LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto awansuje dalej ?

Arsenal i Porto
8
35%
Arsenal i Fenerbahce
9
39%
Arsenal i Dynamo
3
13%
Porto i Fenerbahce
1
4%
Dynamo i Porto
0
Brak głosów
Dynamo i Fenerbahce
2
9%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2008, 23:41

Van Persie ma czerwo na koncie i z United nie zagra.
Cris7 pisze:Jak grał Fabiański i czy jest szansa, żeby w sobotę również wystąpił?
szansa zawsze jest, ale na moje oko w wyjściowym składzie wyjdzie Almunia.
Nie zagrał nic wielkiego, ale głównie dlatego, że nie miał okazji żeby się wykazać. chyba 3 strzały w kierunku bramki, w tym 2 Roberto Carlosa z 40 i 45 metrów :lol2: które Fabian bez problemu złapał. Poza tym nie miał wielu kontaktów z piłką.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lis 2008, 23:53

fieldy pisze:Van Persie ma czerwo na koncie i z United nie zagra.
No fakt. Pamięć już nie ta.

fieldy pisze:szansa zawsze jest, ale na moje oko w wyjściowym składzie wyjdzie Almunia.
I to chciałem usłyszeć. Czyli najlepiej dużo strzelać? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2008, 9:50

Dziś mecze przedostatniej kolejki. Sytuacja niby zła nie jest, ale trzeba koniecznie wygrać z Dynamem, aby awans nie zależał od meczu z Porto. Myślę, że Wenger zdaje sobie z tego sprawę i także dlatego Gallas wraca do składu. W pierwszym meczu żeśmy z nimi zremisowali po karnym z dupy. Byliśmy w lepszej formie. Na tą chwilę i forma spadła i więcej graczy nie ma niż jest :?

Lista nieobecnych jest bardzo długa:
Kolo Toure, Theo Walcott, Emmanuel Eboue, Tomas Rosicky, Bacary Sagna, Emmanuel Adebayor, Eduardo, Nasri, Diaby.

Większość z nich to podstawowi gracze [jakby się uprzeć to każdego można nazwać podstawowym, może poza Diabym]
Łatwo nie będzie, ale trzeba przełamać złą passę przegranych meczów, meczów bez strzelonej bramki, etc. etc.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2008, 20:00

No piszcie że coś.

Manuel Almunia
Johan Djourou
Mikael Silvestre
William Gallas
Gael Clichy
Aaron Ramsey
Alex Song
Denilson
Cesc Fabregas (c)
Carlos Vela
Robin Van Persie

Substitutes
Lukasz Fabianski
Jack Wilshere
Nicklas Bendtner
Kieran Gibbs
Gavin Hoyte
Fran Merida
Jay Simpson

Jestem umiarkowanym optymistą. Mam nadzieję, że obrona nic nie zawali. Pomoc i atak mi się podoba. Ramsey i Cesc powinni dać radę w pomocy, do tego atak który z tego co pamiętam jeszcze razem nie grał od początku. Robin i Carlos. Myśle, że fajnie to może wyglądac.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lis 2008, 20:08

fieldy pisze:Jestem umiarkowanym optymistą.
Ja tam akurat liczę na trzy punkty. Limit słabych spotkań już chyba wyczerpaliśmy na jakiś czas i wypada wygrać ... no a przynajmniej strzelić gola :P Wenger dzisiaj pozytywnie mnie zaskoczył, bo myślałem, że ponownie postawi na Nicklasa. Vela i Ramsey w pierwszym składzie to dobry znak. Ciekawi mnie też postawa Gallasa ... chyba nie strzeli w akcie zemsty samobója :P

W drugiej połowie liczę na zobaczenie w akcji Frana i Jack'a.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2008, 20:12

Też liczę oczywiście na3 pkt. Mało tego - my ich bardzo potrzebujemy. Jednak po tym co ostatnio widzieliśmy trzeba brać pod uwagę, że znów mogą grac bez woli walki, etc. dlatego umiarkowany.

Meridy może nie, ale Jacka myślę że zobaczymy w 2 połowie. Wszystko też zależy od przebiegu spotkania.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 25 lis 2008, 20:20

Liczę na to że wreszcie zobaczymy stary dobry Arsenal - przykuwający uwage rozmachem przeprowadzanych przez siebie akcji, dążący do strzelenia jak największej ilości bramek.
Najważniejsze żeby wyszli do tego spotkania skoncentrowani w 100% z wolą zwycięstwa. Jeżeli tak będzie to jestem spokojny o wynik.
Fakt jest faktem że gramy w mocno okrojonym składzie, ale na Dynamo powinno wystarczyć.
Niech nowy Kapitan prowadzi do zwycięstwa oznaczającego awans.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lis 2008, 20:25

BERGKAMP pisze:Liczę na to że wreszcie zobaczymy stary dobry Arsenal - przykuwający uwage rozmachem przeprowadzanych przez siebie akcji, dążący do strzelenia jak największej ilości bramek.
Niech Cię fantazja nie ponosi :D Trzeba jednak pamiętać, że jesteśmy w kryzysie ... no może w sporym dołku formy. Zwycięstwo po wyrównanym meczu (nawet przy nieco słabszej grze), w pełni będzie mnie zadowalać.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 25 lis 2008, 20:34

Mimo wszystko uważam, że stać Kanonierów na rozegranie bardzo dobrego spotkania nie zważając na to że akurat przytrafiło się ostatnio kilka nienajlepszych występów.
Pewnie że najistotniejsza w tej sytuacji jest zdobycz punktowa, ale dlaczego przy okazji nie pokazać czegoś więcej :D
Tacy zawodnicy jak Vela czy Ramsey będą podwójnie zmotywowani, chcąc udowodnić Wengerowi że należy im sie miejsce w pierwszym składzie nie tylko na wypdek kontuzji kolegów. To może mieć swoje dobre skutki

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lis 2008, 21:39

Póki co mecz nie najlepszy.. mieliśmy kilka okazji ale niestety bez bramek do przerwy (oglądam od 15 minuty). W 38. minucie fatalna akcja Gallasa i słupek nas ratuje.. poza tym nic ciekawego.
Czekamy na wiecej. ;)

BTW. Ogląda ktoś na nSport? Komentatorzy żenada.... np. jest rzut wolny a oni tylko "czy Fabregas zdazy schowac sie za mur? o zdazyl!"... I w ogóle kiepski poziom. :/

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 25 lis 2008, 21:41

Gallas gra gorzej niż Silvestre. Oby Kolo szybko wrócił, bo William w obecnej formie to głęboka ławka.
Ramsey potwierdza, że zdecydowanie jest rozgrywającym a nie skrzydłowym. I tutaj widzę pierwszą zmianę i wejście Jacusia, który nie raz potwierdził, że kuma o co biega w grze na skrzydle.
Vela, którego nazwisko w podstawowym składzie rozbudziło nadzieję, jest wyraźnie zagubiony i nie wytrzymuje rywalizacji "na łokcie" z Ukraińcami. I może kogoś zaskoczę :P ale liczę na wejście Nicklasa. Szkoda marnować kreatywność i możliwości Robina poprzez wystawianie go na szpicy. Liczę, że Van Persie w drugiej połowie puści kolejną bombę z lewej nogi w pole karne, nabijając Bendtera i tak szczęśliwie dowieziemy 1:0 :roll:. No chyba że Jacuś coś strzeli :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lis 2008, 22:40

W drugiej połowie lepiej. Więcej okazji chociaż to w dalszym ciągu nie to, czego oczekujemy.
Na plus zaliczę debiut 17-latka Wilshere.. kilka ladnych akcji mu wyszlo. :)

Co do bramki.. nie wydaje mi sie, zeby byla tam reka aczkolwiek nie widzialem dobrego ujecia. A co wy sadzicie?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lis 2008, 22:42

Duch pisze:Zwycięstwo po wyrównanym meczu (nawet przy nieco słabszej grze), w pełni będzie mnie zadowalać.
No to mam co chciałem. Mecz słabiutki, ale trzy punkty zostały w Londynie więc trzeba się cieszyć. Nicklas jeszcze raz udowodnił, że w roli zmiennika w Arsenalu spisuje się znacznie lepiej niż jako zawodnik podstawowy. Wszedł na boisko i zrobił swoje - asysta Cesca też świetna.

Obrona w tym meczu strasznie słabo. Gallas chyba jeszcze nie doszedł do siebie po ostatnich wydarzeniach. Na szczęście jego błąd nie skończył się golem. Drugi raz zawalił pod bramką rywali, bo przy odrobinie zwrotności mógł strzelić gola. Mikael tak samo. Ja się pytam co on robi w pierwszym składzie, przecież to jest jakaś parodia. No i jeszcze ta sytuacja kiedy po wolnym Robina wybił piłkę w bramki Dynama :roll: Jak Kolo wróci do zdrowia (czy tam do łask) to widzę go razem z Johanem na środku. Ten dzisiaj mimo, że gra na skrzydle to nie zawiódł.

Ogólnie to cieszmy się z tego co mamy, bo bieda była dzisiaj straszna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2008, 22:44

Magnum pisze: BTW. Ogląda ktoś na nSport? Komentatorzy żenada.
jakis frajer totalny. Ten Jagoda, pierwszy raz go słuchałem i mam nadzieję, że ostatni. Fabregas zachował się nie fair bo po rzucie sędziowskim zagrał długą 40 metrową piłkę, po której padła bramka, a że piłka leci szybciej niż sędzia biegnie, to nie mógł dokładnie widzieć akcji i należy potępić zachowanie Cesca. No takich bredni to Szpaq nie opowiada :roll:
A czy ręka była to nie jestem taki pewien, nawet bym powiedział że jej nie było. Już prędzej bark, choć na 100% nie można powiedzieć, a on już najgorszych rzeczy zdążył naopowiadać, bo wygrywają nie grając fair. Szkoda, że nie wspomniał, jak w pierwszej kolejce to Dynamo dostało karnego z dupy, po którym udało im się ugrać remis. Pewnie nie oglądał.

Mecz słaby, ale trzeba pamiętać, że oprócz 9 nieobecnych [w większości podstawowych graczy :!:] Djourou, Denilson, czy Ramsey nie grali na swoich nominalnych pozycjach. Więc nie ma co marudzić, ważne są 3 pkt i awans do fazy pucharowej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lis 2008, 22:50

Komentatorzy komentowali oczywiście z nastawieniem anty-Arsenalowym.. "na pewno była ręka".. tja.. a potem "Arsenal nie ma z Chelsea najmniejszych szans". Żal.

Chciałbym teraz zobaczyć trochę punktów w lidze no ale jeśli zajdziemy daleko w LM (czyt. wygramy ;) ) to i tak będzie dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”