Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 481

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lis 2008, 20:30

czeher pisze: Poza tym sezon dlugi, sporo meczy do konca i nawet :shock: .... dobra nie napisze tego bo mnie wezma za oszoloma :P
Tottenham?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 15 lis 2008, 21:24

Człowieku, co Ty tutaj z Kogutami wyjeżdżasz, podczas gdy dopiero co wyszli ze strefy spadkowej...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lis 2008, 21:41

Chyba nie za bardzo zrozumiałeś o co mi chodziło. Bywa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2008, 22:34

Wyszli, ale już wrócili po przegrali z derbowym pogromcą londyńczyków :lol: zresztą pewne było, że nie wygrają, od 7 chyba lat tam nie mogą wygrać.
czeher pisze:Ja nie twierdze ze na 100% nie bedzie kw. LM, napisalem ze prognozuje od kilku lat z wieksza lub mniejsza rozbieznoscia, moze tym razem :whistle:
Już w innym temacie pisałem, że jak co roku będziesz tak typował to zawsze w końcu trafisz, za 5, 10 lat ale jednak kiedyś trafisz.
A póki co od 10, czy 11 lat Arsenal zawsze gra w LM [Wenger pracuje od 12]. Choć każda seria się kiedyś kończy. Do dziś z Villą Wenger u siebie nie przegrał. Ostatnio pokonali nas na Highbury 15 lat temu za G. Grahama.
Piszesz o City, że mogą na miejsce Arsenalu wskoczyć. Może wskoczą, jak Araby sypną kasą, ale nie w tym roku, spójrz na tabelę, Na wyjazdach bardzo rzadko zdobywają punkty, u siebie też cienko. Są w dolnej częsci tabeli. Arsenal musiałby przegrywać co 2 mecz, a City wygrywać większość, a na to mimo wszystko się raczej nie zanosi.
Spurs to w ogóle jakaś pomyłka. Jak pokazuje choćby dzisiejszy mecz, nawet Harry nie gwarantuje 3 pkt co kolejkę.
Villa ? Też wątpię, mają dobry skład, ale na dłuższą metę raczej nie wytrzymają tempa.
Arsenal gra w kratkę i dziś akurat był ten słabszy dzień, ale chyba nie ma wątpliwości, że to Kanonierzy mają silniejszy skład.
U nich nie zagrał Carew, w Arsenalu: Eduardo, Tomas, Eboue, van Persie ... krótko grał Ade, kontuzje też robią swoje. Jednak na dłuższą metę Villa nie ma [imo] szans na zajęcie miejsca w Top4.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 lis 2008, 10:47

Podsumowując: Arsenal, Chelsea, LFC, United. Top4 pozostanie jeszcze na dłuuuuugo...

macias2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macias2 » 16 lis 2008, 10:52

Nie był bym taki pewien :
Nawet 200 milionów euro! Właśnie tyle, jak donoszą włoskie portale, na transfery ma przeznaczyć Manchester City.

Mając zaplecze finansowe w postaci nieprzyzwoicie bogatego, arabskiego konsorcjum Abu Dhabi United Group Investment, Manchester może sobie pozwolić na podobne deklaracje. Cele transferowe "The Citizens" można by wyliczać długo, jednak nieodmiennie powtarza się wśród nich kilka nazwisk.

Brazylijczyk Kaka, David Villa, czy Fernando Torres to tylko 3 najgłośniejsze nazwiska, łączone z drużyną z City of Manchester

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 11:28

Kolejne newsy z wp czy innego onetu :lol: Raczej bym nie wierzył w Kakę, Villę czy Torresa. Owszem, City ma potężnego inwestora, który progresywnie może wprowadzać ich do czołówki angielskich klubów, jednak nie chcę mi się wierzyć, że od razu kupią takie gwiazdy... Poza tym już teraz wydali spore pieniądze na transfery i gdzie są w tabeli...? :roll: Można natomiast przyznać, że mają bardzo perspektywiczny skład: Richards- 20 lata, Kompany- 22, Zabaleta- 23, Castillo- 24, Robinho- 24, Elano- 27, Wright-Phillips- 26, Jo- 21, Bojinov- 22. Dobra ale już koniec OT bo to przecież temat o AFC.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 lis 2008, 11:29

Zadaj sobie podstawowe pytanie: czy pieniądze = sukcesy :?:

Myślisz, że Villa opuści Valencę? Myślisz, że Kaka opuści Mlan? Myślisz, że Torres opuści LFC :?

Wątpię aby kiedykolwiek w Manchesterze powstała siła większa od United.

macias2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macias2 » 16 lis 2008, 11:52

Ja osobiście nie wierzyłem , że Robinho przejdzie do Manchesteru City . Taki klasowy zawodnik , który by sobie poradził w każdej drużynie przeszedł do ponad przeciętnego klubu Angielskiego . Widząc , ze Manchester wydał 100 mln na transfery to aż mnie nie mogę się doczekać wydania 200 mln przez The Citizien .Wg. mnie może i masz trochę racji , że Kaka i Torres nie ruszą się ze swoich klubów , ale zapowiedzi , że Villa opuści klub są z pewnością prawdziwe

Żeby nie było off topu:

Arsenalowi przyda się jakiś/kilku doświadczony/ch gracz/y . Pewnie zaraz zaczniecie na mnie najeżdżać , że jest Gallas , że jest Silvestre ( za słaby na Arsenal ) , że jest Toure , że jest Rosicky (kontuzjowany) ale na tym się kończy lista zawodników z bagażem doświadczenia . Arsenal ma mocną kadrę (a nawet bardzo mocną ) lecz bez doświadczonych zawodników nic nie ugra w Premier League ( czyt. mistrzostwo ). Tak dla porównania :

Arsenal ma 3 zawodników po 30 , oraz dwóch powyżej 26 roku życia
Chelsea ma 8 zawodników po 30
Manchester ma 4 zawodników po 30 , oraz 8 powyżej 26 roku życia

Wyniki z poprzednich sezonów mówią same za siebie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lis 2008, 11:58

macias2 pisze:zapowiedzi , że Villa opuści klub są z pewnością prawdziwe
Jasne. David Villa właśnie po to podpisał przed sezonem nowy kontrakt, aby odejść niebawem to przeciętnego Manchesteru City. Gdyby chciał gdzieś odchodzić to poszedłby do wielkiego klubu pokroju Realu czy Barcelony gdzie na pewno by go chcieli, ale nie do Citizens bo po co?

Z Robinho była inna sprawa bo sam piłkarz był skłócony i chciał odejść. Co prawda trafił chyba nie do końca tam gdzie chciał, ale mniejsza o to :lol:

macias2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macias2 » 16 lis 2008, 12:07

Robinho miał na 99 % podpisać kontrakt z Chelsea Londyn , ale ten przeciętny klub Manchester City przebił ofertę Wielkiej ? Chelsea .

Villa na 100 % ( wg. mnie ;] ) odejdzie z Valencii , tylko kwestia gdzie . Miał oferty z Realu , Arsenal go chciał , Manchester United oraz City również i z pewnością wybierze którąś z tych ofert

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lis 2008, 12:12

A ja uwazam, podobnie zreszta jak Mentor, ze Villa zostanie w Valencii, a juz na pewno nie pojdzie do smiesznego klubu jakim jest Manchester City.

Ogladalem wczroaj wasz mecz z Villa i musze powiedziec, ze juz dawno nie widzialem tak slabo grajacego Arsenalu. Zero pomyslu na gre z przodu i bledy z tylu. Do dzisiaj nie moge pojac jakim cudem nijaki Benthner gra w takim klubie. Natepny mecz bez Sagny, Fabregasa... chociaz nie wiem z kim gracie :D

Mam jeszcze takie pytania - dlaczego Toure siedzi na lawce, a gra Silvestre?

Mistrzostwo sie wam oddala i nie zdziwie sie jak to bedzie ostatni sezon Fabregasa na Emirates.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2008, 12:14

macias2 pisze:Żeby nie było off topu:
nie, dlaczego. OT nie ma, bo dyskutujemy o tym, kto może Arsenal zepchnąć poza pierwszą 4.

City pod uwagę nie biorę, bo są na 6 miejscu od końca w tabeli,
Spurs pod uwagę nie biorę bo są na 2 od końca :lol: i do 4 jednak im trochę punktów brakuje. Harry tu w pół sezonu nie pomoże.
Villa - oni mogą powalczyć, choć osobiście jakoś nie widze ich walczących do końca o pierwsze 3, 4 lokaty.

Ktoś pisał o młodych z City - Elano jest bardziej na wylocie niestety [niestety, bo to świetny piłkarz jest. Może Wenger się skusi :D]
Hughes go nie widzi w składzie, w ogóle nie wiem dlaczego. W zeszłym sezonie wymiatał aż miło z Petrovem w 2 linii City.
macias2 pisze:) Villa na 100 % odejdzie z Valencii (...) Arsenal go chcia

błąd,Villa chciał podobno grać w Arsenalu - to Wenger go nie chciał.
mistyk pisze:chociaz nie wiem z kim gracie
z City na wyjeździe właśnie, a potem z Chelsea - też na wyjeździe.

Kontuzja Sagny ponoć poważna, uszkodzona kostka i kilka tygodni przerwy go czeka.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 lis 2008, 12:35

Zostałem wywołany do tablicy praktycznie więc się wypowiem.

Porównywanie Vilii z Robinho to oznaka, że ktoś piłką się interesuje tylko na zasadzie 'przeczytam sobie newsy i w nie uwierzę'. By dokładniej wiedzieć na temat szans transferu trzeba się dobrze orientować we wszystkim. Robinho nie przeszedł do City dlatego, że chciał tam iść, po prostu klub z Manchesteru zaproponował tyle ile chciał Real, Chelsea dawała mniej. Robinho po tym jak zrobił szopkę ze swojego odejścia nie mógł już praktycznie zostać w Realu. Co śmieszne na pierwszej konferencji prasowej Brazylijczyk pomylił zespoły i ostatecznie zaznaczył, że przeszedł do Londynu :rotfl:

Villa natomiast jako jeden z pierwszych piłkarzy skrytykował jego zachowanie, zaznaczył że nigdy by w taki sposób nie postąpił, za bardzo zależy mu na zdaniu kibiców VCF dla których jest prawdziwym idolem. Zresztą on o tym wie, nie po to odrzucił ofertę Realu, który dawał ~50 mln. by teraz odchodzić. Nowy kontrakt też przełamał barierę płacową Valencii, zrobiono dla niego tyle, że inni w zespole prócz Silvy mogą tylko pomarzyć. Jeśli David odejdzie to za 2-3 lata najwcześniej.

Jak coś to temat o VCF jest ;P

EOT

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 lis 2008, 16:15

No i nie ma tutaj co spekulowac na temat transferów City. Tak jak mówię, kasa nie gwarantuje ani zawodnika ani formy, ani tymbardziej sukcesów.
ManC może ściągnąc, Ronaldo-tego starszego rzecz jasna, Figo czy inną już wypaloną gwiazdę, z której będą się cieszyli Szejkowie i właśnie Ci zawodnicy bo zarobią sporo kasy.

Popieram Was i także uważam że Villa przez 2-3 lat nie odejdzie. Ponadto licze na to, że Valencia wróci niedługo na szczyt tabeli.

Sagna nie zagra hmm... najrozsądniejszym wyborem bossa byłby Eboue na prawej obronie, tak jak było to kiedyś. No i Kolo w środku. Za dużo niedobrego się ostatnio w naszej szatni dzieje...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”