AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 530

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 lis 2008, 21:17

Z tych co na razie daje się usłyszeć to chyba Albertazzi może być, tylko szansę musi dostać w przyszłości.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lis 2008, 22:52

a co z Paluszkiem? Jak on w tej Parmie gra?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 lis 2008, 23:27

Z tego co wiem w ostatnim czasie mało, ogony raczej.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 11 lis 2008, 8:21

Na razie siedzi na ławie, ale sam trener powiedział że jest z niego zadowolony. Powiedział też, że czas Paloschiego nadejdzie.
Jego bilans (o ile się nie myle) to 2 bramki w 9 meczach.

Awatar użytkownika
mrc1899
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc1899 » 11 lis 2008, 10:45

nowy trener o Paloschim powiedział że jest młody i ma 20 lat gry przed sobą i nie musi teraz grać w pierwszym składzie i że jest on pierwszym zawodnikiem którego wpuszcza na boisku po czym Alberto przesiedział cały mecz na ławce inna sprawa że ma więcej meczów na koncie niż rak temu w Milanie a mniej bramek... :boje się:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lis 2008, 16:58

noi wygralismy kolejny mecz.

w obronie calkiem przyzwoicie mimo iz personalnie nie wygladala ona rozowo.Favalli mnie zadziwia.decyzja Carlo o wystawienu go na srodku obrona jest calkowicie udana.gra o niebo lepiej niz na boku.

natomiast nasze poczynania w ofensywie sa fatalne.ani Pippo ani Pato nie dostali zadnego dobrego podania.nie mielismy zadnej dogodnej okazji.gdyby nie karny to byloby naprawde ciezko

pozytyw taki ze Udine Viola i Napoli stracily pkt

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lis 2008, 17:09

Kolejny mecz o ktorym mozna szybko zapomniec.
Mam nadzieje ze w grudniu zaobserwujemy jakas zwyzke formy Milanu bo gra szczegolnie w ofensywie wola o pomste do nieba. Dzisiaj z przodu kompletne zero gdyby nie dwa dobre strzaly Jankula pod koniec to skrot z tego meczu moglby trwac 20 sekund i ograniczac sie do pokazani jak pilkarze wychodza na boisku oraz karnego.
W obronie niezle niemniej Chievo to nie jest silna druzyna wiec nie wiem czy warto naszych defensorow chwalic. Zrobili to co trzeba.
Druga polowa naprawde slaba w wykonaniu Rossonerich. Dalismy sie pare razy zamknac na wlasnej polowie a po przejeciu pilki nie potrafilismy jej wyprowadzic.

Dorobek punktowy musi cieszyc a przez pryzmat gry nawet zdumiewac. Doskoczylismy do Interu a kolejne rewelacje poczatku sezonu w Serie A wydaja sie slabnac.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 lis 2008, 17:36

Kolejne 3 punkty
Mecz oglądałem przez neta więc dość ciężko ocenić czy karny tam był.Wydawało mi sie że kontakt pomiędzy zawodnikami był jednak troche obraz był zamazany i trudno mi jest stwierdzić.Jeżeli chodzi o samą gre to tak jak wyżej pisano Milan zagrał bardzo przeciętnie.Troche ten mecz wyglądał jak w ubiegłym sezonie na San Siro gdzie lały nas tuzy włoskiej piłki np.Empoli :roll: W przodzie sytuacji na palcach jednej ręki.Najlepszą sytuacje miał chyba Pato jednak trafił w bramkarza.W obronie bardzo poprawnie co cieszy bo nadal personalnie wygląda to nie za ciekawie a mimo wszystko nie tracimy bramek.Favalli na środku obrony gra bardzo dobrze w porównaniu z tym co grał na boku to poprostu "profesor" :wink: .Wydaje mi się też że mniejsza ilość traconych bramek jest spowodowana tym że pomocnicy wspomagają obrone.Bardzo szybko podchodzą pod przeciwnika i grają albo piłka albo faul co troche zniechęca drużyny grające przeciwko Rossonerim.Tak jak przed sezonem na forum rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku że ewidentnie przyjście Flaminiego pobudzi chłopaków do większej pracy i tak ewidentnie jest bo szczególnie pomocnicy grają o niebo lepiej niż w ubiegłym sezonie.Co do ataku to wydaje mi się że jednak bardziej pasuje nam ustawienie z dwoma napastnikami z przodu.Wtedy Milan gra dużo lepiej, stwarza sytuacje a co za tym idzie wygląda to dużo lepiej i wpadają bramki.

Najważniejsze że nadal jest punkt straty do Interu a za tydzień Inter- Juve i ktoś musi stracić punkty

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lis 2008, 17:39

Kolejny raz gramy 1 napastnikiem, ale biorąc pod uwagę to, że graliśmy u siebie z przedostatnią drużyna Serie A to taka taktyka była wskazana :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lis 2008, 18:07

co do bramki, to dla mnie Kaka jednak ewidentnie nurkował w tej sytuacji, kontakt jeśli był to minimalny i można też zauważyć że Kaka juz upadał gdy obrońca Chievo go sięga (jeśli go sięgnął). Bo w nogi go na 100% nie trafił przy przyjęciu.
Podczas meczu miałem wątpliwości, teraz jestem raczej pewny.

Ogólnie zdziwiłem się bo myślałem że w tym meczu jednak jakieś 3:0 będzie a tu znów nie przymierzając męki. Winiki osiągacie dobre, ale ja jestem coraz ciekawszy jak Milan będzie grał gdy będzie miał już naprawdę silnych rywali w końcówce tego roku.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lis 2008, 18:27

(L)oczkerson pisze:ale ja jestem coraz ciekawszy jak Milan będzie grał gdy będzie miał już naprawdę silnych rywali w końcówce tego roku.
No zobaczymy, Inter, Lazio, Napoli już pokonane, szkoda, że będzie nagromadzenie meczów na wysokim poziomie, ale jakoś sobie poradzą, mam nadzieję :) Patrząc na terminarz naprawdę przesrany będzie tydzień od 14.12 do 21.12, zagramy z Juve, Wolfsburgiem i Udinese, pozostałe mecze będą w rozsądnych odstępach, wiadomo, że Milan to drużyna, która na ważne mecze się spina dlatego trzeba najbardziej uważać na grudzień a w styczniu to już powinno polecieć.
Ps. Kaka zanurkował ładnie

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 16 lis 2008, 18:37

Powiem wam, ze coraz bardziej mnie niepokoi styl naszych niektórych zwycięstw. Jak dla mnie jest zdecydowanie zbyt wiele meczów, po których można napisać tylko utarte slogany typu "zwycięzców sie nie sadzi" " albo liczą sie trzy punkty". Niestety nie mamy jeszcze ustabilizowanej formy i nad tym musimy mocno popracowac. Bo szczescie nam wiecznie sprzyjać nie bedzie. mamy taki potencjał, ze mecze z "ogórkami" powinniśmy wygrywać przekonująco i w porywającym stylu, a nie po siermiężnej grze i problematycznym rzucie karnym.
I tez sie zastanawiam jak zagramy w meczach z tymi silniejszymi drużynami. Jak dotąd w meczach z czołówką graliśmy naprawdę nieźle, i istnieją bardzo mocne przesłanki żeby sadzić że będzie tak dalej. Raczej obstawiam, ze sobie poradzimy. Dużo bardziej obawiam sie spotkań z ligowymi średniakami i zespołami z dolnej części tabeli.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 lis 2008, 18:59

Mates pisze:Powiem wam, ze coraz bardziej mnie niepokoi styl naszych niektórych zwycięstw.
A mnie coraz bardziej niepokoi, ze kolejny mecz wygrywacie dzieki pomocy sedziego. Ilez mozna? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lis 2008, 19:34

Wymien mi te kolejne mecze w ktorych sedziowie pomagali Milanowi. Pamiec juz nie ta.

Co do dzisiejszego karnego to Kaka twierdzi iz Bentivolgio przyznal ze go faulowal.
"Rozmawiałem z Bentivolgio, przyznał, iż faulował mnie. Kwestia, czy zdarzenie to miało miejsce w polu karnym, czy też poza nim, jest trudna do oceny, decydowały centymetry."

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 lis 2008, 19:37

Jeśli na Kace nie było karnego (z tym mogę się zgodzić) to już na 100% był na Ronaldinho...frustracja co niektórych jak widać sięga zenitu :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”