Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 866

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lis 2008, 22:21

nie sprowadzajmy teraz tego do jednej niewykorzystanej okazji. bo druzyna grala dzisiaj tak kreatywnie, ze ruud tez bylby zaskoczony, iz w ogole moze kopnac pilke w kierunku bramki.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 lis 2008, 23:29

RealFan pisze: schustera nie zwalniamy. nam potrzeba dwoch wartosciowych pilkarzy, ktorzy pozwola to zebrac do kupy, a nie nowego trenera w srodku sezonu.
Mam nadzieje, ze wlodarze naszego klubu mysla podobnie i nie podejma zadnych pochopnych decyzji. Meczu nie widzialem i nie moge sie wypowiedziec, podtrzymuje jednak swoje zdanie, ze zmiana trenera nie jest w tej chwili rozwiazaniem.
:pijemy:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 lis 2008, 7:17

Schuster jest po części winny takiej sytuacji,on dobiera taktykę,on wpuszcza na boisko Saviolę,który nic nie wnosi do gry. Ale największa odpowiedzialność za naszą sytuację spoczywa na barkach Mijatovica i Calderona. Chyba wszyscy pamiętają słowa "nasz skład jest kompletny, będziemy walczyć o potrójną koronę". Dawno straciłem zaufanie do zarządu. Schuster gra tym, co ma. Wczoraj aż żal było patrzeć na 4 środkowych pomocników i nieudolne próby gry skrzydłami. Wolę nie myśleć ,co będzie, jeśli podobnie zagramy na Białorusi czy z Zenitem, jeżeli zespół odpadnie z Ligi Mistrzów już w fazie grupowej to będzie dopiero tragedia. Oby Schuster poradził sobie z presją i wyprowadził tych chłopaków na prostą.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 10:56

W mojej opini wygląda to tak:
Myślę, że Real potrzebuje, jednego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Typowej '10', która będzie w stanie wziąć na siebie ciężar rozgrywania akcji. Kogoś kto 'pieczętuje' piłkę w każdej akcji i przekazuje ją dalej. Myślę, że dobry przykładem byłby Diego. Zawodnik utalentowany, jeszcze dość młody - 23 lata? 24? coś koło tego. Przyzwyczajony już to podobnej roli z drużynie, bo takiego zawodnika odgrywa w Werderze. Zaraz na pewno napisze ktoś, że Bundes to nie La Liga i może sobie nie poradzić itd. ja jednak myślę, że Diego ogarnąłby i La Ligę. Kolejna duża potrzeba Realu to według mnie prawdziwy napastnik. Bo nie wliczając kontuzjowanego Ruuda, to w klubie nie ma żadnego. Era Raula już dawno się skończyła, Savioli podobnie - jeśli w ogóle kiedyś trwała, a Bueno jeszcze się nie zaczęła. Zostaje osamotniony Higuain, który od biedy może jeszcze grać, ale raczej nie jest jeszcze zawodnikiem tej klasy by grać napastnika 'n1' w takim klubie jak Real...? Musi to być zawodnik, który obecnie jest w formie, jednak mając na myśli słowo 'obecnie' nie mówię tu o 5-8 ostatnich meczach, tylko np ostatni rok, półtorej. Przykłady? Proszę bardzo - Benzema, Adebayor, Ibrahimović, Villa. Wiem, wiem, każdego z nich będzie niezwykle trudno wykupić ze swoich klubów. Pewnie zaraz ktoś poda też przykład zawodników, którzy ostatnio są na Topie jak między innymi napastnik Hoffenheim - Ibisevic, Helmes z Leverkusen, Milito z Genoi czy El Hamdaoui (nawet nie pamiętam jak to się pisze...) z Alkmaar. Są to jednak raczej zawodnicy jednego sezonu/rundy, no może z wyjątkiem Milito.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 lis 2008, 12:11

szuster jest wielce winny ze kolejny raz chcial kilku pilkarzy a pedja kupil mu totalenie niepotrzebnego vdv

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lis 2008, 12:18

Ale przeciez chcial Saviole - dostal Saviole :D

Naprawde ciekawy jestem kto zarobi krocie na sprzedazy napastnika w przyszlym okienku.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lis 2008, 12:25

Skonczy sie na Crespo za jakies 5 mln i co niektorzy beda zawiedzeni :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2008, 12:41

Andrys_FCB pisze:Myślę, że Real potrzebuje, jednego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Typowej '10', która będzie w stanie wziąć na siebie ciężar rozgrywania akcji. Kogoś kto 'pieczętuje' piłkę w każdej akcji i przekazuje ją dalej.
malo mamy pilkarzy na tej pozycji? po uj kolejny?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 lis 2008, 12:43

RealFan pisze:
Andrys_FCB pisze:Myślę, że Real potrzebuje, jednego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Typowej '10', która będzie w stanie wziąć na siebie ciężar rozgrywania akcji. Kogoś kto 'pieczętuje' piłkę w każdej akcji i przekazuje ją dalej.
malo mamy pilkarzy na tej pozycji? po uj kolejny?
To pewnie ironia miała być. Udana zresztą.
:lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2008, 12:51

nie wydaje mnie sie.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 13:58

ironia, ironia. Real co okienko kupuje kogoś na tę pozycję, ale chyba nikt nie jest w stanie sprostać wymaganiom zarządu...? ;D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2008, 14:16

nie. real kupuje pilkarzy na te pozycje kiedy sa potrzebni. najpierw gdy byla wielka dziura przyszedl sneijder, a potem, gdy to bylo za malo i potrzebny byl ktos jeszcze (brak zmiennikow) kupiono van der vaarta i de la reda. w czym jest problem?

mozesz sobie nawet poszperac i poczytac posty sprzed kilku miesiecy i zobaczysz na pilkarza na jaka pozycje najwieksze bylo tu zapotrzebowanie.

ale lepiej wymyslac bzdury o nienasyconym zarzadzie.

sorry jesli jestem niemily, ale wczorajszy mecz jeszcze mi sie udziela.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 14:23

A o tym, ze macie tez Gutiego to zapomniałeś? Przecież był 'od początku', nie wystarczał kupiono Sneijder'a, potem kolejnych - vdV i de la Reda. Ale dobra, już nieważne, bo Wy 'Krolewscy zawsze macie 'rację'' ;] takie doświadczenie z innych for... :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2008, 14:31

wyobraz sobie, ze sneijder i guti czesto grali w zeszlym sezonie razem.

pytanie: kto byl ich zmiennikiem?

baptista. pilkarz, ktory o rozgrywaniu nie ma pojecia.

potem baptista odszedl i zostali tylko guti i sneijder. przyszlo dwoch nowych pilkarzy na te pozycje i o dziwo nadal regularnie dwoch przebywa na boisku.

rzeczywiscie real nikogo na srodek nie potrzebowal.

teraz sobie wyobraz druzyne x, ktora gra systemem 4-4-2. i ta druzyna x ma w skladzie 3 napastnikow. jeden z nich doznje kontuzji i zostaje dwoch napastnikow. wniosek: w systemie 4-4-2 pozostaja bez zmiennika w ataku.

pytanie: czy ta druzyna potrzebuje nowego napastnika, czy nie?

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 16 lis 2008, 14:40

odpowiedz: potrzebuje.

Tylko znów zapominasz, ze w klubie ciągle był jeszcze Gago i Diarra, którzy przy 4-4-2 grają na środku. A 2? sezony temu jeszcze Emerson. No i przy drobnej zmianie ustawienia Higuain może grać jeszcze jako ofensywny środkowy pomocnik. Dobra, z mojej strony to wszystko. Ja mam swoje argumenty, według mnie słuszne. Ty również je masz, i również słuszne według Ciebie. Idąc tym tokiem myślenia, nie osiągniemy porozumienia, więc koniec dyskusji na ten temat ;]

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”