ale właśnie przez to, że graliśmy ze Sieną, Atalantą czy Sampą (a więc zespołami dobrymi inaczej), utrzymujemy czyste konto dość często - w meczu z Interem, Udinese, czy nawet Juventusem, gdzie grają piłkarze, którym na 10 okazji choć jedna wpada do bramki, byłoby już inaczej - a tak mamy po prostu MNÓSTWO szczęścia.
Bardzo chętnie pochwaliłbym naszych defensorów za ostatnie wyczyny, ale wspominając wyczyny indywidualne Bonery czy Maldiniego ostatnimi czasu można tylko przeklinać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lis 2008, 0:21

Bez szczescia ani rusz :) Dzieki niemu nawet niepewne interwencje Abbiatiego - wczoraj naliczylem dwie - nie przeszkadzaja nam w odnoszeniu kolejnych zwyciestw.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 lis 2008, 8:08

Szczęście, nieszczęście. W obronie pracuje też 2 linia, a jak wiadomo z tą nie ma obecnie żadnych problemów. Trochę denerwujące robi się wypluwanie piłek a także piąstkowanie, gdy raczej można złapać, przez Abbiatiego. Kaładze wraca, na dniach ma być Nesta więc nie będzie tak źle.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 03 lis 2008, 9:14

Tylko że wszelkie błędy naszych defensorów nie przekładają się na stracone gole. Może to faktycznie szczęście, może jednak nie. Kac mnie męczy więc w dłuższe dysputy wdawać się nie będę, faktem jest że mamy najmniej straconych goli w lidze (tyle samo co Inter i Juve jeżeli dobrze pamiętam). Dlatego nawet jeżeli mamy grać tak "żałośnie" i "amatorsko" w obronie i tracić tylko tyle goli to mnie to za bardzo nie przeszkadza (ba nawet taka sytuacja mi odpowiada- daje nadzieję na jeszcze lepszą grę defensywy w przyszłości), niezależnie czy zawdzięczamy to szczęściu, wsparciu drugiej linii czy nawet boskiej interwencji (Boga niech sobie każdy wybierze jakiego lubi). Amen.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2008, 12:22

co do defensywy to nie zapominajcie że przed wami w tej rundzie jeszczę większość najtrudniejszych meczy (mówie o tych 5 meczach w 6 ostatnich kolejkach gdzie będziecie grali z Palermo na wyjeździe, JUVE, Udinese, Romą i Fiorentiną). To dopiero będzie dla was sprawdzian obrony bo do tej pory graliście głównie z zespołami, które są na tyle słabe że nawet nie myślą o atakowaniu (Bologna,Samdoria, Cagliari, Atalanta, Siena), lub które dość szybko o atakowaniu mogły zapomnieć (Napoli).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2008, 12:40

Napoli nikt atakować nie zabraniał do 44 minuty.
Interowi też nie.
Tyle że w pierwszym meczu Napoli grało po prostu słabo przez cały mecz (śmiać mi się chce czytając komentarze ludzi, którzy twierdzą, że zasługiwali na remis :lol: ), a w meczu z Interem zagraliśmy po prostu świetnie.
Reszta to faktycznie mecze z ogórkami, które trzeba było wygrać z czystym kontem, a przecież nawet wtedy rywale mieli wiele więcej okazji, niż mieć powinni.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2008, 13:27

Owszem z Interm zagraliście bardzo dobrze, podobnie jak z Lazio, ale to tylko 2 mecze z lepszymi rywalami i na ich podstawie nie da się powiedzieć że obrona Milanu jest mocna.Przykładowo JUVE, który był w kolosalnym kryzysie, grał z wieloma dużo trudniejszymi rywalami i był w wielu meczach bez Buffona, Chielliniego czy Legro czyli naszych 3 najlepszych defensorów też stracił 7 goli... Więc na tym tle na mnie jakoś poczynania waszej defensywy nie robią większego wrażenia i chyba nie ma czym się podniecać za bardzo.
Prawda jest taka że na chwilę obecną nie ma w Serie A takich defensyw jak kilka lat temu, gdy w JUVE byli Canna, Thuram, Zambro i Chiellini czy w Milanie Maldini, Stam, Nesta, Cafu, Costacurta... Wszyskim drużynom daleko do prawdziwych potęg w obronie i ja o liniach obronnych Milanu, JUVE czy Interu mogę powiedzieć że są solidne i tyle...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 lis 2008, 13:56

(L)oczkerson pisze:nie ma w Serie A takich defensyw jak kilka lat temu, gdy w JUVE byli Canna, Thuram, Zambro i Chiellini czy w Milanie Maldini, Stam, Nesta, Cafu, Costacurta...
Kielona raczej w tym gronie nie powinieneś wymieniać, bo gdy w/w zawodnicy święcili triumfy, on potykał się o własne nogi w meczu z Bayernem.
:wink:

W tamtym Juve Kielon nie był ważnym ogniwem, był tylko statystą.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 14:37 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2008, 14:27

pisałem ogólnie jako o formacji ta z Canną, Thuramem, Zambro i właśnie Chiellinim była fenomenalna.
A meczu z Bayermen to mi nie przypominaj :x

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 lis 2008, 22:43

Straaasznie nudny mecz, nie chce mi się opisywać poszczególnych zawodników, no Dida raz fajnie wyłapał. Pod koniec meczu przysypiałem i nawet nie wierzyłem w bramkę aż tu nagle Ronaldinho się popisał i tak jak w przypadku ostatnich spotkań Milan nie zachwyca ale wygrywa.
Jakiś czas temu na forum Milanu, jak dobrze pamiętam, ktoś napisał "stary Sheva mocno śpi", żal oglądać gościa, który kiedyś tak wymiatał :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lis 2008, 22:50

Po żenującym meczu wygrywamy 1:0.
Na początek o sędzim - dziś był fatalny. Nie zauważył ewidentnego karnego dla Bragi, kilka wolnych i kartek po faulach na nas też minęło bez echa.
Braga dziś była lepsza od Milanu - zagraliśmy bez pomysłu, trójką napastników, z których żaden nie wiedział, co ma robić na boisku. Sheva strzelał z każdej odległości, Pato kiwał się wszędzie i nic z tego nie wychodziło, a Pippo nie dostawał piłek. Poza nimi należy wyróżnić Antoniniego - za ambicję i świetne podłączanie się do akcji (o jego dośrodkowaniach można powiedzieć jedno - Serginho wiecznie żywy) i Senderosa - za spieprzenie dosłownie wszystkiego, co mógł. Zaliczył żenujący debiut, ale dziś mu można jeszcze wybaczyć, bo to w końcu pierwszy występ po dłuuuugiej przerwie. Dida też nieźle zagrał, wyłapał co było do wyłapania, a jedna interwencja w 1 połowie była naprawdę na światowym poziomie. Emerson zagrał kolejne naprawdę dobre spotkanie - dziwię się, że zdjął Carlo jego, a nie Flaminiego czy Gattuso, którzy od Brazylijczyka dziś byli słabsi.
Nie wierzyłem w bramkę dla nas, bo się zwyczajnie nam nie należała - na szczęście Ronaldinho "zrobił różnicę" i fantastycznie przymierzył, aż przecierałem oczy ze zdumienia. Powoli odradza się Roni z najlepszych czasów, będzie miał Milan jeszcze z niego pociechę.
Ancelotti znów poszedł w skrajność - moim zdaniem najciekawszy Milan to ten z dwójką napastników - ale Carlo jak na złość wystawia jednego albo trzech. :wink: Dziś Sheva, Pato i Pippo pokazali solidarnie, że każdy z nich gra w takim ustawieniu żenująco. Mecz się zaczął, gdy wszedł Seedorf z Ronaldinho i miał kto im podawać.
Na koniec - to, że zachowaliśmy czyste konto, jest zasługą tylko bardzo dobrego dziś Didy. Kaladze większych błędów nie popełnił, ale kilka razy mógł się zachować o wiele lepiej, Antonini i Jankulovski w obronie nie są idealni, a Senderos - żenujący. Braga spokojnie mogła nam strzelić dwa gole z akcji + powinna była mieć rzut karny.
Liczą się trzy punkty, prawie pewny awans i jeszcze jeden mecz u siebie w ostatniej kolejce.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 lis 2008, 22:55

Wilmore pisze:Na koniec - to, że zachowaliśmy czyste konto, jest zasługą tylko bardzo dobrego dziś Didy.
Także przez to, że gramy z ogórkami, co tu dużo mówić klasowych przeciwników nie mamy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lis 2008, 23:31

To, że graliśmy z ogórkami, tylko zaczernia obraz - bo przecież te ogórki miały w każdym meczu przynajmniej dwie stuprocentowe sytuacje, które zmarnowały z gracją Gilardino.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”