LM Grupa D (Liverpool, PSV, Marsylia, Atletico) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awans uzyskają

Liverpool i PSV
1
5%
Liverpool i Marsylia
1
5%
Liverpool i Atletico
15
79%
PSV i Marsylia
0
Brak głosów
PSV i Atletico
0
Brak głosów
Marsylia i Atletico
2
11%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: LM Grupa D (Liverpool, PSV, Marsylia, Atletico)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2008, 11:18

fieldy pisze:Jeśli ciągle uważasz, że Hleb nie był faulowany, to może po prostu nie pamiętasz tamtej sytuacji.
http://www.footyhighlights.com/?p=318 14 minuta 5 sekunda.
cycu pisze:Jutro albo pojutrze zerknę sobie jeszcze na te sytuacje z Ligi Mistrzów i napiszę Ci jak ja dokładnie to widzę z perspektywy czasu
to jak ? obejrzałeś sytuację ?
Jak ją widzisz z perspektywy czasu ?

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 13 lis 2008, 18:16

po drugie, oglądam tą sytuację po raz n-ty i widzę Gerrarda doskakującego na duże prędkości do piłki. Trąca ją głową będąc w powietrzu, w tym samym czasie do piłki stara się dopaść zawodnik Atletico, niestety dla niego jest za daleko, albo jest za wolny w każdym razie nie zdąża przed Stevem i chcąc nie chcąc wpada na niego trącając go ni to ramieniem, ni to łokciem. Ma pecha, że Gerro jest w powietrzu i nawet drobne wybicie kogokolwiek z takiej sytuacji może spowodować utratę równowagi, co się zresztą dzieje, oraz utratę kontroli nad piłką przez zawodnika, który w danym momencie jest w jej posiadaniu.
-po trzecie, nie piszę, że było to zagranie celowe, ale jednak było i należy ponieść konsekwencje swojej błędnej oceny sytuacji i własnych możliwości, mimo że zawodnik był zainteresoany piłką to trafił w Gerrarda,
A ja widze Gerrarda skaczacego do pilki z uniesionymi kolanami :] Widzisz to co chcesz widziec, bo nie mozna powiedziec ,ze jestes obiektywny - sorry. Gdyby kazde wytracenie z rownowagi przy walce w powietrzu konczylo sie faulem to zadaj sobie pytanie jak czesto sedzia musialby przerywac gre ??.Wybacz,ale to na prawde lipny karny i nikt mnie nie przekona ,ze tak nie jest i nie mam powodu by sympatyzowac z Atletico w tej sytuacji.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 13 lis 2008, 18:21

Samael pisze:Gdyby kazde wytracenie z rownowagi przy walce w powietrzu konczylo sie faulem to zadaj sobie pytanie jak czesto sedzia musialby przerywac gre ??.Wybacz,ale to na prawde lipny karny i nikt mnie nie przekona ,ze tak nie jest i nie mam powodu by sympatyzowac z Atletico w tej sytuacji.
Tyle, że tutaj Gerrard sam siebie wytrącił z równowagi. To było tak sztuczne, że na początku myślałem, że sędzia sobie jaja robi. Nawet nie ma co usprawiedliwiać sędziego, że na podjęcie decyzji miał ułamki sekund. Ale cóż, piłka nożna to jedno wielkie bagno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”