LM Grupa C (Barcelona, Sporting, Szachatr, Basel)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awans uzyskają

Barcelona i Sporting
10
56%
Barcelona i Szachtar
7
39%
Barcelona i Basel
0
Brak głosów
Sporting i Szachtar
0
Brak głosów
Sporting i Basel
0
Brak głosów
Szachtar i Basel
1
6%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

LM Grupa C (Barcelona, Sporting, Szachatr, Basel)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 wrz 2008, 15:19

Bardzo ciekawa, ale zarazem najsłabsza grupa teogorcznej LM. Zdecydowanym faworytem jest naturalnie Barcelona. Pozostałe ekipy to taczej poziom Pucharu UEFA aniżeli Ligi msitrzów. Jak dla mnie drugim obok Blaugany klub, który wyjdzie z grupy będzie Szachtar. Ciekawy skład, zlepek obcokrajowców oraz obeznanie z tymi rozgrywkami sprawiają, że stawiam na nich. Sporting będzie głównym rywalem, ale to już nie to samo co chociażby w 2005 roku. Basel po pierwszej porażce postawił się pod ścianą i daję im marne szanse nawet na trzecie miejsce.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: LM Grupa C (Barcelona, Sporting, Szachatr, Basel)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 wrz 2008, 23:43

Że wyjdzie Barca - chocby nie wiem jak grała - wiemy wszyscy. A oprócz niej do dalszej fazy rozgrywek pewnie powinien awansować Szachtar, w którym świetnie grają Brazylijczycy z Jadsonem i Brandao na czele. A jest jeszcze znakomity doświadczony Srna.

P.S. Szkoda, że Lucescu nie gra w Fantasy Champions League

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 wrz 2008, 10:05

Szachtar nigdy nie wyszedł z grupy LM więc historia i statystyki są przeciwko nim :lol: chociaż rok temu byli o włos od awansu (w grupie z Celticiem i Milanem) może w końcu im się uda :wink: Sporting na Camp Nou nie zaszalał ale raczej to było wynikiem dobrej i skutecznej gry Barcy 8) . Tak czy inaczej o drugie miejsce stoczą boj Sporting i Szachtar.
A bramkarz Basel to chyba gwiazdą Fantasy Champions League nie zostanie :lol:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 02 paź 2008, 9:45

Tym razem trener Ukraińców najeżdża na Katalończyków:)Bo niby nie fair play się zachowali podczas wyrównującego na 1:1:P
Co każdy następny mecz Barcy śmiechu mam co nie miara;p Piszą takie rzeczy że głowa mała.To że z Espanyolem sędzia grał aż Barca nie wygra,teraz sytuacja z Szachtarem;p

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 paź 2008, 11:41

Mecz oglądałem w takim stanie, że niewiele szczegółów pamiętam, ale zwrócić należy uwagę na to, że zespół po raz kolejny potrafi przechylić szale zwycięstwa na swoją korzyść grając do końca. Takiego odwracania losów spotkań niekiedy brakowało w ubiegłym sezonie. No i Messi robi różnicę.

Na zdecydowany minus postawa obrony w tym sezonie. W każdym meczu coś tracimy.

Bardzo dobrze, że udało nam się wygrać najtrudniejszy wyjazd w grupie. Teraz jeszcze dwa zwycięstwa nad Basel i jesteśmy w kolejnej rundzie.

Jak obejrzę jeszcze raz mecz to może napiszę więcej.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 paź 2008, 12:07

Ja za to pamietam, ze nie bardzo wychodzi nam gra systemem 4-4-2 i jego pochodnymi. Wychodzi po prostu na to, ze nie mamy do takiego systemu odpowiednich pilkarzy. Niby system ten jest bardziej "bezpieczny", wszak ja juz wole ogladac nas w 4-3-3.

Leo rzeczywiscie robi roznice, dobrta zmiane dal tez Bojan. Guardiola pieniadze za kolacje na stol :D

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 22 paź 2008, 21:40

zacznijmy moze od:
Alves :o
skasowal mnie tym podaniem jak stary dobry Ronaldinho :)
odnosnie kasowania to szkoda ze Bojan skasowal te 2 setki :? chlopak gra dobrze, strezlil ladna bramke, widac ze chce pokazac Guardioli ze ten powienien na niego czesciej stawiac, szybko strzelone bramki i juz mamy po meczu a szkoda. Bardzo dobrze gra dzis Messi ta przerwa na dobre mu wyszla, Toure tez bezblednie. Basel jezeli stwarza zagrozenie to tylko po rzutach roznych bo nasi obroncy w tamtych rejonach graja nieco chaotycznie. Mam nadzieje ze jeszcze cos wbijemy.
VeB

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 paź 2008, 10:19

Cieszy mnie zarowno wynik jak i styl w jakim wczoraj wygralismy. Messi i Xavi po raz kolejny pokazali dlaczego sa dla nas w tym sezonie kluczowi.

Jako jedyna druzyna w Europie mamy komplet punktow po 3 spotkaniach. Warto tez wspomniec, ze wszystkie piec bramek strzelili wczoraj wychowankowie. Gdyby nie bramka Xaviego to mielibysmy chyba "najmlodsze" 4 bramki strzelone w jednym meczu :jupi: Asysta Alvesa tez niczego sobie :p

Morale rosnie, 8 chyba zwyciestwo z rzedu, jest dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2008, 11:58

Urządziliśmy sobie trening w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Spodziewałem się łatwego zwycięstwa, ale nie aż tak łatwego. Te pięć bramek to najniższy wymiar kary. Można było dobić do 10 nawet, ale nie było takiej potrzeby. Nie ma w sumie szczególnie o czym pisać jeśli chodzi o przebieg meczu. Jeśli chodzi o sprawy bardziej ogólne to Busquets robi furorę. Obecnie gra lepiej od Keity i Toure razem wziętych.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 paź 2008, 22:50

granie z barcelona obrona strefowa jezeli sie tego nie umie konczy sie zawsze zle

szkoda ze sedzia bal sie dobicia gospodarza i nie dal 2 czerwonych kartek i karnego

busquets gra tak ze jestem w szoku

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2008, 20:27

Valdés - Puyol, Márquez, Pique, Sylvinho - Victor Sanchez, Sergio Busquets, Iniesta - Bojan, Henry, Hleb

Alves, Xavi, Messi, Eto'o (z tych najważniejszych) poza składem. To chyba można nazwać rezerwowym składem :wink:

Cieszy Hleb w wyjściowej jedenastce. Szkoda, że nie ma Caceresa bo pooglądałbym go dłużej. Kiedy ma grać jak nie w takich meczach? Poza tym liczę, że w drugiej połowie zagra Pedro.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 lis 2008, 20:43

Mentor pisze:Valdés - Puyol, Márquez, Pique, Sylvinho - Victor Sanchez, Sergio Busquets, Iniesta - Bojan, Henry, Hleb

Alves, Xavi, Messi, Eto'o (z tych najważniejszych) poza składem. To chyba można nazwać rezerwowym składem :wink:

Cieszy Hleb w wyjściowej jedenastce. Szkoda, że nie ma Caceresa bo pooglądałbym go dłużej. Kiedy ma grać jak nie w takich meczach? Poza tym liczę, że w drugiej połowie zagra Pedro.
Macie ekstra rezerwowy skład :lol:

W sumie mając na uwadze poprzedni wynuk oraz zdobycz punktową Barcy w poprzednich meczach stawiam lajtowe zwycięstwo 2-0 ewentualnie 3-0, bo po co się przmęczać co nie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2008, 21:34

Pierwsza połowa strasznie słaba. Ja rozumiem, że nie ma sensu się przemęczać, ale bez przesady. Niech im Pep coś powie w przerwie albo wpuści kogoś kto dawno nie grał (Gudi albo mój faworyt - Pedro :P ) i powinno być lepiej. Póki co nuda.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2008, 22:40

:lol2:

Żenada po całości :] Dobrze, że nie postawiłem większych pieniędzy. Nie wiem co było dzisiaj gorsze - gra czy wynik? Na dodatek Iniesty kontuzjowany i pierwsze prognozy mówią o 6 tygodniach [*]

Jeżeli mam szukać pozytywów to odpoczynek dla kluczowych piłkarzy, którzy grali tylko 30 minut albo mniej oraz przerwanie passy = zdjęcie niepotrzebnej presji pobicia rekordu Mistera. No i w sumie dobrze, że taki słaby mecz przydarzył nam się akurat w LM gdzie sytuacja w grupie jest jasna. Mecze ligowe póki co są ważniejsze.

Na razie tyle bo muszę ochłonąć. Niby nic się nie stało a jednak zdenerwowałem się bo tak słabo zagrać z tak słabą drużyną na własnym boisku aż nie wypada.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 lis 2008, 23:38

Ze tez akurat musieli tak slabo zagrac, kiedy dane mi bylo zasiasc na trybunach :roll:

Publicznosc srednio dopisala, ale w sumie nie ma sie co dziwic, bilety drogie, wieczorem chlodno, a przeciwnik slaby.

Wracajac do meczu to do czasu zmian to czulem sie troche... dziwnie. Niczego nie gralismy, ze tak powiem. Dopiero po zmianach cos sie ruszylo, ale w zasadzie wygladalo to tak, ze podajmy do Messiego albo Xaviego to oni cos wymysla. Etoºo przez pierwsze 10 minut jak gral nie dotknal nawet pilki. Przeciwnik robi jedna akcje i jest remis. Nie moge nawet swieczki postawic bo cos klawiatura w hostelu mi szwankuje :lol:

Victor Sanchez dzisiaj po raz kolejny dla mnie zagral jako no name. Wiem, ze dopiero co wchodzi do druzyny, ale nie bardzo wiem jaka role spelnia na boisku. Cholernie szkoda Iniesty, nie bardzo nawet widzialem co sie stalo. Tak to niestety jest, jedni wracaja inni odchodza...

Presja teraz bedzie mniejsza, bo juz nie musimy rekordu bic. I jako pierwsza druzyna sie zakwalifikowalismy...

P.S. Nie wiem czy tak jest zawsze czy tylko dzisiaj tak bylo, ale Henry chyba jest sredni lubiany wsrod Rodowitej publicznosci na Camp Nou. Swietne przywitania dla Xaviego, Etoºo i Messiego.

Mimo wszystko ciesze sie, ze udalo mi sie ogladnac te nasze dzisiejsze meczarnie. Foty porobione, wiec pora wracac do ojczyzny :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”