LM Grupa A (Chelsea, Roma, Bordeaux, Cluj) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awans z grupy uzyskają

Chelsea i Roma
10
50%
Chelsea i Bordeuax
4
20%
Chelsea i Cluj
4
20%
Roma i Bordeuax
1
5%
Roma i Cluj
0
Brak głosów
Bordeaux i Cluj
1
5%
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: LM Grupa A (Chelsea, Roma, Bordeaux, Cluj)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 lis 2008, 16:04

Roma zagrala bo nabrala wiatru w skrzydla po 1 golu... jakby ten gol nie padl albo padl dla Chelsea Roma by sie pograzyla jak to bywalo ostanio i przegrala z kretesem.. mielismy tym razem troche szczescia bo ten pierwszy gol nam Anglicy dali w prezencie.. mysalem ze tak koszmaranie w obronie moze zagrac tylko Roma :)

Potem jak pisalem sie Roma rozkrecila i zaczela grac swoje.. widzielismy stara dobra Rome.. oby ten mecz to nie byl przypadek ;)

i mam nadzieje ze zmiany wprowadzone przez Spalla beda juz na stale bo duzo lepiej to wygladlo jak Mirko nie gra na pomocy tylko w ataku a na lawie siedzi dretwy Riise i Taddei.. jescze mi do sczescia brakuje zeby Perrotta nie gral :/

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 lis 2008, 16:35

Totnik_ASR pisze:Roma zagrala bo nabrala wiatru w skrzydla po 1 golu... jakby ten gol nie padl albo padl dla Chelsea Roma by sie pograzyla jak to bywalo ostanio i przegrala z kretesem.. mielismy tym razem troche szczescia bo ten pierwszy gol nam Anglicy dali w prezencie.. mysalem ze tak koszmaranie w obronie moze zagrac tylko Roma :)
Ja oglądając mecz zastanawiałem się ile goli Chelsea strzeli, później przecierałem oczy ze zdziwienia, Roma była SKUTECZNA. Dobrze mówił komentator angielski podczas meczu, grając w przewadze pod koniec meczu cofnęli się i bronili zamiast próbować akcji, które wcześniej przynosiły skutek. Wyszła niepotrzebna nerwówka ale skończyło się dobrze.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lis 2008, 13:05

Kilka słów ode mnie.

Dziwny meczyk Roma - Chelsea. W sumie Angole przyjechali z nastawianiem zapewnienia sobie awansu, a tymczasem po tej kolejce mają tylko punkt przewagi nad Roma i Bordeuax. Cluj najwyraźniej wrócił do normy, bo z meczu na mecz grają coraz gorzej i szans większych już nie mają. Arcyważne mecze w następnej kolejce, które mogą juz wiele rozstrzygnąć.

Sam mecz w Rzymie był interesujący, ale wynik nie oddawał tego co naprawdę się działo. Spotkanie wygrał raczej Vucinic niż Roma z duża pomoca Mikela (trzeci gol to tragifarsa). Mimo wygranej póki co nie wróżę przyszłości ekipie ze stolicy Włoch.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lis 2008, 15:51

Ebi pisze:Cluj najwyraźniej wrócił do normy, bo z meczu na mecz grają coraz gorzej i szans większych już nie mają.
Nie wiem jak grają bo ich meczów poza jednym nie widziałem ale myślę że głównie to inni traktują ich bardzo poważnie a nie jak przybyszów z trzeciego świata błagających o litość. Raczej już nie awansują choć nastawiam się na ciężki pojedynek Romy w Rumunii. Na pewno gospodarze będą chcieli wygrać ale mimo to cel minimum to remis :wink:
Ebi pisze:Sam mecz w Rzymie był interesujący, ale wynik nie oddawał tego co naprawdę się działo. Spotkanie wygrał raczej Vucinic niż Roma z duża pomoca Mikela (trzeci gol to tragifarsa). Mimo wygranej póki co nie wróżę przyszłości ekipie ze stolicy Włoch.
Skoro kiepski z ciebie wróżbita to słusznie że nie wróżysz przyszłości :lol: Dla mnie wygrała cała Roma a nie sam Vucinic. Przy pierwszej bramce nie miał udziału, przy drugiej ładnie wykończył ale wcześniej piłka była w posiadaniu wielu grajków którzy wymieniali między sobą podania. A trzecia to oczywiście duża zasługa Mirko ale też któryś z Romanistów absorbował uwagę obrońcy i ten ani nie krył ani jednego ani nie atakował drugiego :P Dla mnie wszyscy dali z siebie dużo, walczyli i przy odrobinie szczęścia wygraliśmy. Jednak daleki jestem od popadaniu w huraoptymizm bo wiem że nadal stąpamy po grząskim gruncie i jedna jaskółka wiosny nie czyni. Kolejne mecze pokażą czy wychodzimy ze studni czy nadal się w niej znajdujemy. Następny mecz z Bologną która zmieniła trenera i na pewno łatwo nie będzie więc nastawiam się na ciężką przeprawę. Może jak znowu strzelimy pierwszą bramkę to pójdziemy za ciosem, oby :pray: No i co równie ważne to aby Spall nie odgrzewał starego kotleta w postaci już raczej zepsutej starej taktyki i zepsutych niektórych zawodników.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2008, 23:25

Chelsea powinna jutro wygrać, będą chcieli sobie zapewnić awans już teraz.
Co do Romy nie wiem. Grają na ciężkim terenie, jednak będą chcieli chyba 3 pkt tu za wszelką cenę wywalczyć. Ostatnio lepiej grają, choć co ja tam wiem. Yukaszu ??? !!! jak tam sytuacja ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 lis 2008, 1:43

fieldy pisze:Co do Romy nie wiem. Grają na ciężkim terenie, jednak będą chcieli chyba 3 pkt tu za wszelką cenę wywalczyć. Ostatnio lepiej grają, choć co ja tam wiem. Yukaszu ??? !!! jak tam sytuacja ?
No ba, Roma z kim by nie grała i w jakiej formie by nie była zawsze zapowiada przed meczem że jedzie po 3 pkt, nie inaczej jest teraz :lol: Serio :roll: Sytuacja jest taka że ponoć Cycu nie poleciał w ogóle do Rumunii bo ma grypę (ale to należy uznać za plus), z dzisiejszego (wtorkowego) treningu Vucinic został zwolniony bo miał gorączkę a Tonetto gorączka już minęła i razem z Mirko będą gotowi do występu. Roma ostatnio zaczęła lepiej grać - naprawdę dobry mecz z Chelsea, kał z Bologną gdzie ci zagęścili środkowe strefy boiska i biliśmy głową w mur, szczęście w derbach z Lazio w których trzeba sobie powiedzieć sprawiedliwszy byłby remis ale przebłyski dobrej gry były no i naprawdę niezłe ostatnie zawody z Lecce gdzie rywal w zasadzie był pozbawiony swoich pazurów i nie miał czym drapać a my kontrolowaliśmy wydarzenia na boisku i go obijaliśmy po gębie :twisted: Kontuzjowany (nie licząc choroby) jest tylko Panucci więc mam nadzieję że kontuzje to już przeszłość (tfu tfu).
Co do Cluj to zdaje się że w lidze u siebie jeszcze nie przegrali, nie przegrali też z Chelsea (ta w LM jeszcze nie wygrała na wyjeździe!) ale wydaje się że ostatnio jakby obniżyli loty. Lecz na pewno jutro tak jak w pierwszym meczu nie przestraszą się Romy, Włoch Trombetta na pewno coś wymyśli i będą chcieli nawet wygrać. Natomiast ja wierzę że jak mecz Romie nie wymknie się spod kontroli (nie wyjdzie im jakaś kontra, strzał życia, nie będzie wielbłądów w obronie) to wygra Roma i zgarnie jakże ważne 3 pkt. Porażki w ogóle nie przyjmuję do wiadomości :twisted: Mam nadzieję że Rumuni się wyszumią a my będziemy ich punktowali. A jaką Romę jutro zobaczę? Nie mam pojęcia :P Spall i reszta mówi że kryzys już minął i wszyscy są zdeterminowani kontynuować zwycięską passę 8)

PS Czytałem że 'poznałeś' Jagodę :lol2: Oby jutro komentatorzy eNki trzymali się od meczu w Cluj z daleka :twisted:

ano poznałem :maruda: nabrałem szacunku do Szpaq'a. // fieldy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 lis 2008, 21:46

LOL - Roma zepchnięta do defensywy, Cluj prowadzi grę, marnuje bardzo dogodne sytuacje, Cassetti długa piła do Perrotty, ten przed samą linią końcową dopada ją i dośrodkowuje tuż obok nie wiedzieć po co wychodzącego bramkarza Rumunów a tam już czeka Brighi - 1:0 :lol: Później Rumuni trochę się opamiętali, następnie znowu zaatakowali, Baptista faulowany przed polem karnym, Totnik przy piłce - 2:0 :lol: Bramkarz znowu się popisał bo gdyby rzucił się nie dla samego faktu rzucenia się a chęci obrony to przy odrobinie szczęścia mógł się o to pokusić :P A później znowu Roma stara się rozgrywać piłke w środkowej strefie, z czasem Cluj groźnie atakuje i Kone dobija piłkę wyplutą przez Doniego. Tonetto nie przykrył rywala :evil:
Na razie słabo gramy i ograniczamy się praktycznie tylko do rozgrywania piłki w środkowej strefie boiska. A ponadto jesteśmy zepchnięci do defensywy. Co pocieszające to akcje ofensywne wykańczamy na wysokim procencie. A tak to Cluj prowadzi grę i marnuje sporo sytuacji. Znając takiego Ibrę to już by miał 2 czy 3 gole na swoim koncie :( Jak obraz gry się nie zmieni to zwycięstwo będzie trzeba uznać za bardzo szczęśliwe.

PS1 Mirko jednak nie wybiegł z powodu tej grypy, może w ostateczności wybiegnie na boisko.
PS2 Niektórzy z Romy poubierani jakby grali na Antarktydzie :)

Edit:

A II poł. wyglądała tak jak powinien cały mecz czyli mieliśmy zupełną dominację Romy a Klusz nie istniało jusz :P W międzyczasie Taddei podał do Brighiego i ten jeszcze do niedawna spychany przez Spalla boczny tor piłkarz strzelił swojego drugiego gola. I pomyśleć że co mecz reprezentacji Włoch to powołania otrzymuje Perrotta a nawet Aquilani :roll: Później jeszcze niepodyktowany karny dla Romy na Baptiście który będąc sama na sam z bramkarzem był zahaczany przez jakiegoś grajka rywali :roll:
Yukasz pisze:Chelsea (ta w LM jeszcze nie wygrała na wyjeździe!)
:] Dobrze że Bordeaux ostatecznie nie wygrało uf :smile2:

1. ROM 5 9 :jupi: :mike: :jupi:
2. CHL 5 8
3. BDX 5 7
4. CLU 5 4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”