---> Rap <--- - Strona 91

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2008, 11:07

Mentor pisze:'Ronaldo haters'
obiło mi się o uszy.
Mentor pisze:Jak się powinno wymawiać Twoim zdaniem 'haters'?
hejters.
teraz rozumiem, spolszczone do granic :lol: znajac pomysłowość dzisiejszej [ :lol: ] młodzieży to hejtowanie równie dobrze może znaczyć cokolwiek innego.

Znam nowe słówko :jupi:

thx MeNtOr :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2008, 11:18

Pilka.pl óczy i wyhowóje :lol:

i hfała jej zato // fieldy

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 12:32

Moofasa pisze:hate (czyt. hejt)= nienawidzić Trochę fonetycznie ale wierze że tego mogłeś nie wiedzieć ;]
Kuwa mać angliści od siedmiu boleści. Nie prościej i zarozumialej dla wszystkich było użyć słowa nienawiść (i pochodne)?
Dzięki za tłumaczenie Moofasa :wink:
Cris7 pisze:Pewnie i tak. Ale wydaje mi się, że wcale Cię to nie przeraża, a raczej jest Ci obojętne. Zwłaszcza, że nastolatek nie podrywasz.
Racja. Z tym przeraża mocno przesadziłem, raczej mam to w głębokim poważaniu. Z tymi nastolatkami, to też nigdy nie wiadomo co człowiekowi na stare lata do łba przyjdzie. Jedno jest pewne Milanowi nie zacznę kibicować i w tym moja nadzieja.
Cris7 pisze: Jako pokutę proszę obejrzeć odcinek You Can Dance albo tańca na lodzie. Wiem, mam w sobie coś z sadysty.
To będzie trudne, bo w moim obecnym mieszkaniu studenckim nie mam telewizora. (No i po pokucie)
cloner pisze:Z choinki sie urwales Franz,
Chyba tak.
fieldy pisze:Choć ja w przeciwieństwie do franza nie słucham polskiego rapu [jest w ogole takie coś ? ] i nie obracam się wśród ludzi ktorzy go słuchają.
Ja słucham? Gdzie tam to, że czasem z nudów ściągnę z neta jakąś polską rap płytę (bardzo rzadko) posłucham 2-3 piosenki i wyrzucę do kosza, no bez przegięcia (Ostatni raz rapu słuchałem rapu jak nowa Molesta się pojawiła)

Moje słuchanie rapu zamyka się w poczuciu humoru Łony i w klasyku czyli:

itd.

(Też nie obracam się wśród ludzi, którzy go słuchają, no chyba że za takowe "obracanie" można traktować rozmowę na forum w tym temacie ze słuchaczami rapu)
fieldy pisze:Znam nowe słówko
Ja też, ja też :jupi:
fieldy pisze:thx
Teraz się „przylansuje” na pierwszą z pośród clonerowych opcji „lansu”.

To słówko znaczy „dzięki”. Ha jestem mistrzem "lansu". Elo ziomale powbijam Was na pale.

Pozdr for all. :afro:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lis 2008, 15:42

To może dla odmiany coś na temat.

5 grudnia wychodzi nowa płyta Eldo pt. "Nie pytaj o nią". Wyszedł już singiel o tym samym tytule. Odsyłam do niego.

I może jeszcze Ten Typ Mes w specjalnym wydaniu MTV Cribs. Dla franza od razu wyjaśniam, że MTV Cribs to taki program na MTV, w którym różne gwiazdy pokazują swojego "cudowne" domy, 7 samochodów i 5 łazienek.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 16:27

Cris7 pisze: Eldo
O!

O nim zapomniałem. Też respekt dla tego gościa, że w nawale tandety i "prawilnych uliczników" potrafi stworzyć coś wartościowego.
Cris7 pisze:
Dobry kawałek, płyta nieźle rokuje.
Cris7 pisze: Dla franza od razu wyjaśniam, że MTV Cribs to taki program na MTV, w którym różne gwiazdy pokazują swojego "cudowne" domy, 7 samochodów i 5 łazienek.
A to akurat wiem. Włodi: „Nie pokaże lodówki w MTV Cribs” w ten sposób dowidziałem się co zacz ten cały „MTV Cribs” choć gdybym nie miał tej wiedzy, dużo bym nie stracił. Popieram zdanie Włodiego w tej kwestii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2008, 16:33

franz pisze:"prawilnych uliczników"
Nie bardzo lubie te hasło, nie za bardzo też wiem co sie pod nim tak naprawdę kryje, ale ... także twórcy tzw. ulicznego rapu potrafią stworzyc cos wartościowego. Firma, Hemp Gru, czy chociażby Bezimienni również wpajają ludziom dobre wartości, nie tylko same złe. Choc jak wiadomo, zło i dobro są relatywnymi pojeciami, mozemy jedynie dobro i zło szufladkowac w powszechnie normach przyjetych.

Posluchaj z uwagą np. nowej plyty Bezimiennych czy Firmy, a dowiesz sie wielu mądrych życiowych zasad.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2008, 16:45

posluchaj Molesty 10 lat temu to Firme uznasz za degradacje hh.
Prawilna ulica----> najlepszy przyklad to Zipy i Molesta bez Wilka. Trzeba sie rozwijac nie tylko finansowo ale intelektualnie. Progres ww raperow jest ewidentnie widoczny w przeciwienstwie do takich ludzi jak WDZ czy tez Zary nie wspominajac o Popku :boruta:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2008, 16:52

Bienias pisze:Trzeba sie rozwijac nie tylko finansowo ale intelektualnie
No widzisz, ja sie najwidoczniej nie rozwijam intelektualnie. Bo wyzej cenię (tzn. bardziej mnie przypadly do gustu, czesciej ich slucham) albumy Firmy, Popka, aniżeli pierwsze dzieła Molesty, choć daleki jestem od ich krytykowania. Kiedys, gdzies sluchalem, ale do gustu mi nie przypadły. Utwór nie składa sie tylko z tekstu, musi miec też przyzwoity bit :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 16:56

cloner pisze:nie za bardzo też wiem co sie pod nim tak naprawdę kryje,
No Ty nie wiesz, a ja mam wiedzieć? Potem się dziwisz, że ludzie nie znają niektórych "elo młodzieżowych" słów.
cloner pisze:także twórcy tzw. ulicznego rapu potrafią stworzyc cos wartościowego. Firma, Hemp Gru, czy chociażby Bezimienni również wpajają ludziom dobre wartości, nie tylko same złe.
Być może. Dyskutować w tej kwestii nie będę, bo twórczości tych zespołów nie znam i nie mam za bardzo ochoty poznawać. Uwierzę Ci na słowo.
cloner pisze:Posluchaj z uwagą np. nowej plyty Bezimiennych czy Firmy, a dowiesz sie wielu mądrych życiowych zasad.
Powiedzmy, że „mądre życiowe zasady” wole czerpać z innych źródeł, mogę przypuszczać, że są one wartościowsze niż te od "Firmy" czy "Bezimiennych", ale to tylko moja subiektywna opinia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2008, 16:58

wtedy ciezko bylo o dobry podklad muzyczny ale teksty byly o wiele lepsze niz te dzisiejsze.

klasyki w jednym.

Koncerty Sokola nigdy nie sa nudne. Fajnie sie sprawdza na scenie

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 13 lis 2008, 17:05

15 płytka PTP :) Chłopacy w utworze z SLU 'Ulice tego słuchają' dają popis. Prócz tego 21 nowy projekt 52 Dębiec. Deep i Hans wydają płytkę o tytule P-Ń X. A 6 grudnia 'Styl życia gnoja' Charliego P.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lis 2008, 17:45

cloner pisze:
Bienias pisze:Trzeba sie rozwijac nie tylko finansowo ale intelektualnie
No widzisz, ja sie najwidoczniej nie rozwijam intelektualnie. Bo wyzej cenię (tzn. bardziej mnie przypadly do gustu, czesciej ich slucham) albumy Firmy, Popka, aniżeli pierwsze dzieła Molesty, choć daleki jestem od ich krytykowania. Kiedys, gdzies sluchalem, ale do gustu mi nie przypadły. Utwór nie składa sie tylko z tekstu, musi miec też przyzwoity bit :P
pozamiatałeś teraz nie ma co. Flow Włodka nawet (!!) na skandalu zjada wszystkich panów z firmy razem wziętych.

a co do tych zasad życiowych z kawalków z firmy. to wszystko co oni nawineli na pierwszej płycie, dawno zostalo w rapie powiedziane w dużo lepszy sposób. ale nie powiem chciałbym mieć ich pierwszą płytę, ładnie chodzi na allegro.

franz, eldo 12.12.2008:)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 13 lis 2008, 18:02

A ja polecam nową płytę od trio Raca / Stona / DJ Ike - 'Samotność, Wolność, Pasja', która wyszła całkiem niedawno. Moim zdaniem jest to kandydat do płyty roku. Świetne teksty Racy, dużo fajnych followupów, praktycznie nie ma się do czego przyczepić. Ten chłopak ma niewątpliwie duży potencjał.
W zeszłym roku wyszła ich epka 'Znasz Nas', którą można pobrać zupełnie za darmo. Polecam :P

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lis 2008, 18:58

niezła płyta niezła, ale do produkcji roku to raczej nie :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2008, 3:03

kulekfcb pisze: a co do tych zasad życiowych z kawalków z firmy. to wszystko co oni nawineli na pierwszej płycie, dawno zostalo w rapie powiedziane w dużo lepszy sposób. ale nie powiem chciałbym mieć ich pierwszą płytę, ładnie chodzi na allegro.
Mnie ta płyta FIRMY aż tak nie podchodzi. Nic nadzwyczajnego.
kulekfcb pisze:Flow Włodka nawet (!!) na skandalu zjada wszystkich panów z firmy razem wziętych.
Co racja to racja. Ja najbardziej nie znoszę Boskiego Romana. Ale jak już mówimy o Moleście, to Pelson>>> Włodi :]
kulekfcb pisze:niezła płyta niezła, ale do produkcji roku to raczej nie :)
Produkcja roku należy do Bezimiennych :] Mara :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”