Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lis 2008, 11:25

fieldy pisze:Ponoć Frings i Ballack nie zagrają - z tego co pamiętam, ale może jeszcze ktoś ważny ?
Frings i Ballack nie graja na 100%. Nie został powołany też Lahm, bo ledwo co wrócił po kontuzji. Jest Schweinsteiger, ale raczej całego meczu nie zagra, też ostatnio zdobył jakis uraz. Kontuzję ma też Enke, no ale Adler to raczej równorzędny zmiennik.
Obrona niemiecka wygląda tak se - debiutant Schaefer na lewej stronie, przeciętny Friedrich na prawej. W środku Merte i Westermann - może byc z tym różnie. Atak za to w pełni sił, choć patrząc na Klose i Poldiego w ostatnim okresie, to raczej nie w pełni formy. Ale Gomez i Helmes strzelają równo, także...
Także nie byłbym pewien czy obstawiać Niemców, ale oczywiście to już Twój wybór :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2008, 11:42

ja tu liczyłem na posta w stylu, Ballack i Frings nie zagrają, ale reszta jest w gazie - można smialo grać :lol:
ehh, już się napaliłem na ten typ, no ale co zrobić. NIe jestem na bieżąco z kadrą Niemiec, ale z tego co piszesz - w obronie brakuje podstawowych piłkarzy.
Merte i Westermann
o Merte w ogóle nie słyszałem, Westermann gdzieś mi się tam obił, ale ... w Anglii też jakiś debiutant, chyba z rezerw Chelsea, czy coś w ten deseń. Sam już nie wiem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lis 2008, 11:49

fieldy pisze:
Merte i Westermann
o Merte w ogóle nie słyszałem, Westermann gdzieś mi się tam obił, ale ... w Anglii też jakiś debiutant, chyba z rezerw Chelsea, czy coś w ten deseń. Sam już nie wiem.
Merte to Mertesacker :lol: Sorry, myslalem, ze znasz tą ksywkę :wink: Westermann wydaje się być w b. dobrej formie, tak w obronie jak i ...ataku (jest chyba skuteczniejszy od Kuranyiego, jesli chodzi o Schalke).

Tak patrząc na osłabienia Anglii, wydaje się, ze Niemcy zagrają dzisiaj jednak w silniejszym składzie. Mimo tej średniej obrony - pomoc jest w miarę OK (obok Schweiniego jest przecież Trochowski, są Rolfes, Jones lub Hitzspelger), no a atak - jak pisałem wyżej - jest w najmocniejszym składzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2008, 11:56

:lol2: a to znam :lol:
Nie znałem ksywki, w ogóle mnie nie interesuje piłka niemiecka. Wiem tylko, że macie w lidze zajebistego beniaminka i że Jens bije rekordy pod względem kartek :)

Anglicy bardzo poważnie osłabieni, dlatego może jednak zaryzykuje. 2,10 płacą na Niemców, a w końcu grają u siebie. Choć remisem bezbramkowym mi troche śmierdzi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lis 2008, 12:09

fieldy pisze:Anglicy bardzo poważnie osłabieni, dlatego może jednak zaryzykuje. 2,10 płacą na Niemców, a w końcu grają u siebie. Choć remisem bezbramkowym mi troche śmierdzi.
Jeszcze jedna dodatkowa informacja - nie wiem jak w przypadku Anglików, ale Loew powołał na ten mecz aż 4 debiutantów (w tym dwóch z rzeczonego zajebistego beniaminka :P + Schaefer z Wolfsburga i Wiese), także może bedzie chciał im dac szansę (a Schaefer zagra pewnie w wyjściowym składzie) - prócz Wiese, to ci kolesie nie są graczami zbytnio doświadczonymi na arenie międzynarodowej, albo tego doświadczenia wręcz im brakuje.

Bez bramek raczej się nie obejdzie :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 lis 2008, 13:35

Przede wszystkim, Podolski zagra tylko 45 min, więc jakaś podstawa do gry już jest :lol:. Nie no, akurat w reprezentacji Lukas radzi sobie jeszcze dobrze. Na pewno szanse więc dostaną Gomez i Helmes, obaj ostatnio w gazie, Klose też nie najgorzej, chociaż w dwóch ostatnich meczach nie błyszczał lekko mówiąc. Kapitalną formę złapał Marin, Rolfes też dobrze, Schweinsteiger zdecydowanie nieźle się prezentuje. I chociaż ten pierwszy zacznie pewno na ławce, jak dla mnie spokojnie można grać na Niemców. I to wcale nie z powodu formy ich zawodników, ale raczej olbrzymich osłabień w zespole angielskim. Kadra Albionu cholernie przetrzebiona, obecność takich zawodników jak Carson, Robinson, Lescott, Parker, Carlton Cole czy Crouch, a także Mancienne (!) musi świadczyć o problemach Capello z zebraniem składu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 lis 2008, 17:26

No kadra Anglii nieźle osłabiona ale wątpię czy się poddadzą tak bez walki :D Niemcy czują się bardzo pewnie jeden z zawodników powiedział że ze względu na słabą kadrę Anglii spowodowaną kontuzjami będzie to dość skąpe zwycięstwo dla nich. To już nie chodzi o zwykły mecz ale o prestiż dlatego do Niemiec wyjechało aż 7000 fanów Synów Albionu więc mam nadzieję że będzie jakiś mały rozp***** na mieście jak za dawnych lat :D Fabio Capello zszokował wszystkich na wyspach powołując do zespołu 20-letniego obrońce Michael'a Mancienne'a z Chelsea. Znajduję się teraz na wypożyczeniu w Wolves i o dziwo nigdy nie zaliczył debiutu w 1 składzie Chelsea :P Mimo młodego wieku zbiera bardzo przychylne komentarze.
Z jednego z angielskich forum:
He's spent 2 years at QPR and the supporters loved him, and he's now at Wolves where his first start was a man-of-the-match performance.
Watched him play for QPR a couple of times last season and he looked excellent.
I've seen him about 5 times and he's usually the best English player on the pitch.
Kto wie może to przyszła gwiazda :)
Obrazek

Don Martinello
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Martinello » 11 paź 2009, 20:28

Jest!!! Mesut Ozil w reprezentacji :jupi:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 12:26

Loew ogłosił właśnie 27-osobową kadrę Niemiec na MŚ - 4 zawodników jeszcze wyleci:

Bramka: Butt, Neuer, Wiese
Obrona: Mertesacker, Westermann, Lahm, Boateng, Beck, Friedrich, Tasci, Jansen, Badstuber, Aogo
Pomoc: Ballack, Khedira, Trochowski, Marin, Schweinsteiger, Traesch, Oezil, Kroos
Atak: Cacau, Mueller, Gomez, Klose, Podolski, Kiessling

Aż 7 Bawarczyków + wracający z wypożyczenia Kroos. Niezbyt to dobry prognostyk przed kolejnym sezonem, ale co zrobić, w końcu jesteśmy najlepszą drużyną w Niemczech :wink:

Zważywszy ilość obrońców, wyleci przynajmniej dwoch z nich - stawiam na Aogo (o ile Jansen będzie zdrowy) i Becka. Z pomocników wykreśliłbym Trochowskiego, z napastników Cacau, ale ten akurat jest jednym z ulubieńców Loewa, więc w sumie trudno stwierdzić...

Pierwszy skład to będzie pewnie coś takiego: Neuer - Boateng, Mertesacker, Westermann, Lahm - Ballack, Schweinsteiger - Mueller/Kroos, Oezil, Podolski - Klose

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 maja 2010, 13:41

Aogo bym nie wykreślał. Chłopak ma papiery na granie, robi notoryczne postępy i zaczynają się nim interesować zagraniczne kluby.
A Jansen przypadkiem nie jest typowym lewym pomocnikiem :>

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 13:46

kaczy pisze:A Jansen przypadkiem nie jest typowym lewym pomocnikiem :>
Ani z niego typowy lewy pomocnik, ani lewy obrońca. Coś pośredniego :P Do tego podatny na kontuzje, a i teraz się leczy...więc może faktycznie to on wyleci, a Aogo zostanie :think: Trudno przesądzać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2010, 13:48

Mógłby ktoś krótko scharakteryzować Aogo?? Ponoć Milan się nim poważnie interesuje. Czego nie ma Adlera?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 13:52

mete pisze:Czego nie ma Adlera?
Jest kontuzjowany i sam zrezygnował z udziału w MŚ.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 maja 2010, 13:52

Jansen lepiej sobie mimo wszystko radzi w pomocy.
Jak na moje oko wyleci z kadry Badstuber (powie, że za młody, ale jest na przyszłość dobry itp), Drugim będzie Beck albo Jansen jeśli nie zdąży się wyleczyć do końca.
Z pomocników bym wykreślił Trascha, który mimo wszystko niewielkie ma doświadczenie, choć rozgrywa dobry sezon.
Z ataku już ciężej, choć nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że nie pojedzie Kiessling, choć Cacau raczej powinien wylecieć, ale nie z Lowem na ławce.
No i niech za nic w świecie nie stawia Mullera na prawej pomocy, bo tylko krzywdę mu robi - jego miejsce jest za napastnikiem, koło Ozila.
Generalnie kadra mi się podoba, bo nie ma Hitzlspergera, który raczej za zasługi tam był w eliminacjach. Brakuje Rolfesa, ale on kontuzjowany. No i przede wszystkim jest aż 8 Bawarczyków, co mnie z jednej strony cieszy a z drugiej smuci, bo przygotowania do sezonu będą przez to dla nich cięższe, bo krótsze.

Mete: Adler kontuzjowany niestety.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 maja 2010, 13:55

Zawsze się zastanawiam jak reagowałby Hitler na wieść, że w reprezentacji Niemiec grają tacy piłkarze jak Aogo, Boateng, czy Cacau :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”